- 7 Mart 2015
- 2.244
- 2.857
- 63
- Konu Sahibi agresifportakal
-
- #58.621
ben de Karadenizliyim canım. şimdi temmuz başı memleketime gideceğim. malum dağ çayır araba kullanma şansım yok. o yüzden aslında bakıyorum hemen. yoksa 3 ay dolmasını beklicektim. detaylı bilgi için çok teşekkürlerfildisisahili canim ben ramazan oncesindeki hafta karadeniz turuna gittim kendi aracimizla çalışmaya başlamadan diye. Kanguru aldık giderken ebebekten aslında chicco istiyordum ama birkaç kişi bebegi durmadığı için değişim yapmis. 80 liraya kraft aldim. İyiki almisin sumela da kalelerde yaylalarda sırta yada öne taktik eşimle ben. Kraftin avantajı sırta da takilabilmesi. Ki karında olunca bebek çok egilemiyorsun açıkçası sirtta daha rahat yolda iki aylik oldu benim kiz iyiki almışız keske daha önce alıp diğer ikisinde de kullansaydik dedik. Ama evin içinde açıkçası takılmıyor su anda evde durmuyor bizimki..disarda mulayim ama susuyor onda. Tatile gidecekler varsa ozellikle alın kizlar rahat edersiniz
Canım bebeklerin huyu bu aralar çok sık değişiyor. Kafana takma. Yakında düzelir. Benim şimdiye kadar gözlemlediğim kadarıyla bir bebek sebepsiz ağlamıyor. Vardır bir sebebi ama bilemiyoruz işte bazen. Zamanla anlıyorsun neyi neden yaptığını. El kol hareketlerine de bak. Onlar da baya anlatıyor. Mesela ellerini önünde düğüm yapıyorsa bizimki kesin huzursuz birşeyden dolayı. Gaz, sancı, kaka vs devamında görüyoruz. Korktuğunda da yapıyor. Awa, owa gibi seslerle ağlıyorsa uykuya geçemiyorum, beni emerek uyut diyor. Çığlık atıyorsa çok acıkmış koş meme ver diyor vsBen e bebege almaya gittim, zaten aglamasi tutmustu, hadi o aglarken deneyelim dedim, musade etmedi,baktim icinde yuzecek kangurunun alamadim ciktim.
Kizlar benim kizim nerdeyse gunduz hic uyumuyor ve gunde 1 kez sebepsiz katilakatila agliyor. En sonunda uyutuyorumda geciyor krizianlamiyorum neden acaba. Hicbir yere gidemiyorum gozum yemiyor. Gecen gun avm te gittik. Iceri girmeden altini aldim, jaka yapmisti,emzirdim girdik iceri avmye. 1 saat durabildi 1 kere aglama tesebbusunde bulundu arada. 1 saatin sonunda bir basladi aglamaya ewe ucarak gittim resmen. Doktora gotursem mi baska bir sikintisi mi var acaba...
ritmik ve düzenli seslerle uyutuyorum bazen. biryerde okumuştum o zamandan beri yapıyorum. işe yarıyorFönü bırakıp eeee hıııhııı ya alıştırmaya çalışıyorum. Onada boğazım acıdı valla :) inadı kurusun uyumamaya direniyor. Ama ben kazanıcam inşallah :)))
Sizin bebelerde böyle sesle mi uyuyor? Memede uyuyanlar hariç
Yüzünkoyu yatırıyormusun canım hiç. Bazen öyle de rahatlıyorlar. Kaka saatlerinde önceden bizimki de hep kucak istiyordu. Bazen yüksek bir yastığa koyuyorum, bazen yan yatıyıorum, zahmetli duruyomuş gibi yatırıyorum bazen. sürekli sırt üstü sıkılıyorlar. kucağımda da uyuduğunda kendisini çevirip duruyor. anne karnındaki hareketlerini yapıyor sanırım. hele karnıma doğru çapraz yatışı beni benden alıyorKucağa 3 aya kadar alışmaz diyorlar. Bence yalan :)) bizimki kucakta duruyor yatırınca çıldırıyor. Bal gibi de kucak istiyor işte. @acelya2687
Bizde yapışıyoz birbirimize meme de yapıştığımız yetmedi şimdide hava mualefeti sebebiyle yapışığız :)
Neyse cumartesi esk.deyim memleket gibisi var mı :)
Ev işleri hep öyle takma kafana canım. Sonuçta bugün temizlesen yarın yine aynısı olacak. ama evlatlarımızla ilgilenmediğimzde zamanı geri alma şansımız olmayacak. Normalde ben rahatça çıkıyordum dışarı. Ağladığında kucağıma alıp sakinleştiriyor tekrar yatırıyordum. Tek bir huyu var araba hep hareket halinde olmalı :) tabi şimdi Antalya sıcağı malum mümkün değil çıkmak. babasına süt bırakıp çıkıyorum. sen de sağ bırak canım. en güzeli o. hem uzaklaşmak sana da iyi gelirOyle tBi canim bende cogunlukla isim oldugu icin disari cikmak zorunda kaliyorum. Emzirdigim icinde oda benimle yanimda geliyor, gittigim yeede hep yarim yamalak islerimi halledip geei geliyorum. Gecen avmde kuvetine file alacaktim 1 tane daha birde kanguruya tekrar bakicaktim olmadi geei geldim. Annem hamarattir, her is elinden gelur, oda sana 3. Kadin lazim demeye basladi. Ev isi ben hic yapmuyorum zaten,butun gun onunbasindayim, her seyi annem hallediyor sagolsun. Millet ev isi yapiyor, yemek yapiyormus vLla bende mi problem vae anlamadim..
Normal sanırım. bende de öyle.Kızlar bebeğinizin ağzının suyu akıuor mı benımkinin cok akıyor normal mi
Ben burdan kaçmak için şafak sayıyorum. Akşam bile çıkartamıyorum çocuğu bunaldı kaç gündür. Kaç gülüm gelme buralaraAman açın interneti ordan alışveriş yapın. Bizim bebek duruyor ama yine de çok zahmetli oluyor. Bu hafta emzirip anneme bıraktım. 3 saat uyudu. Rahatça gezdik dolaştık. Daha bebekler çok küçük. Bence 1 ay sonra bakınmayı öğrenince sıkıntı biter. Hem hava çok sıcak. Her yer mikrop dolu. Bebekle gezmek hiç iş değil. Ben de bayramda Antalya ya gidince napcaz diye kara kara düşünüyorum. Denize gidilmez.disarda gezilmez. Sıcakta bebeğin huyu suyu değişecek. Kaynana görümce falan filan
Düzeldi diye sevinmiştim canım çok geçmiş olsun. Ne kadar zor bir durum tahmin edebiliyorum. En kısa sürede atlatırsınız inşallah.Veee kızlar yine kanlı kaka ile karşı karşıyayız ıkınınca oluyo ama dikkat ettim de poposu mu yara ne içerden dün hiç olmadı kanlı kaka morali keyfi yerinde perşembe antibiyotiği kesicez 1 haftada geçmezse getir demişti dr bklm götürmeye de korkuyorum canını yakacaklar keyfi iyiyken die çok sık kaka yapmaktan da olur mu bu kanlı kaka acaba kakalarla yatar kalkar oldk bu ara
Bende canım yaa çok seviniyodm geçti die ama bikez oldu bu gün doktora götürünce gereksiz müdahaleden korkuyorum ne bilim doktora pek güvenemiyorum değiştircm onuda bu gidişleCanım bebeklerin huyu bu aralar çok sık değişiyor. Kafana takma. Yakında düzelir. Benim şimdiye kadar gözlemlediğim kadarıyla bir bebek sebepsiz ağlamıyor. Vardır bir sebebi ama bilemiyoruz işte bazen. Zamanla anlıyorsun neyi neden yaptığını. El kol hareketlerine de bak. Onlar da baya anlatıyor. Mesela ellerini önünde düğüm yapıyorsa bizimki kesin huzursuz birşeyden dolayı. Gaz, sancı, kaka vs devamında görüyoruz. Korktuğunda da yapıyor. Awa, owa gibi seslerle ağlıyorsa uykuya geçemiyorum, beni emerek uyut diyor. Çığlık atıyorsa çok acıkmış koş meme ver diyor vs
ritmik ve düzenli seslerle uyutuyorum bazen. biryerde okumuştum o zamandan beri yapıyorum. işe yarıyor
Yüzünkoyu yatırıyormusun canım hiç. Bazen öyle de rahatlıyorlar. Kaka saatlerinde önceden bizimki de hep kucak istiyordu. Bazen yüksek bir yastığa koyuyorum, bazen yan yatıyıorum, zahmetli duruyomuş gibi yatırıyorum bazen. sürekli sırt üstü sıkılıyorlar. kucağımda da uyuduğunda kendisini çevirip duruyor. anne karnındaki hareketlerini yapıyor sanırım. hele karnıma doğru çapraz yatışı beni benden alıyor
Ev işleri hep öyle takma kafana canım. Sonuçta bugün temizlesen yarın yine aynısı olacak. ama evlatlarımızla ilgilenmediğimzde zamanı geri alma şansımız olmayacak. Normalde ben rahatça çıkıyordum dışarı. Ağladığında kucağıma alıp sakinleştiriyor tekrar yatırıyordum. Tek bir huyu var araba hep hareket halinde olmalı :) tabi şimdi Antalya sıcağı malum mümkün değil çıkmak. babasına süt bırakıp çıkıyorum. sen de sağ bırak canım. en güzeli o. hem uzaklaşmak sana da iyi gelir
Normal sanırım. bende de öyle.
Ben burdan kaçmak için şafak sayıyorum. Akşam bile çıkartamıyorum çocuğu bunaldı kaç gündür. Kaç gülüm gelme buralara
Düzeldi diye sevinmiştim canım çok geçmiş olsun. Ne kadar zor bir durum tahmin edebiliyorum. En kısa sürede atlatırsınız inşallah.
Canim bende Tobb a gidiyorum. Hangi Dr gittiğin
Gecmis olsun sorun yoktur insallahBiz de bugün acile koştuk. Babamızda yoktu. Ben pipisinden şüphelendim. Doktor da baktı idrar tahlili ve kültürü istedi. Ne çıkar bilmiyoruz kültür cuma belli olacak. Ama çocuğum saatlerce aģladı. Bilginiz var mı ne dersiniz?
Ben de sağıp verdim akşama doğru dayanamadım artık. Da onu da pek almadı sonra yatarak emzirdim tuttu çok şükür sonra uyudu. Babası da sağ olsun tekrar dene bi ver bakalım belki şimdi alır diye diye 5 dk tutmadı kucağında. İnşallah yarın senin gibi normale döneriz :)Benim ki de geçen hafta Bi gün yaptı öyle, bütün gün emmedi, emmeyince uyumadı çok huysuzdu, en sonunda kıyamadım sağdığım sütü verdim biberonla, doyunca uyudu. Uyandıktan sonra banyo yapıp iyice acıktırdım ayakta pışpışlayıp sallanıp aldırabildim. Bi daha kinde sorunsuz aldı... İnşallah senin bebişte alacaktır canım, ver babaya sakinleştirsin öyle tekrar tekrar deneyin bakalım
Aynen bende istemiyrm canım. Doktorumuza da bi danışıcamCanim seni yonlendirmek ostemem ama ben olsam kesinlikle tekrar gidip vermezdim. Zaten kendime hala kiziyorum neden gidip 2. Kani verdim diye...
Zaten bebeklerimize yeterince dikkat ediyoruz gebelikte milyon tane seye bakildi dogduklari zamanda...
Simdi desen kakalarin rnegi 1ton degisik olsa hastaneye kosacak kadar dikkatliyiz..
Bosu bosuna cocuklarimiza iskence yapiyorlar
Ne kdr almaları gerekiyormuş bu aydaUcuncu ay kontrolu vardi bugun. Bebegim beklenenin altinda kilo almis. Emzirme stratejisini degistirecegim. Biraz da sut yapan seylere dikkat edecegim. Ayrica bol bol sivi al dedi doktor. Bunun disinda ogrendiklerim:
- 6 aylik olana kadar gunes kremi kullanamazmisim.
- saat 11 ile 4 arasi gunese cikarmayacakmisim
- Havuz 1,5 yasina kadar onerilmiyormus, denize sokabilirmisim.
- Tatilde sineklerden korunmak icin cibinlik kullanmami tavsiye etti
- Sicakta bebekte su kaybi olmamasi icin bol bol emzirmem gerekirmis.
- bezinde pembe leke gorursem bu sivi kaybi olduguna isaretmis. Normalde su verilmez ama tatilde boyle bir sey olursa 10cc ye kadar su verebilirsin dedi.
- benim bebe bazen memeyle savasiyordu. Agzina alip alip birakiyordu, ben de doydu saniyordum. Onu doydugundan degil midesinde gaz sikistigi icin de yapar dedi. Kaldir sirtina vurup gazini cikart, sonra emzirmeye devam et dedi.
- sut diyetinde oldugum ve normalde de sut urunleri cok tuketmedigim icin kalsiyum almami tavsiye etti. Hamilelikte kullandigim osteocare a devam edecegim.
Aklima gelenler bunlar.
Kızlar ben istanbuldayım ben kısa kollu badi giydiriyorum ayagında da penyeden patik var incedenBende trakyadayım senin gbi giydiriyorum içine zıbın üstüne kısa kol tişört altına tek pantolon ve çorap , patikli altla çorabı aynanda giydirmeyi bıraktım gündzde altına şort giydirdim, terliyosa ev çok sıcak demekki bizimki terlemiyo yada üstüne kalın bişeymi örtüyosun ben çok ince bşi örtüyorım
Ne kdr almaları gerekiyormuş bu ayda
Bende ev içerisinde sadece kısa kollu çıtçıtlı badi giydiriyorum. Çorabı da ayakları üşürse giydiriyorum. Gece de böyle uyutuyrm hava çok sıcak. Daha fazla giydirfiğimde bakıyorum baya terliyor ki terlemesi de kötü bişey canımKızlar ben istanbuldayım ben kısa kollu badi giydiriyorum ayagında da penyeden patik var inceden
Gündüz üstune tülbent örtüyorum uyursak
Şimdi sizi okuyunca ben çok mu ince giydiriyorum acaba dedim
Bu ay toparlar inş merak etme750 gr civari. Gunde 25 gr almalari normalmis. Benimki 18gr almis.
Biz de yatmıyoruz Can'ım ayırdık odaları...Allah'a emanetler ve tabiki zaten en ufak seste yanındayım...Kızlar biz artık bebişle aynı yerde yatmıyoruz. Biraz alıştırmaya çalışıyorum. Kusma mevzusundan korkuyorum ama. Eğimli sırt üstü yatırıyorum 40 dan sonra kurtarır kendini diyorlar ama sizede sorayım dedim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?