- 12 Temmuz 2006
- 4.228
- 524
- 363
- Konu Sahibi CadiKazani
-
- #7.001
Hoş geldin bu arada benim kızlık soyadım da Rona :)Selam benimde 9 aylık bebeğim var 7+4 haftalıgm bende sizin bebek kaç yaşında acaba.Ben de vakit buldukça bakıyorum işte arada.
Benimde 1 kızım var 3 yaşında yeni bebiş gelince 3.5 yaşını 1 ay geçmiş olucakslm :) benim oglum 3.5 yasına girecek iki kardeş arasında inşallah 4 yaş olacak bakalım :)
Evet özele gidiyorum 7.hafta kalp atışını dinledik 12. Haftada da ikili test çıkacak herhalde aradan 5 hafta sonra gel dediğine göre19 eylülde kalp atışı için gitmiştik canım sonra doktorumu değiştirdim 7 ekimde ona gittim 2 hafta sonra ikili teste çağırmıştı ama kusmalarım artınca dayanamadık gelin bi bakıyım içiniz rahat olsun dedi bugünde gittik. Haftaya ikili test için gidicez öyle yani. Ama 5 hafta çok uzun bi süre canım özele mi gidiyosun? Ben sabredemezdim o kdr
Ya kızlar bişey sorucam benim dün bi akıntım oldu ama akıntı gibi değil sanki çiş gibi su gibi yani bu ney ben anlamadım korkuyorum bebegime bişey olucak diye sizce ne bu şey ya
Folik asit çok önemli ben hamile kalmadan 3 ay önce kullanmaya başladım hala kullanıyorum 4 aylık haplarım var bitene kadar içerim. Bi de balık yağı içiyorum her günKızlar aklıma bir soru takıldı. Bu folik asitleri nezamana kadar kullanmalıyız. Cumartesi doktor kontrolümüz var. Ona sormayı bekleyemedim.
Az önce Kaan Kocatepenin sitesinde şu ibareyi gördüm.
"
8. Gebelik haftası için söylüyor bunları. Sizde durumlar nasıl ?
- Folik asit takviyesi almaya devam ediyorsanız bu haftadan itibaren bu takviyenin artık gerekli olmadığını bilin. Folik asit, doktorunuz tarafından size nöral tüp adı verilen yapının oluşmasına takviye amacıyla verilmiştir. Bebeğin beyin ve omuriliğinin yerleştiği kemik kanal, yani nöral tüp bu haftada çoktan gelişimini tamamlamıştır.
Benimde 7.haftaya girdiğim gün aynen öyle akıntım oldu canım inş bi sıkıntı olmaz..
ben yemek pek yiyemiyorum zaten bugünlerde sürekli şehriye çorbam var evde öğlen de işyerinde ya ezogelin ya mercimek çorbası içiyorum eşim de başının çaresine bakıyorÇalışan kuzuşlar ben yemek konusunda çok sıkıntı yaşıyorum siz neler yapıyorsunuz
bana da 5 hafta sonra gel dedi ben de çok merak ederim ama yurt dışında çok fazla ultrasona sokmuyorlarmış o yüzden beklesem mi acaba diyorumArkadaşlar siz sık sık dr a mı gidiyorsunuz yaa bana dr um 5 hafta sonra gel demişti evde çatlıyorum meraktan valla
Ben seker tüketimine karşıyım vücuda faydası olmayan tek besin kullandığımız cay şekeridir.. Kızım 3 yasını bitirdi hiç şeker kullanmadım kendimde tatlıyla aram hiç yok çayda nerdeyse hiç tüketmem tüketirsemde bir cay kaşığı kullanırım oda bir bardak icerim yanı toplasan ayda kullandığım seker miktarı bir yemek kaşığı ancadir..anne karnındaki Bebek icin cok daha zararlı olduğunu düşünüyorum birincide mecbur yaptırdım seker yüklemesi preeklemsi denen cok illet bir hastalığı tespit etmek içinde kullanılıyor sırf onu öğrenmek icin yaptırdım istemeyerek..preeklemsiden anne ve Bebek kayıpları yaşanıyor..birincide bende yatkınlık cikmadi Şimdide olmaz gebelikte olan bir rahatsızlık...açlık ve tokluk kan şekerimde normal cok şükür..ben cok meyve tüketirim sanırım onlardan aldığım meyve şekeri yetiyor bana..Neden yaptırmayacaksınız?
bana da dr o ilacı verdi önceden folidoce kullanıyordum o mideme dokununca değiştirdi. evet içinde çok fazla vitamin var ben de ne gerek var o kadar vitamine şimdiden diye düşündüm aklıma aklıma takılıyo hep pek de düzenli kullandığım söylenemez aslındaBende hiçbişey yiyemiyrm. Kusma yok allahtan sma yiyemiyrn da. Dr vinalac immunation diye bir vitamimnverdi. Bgn onu aldim.kullanicam. icinde bisuru vitamin mineral varmis. Hamile ve emzirenler icin diye ozellikle yazmış. Yoksa icim rahat etmiyor. Bebgime faydali olamiyrm gibi geliyor
Ben seker tüketimine karşıyım vücuda faydası olmayan tek besin kullandığımız cay şekeridir.. Kızım 3 yasını bitirdi hiç şeker kullanmadım kendimde tatlıyla aram hiç yok çayda nerdeyse hiç tüketmem tüketirsemde bir cay kaşığı kullanırım oda bir bardak icerim yanı toplasan ayda kullandığım seker miktarı bir yemek kaşığı ancadir..anne karnındaki Bebek icin cok daha zararlı olduğunu düşünüyorum birincide mecbur yaptırdım seker yüklemesi preeklemsi denen cok illet bir hastalığı tespit etmek içinde kullanılıyor sırf onu öğrenmek icin yaptırdım istemeyerek..preeklemsiden anne ve Bebek kayıpları yaşanıyor..birincide bende yatkınlık cikmadi Şimdide olmaz gebelikte olan bir rahatsızlık...açlık ve tokluk kan şekerimde normal cok şükür..ben cok meyve tüketirim sanırım onlardan aldığım meyve şekeri yetiyor bana..
10 hafta bitmiş 11. haftadasın işte10₺4günlüğüm ama burda 11 anlamadım pek
Tatlım benim o akıntım Heeeep var dün dr. Sorucaktım sonra kalp atışını duyunca unuttumYa kızlar bişey sorucam benim dün bi akıntım oldu ama akıntı gibi değil sanki çiş gibi su gibi yani bu ney ben anlamadım korkuyorum bebegime bişey olucak diye sizce ne bu şey ya
maalesef ayda 1 gidicez bende ölüyom meraktan en azından hareketlerini hissedebilseydik .Topikde yakalanmayan kalmadi sanirim ya. Varsda bol bol c vitamini tuketsin bundan sonravalla merakdan catlicam bende cinsiyeti için. Oyy ayda 1de zor ya nasil beklicez. Birde ozele mi gidiyorsunuz öyleyse eğer ikili test icin ücret odeniyor mu acaba
Ayıptır söylemesi ben de geçen hafta yedim canım ama sadece turşu yeşil zeytin ve bezelye vardı içinde bi de ketçapKızanlar size bişey sorucam ama canınız istemez sizin de inşallah benim canım çok kumpir istiyor ama üzerine koydukları şeyler çiğ olduğu için yesem mi yemesem mi bilemiyorum sizce? Dr. Pişmemiş şeyler yeme dışarıda dedi iyi pişmiş olsun dedi
Hayrlı olsun çok sevindim kalp ayısını duymana aynen ya özellikle sabah kalktığımda camasırımda ıslaklık oluyor acaba diyorum ki gece altıma mı işiyom ama yok yani yok yapmam ben öle bişiTatlım benim o akıntım Heeeep var dün dr. Sorucaktım sonra kalp atışını duyunca unuttumama idrar testim falan temiz çıktı ve bebekte de hiç problem yok tam haftasında o yüzden merak etme bişey yoktur ama çok tuhaf sanki her gece çiş kaçırmış gibiyim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?