- Konu Sahibi agresifportakal
-
- #58.641
ben de Karadenizliyim canım. şimdi temmuz başı memleketime gideceğim. malum dağ çayır araba kullanma şansım yok. o yüzden aslında bakıyorum hemen. yoksa 3 ay dolmasını beklicektim. detaylı bilgi için çok teşekkürler
mrhb kızlar yazamadim hamileleigim suresince takip etmeye calistim sizleri simdi ise dahada zorbizde inek sutu alerjisiyle ugrasiyoruz sadece inekte degl keci hatta coklu besin alerjisi bile olablirmis bu hafta gastroenterolojiye gidicez.Varmi yasayan bu dueumu cok yaygın dedi dr yuzde ve vucuttaki dokuntulerden anlasildi bizimki atopik egzamaymis megerse banda buyukler her bebekte olur yenidogan aknesi demislerdi kanlı kaka dokuntu shal yada kabzlik huzursuzluk kasıntı gibi bircok belirtisi olabilirmis.Ben hicbir aut urunu yiyemiyorm sutum yetmedigi icin mamada sıkıntı oluyo napicagimi sasirdim varmi yasayan bpyle bi durum
Üzülme cnm. Bir ay az alır sonraki ay fazla alır. Sağlıkları yerinde olsun yeter ki. Yeşil kaka devam ediyor mu?750 gr civari. Gunde 25 gr almalari normalmis. Benimki 18gr almis.
Bilgiler için çok sağol. Çok faydalı oldu.Ucuncu ay kontrolu vardi bugun. Bebegim beklenenin altinda kilo almis. Emzirme stratejisini degistirecegim. Biraz da sut yapan seylere dikkat edecegim. Ayrica bol bol sivi al dedi doktor. Bunun disinda ogrendiklerim:
- 6 aylik olana kadar gunes kremi kullanamazmisim.
- saat 11 ile 4 arasi gunese cikarmayacakmisim
- Havuz 1,5 yasina kadar onerilmiyormus, denize sokabilirmisim.
- Tatilde sineklerden korunmak icin cibinlik kullanmami tavsiye etti
- Sicakta bebekte su kaybi olmamasi icin bol bol emzirmem gerekirmis.
- bezinde pembe leke gorursem bu sivi kaybi olduguna isaretmis. Normalde su verilmez ama tatilde boyle bir sey olursa 10cc ye kadar su verebilirsin dedi.
- benim bebe bazen memeyle savasiyordu. Agzina alip alip birakiyordu, ben de doydu saniyordum. Onu doydugundan degil midesinde gaz sikistigi icin de yapar dedi. Kaldir sirtina vurup gazini cikart, sonra emzirmeye devam et dedi.
- sut diyetinde oldugum ve normalde de sut urunleri cok tuketmedigim icin kalsiyum almami tavsiye etti. Hamilelikte kullandigim osteocare a devam edecegim.
Aklima gelenler bunlar.
Benimkide dışarıda uyumuyorsa katıla katıla ağlıyor ama ben bi sıkıntısı oldugunu zannetmiyorumBen e bebege almaya gittim, zaten aglamasi tutmustu, hadi o aglarken deneyelim dedim, musade etmedi,baktim icinde yuzecek kangurunun alamadim ciktim.
Kizlar benim kizim nerdeyse gunduz hic uyumuyor ve gunde 1 kez sebepsiz katilakatila agliyor. En sonunda uyutuyorumda geciyor krizianlamiyorum neden acaba. Hicbir yere gidemiyorum gozum yemiyor. Gecen gun avm te gittik. Iceri girmeden altini aldim, jaka yapmisti,emzirdim girdik iceri avmye. 1 saat durabildi 1 kere aglama tesebbusunde bulundu arada. 1 saatin sonunda bir basladi aglamaya ewe ucarak gittim resmen. Doktora gotursem mi baska bir sikintisi mi var acaba...
Üzülme cnm. Bir ay az alır sonraki ay fazla alır. Sağlıkları yerinde olsun yeter ki. Yeşil kaka devam ediyor mu?
Bilgiler için çok sağol. Çok faydalı oldu.
Bizde de sanırım kilo problemi olacak. 2.ay kontrolünde 5100 gramdi. 10 gün geçti 200 gram aldı. Bundan önce hep 1 er kilo almıştım. Böyle giderse 500 gram alacak herhalde. Ben de yememe içmeme dikkat edeceğim.
Bir de ben memeyi bi sağ veriyordum.doyana kadar aynı memede devam ediyordum. 1 saat sonra acıkınca sola geçiyordum. Şimdi şöyle yapacağım 4 saat aynı memeyi vereceğim tabi süt var mı takip edeceğim. Böylece yağlı süte geçmiş olacakmış. Sık meme değiştirilince bebek önsütü fazla aldığından kilo alamazmis. Laktoz fazlalığı da zararlı olurmuş ki çoğumuz besin alerjisi mi var diye panik içindeyiz. Olanlar da var.
Valla zormuş bu isler ya...
Bir de bizimkini 2 haftadır ayakta sallıyordum artık o da kâr etmiyor. Çarşafla sallanmasi çok hoşuna gidiyor. Tinylove almıştım yatmiyor.bugun hamak beşik alcam 100 tl ye. Onda sallayacagim.
Çok emincede gaz oluyo diyorlar. Bizimki bilindiği üzere pek memeyi bırakmaz ben çekmezsem. Kendi kafayı çeksede biraz sonra tekrar aranır verirsem alır.Tesekkur ederim canim. 10 gun sonra tekrar olculecek kilosu. Bitti yesil kaka simdilik. Dun doktorun yaninda da degistik altini, o da bakti. Normale donmus dedi.
Benimki de gunduz az emiyordu, aciktim diye aglamayinca anlamamisim. Doktor o istemese de en gec iki saatte bir sen teklif et dedi. Cok kalender senin cocuk diye dalga gecti :))
Dikkati dagilinca da kisa emiyor onu farkettim. Yedi dakika falan emip birakiyordu, doydu diye yorumluyordum ama ya gaz geliyor ya dikkati dagiliyor sanirim. Simdi zorlucam daha uzun emsin diye.
En az 2 kere aynı memeyi veriyorum bende. Hatta bazen huysuz olduğunda aynı memeyi daha çok vermek durumunda kalıyorum gazı çoğalmasın diye diğer meme şişiyo. Bide bizim emmelerimiz uzun sürüyor. 15 dk kesin olur. Sende en az 15 dk ver.Camaron bizde de sulu yeşil kaka vardı. Kızların dolayı hep takip ediyorum ama mukus ve kan yoktu. Dün nette baktım. Önsütü çok almasından kaynaklanmış. Bizimki 2 saatte bir emiyor ama kilo alımı yavaslayinca anladım ki süt yaramıyor. Dün 4 saat aynı memeyi verdim.inanir misin kaka sarı puturluye döndü.meger çocuk şekerli süt emip duruyormuş.
Hiç bişey olmaz. Çiş steril hasta olmadıktan sonra. Bizimki kaç kere yüzüne işedi gözüne burnuna ağzına geldi:)Kızlar ya sabah oğlumun altını değiştirirken isedi ve cisi kendi agzina geldi bisey olur mu icim icimi yiyor
Bilgiler için çok sağol. Çok faydalı oldu.
Bizde de sanırım kilo problemi olacak. 2.ay kontrolünde 5100 gramdi. 10 gün geçti 200 gram aldı. Bundan önce hep 1 er kilo almıştım. Böyle giderse 500 gram alacak herhalde. Ben de yememe içmeme dikkat edeceğim.
Bir de ben memeyi bi sağ veriyordum.doyana kadar aynı memede devam ediyordum. 1 saat sonra acıkınca sola geçiyordum. Şimdi şöyle yapacağım 4 saat aynı memeyi vereceğim tabi süt var mı takip edeceğim. Böylece yağlı süte geçmiş olacakmış. Sık meme değiştirilince bebek önsütü fazla aldığından kilo alamazmis. Laktoz fazlalığı da zararlı olurmuş ki çoğumuz besin alerjisi mi var diye panik içindeyiz. Olanlar da var.
Valla zormuş bu isler ya...
Bir de bizimkini 2 haftadır ayakta sallıyordum artık o da kâr etmiyor. Çarşafla sallanmasi çok hoşuna gidiyor. Tinylove almıştım yatmiyor.bugun hamak beşik alcam 100 tl ye. Onda sallayacagim.
Çok emincede gaz oluyo diyorlar. Bizimki bilindiği üzere pek memeyi bırakmaz ben çekmezsem. Kendi kafayı çeksede biraz sonra tekrar aranır verirsem alır.
Ee çok emince kusmuğuda ayrı dert. Sürekli üst değişiyoruz. Ben 3 saate bir felan vermeye çalışıyorum memeyi bu yüzden.
Ama senin yazdığını görünce benim sistemde çöktü sanki :)
Camaron bizde de sulu yeşil kaka vardı. Kızların dolayı hep takip ediyorum ama mukus ve kan yoktu. Dün nette baktım. Önsütü çok almasından kaynaklanmış. Bizimki 2 saatte bir emiyor ama kilo alımı yavaslayinca anladım ki süt yaramıyor. Dün 4 saat aynı memeyi verdim.inanir misin kaka sarı puturluye döndü.meger çocuk şekerli süt emip duruyormuş.
Kızlar ya sabah oğlumun altını değiştirirken isedi ve cisi kendi agzina geldi bisey olur mu icim icimi yiyor
evet dr yazdı raporla alınıyo ve devlet karsılıyor.Fakat cogu bebek reddediyormus bunlari surekli kusuyo cocuk sanki yediginden cok cıkariyor sutte memede bitince kitleniyoruz.Persembe gunune anca yer bulabildik kusa kusa idare edicez baska care yokYegenimde vardı. Özel mama yaziyorlar eczaneden aliniyor
Sorma ya. Bizi perişan etti bu kakalar. Nerdeyse 9 a çıktı kaka sayımız. Bizde enfeksiyon gözüküyor antibiyotik baslicaz bugün. Kanlı kaka görmekten sinirleri m alt üst oldu aman ihmal etmeyelim. Rabbim sağlık sıhhat şifa versin bebeklerimizeVeee kızlar yine kanlı kaka ile karşı karşıyayız ıkınınca oluyo ama dikkat ettim de poposu mu yara ne içerden dün hiç olmadı kanlı kaka morali keyfi yerinde perşembe antibiyotiği kesicez 1 haftada geçmezse getir demişti dr bklm götürmeye de korkuyorum canını yakacaklar keyfi iyiyken die çok sık kaka yapmaktan da olur mu bu kanlı kaka acaba kakalarla yatar kalkar oldk bu ara
Ne kadar güzel bitmesi. Benim yavrumda ikinci ay beş dakika emip bırakıyordu. O yüzden sütümde azalma olmuştu. Bir arkadaşım bana hurma yememiş tavsiye etmişti. Hurmanın hem süt arttırıcı özelliği varmış hem de sütün tadını da güzelleştirirmiş. Günde iki tane üç tane ye derim. Ben faydasını gördüm.Tesekkur ederim canim. 10 gun sonra tekrar olculecek kilosu. Bitti yesil kaka simdilik. Dun doktorun yaninda da degistik altini, o da bakti. Normale donmus dedi.
Benimki de gunduz az emiyordu, aciktim diye aglamayinca anlamamisim. Doktor o istemese de en gec iki saatte bir sen teklif et dedi. Cok kalender senin cocuk diye dalga gecti :))
Dikkati dagilinca da kisa emiyor onu farkettim. Yedi dakika falan emip birakiyordu, doydu diye yorumluyordum ama ya gaz geliyor ya dikkati dagiliyor sanirim. Simdi zorlucam daha uzun emsin diye.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?