2016 Nisan Anneleri

Bebeklerimizin Cinsiyetleri

• Ankete Katılan
    380
Aynen katılıyorum sana canım. Eskisi kadar sık emmek istemiyor benim kızımda ama anormal olduğunu sanmıyorum. Gece de eskisi kadar sık kalkmıyor. İnş düzene giriyorlardır ve yanılmıyoruzdur.

kalonce az emmesi anne icin daha rahat haklisin ama benim bebek normalin alti kilo almis. O nedenle dunden beri taktim kafama. Doktor da daha cok emzir dedi zaten.

kalonce az emmesi anne icin daha rahat haklisin ama benim bebek normalin alti kilo almis. O nedenle dunden beri taktim kafama. Doktor da daha cok emzir dedi zaten.
Anladım canım evet biraz dikkat edersin haklısın senin durumun biraz farkli ama çok da takılma o rakamlara. Bir ay çok alır bir ay az .havalar ısındı terliyorlar vs metabolizmalari uyumsaglamaya çalışıyor arada böyle farklı durumlar olabilir bence sıkıntı yapma

Sanırım her doktor kendi fikri ile yoğuruyor çocuk gelişimi mevzuunu. Bizim dk her şeye normal diyor. Belki önceki aylarda çok iyi hatta bünyesine göre fazla aldı şimdi dengeliyor da olamaz mı. Bizimkinin ilk ay ile ikinci ay aldığı kilo arasında 700 gr fark var. Bir de benim bebeğim 2570 doğdu. Ben çok alır almalı diye düşünürken kendi bünyesi ne istiyorsa o kadar alıyor galiba. Böyle diyorum ama ben de çok takıyorum az mı alıyor acaba diye

Ya evet senin durumda biraz kafa karıştırıyo açıkcası. Acaba sıklığından ziyade ön sütü fazla alıp yağlı süte geçemediğinden az kilo almış olabilir mi? Ama moralini bozma bence kilo elbet alacaktır. Sen doktoruna uy, başka hastalık dert olmasın yeterki

Uyum saglasin bakalim minik oglan :) gecen ay cok almisti, bu ay az.

Oyle de olabilir canim. Bir onceki ay cok almisti hakkaten. Benimki de 2700 dogdu, 2590a kadar dusmustu. Toplam kilosu normal dedi doktor, sadece bu ayki az olunca daha cok emmesini istedi. Bakalim on gun sonraki kontrolde almis olacak mi.

Gogsu bosaltiyordu aslinda, yumusacik oluyordu gogusler. Benimki az emiyordu ayrica, normalde dorduncu aydan sonra olmasi gereken gunduz uyku duzenini bizimki iki ayliktan beri uyguluyor. O nedenle gun icinde dort kez falan emiyor. Gece de iki kez. Kilosuna gore gunde 800cc emmesi gerekirmis. Her emmede 100cc aliyor desem, sekiz kez emmesi lazim :)
Kafaya takmakla olmuyor bu isler tabii, stres de sutu azaltiyor, rahat olmak lazim

İnşallah alırlar canım. 3.ayda kilo alımı bence yavaş olacak çok üzülüyorum

mini mini bir kuş donmuştur parçası varya. onu zaten uzun süredir el hareketleri yaparak ben söylüyordum ona oynuyorduk. aşina olduğu için onu açınca elini kolunu sallamaya başlıyor. o anlamda demiştim.

doğrudur canım meme boşalana kadar diğerine geçmemen gerekiyor. sana bu konuda bilgi veren olmadı mı hiç. pütürlü olanlar da sindiremedikleri. yani o zaman yeterli beşlenmiş oluyor. inşallah düzene girer ve işe yarar annesi

Kızlar ya sabah oğlumun altını değiştirirken isedi ve cisi kendi agzina geldi bisey olur mu icim icimi yiyor
Onun ağzına, gözüne, ellerime, yüzüme vs nereleri gördü bu çişler bişi olmadı bizde, inşallah senin de olmaz canım

Kızlar iki aylık aşıları sonrası ateş oldu mu? Olduysa yapıldıktan kaç saat sonra fatkettiniz?
ben aşıdan sonra ateşi çıkmadan yarım ölçek calpol verdim. 3-4 saat sonra tekrar verdim. ateşi yükseldi azıcık ama çok çıkmadı şükür. bugün daha iyi. ateş olmasa da eğer çok huzursuz olursa ver demişti hemşire zaten. atlattık gibi inşallah.

Kızlar bu arada ben rota aşısı yaptırmamaya karar verdim.
Arkadaşın bebeğinin ilk doz sonrası 3 gün ateşi düşmedi. Eşimin arkadaşı da ilk doz sonrası pişman olmuş. Keşke yaptırmasaydık demiş. Eşimle biraz araştırdık. Çok gerekli olduğunu düşünmüyoruz, daha çok para tuzağı gibi geldi. Hadi parası neyse de, vücuduna yabancı bir mikrop alacak yavrum yazık..

Calpol ne icin?bize hic agrı kesici filan vermediler ya aşidan önce ben de istiyorum cocuk rahatlasın

Kızlar iki aylık aşıları sonrası ateş oldu mu? Olduysa yapıldıktan kaç saat sonra fatkettiniz?
Gecen hafta carsamba Sabah 9 da aşı olmuştuk. Akşamüstü 5 te ateşi çıktı. Öğlen de calpol vermiştim ama yine de çıktı. 37.5 u geçmedi. Çok sakindi elini kolunu kıpırdatmam. Ertesi gün de aynıydı. Tüm gün uyudu. Cuma günü kendine geldi :)

Ben haftasonu doğurmuştum. Hastanede herşey çok iyiydi ama hiç bir hemşire şöyle emzireceksin,bebeği böyle tut falan filan hiç bişi demediler. Açıklama yapmadılar.
Ben de netten kitaplardan okuduklarım, annemin gösterdiği gibi yapıyordum. İlk 2 ay sıkıntı yoktu ama şu 10 gündür kaka değişti kilo alımı azalınca dikkat eder oldum. İnşallah kalan 20 günde toparlariz

Ben de karar veremedim. Sözde bu hafta yaptıralım diyorduk. Ama herkes farklı bişi söylüyor. Kafam karmakarışık. Ben de mikrop vermek istemiyorum. Çünkü geçen ki aşıdan yavrum 2 gün halsiz yattı. İnsan üzülüyor.

Benimki o gun tum hun boyunca uyudu sayilir. Herhangi bir degisiklok gozlemlemeddim bunun haricinde. Cok korkuyodum ama ates huysuzluk vb bisey olmadi..

Rotayi yaptirmamaya karar verdim. Doktorumuzla bile konusmaya gerrek duymadim. Sonucta guvenilirligi ve ise yarama orani tıbben hala kesinlesmemisken doktorumuzda tamamen kisisel fikrini soyleyecek....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…