- 31 Mayıs 2009
- 5.117
- 3.419
- 373
- 41
- Konu Sahibi agresifportakal
-
- #59.061
Kaç günlük?Ayda 1 kilo ya da 1 kiloya yakın alıyorsa sorun yok diyor doktorlar,bir de çişli bez sayısı günde 5-6 olmalı..Arkadaslar oglumun kilo almasi durdu ya neden olur naomam gerek .. :/ of cok moralim bozulduu
Hala 10 kg fazlalık var,bayramda hiçbişey alasım yok,sonra kg verince ne yapıcam o kıyafeti diye..eski püskü-paspal anne modunda takılcam artık :)aaaaaa benim 6 ay diye kalmis aklimda sagdim attim dolaba ilk agiz sutleri var onlari bari ziyan etmiyim 3 ay sali gunu doluyor vereyim bari ziyan olmasin yazik.
Yarin carsiya cikicam malum bayram geliyor birseyler almam lazim kendime kilolar malum yapisti resmen uzerime(
oglanlara babamiz bakacak versin bari buzluktaki sutlerimizi
Ya ben oğlumda iken hemen vermiştim kiloları..o zamanlar daha gençtik tabi,hey gidi gençlik hey..zaman geçtikçe kilolar hiç verilmiyor,metabolizma yavaşlıyor sanırsam..O kilolar hepimize yapisti canim benimde buzlukta sutum var ama ben arada sutum az oldugu zaman veriyorum iyi oluyo esimle gezmeye gidiyoruz kayinvaldem bakarken veriyo sutleri :)
Bu arada kizlar ayni ayda dpgum yaptik kilolari vermek icin bi form acalim bence :)
Bizim dr bu aylarda 600gram minimum almalari gerektigini soylediKaç günlük?Ayda 1 kilo ya da 1 kiloya yakın alıyorsa sorun yok diyor doktorlar,bir de çişli bez sayısı günde 5-6 olmalı..
Evet canim yaYa ben oğlumda iken hemen vermiştim kiloları..o zamanlar daha gençtik tabi,hey gidi gençlik hey..zaman geçtikçe kilolar hiç verilmiyor,metabolizma yavaşlıyor sanırsam..
Geçen hafta sarılık için yine doktora gittiğimizde,2 hafta sonra bekliyorum,haftada 250 gr almış olarak gelmenizi istiyorum dedi ama pek zannetmiyorum,benim kız minyon..Bizim dr bu aylarda 600gram minimum almalari gerektigini soyledi
Off sorma o göbüşü,alt karın denilen yer vahim ben de,şu ebru şallının pilates hareketlerine başlasam-başlayabilsem,güzel aslında da..alt karın eritmek için bir hareket var mesela makas hareketi diye,çok iyi,doğum yapan anneler için süper bir hareket deyip duruyodu..2 kg fazlalık bişey değil,gider o yakında..Evet canim ya
Ben ilkinde eksilere dusmustum
Tabii memeden kesince almistim normale donmustum
Simdi 2 kg fazlaligim var ama sutten kesince alirsam nolurum bilmiorum
Gobusum de yag tabakasiyla dolu napcaz bilmiorum :
Canim uyuyor ama 1 2 sata sonra tekrat uyanacaguini bildigim icin mama veemiyorum cunku o ara yemek yiyorum tatli falan biraz sutum geliyir onunla doyurup yatiriyorum artik.. mama vermek istemiyorum ya. Belki daha iyi olacak ama anne sutunu almaz veya biberina alisir memeyi istemez..Canim benimde sutum gunduzleri yetmiyo gece cok guzel emiyo cunku cocugu acliktan aglatma kiyamam ya mama vermeyi dusunmedin mi yetmedigi verde ben dogdugundan beri veriyorum
Canim uyuyor ama 1 2 sata sonra tekrat uyanacaguini bildigim icin mama veemiyorum cunku o ara yemek yiyorum tatli falan biraz sutum geliyir onunla doyurup yatiriyorum artik.. mama vermek istemiyorum ya. Belki daha iyi olacak ama anne sutunu almaz veya biberina alisir memeyi istemez..
Emmeyi birakcak olsaydi benim oglan birakirdi
Dogdu gibi 2 defa 30 cc mama verildi ben cok gec geldim odaya. Dogum hanede benimle ilgilenirken bebegi usuttuler heralde 1 haftalikti bronsit gecirdik ememedi burnu tikali oksuruyo falan tam duzene girdik 40 gunlukken kolum kirildi emziremedim kolum iyilesti kedimize geldik derken cok agir hasta oldum 4 gun falan gozumu acamadim yeek yiyemedim haliyle emziremedim ama hala emiyo hatta bu aralar cok dustu memeye ama gunde en az 3 defa 4 veya 5 olcu acligina gore ve doktorum mamyi kes dedi ama ben kesmedim gayet guzel gidiyo gelisimi sadece bu sicaklarda istahsiz biraz
İnş fayda eder canım.Ahh keskeee .. 3 gundur aksama dogru sutum bitiyor ve kizim doymadigi icin deli gibi aglayarak en sonunda uyuyor. DunSebogelin in bahsettigi galactgo damladan aldim. Goguslerimi pompa gibi sisirip sut sagmak istiyorum bende..
Yüzünde kafasında sivilcd gibi isilik gibi şeyler çıkıyor. Doktora resim atmıştm bebeklerde olur böyle normaş dedi ve bu kremi verdi canım. Çıkınca sürüyrm ara ara geçiriyo hemnSebogelin coresatini ne için kullanıyorsun canım?
Memeyi reddediyo diye mama ve biberon verirsen zaten 3-4 ay civarinda tamamen memeyi birakacaktir emin ol. Bu donemlerde meme reddi gorulebiliyo bizde yasiyoruz ama mama falan dusunmedim hic bi sekilde hoplata ziplata ayakta yuruyerek sarkilarla ninnilerle ustune egilerek falan emzirmeye calisiyorum.Kızlar biberon alacağım siz ne onerirsiniz. Memeyi reddediyor ve mama vermeye başlayacağım. Ama mememi unutmasın. Ne önerirsiniz
Grubun adi alerji ile yasam platformu aklina takilan herseyi sorabilirsin asi da dahil. Yuz ustu yatirinca kaldiriyo karin kismina yastik koyuyorum daha rahat duruyor.Evet rota zor bir hastalık yan etkileri olmazsa aslında yaptırırım ki herkes yaptırır da işte bu şekilde ikilemde kalıyor insan. Faceteki grubun tam olarak adı ne?
Bir de bebeğiniz başını ters yatırınca kaldırıyor demi. Yoksa kafasını yere koyduğunuzda mı kaldırıyor.
Sut azligi coklugu sagmayla sikmayla anlasilmaz kilo alimi ve cisli bezleriyle takip edebilirsinCnm mesela gogsum az dolu bebeğimi emziriyorum 15-20 saniye sonra göğsüm sızlayıp süt iniyor onu emiyor o onsut oluyor herhalde demi,sonra sızlama geçiyor sizladigi esnada fışkırıyor çünkü,sizinde mi öyle.sütümun azligini nasıl anlarim,emzirdikten sonra elimle sıktigimda 2-3 yerden sut akıyor.
Vermemelisin bence :) anne sutunun yaklasik %90i su butun ihtiyaci karsilaniyor. Ustelik hicbir susuzluk belirtisi gormeden vermek daha yanlis bence bingildakta cokme bezinde pembelik gibi. Susuz kaldigini dusundukce bi daha emzirGünaydın hayırlı cumalar Anneler birşey soracağım sadece anne sütü veriyorum bebeğime sizce su vermeli miyim
Rabbim beterinden korusun daha bir sikinti vermesin insallah cok zor zamanlar gecirmissin.Allahim kulunu sikintiya sikmuyor iste(
Ya kızlar ben kör oldum heralde artık az önce altına yaptı bizim kız bilgin sarıydı resmini çekeyim de dedim twlefonda yeşil ben bakıyorum sarıben takmıyacam artık bu kaka olayını süt ürünü yemiyorum zaten bu ay kilo takibide yapayım napayım elimden geleni yapıyorum doktorada götürüyorum baska bi doktora götürüp denek gibi yavrumu mahfetmicem rabbim in bi bildiği varki böyle oluyor koyverdim artık
(Bu arada bizim iki doktorumuz vardı biri özel ecem hastaneye yatınca özel doktorumuzunda baska bi hastası varmıs onu görmeye gelmiş ve eşimi görmüş sormamış bile bebek nasıl diye vicdana bakarmısınız insan bir ugrar nasıl oldu der şimdi hastanedeki doktorla devam ediyorum hemde komsumuz kimseye güvenim kalmadı)
Fazla evhamlı görüyorum seni.. Bence biraz rahatla, bebeğinide biraz serbest bırak. Eskileri düşün bizler nasıl büyüdük süt alerjisi mi biliniyordu idrar yolu enfeksiyonu mu. Sana hiç umursama demiyorum tabi zaten doktora gittin gerekli tahliller yapıldı ilaç kullandınız bundan sonrasını zamana bırak biraz canım. Bebeğide hırpalama hastanelerde annesiYa kızlar ben kör oldum heralde artık az önce altına yaptı bizim kız bilgin sarıydı resmini çekeyim de dedim twlefonda yeşil ben bakıyorum sarıben takmıyacam artık bu kaka olayını süt ürünü yemiyorum zaten bu ay kilo takibide yapayım napayım elimden geleni yapıyorum doktorada götürüyorum baska bi doktora götürüp denek gibi yavrumu mahfetmicem rabbim in bi bildiği varki böyle oluyor koyverdim artık
(Bu arada bizim iki doktorumuz vardı biri özel ecem hastaneye yatınca özel doktorumuzunda baska bi hastası varmıs onu görmeye gelmiş ve eşimi görmüş sormamış bile bebek nasıl diye vicdana bakarmısınız insan bir ugrar nasıl oldu der şimdi hastanedeki doktorla devam ediyorum hemde komsumuz kimseye güvenim kalmadı)
bizimkide cozuttu bugün. Dün aşı olduk ondan olsa gerek banyoda yapamıyoruz. Daha yarIm saat oldu uyuyalı. Bende işime bakcam uyanmazsa tabiSaat 2.5 oldu halen besik salliyorum.Uyuyor yazik abimiz bir yolunu bulup uyandiriyor(
Yemek yapmam lazim ev aldi basini gidiyor bende pil coktan bitti(
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?