2016 Nisan Anneleri

Bebeklerimizin Cinsiyetleri

• Ankete Katılan
    380
Z zeyas ,sen de yoksun çoktandır,iyisinizdir umarım..
canımm iyiyiz cok şükür ama üç çocuklu hayat cok zorladı beni. sürekli bir koşturmaca halindeyim anlayacagın.allahtan kzıım cok uslu ama abimizle ugraşıyoruz sürekli. 97 günlük olduk bugün 3 aylık kontrolde 5650 gr 58 cm çıktık 2940 dogmuştu. bizde haberler böyle...

Biz tek çocukla beziyoruz bazen. Sen 3 yle zorlanırsın tabi. Uslu bile olsalar ilgi alakayı kesmemek gerek oda yorar ki abiniz yaramazmış bide :)
Allah sabır ve kolaylıklar versin.

Bebeğe su verilmesi konusu çoğu kişinin aklında soru işareti sanırım. Kimseye su ver ya da verme diyemem ama gebelik kursunda hemşirelerin anlattığını yazayım. İlk 6 ay SADECE ANNE SÜTÜ (mama alanlar hariç) alan bebeğin su ihtiyacı olmazmış. Anne sütünün %80 i sudur dediler. Ayrıca bebeğe su verildiğinde anne sütünün kalitesini düşürüyormuş. Örnek olarak da afrika ve ekvator ülkelerindeki anne ve bebeklerde yapılan araştırmaları gösterdiler. Bizden çok daha sıcak ülkeler olmalarına rağmen sadece anne sütü alıyorlarmış ve hiçbir bebekte su eksikliği olmuyormuş anne sütü yeterliymiş.

Bize de doktorumuz coresatin krem verdi. Gerçekten çok etkili bir krem çok az sürüyorum kısa sürede geçiriyor.

Hanimlar sut sagma makinasi olarak ne kullaniyorsunuz manuel olanlar cok mu yoruyor.brn aventin elektriklisini denedim cok rahatti ama pahali biraz. lansinoh kullanan varmi?
Ben avent kullanıyorum memnunum. Arkadaşım lansinoh almış ilkinde hiç çekmemiş sonra değiştirip avent almış ve aventi beğenmiş. Lansinoh çekmiyor hiç dedi.

Bende eylulde baslayacagim heyet bulamazsam tabi:) ama disari bile cikarken sagsam cok rahat edicem yolda aglarsa diye bir yere gitmiyorum basima geldi cunku iftardan sonra yolda agladi ve benzinlik tuvaletinde emzirmek zorunda kaldim :)

Hanimlar sut sagma makinasi olarak ne kullaniyorsunuz manuel olanlar cok mu yoruyor.brn aventin elektriklisini denedim cok rahatti ama pahali biraz. lansinoh kullanan varmi?
Canim medelà nin pilli elektrikli sağma makinasini kullanıyorum çok memnunum manueller cok yorar gibime geliyor

Kizlarbu emzirme konusu konusulmustu.ben de kendi yontemimi soyliyim biyzim kiz diyelim aksam 10 da uyudu.3 te 5 te 7 de uyaniyor emip tekrar uyuyor.ama yavrum gozlerini acamadigindan hemen yoruluyor az az emiyor.ben bu kalkma seanslarinda hep ayni memeyi veriyorum.onu bile tam bitiremiyor.sabah 7 de diger memeyi sagiyorum. Bi daha 10 da uyandiginda iki meme sirali gidiyoruz.

Bende iyi diyesim var ama yarin cok farkli oluyor. Bizimkinin gaz sikintisi yok diye dusunuyorum cnm. Ben gaz ilacini biraktim daha rahatladi cocuk. Kabizlil ve huzursuzluk vardi cunku. Sadece gunun bir saatinde aglamasi tutuyor. Ozellikle banyodan aldik diye suyu cok seviyor agliyor, omzumdan indirdigimde agliyor falan. Yavas yavas cozmeye basladim..

Ikinci cocuga daha tecrubeli olucaz sanirim canim. Benim tek derdim hangi aylarda hamgi oyuncaklari kullanacagiz ve neler yapmamiz lazim bilemiyorum. Bence bir cocugun en cok anne ve baba sevgisine ihtiyaci var ve huzurlu bir ev ortami. Anneanne ve dede isin kaymagi artik. Cocuk annenin kokusunu ve babasini gormek istiyor genellikle yanibasinda. Allah hepimizin evladini anali ve babali buyutmeyi nasip etsin.

B
Benim kızım da suyu verince istemiyor su ihtiyacı yok diye düşünüyorum bende olsa içerdi.

Kendime çok kızıyorum. Dün oğlanın kafasını çarptırdım. Bugün ise tırnağını keserken derinden kestim kanadı. Ağladı canım şimdi uyudu.parmagini dik tutuyor canı yanıyor. Allahim yaaa ona geleceğine bana gelsin.

Ne mutlu aman huzursuz olmasınlar.ya sizin bebişin gözler renklenmeye baslamıs.nezaman ortaya cıkar ki tam olarak.2.ayımızdayız hala gri gibi kimine göre lacivert

6.ayda kesin renk belli olur. ama bizim mavi bildiğin, o süt mavisi grimsi renk gitti artık.

Canim kizma kendine cok fazla
Hepimizin basina gelebiliyor

Ben de tirnagini keserken deriyi kesmistim kanadi. Artik kucagimda uyurken esime kestiriyorum.

Bi kere de kafasina elimden telefon kayip carpti

Allah im esirgesin yavrularimizi ufak kazalar oluyor

Bende aynı dertten yakınıyorum.hangi ay ne ile ilgilenir bilmiyorum araştırıyorum sürekli ama...bazen calistigima çok pişman oluyorum bebeğimin alışkanlıklarını ben kazandırmak istiyorum ama mslesef bizi anladığı dönemde ise başlayacağım

Aferın bizim güçlü kuzularımıza tatlı ya ondan sevmiştir :). Bizimki de gaz damlasına bayılıyor dibini sıyırıyor resmen sütünde var zaten onun su ihtiyacı canım sen bilirsin tabi

Vallhi canım çok çok ayrıntılı incelemem gerekiyor ki göreyim iki defa falan çok netti altını açmaya korkuyordum 1bucuk haftadır bizle bu sorun idrar yollarımiçin antibiyotik aldı ama çok degil ondan sonra böyle oldu anlamadım süt alerjisini dedi doktor ama yüzü hala geçmedi bende cikdiyle alakalı olacagını düşündüm krem falan bişey kullanmıyorum

Vallahi inşallah bişey yokturdur ama kakanın rengi düzelmedi dediğim gibi ilk kakasını tahlile götürdügümde sapsarıydı altın rengi ben sanırım süt diyeti yapmıcam bu diyeti yaptım yapalı çocugun kakasının rengi düzelmedi keçi peyniri falan yemeye başlıcam durum ne olacak bakalım

Canım parmagına tentürdüyot sür mikrop kapmasın bende çok korkmustum kv kesmişti ama o geldi aklıma derinse hemen sür bebek bunlar acıyı ne bilecekler rabbim bizi sınıyor hangimiz bebekliğimizi hatırlıyoruz ben kendimi böyle avutuyorum vallahi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…