- 13 Eylül 2015
- 179
- 218
- 53
- 41
- Konu Sahibi agresifportakal
-
- #58.721
Canım konak için bence kimyasal ilaç falan bişey kullanma bence. Banyodan yarin saat önce zeytin yağı sür elinle yumuşata yumuşata banyo yaptır sonra fırçayla tara. Biz iki kere olduk ikisinde de bir kerede kurtulduk bu yöntemle konaktan. Cildi için bişey diyemem ama sıcaklardan oldugunu dusundugumden bende yikayip temiz tutmaya calisiyorum sadece. İlaç taraftarı değilim mecbur kalinmadikçaKızlar Konak olup temizlenenlerde tekrarladı mı Konak? Biz konak için şampuanda değiştirdik ama 1 hafta sonra tekrarladı konak. Bide cildinde pul pul kuruluk var, günde 3 kez falan nemlendirici sürüyorum geçmedi Bi türlü...
Bu coresatin ilaç mı, nemlendirici mi Can'ımagresifportakal
Kızlar Konak olup temizlenenlerde tekrarladı mı Konak? Biz konak için şampuanda değiştirdik ama 1 hafta sonra tekrarladı konak. Bide cildinde pul pul kuruluk var, günde 3 kez falan nemlendirici sürüyorum geçmedi Bi türlü...
Bizde konak geçmedi bi türlü mustela kullanıyprum .banyodan bi iki saat öncede zeytinyağı sürüyorum yinede geçmiyor gün aşırı banyo yapıyoruz.. Bi yerde duydum zeytinyağı içine aspirin ezip sürücekmişiz yapan varmı duyan yada bilen
Evt normalmiş ama gördükçe canım sıkılıyor.. Bende köpük mustela kullanıyorum banyodan önce zeytinyağı sürüyorum ama geçmiyorEltim in oglanda tam 1 yıl sürmüş. Bi türlü bitirememiş. Biz de her banyoda tariyoruz.musteka yeni dogan köpük şampuan kullanıyoruz. Şampuan linki faydasını gördüm. Ama yine çıkıyor. Annem de normal diyor.
Canım enfeksiyon varsa mecbur kullanacaksin. Bizde 10 gün boyunca suprax antibiyotik kullandık. Şükür geçtiKızlar bugün doktor idrar yolları için fixef diye bir antibiyotik şurup verdi. Ya ben antibiyotik kullanmak istemiyorum. Siz ne dersiniz? Günde 1 kere yarım ölçek
Sagolsun eşim fikirlerime güveniyor.asi zamanı gidip imzami atıyorum sağlık ocağına okadar.ebe hala ikna etmeye çalışıyor ama 2 senelik araştırmalarımi okuduklarımi anlatınca biz aşılar tamamen zararsız edemiyoruz zaten diyoseninle dogdum ben ayni kafadayiz canim ama esime pek soz geciremiyorum.
Biz kullaniyoruz coresatin cok hizli birsekilde onariyor cildi. Bu kadar hiz iyimi kotumu onu bilemedim ama :))))
Aspirin duymadım ben, karbonat yada limon koy dediler ama Ben bişey koymadım.... Yağ sürüp 15 dk bekleyip tarayıp yıkıyorum sadeceBizde konak geçmedi bi türlü mustela kullanıyprum .banyodan bi iki saat öncede zeytinyağı sürüyorum yinede geçmiyor gün aşırı banyo yapıyoruz.. Bi yerde duydum zeytinyağı içine aspirin ezip sürücekmişiz yapan varmı duyan yada bilen
Eltim in oglanda tam 1 yıl sürmüş. Bi türlü bitirememiş. Biz de her banyoda tariyoruz.musteka yeni dogan köpük şampuan kullanıyoruz. Şampuan linki faydasını gördüm. Ama yine çıkıyor. Annem de normal diyor.
Masallah subanallah. Ne kadar dikkatli ve ilgilo bir annesim canim. Valla yazinin basinda 2. Ay asisi diye yazmasan inanmayacaktim. Bizi kinin 2. Ayinin cikmasina 1 hafta var, agliyor agliyor ve agliyor yani :)) baska birsey pek yaptigi soylenemez. Nesneleri gozuyla takip edip, bazen arada ben yaninda miyim diye gozunu kaldirip bakar, birde emerken bazen bana bakip ben gulersem ona oda bana guler bu kadar. Baskada birsey dikkatimi cekmedi acikcasi. Birde siyah beyaz nesneler ile kirmiziya cok bakiyor gibim3 geldi...2. ay aşımızı olduk bu sabah. İki kere calpol verdim bakalım iyiyiz şimdilik. Çok korkuyorum bu ateş olayından. Eşim de çalışıyor. İnşallah atlatıcaz.
Bizim de düzenler sürekli değişiyor kızlar. Bazı günler ye iç yat, bazı günler akşam zor oluyor. Oyun saati, banyo saati gibi elimden gelenleri düzenli devam ettiriyorum. sevimli dostların şarkılarını dinlemeye ve eşlik etmeye bayılıyoruz. mini mini kuş favori parçamız. alıştırdım bayadır, duyunca çok mutlu oluyor. El hareketleri onda bol olduğu için o da yapmaya çalışıyor aynısını beni benden alıyor <3
klasik piyano müzikleri sakinleştiricimiz. onu dinlemeyi çok seviyor. bir de bazen tvden powerlove radyo açıyorum. orda da slow ve romantik yabancı parçalar var. daha rahat uykuya geçiyor.
şimdilik dilimizi kullanmayı öğreniyoruz. hergün bir hareket gösterip tekrarlatıyorum ve videoya alıyorum. sonraki gün bakıyorum kendisi yapıyor bazen.
kameraya poz vermeyi biliyoruz. selfie bile yapıyoruz :)
anne baba yatakta ise sabahları aramızda yatmasına izin veriyorum. ikimiz aynı anda ilgilenince ondan mutlusu yok. baba uyursa dikkatlice bakıyor neden ilgilenmiyor diyemi bilmiyorum :)
her ne kadar bazen yorsa, bunalsak da sanki bu günler geçip gidiyor ve özleyecekmişim gibi hissediyorum. bazen hemen 6 aylık olsun diyorum, bazen de ne çabuk 2 ay geçti yahu diyorum
Hatıra defterine devam ediyorum. Hergün değil ara ara yazıyorum (yazmayı çok severim)
Ayy gene çok bunalttım sizi. Kusura bakmyın. Analık duygularım depreşti galiba. Bizden şimdilik bu kadar olsun
Siz neler yapıyorsunuz çok merak ediyorum <3
Bende gun icerisinde 1 2 kasik su vermeye basladim canim. Ayrica bizimkide memeyle savasiyor ve kafasini saga sola cevirip devamli memehi tutmaya calisiyir ama tutmuyor bir taraftanda anliyorumki bir sikinti var, gazini cikarip tekrspar emzirmek istedigimde memeyi emmeye devam ediyor. Gaz sıkısmasi oldugu dogrudur.Ucuncu ay kontrolu vardi bugun. Bebegim beklenenin altinda kilo almis. Emzirme stratejisini degistirecegim. Biraz da sut yapan seylere dikkat edecegim. Ayrica bol bol sivi al dedi doktor. Bunun disinda ogrendiklerim:
- 6 aylik olana kadar gunes kremi kullanamazmisim.
- saat 11 ile 4 arasi gunese cikarmayacakmisim
- Havuz 1,5 yasina kadar onerilmiyormus, denize sokabilirmisim.
- Tatilde sineklerden korunmak icin cibinlik kullanmami tavsiye etti
- Sicakta bebekte su kaybi olmamasi icin bol bol emzirmem gerekirmis.
- bezinde pembe leke gorursem bu sivi kaybi olduguna isaretmis. Normalde su verilmez ama tatilde boyle bir sey olursa 10cc ye kadar su verebilirsin dedi.
- benim bebe bazen memeyle savasiyordu. Agzina alip alip birakiyordu, ben de doydu saniyordum. Onu doydugundan degil midesinde gaz sikistigi icin de yapar dedi. Kaldir sirtina vurup gazini cikart, sonra emzirmeye devam et dedi.
- sut diyetinde oldugum ve normalde de sut urunleri cok tuketmedigim icin kalsiyum almami tavsiye etti. Hamilelikte kullandigim osteocare a devam edecegim.
Aklima gelenler bunlar.
canım gecmiş olsun bende kanlı kakayı yasadım hemen doktora koştm temiz cıktı tüm tahliller, yavrumdanda boşu boşuna kan vs aldılar. bir doktor cok sık yaptıgndan olur dedi dger doktorda lavman yaptı boşu boşuna sinir oldum. cocuk hastanesinde laboratuvarda çalışan bi yakınıma sordum kan iplik şeklindeyse takip et ama damla seklindyse hemen doktora git dedi. artık şaşırdim bende ama sanırm yaygın bir problemVeee kızlar yine kanlı kaka ile karşı karşıyayız ıkınınca oluyo ama dikkat ettim de poposu mu yara ne içerden dün hiç olmadı kanlı kaka morali keyfi yerinde perşembe antibiyotiği kesicez 1 haftada geçmezse getir demişti dr bklm götürmeye de korkuyorum canını yakacaklar keyfi iyiyken die çok sık kaka yapmaktan da olur mu bu kanlı kaka acaba kakalarla yatar kalkar oldk bu ara
bişey olmaz canım anne karnında kendi idrarlarını icip yeniden cıkarıyolardı sonuçtaKızlar ya sabah oğlumun altını değiştirirken isedi ve cisi kendi agzina geldi bisey olur mu icim icimi yiyor
bizimki dogdugundan beri başını dik tutabiliyor cok uzun şüreli degil tabiMerhaba arkadaşlar bebekleriniz başlarını tutabiliyorlar mi ve ne kadarlikken tutmaya başladılar
Benim kizcede aynisini yapiyor karni tok oldugunda memeyle oyun oynuyor ama bir sikintisi oldugunu sanmiyorum keyif yapiyor gibime geliyor aglamiyor cunku agzi kulaklarinda oyalanip duruyorBende gun icerisinde 1 2 kasik su vermeye basladim canim. Ayrica bizimkide memeyle savasiyor ve kafasini saga sola cevirip devamli memehi tutmaya calisiyir ama tutmuyor bir taraftanda anliyorumki bir sikinti var, gazini cikarip tekrspar emzirmek istedigimde memeyi emmeye devam ediyor. Gaz sıkısmasi oldugu dogrudur.
Bu muymuş ölçek takviye icin.benim toplamda 120yi buluyodu süt ama mama ek ver dedi sinir oluyorum neye inancaz.en iyisi bebegi dinlemek.habire emiyor iki ögun aramız 1saati zor buluyo.emzik de almadk bugun
Kızlar Konak olup temizlenenlerde tekrarladı mı Konak? Biz konak için şampuanda değiştirdik ama 1 hafta sonra tekrarladı konak. Bide cildinde pul pul kuruluk var, günde 3 kez falan nemlendirici sürüyorum geçmedi Bi türlü...
Tabiki daha iyisi var fiyata vurursak ama fiyat performans harika. Kalça gelişimine zararı yok hatta bizim arkadaşın bebeginde kalça cikikligi vardi doktor kanguru olarak cok pahalilar var evet ama bunu al dedi Kanguru bağlıyordu kadin 2 aydan sonra tavsiye ediyorlar zaten kanguruyu kanguru baglamadigi zamanda çift bez bağlayıp elini popo arasından geçirip tutuyordu bebegi. Simdi 2 yasinda bir sıkıntısı olmadan yürüyor bebek.yuruyunceye kadar kullandı ama.dışa dönük de oturabiliyor ama ilk başlarda tavsiye etmiyorlar. 5 pozisyonu var uyudugunda da sling gibi yatirabiliyorsun mesela. Nette resimleri var araştırınca zaten pozisyonlarını gösteriyor canimCanım peki ergonomik bi kanguru mu bu? Kalça gelişimine zararlı bişeyi yok dimi? Ben de almayı düşünüyorum ama henüz karar veremedim. Bide bebek dışa dönük oturabiliyor mu?
Canım çok rahatlatıcı bi yazı olmuş gerçekten içim rahatladı bizim oğlan çok sık kaka yapıyor ondan mı yoksa ama enfeksiyon çıkmıştı testte tabi doğruysa doktora alerji testi yaptırmayayım o zmn benKizlar bu sut alerjisiyle ilgili ne zamandir yazayim diyorum uzun uzun ,vakit olmuyor
Kisa da olsa yazayim.
Benim kiz 15 Gun yada 1 aylikken kendi dr umuz izinliydi. Baska dr a gitmistik. Dr kakasindan dolayi inek sutu alerjisi dedi. Sut ve sut urunlerini kestim. Nerdeyse yiyecek birsey kalmiyor zaten. Baya da kg vermistim. Sonra kendi dr umuz kakasinda bisey yok dedi. Diyeti kestim sonra tekrar basladim. Yesil sumuklu arada kan da gormuslugumuz oluyordu. Baska bi dr kaka tahlilinde lokosit var diye antibiyotik verdi. Daha sonra baska dr antibiyotige ne gerek vardi dedi
Cocuk gastroentrolojiye goturduk. Kandan test yalildi negatif cikti. Ama hatali sonuc verebilir dendi. Sonra cocuk alerji uzmanina goturduk. Keci sutu tuket dedi. Cocugun gelisimi iyi fazla pimpiriklenmeye gerek yok dedi.3 yasina kadar alerji testi dogru sonuc vermez dedi. Test yapmadi. Tabii bu surecte cocuk 5-6 aylik oldu heralde. :)))
Suan 6 yasina az kaldi. Iki yasinda sut icmeye basladi herhangi bir sorun yasamadik. Ya gecti alerji varsa ya da yoktu. Suan alerjik yapisi var ama oyle sute felan degil. Parfum koku toz polene hafif hassasiyeti var.
Kendim de alerjik bunyeli oldugum icin iyi kotu anliyorum. Baharda hafif oksurugu oluyor.
Bu kadar seyi neden yazdim derseniz. Her dr farkli bakiyor olaya. Beni en cok rahatlatan alerji dr u olmustu. Arif Kut idi adi. Bagdat caddesinde.
3 yasina kadar yapilacak testler dogru sonuc vermez dedi dr bize.
Bir de sonradan anladim bizim kiz bebekken de koku ve toza hassasmis. Mesela bebek yagi surunce vucuduna kokusundan etkileniyordu.
Siz de kokulu seylerden sakinabilirsiniz. Belki faydasi olur.
Allah tum yavrularimiza sifa versin. Aminnnn
Evet canım ip şeklinde çok sık yapıyor dediğin gibi kakasını ondan mı acaba inşallah ondandır da kötü bi durum değildircanım gecmiş olsun bende kanlı kakayı yasadım hemen doktora koştm temiz cıktı tüm tahliller, yavrumdanda boşu boşuna kan vs aldılar. bir doktor cok sık yaptıgndan olur dedi dger doktorda lavman yaptı boşu boşuna sinir oldum. cocuk hastanesinde laboratuvarda çalışan bi yakınıma sordum kan iplik şeklindeyse takip et ama damla seklindyse hemen doktora git dedi. artık şaşırdim bende ama sanırm yaygın bir problem
bişey olmaz canım anne karnında kendi idrarlarını icip yeniden cıkarıyolardı sonuçta
bizimki dogdugundan beri başını dik tutabiliyor cok uzun şüreli degil tabi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?