2016 Nisan Anneleri

Bebeklerimizin Cinsiyetleri

• Ankete Katılan
    380
ben de Karadenizliyim canım. şimdi temmuz başı memleketime gideceğim. malum dağ çayır araba kullanma şansım yok. o yüzden aslında bakıyorum hemen. yoksa 3 ay dolmasını beklicektim. detaylı bilgi için çok teşekkürler

Canım bebeklerin huyu bu aralar çok sık değişiyor. Kafana takma. Yakında düzelir. Benim şimdiye kadar gözlemlediğim kadarıyla bir bebek sebepsiz ağlamıyor. Vardır bir sebebi ama bilemiyoruz işte bazen. Zamanla anlıyorsun neyi neden yaptığını. El kol hareketlerine de bak. Onlar da baya anlatıyor. Mesela ellerini önünde düğüm yapıyorsa bizimki kesin huzursuz birşeyden dolayı. Gaz, sancı, kaka vs devamında görüyoruz. Korktuğunda da yapıyor. Awa, owa gibi seslerle ağlıyorsa uykuya geçemiyorum, beni emerek uyut diyor. Çığlık atıyorsa çok acıkmış koş meme ver diyor vs

ritmik ve düzenli seslerle uyutuyorum bazen. biryerde okumuştum o zamandan beri yapıyorum. işe yarıyor

Yüzünkoyu yatırıyormusun canım hiç. Bazen öyle de rahatlıyorlar. Kaka saatlerinde önceden bizimki de hep kucak istiyordu. Bazen yüksek bir yastığa koyuyorum, bazen yan yatıyıorum, zahmetli duruyomuş gibi yatırıyorum bazen. sürekli sırt üstü sıkılıyorlar. kucağımda da uyuduğunda kendisini çevirip duruyor. anne karnındaki hareketlerini yapıyor sanırım. hele karnıma doğru çapraz yatışı beni benden alıyor

Ev işleri hep öyle takma kafana canım. Sonuçta bugün temizlesen yarın yine aynısı olacak. ama evlatlarımızla ilgilenmediğimzde zamanı geri alma şansımız olmayacak. Normalde ben rahatça çıkıyordum dışarı. Ağladığında kucağıma alıp sakinleştiriyor tekrar yatırıyordum. Tek bir huyu var araba hep hareket halinde olmalı :) tabi şimdi Antalya sıcağı malum mümkün değil çıkmak. babasına süt bırakıp çıkıyorum. sen de sağ bırak canım. en güzeli o. hem uzaklaşmak sana da iyi gelir

Kızlar bebeğinizin ağzının suyu akıuor mı benımkinin cok akıyor normal mi
Normal sanırım. bende de öyle.

Ben burdan kaçmak için şafak sayıyorum. Akşam bile çıkartamıyorum çocuğu bunaldı kaç gündür. Kaç gülüm gelme buralara

Düzeldi diye sevinmiştim canım çok geçmiş olsun. Ne kadar zor bir durum tahmin edebiliyorum. En kısa sürede atlatırsınız inşallah.

Bende canım yaa çok seviniyodm geçti die ama bikez oldu bu gün doktora götürünce gereksiz müdahaleden korkuyorum ne bilim doktora pek güvenemiyorum değiştircm onuda bu gidişle

2. ay aşımızı olduk bu sabah. İki kere calpol verdim bakalım iyiyiz şimdilik. Çok korkuyorum bu ateş olayından. Eşim de çalışıyor. İnşallah atlatıcaz.
Bizim de düzenler sürekli değişiyor kızlar. Bazı günler ye iç yat, bazı günler akşam zor oluyor. Oyun saati, banyo saati gibi elimden gelenleri düzenli devam ettiriyorum. sevimli dostların şarkılarını dinlemeye ve eşlik etmeye bayılıyoruz. mini mini kuş favori parçamız. alıştırdım bayadır, duyunca çok mutlu oluyor. El hareketleri onda bol olduğu için o da yapmaya çalışıyor aynısını beni benden alıyor <3
klasik piyano müzikleri sakinleştiricimiz. onu dinlemeyi çok seviyor. bir de bazen tvden powerlove radyo açıyorum. orda da slow ve romantik yabancı parçalar var. daha rahat uykuya geçiyor.
şimdilik dilimizi kullanmayı öğreniyoruz. hergün bir hareket gösterip tekrarlatıyorum ve videoya alıyorum. sonraki gün bakıyorum kendisi yapıyor bazen.
kameraya poz vermeyi biliyoruz. selfie bile yapıyoruz :)
anne baba yatakta ise sabahları aramızda yatmasına izin veriyorum. ikimiz aynı anda ilgilenince ondan mutlusu yok. baba uyursa dikkatlice bakıyor neden ilgilenmiyor diyemi bilmiyorum :)
her ne kadar bazen yorsa, bunalsak da sanki bu günler geçip gidiyor ve özleyecekmişim gibi hissediyorum. bazen hemen 6 aylık olsun diyorum, bazen de ne çabuk 2 ay geçti yahu diyorum
Hatıra defterine devam ediyorum. Hergün değil ara ara yazıyorum (yazmayı çok severim)
Ayy gene çok bunalttım sizi. Kusura bakmyın. Analık duygularım depreşti galiba. Bizden şimdilik bu kadar olsun

Siz neler yapıyorsunuz çok merak ediyorum <3

Ben de sağıp verdim akşama doğru dayanamadım artık. Da onu da pek almadı sonra yatarak emzirdim tuttu çok şükür sonra uyudu. Babası da sağ olsun tekrar dene bi ver bakalım belki şimdi alır diye diye 5 dk tutmadı kucağında. İnşallah yarın senin gibi normale döneriz :)

Ucuncu ay kontrolu vardi bugun. Bebegim beklenenin altinda kilo almis. Emzirme stratejisini degistirecegim. Biraz da sut yapan seylere dikkat edecegim. Ayrica bol bol sivi al dedi doktor. Bunun disinda ogrendiklerim:
- 6 aylik olana kadar gunes kremi kullanamazmisim.
- saat 11 ile 4 arasi gunese cikarmayacakmisim
- Havuz 1,5 yasina kadar onerilmiyormus, denize sokabilirmisim.
- Tatilde sineklerden korunmak icin cibinlik kullanmami tavsiye etti
- Sicakta bebekte su kaybi olmamasi icin bol bol emzirmem gerekirmis.
- bezinde pembe leke gorursem bu sivi kaybi olduguna isaretmis. Normalde su verilmez ama tatilde boyle bir sey olursa 10cc ye kadar su verebilirsin dedi.
- benim bebe bazen memeyle savasiyordu. Agzina alip alip birakiyordu, ben de doydu saniyordum. Onu doydugundan degil midesinde gaz sikistigi icin de yapar dedi. Kaldir sirtina vurup gazini cikart, sonra emzirmeye devam et dedi.
- sut diyetinde oldugum ve normalde de sut urunleri cok tuketmedigim icin kalsiyum almami tavsiye etti. Hamilelikte kullandigim osteocare a devam edecegim.

Aklima gelenler bunlar.

Aynen bende istemiyrm canım. Doktorumuza da bi danışıcam

Ne kdr almaları gerekiyormuş bu ayda

Senem29_ canım biz dünden beri meme emmiyoruz savaşıyor resmen meme ile. Ama inat ettim zorla verdim. Bakalım şimdi uyuyor vermeye çalışayım belki alır. Sıcaktan mı yapıyorlar anlamış değilim

Kızlar ben istanbuldayım ben kısa kollu badi giydiriyorum ayagında da penyeden patik var inceden
Gündüz üstune tülbent örtüyorum uyursak
Şimdi sizi okuyunca ben çok mu ince giydiriyorum acaba dedim

Kızlar ben istanbuldayım ben kısa kollu badi giydiriyorum ayagında da penyeden patik var inceden
Gündüz üstune tülbent örtüyorum uyursak
Şimdi sizi okuyunca ben çok mu ince giydiriyorum acaba dedim
Bende ev içerisinde sadece kısa kollu çıtçıtlı badi giydiriyorum. Çorabı da ayakları üşürse giydiriyorum. Gece de böyle uyutuyrm hava çok sıcak. Daha fazla giydirfiğimde bakıyorum baya terliyor ki terlemesi de kötü bişey canım

Keske kışlık bebe yapsaymisiz kizlar yaaa bu mevsim bebesi ne kadar zormus. Giydirsen kalin oluyo soysan usuyo ikisinin arasini tutturmak mumkun diil ya isilik olur ya usutur gaz belasi gelir. Her kafadan ses cikar biri usutuyosun der digeri tum kapi cerceveyi acar cereyan yapmiyo bisey olmaz der.. allahim sicak bi yandan basar innsanlarin cinnet gecirmelerini artik daha fazla anlayabiliyorum

Dip not: saglik ocaginij verdigi d vitaminini ve baska hicbirseyi kullanmadim bebisime. Amcasi yurtdisinda yasiyo ona getirttim. Yalniz aklima takilan birsey oldu onun uyarisiyla;
Ingiltereyi baz alarak konusuyorum diger avrupa ulkeleri hakkinda henuz fikrim yok hollanda ve macaristandada arastrma sansim var bakicam...
Hangi vitamin olursa olsun 4 aydan itibaren kullanilir ibaresi var uzerlerinde. Cocuklara verilecek ilac vitamin vs hicbirinde paraben yok ( bizdeki herseyde mevcut nerdeyse)
Simdi aklima takilan su ki hastane cikisi bize dr immom verdi kullanmadim. Saglkocagi d vitamini verdi iceri nedeniyle onuda kullanmadim.
Neden ingilterede her vitaminin ustunde 4 ay itibariyle kullanilir yaziyor. Sonucta orasi bizden dha az gunes alan bir ulke bizde niye hemen dogdugu gun itibariyle parabenli (yada parabensiz) ilac vitamin vs veriliyor

Hayirli geceler herkese.
Okuyurum yazmaya firsatim olmuyor artikkk malum evdeki erkek sayisi 3 e cikti:))

3.ay asimiz var haftaya ates yaptimi bebislerde.Rota asimizida olucaz.

Bizdede bu aralar memede kavga olayi basladi.Uykusu varsa aslaa emmiyor onceden memede uyuyan cocuk simdi asla emmiyor emsede uyumuyor(
3ay kontrolumuzde korkarim kilomuz dusuk cikacak eskisi gibi emmiyor saatleri uzatti artik.
Bugun parka ciktik abimizle abiden cok yigitin hosuna gitti nasil mutlu oldu her gun cikarmak lazim artik parka keyif aliyorlar evdeki huzursuzluklar olmuyor.
Bugun itibariyle basladilar iki kardes kavgaya.
Abimiz emzik veriyor kucuk bey atiyor abi verir o atar,anneee resmen benimle dalga geciyor abiyle dalga gecilmez dimi su yigite kizarmisin ne diyecegimi nasil davranacagimi unutturdu mana yahuu ahhh bu zamane cocuklari ahhh:)))

Biz de yatmıyoruz Can'ım ayırdık odaları...Allah'a emanetler ve tabiki zaten en ufak seste yanındayım...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…