2016 Nisan Anneleri

Bebeklerimizin Cinsiyetleri

• Ankete Katılan
    380
Kızlar bugün doktor idrar yolları için fixef diye bir antibiyotik şurup verdi. Ya ben antibiyotik kullanmak istemiyorum. Siz ne dersiniz? Günde 1 kere yarım ölçek

Canım konak için bence kimyasal ilaç falan bişey kullanma bence. Banyodan yarin saat önce zeytin yağı sür elinle yumuşata yumuşata banyo yaptır sonra fırçayla tara. Biz iki kere olduk ikisinde de bir kerede kurtulduk bu yöntemle konaktan. Cildi için bişey diyemem ama sıcaklardan oldugunu dusundugumden bende yikayip temiz tutmaya calisiyorum sadece. İlaç taraftarı değilim mecbur kalinmadikça

Kizlar bu sut alerjisiyle ilgili ne zamandir yazayim diyorum uzun uzun ,vakit olmuyor
Kisa da olsa yazayim.

Benim kiz 15 Gun yada 1 aylikken kendi dr umuz izinliydi. Baska dr a gitmistik. Dr kakasindan dolayi inek sutu alerjisi dedi. Sut ve sut urunlerini kestim. Nerdeyse yiyecek birsey kalmiyor zaten. Baya da kg vermistim. Sonra kendi dr umuz kakasinda bisey yok dedi. Diyeti kestim sonra tekrar basladim. Yesil sumuklu arada kan da gormuslugumuz oluyordu. Baska bi dr kaka tahlilinde lokosit var diye antibiyotik verdi. Daha sonra baska dr antibiyotige ne gerek vardi dedi
Cocuk gastroentrolojiye goturduk. Kandan test yalildi negatif cikti. Ama hatali sonuc verebilir dendi. Sonra cocuk alerji uzmanina goturduk. Keci sutu tuket dedi. Cocugun gelisimi iyi fazla pimpiriklenmeye gerek yok dedi.3 yasina kadar alerji testi dogru sonuc vermez dedi. Test yapmadi. Tabii bu surecte cocuk 5-6 aylik oldu heralde. :)))
Suan 6 yasina az kaldi. Iki yasinda sut icmeye basladi herhangi bir sorun yasamadik. Ya gecti alerji varsa ya da yoktu. Suan alerjik yapisi var ama oyle sute felan degil. Parfum koku toz polene hafif hassasiyeti var.
Kendim de alerjik bunyeli oldugum icin iyi kotu anliyorum. Baharda hafif oksurugu oluyor.
Bu kadar seyi neden yazdim derseniz. Her dr farkli bakiyor olaya. Beni en cok rahatlatan alerji dr u olmustu. Arif Kut idi adi. Bagdat caddesinde.
3 yasina kadar yapilacak testler dogru sonuc vermez dedi dr bize.
Bir de sonradan anladim bizim kiz bebekken de koku ve toza hassasmis. Mesela bebek yagi surunce vucuduna kokusundan etkileniyordu.
Siz de kokulu seylerden sakinabilirsiniz. Belki faydasi olur.

Allah tum yavrularimiza sifa versin. Aminnnn

Eltim in oglanda tam 1 yıl sürmüş. Bi türlü bitirememiş. Biz de her banyoda tariyoruz.musteka yeni dogan köpük şampuan kullanıyoruz. Şampuan linki faydasını gördüm. Ama yine çıkıyor. Annem de normal diyor.

Evt normalmiş ama gördükçe canım sıkılıyor.. Bende köpük mustela kullanıyorum banyodan önce zeytinyağı sürüyorum ama geçmiyor

seninle dogdum ben ayni kafadayiz canim ama esime pek soz geciremiyorum.

Biz kullaniyoruz coresatin cok hizli birsekilde onariyor cildi. Bu kadar hiz iyimi kotumu onu bilemedim ama :))))
Sagolsun eşim fikirlerime güveniyor.asi zamanı gidip imzami atıyorum sağlık ocağına okadar.ebe hala ikna etmeye çalışıyor ama 2 senelik araştırmalarımi okuduklarımi anlatınca biz aşılar tamamen zararsız edemiyoruz zaten diyo rabbim cumlemizin evlatlarını korusun inşallah.

Aspirin duymadım ben, karbonat yada limon koy dediler ama Ben bişey koymadım.... Yağ sürüp 15 dk bekleyip tarayıp yıkıyorum sadece

Aryazin sima yaa ben geçti gitti diye bakmıştım olaya, tekrarlicak demek çirkin kabukçuklar... bende sebamedin şampuanını kullanıyordum, dr.da iyidir onun şampuanı zeytinyağı sür başka bişey yapmana gerek yok demişti

Masallah subanallah. Ne kadar dikkatli ve ilgilo bir annesim canim. Valla yazinin basinda 2. Ay asisi diye yazmasan inanmayacaktim. Bizi kinin 2. Ayinin cikmasina 1 hafta var, agliyor agliyor ve agliyor yani :)) baska birsey pek yaptigi soylenemez. Nesneleri gozuyla takip edip, bazen arada ben yaninda miyim diye gozunu kaldirip bakar, birde emerken bazen bana bakip ben gulersem ona oda bana guler bu kadar. Baskada birsey dikkatimi cekmedi acikcasi. Birde siyah beyaz nesneler ile kirmiziya cok bakiyor gibim3 geldi...

Bende gun icerisinde 1 2 kasik su vermeye basladim canim. Ayrica bizimkide memeyle savasiyor ve kafasini saga sola cevirip devamli memehi tutmaya calisiyir ama tutmuyor bir taraftanda anliyorumki bir sikinti var, gazini cikarip tekrspar emzirmek istedigimde memeyi emmeye devam ediyor. Gaz sıkısmasi oldugu dogrudur.

merhaba kızlar nasılsınız iyisinizdir insalah. biz 2 aylık olduk. uykularımız halen düzensiz ama gece degil gündüz uyumayı seviyoruz. sürekli sallanmak istiyor, ayagmda sallıyorum durdugum an uyanıyor. yüzünü örterek uyumaya alıştı. benimle yatmaya bayılıyor sabaha karşı beşignden yanıma alıyorum sarmaş dolaş uyuyoruz ama korkmuyor degilim zarar verecegm diye. emzigi dogdugundan beri veriyorum hala zor alsada cok seviyor büyük kurtarıcım. agulamalar gülmeler çıglık atmalar bol bol. hele babaya bayılıyoruz. televizyon izliyor bir haftadır. elbette karsısında tutmuyorum ama görünce odaklanıyor ve hosuna gdiyor tv dışında ne oyuncak ne bşka nesne ilgimizi cekmiyor bu da beni korktmuyo degil.
gaz sancılarımız baya azaldı nurse harveysi günde 3 kez duzenli kullanıyorum cok faydası oldu. banyoya bayılıyo ama cıkartınca deli gibi aglıyo. nedenini anlayamadım sudan mı cıkmak istemiyo ya da hemen mi uyumak istiyo çözecegm. gezmeyide cok seviyoruz. dogdugundan beri hep dışardayız emzirme önlügü sayesinde.
kilomuz öndn gdiyor 48 günlükken 6100 gramdık 3750 dogduk bakalım yarın 2 ay kontrolumuzde ne olacak. sadece anne sütü alıyoruz günde 8 ya da 10 bez degiştiriyoruz.
çok şey yazdım kusura bakmayın ama burda arkadaşlar çocuklarının gelisimini yazınca aydınlanıyorum mutlu oluyorum insalah faydalanan olur.

canım gecmiş olsun bende kanlı kakayı yasadım hemen doktora koştm temiz cıktı tüm tahliller, yavrumdanda boşu boşuna kan vs aldılar. bir doktor cok sık yaptıgndan olur dedi dger doktorda lavman yaptı boşu boşuna sinir oldum. cocuk hastanesinde laboratuvarda çalışan bi yakınıma sordum kan iplik şeklindeyse takip et ama damla seklindyse hemen doktora git dedi. artık şaşırdim bende ama sanırm yaygın bir problem
Kızlar ya sabah oğlumun altını değiştirirken isedi ve cisi kendi agzina geldi bisey olur mu icim icimi yiyor
bişey olmaz canım anne karnında kendi idrarlarını icip yeniden cıkarıyolardı sonuçta

Merhaba arkadaşlar bebekleriniz başlarını tutabiliyorlar mi ve ne kadarlikken tutmaya başladılar
bizimki dogdugundan beri başını dik tutabiliyor cok uzun şüreli degil tabi

Benim kizcede aynisini yapiyor karni tok oldugunda memeyle oyun oynuyor ama bir sikintisi oldugunu sanmiyorum keyif yapiyor gibime geliyor aglamiyor cunku agzi kulaklarinda oyalanip duruyor

Bu muymuş ölçek takviye icin.benim toplamda 120yi buluyodu süt ama mama ek ver dedi sinir oluyorum neye inancaz.en iyisi bebegi dinlemek.habire emiyor iki ögun aramız 1saati zor buluyo.emzik de almadk bugun

Çift meme 120 ise bence mama gereksiz ama yinede bebeğini dinle

Hiçbir şey yapmadım kendi kendine geçiyor. Konak müdahale edilmesi gereken bişey değil. Bebeklerin yağ dengesi yeni yeni olustugundan oluyor. Zararlı veya bebeğe rahatsızlık verecek bir şey de değil kuzum

Canım peki ergonomik bi kanguru mu bu? Kalça gelişimine zararlı bişeyi yok dimi? Ben de almayı düşünüyorum ama henüz karar veremedim. Bide bebek dışa dönük oturabiliyor mu?
Tabiki daha iyisi var fiyata vurursak ama fiyat performans harika. Kalça gelişimine zararı yok hatta bizim arkadaşın bebeginde kalça cikikligi vardi doktor kanguru olarak cok pahalilar var evet ama bunu al dedi Kanguru bağlıyordu kadin 2 aydan sonra tavsiye ediyorlar zaten kanguruyu kanguru baglamadigi zamanda çift bez bağlayıp elini popo arasından geçirip tutuyordu bebegi. Simdi 2 yasinda bir sıkıntısı olmadan yürüyor bebek.yuruyunceye kadar kullandı ama.dışa dönük de oturabiliyor ama ilk başlarda tavsiye etmiyorlar. 5 pozisyonu var uyudugunda da sling gibi yatirabiliyorsun mesela. Nette resimleri var araştırınca zaten pozisyonlarını gösteriyor canim

Kizlarrr gunaydinn
Rota asisini yaptiran var mi?
Ates yapiyor mu?
Ben yaptiracagim doktorumun tavsiyesiyle ancak ates ve sıkıntı yapıyor mu?

Canım çok rahatlatıcı bi yazı olmuş gerçekten içim rahatladı bizim oğlan çok sık kaka yapıyor ondan mı yoksa ama enfeksiyon çıkmıştı testte tabi doğruysa doktora alerji testi yaptırmayayım o zmn ben

Evet canım ip şeklinde çok sık yapıyor dediğin gibi kakasını ondan mı acaba inşallah ondandır da kötü bi durum değildir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…