2016 Nisan Anneleri

Bebeklerimizin Cinsiyetleri

• Ankete Katılan
    380
Çok geçmiş olsun cnm. Acil şifa bulun kuzucuk da sen de inş

Kizlar gece gece alakasiz bir konu acacagim.biz 3 senelik evliyiz.her yaz halilari degistirmek istedim ama hic firsat olmadi.ilk yaz dugunle gecti.ikinci yaz esim askerdi.ucuncu yaz tatilden firsat bulamadik.velhasil yaz gelince daha ince hali kullanayim istiyorum.bos mu kalsa dedim ama guzel durmuyo.boyle yazlik hali kullanan var mi aranizda.ne tavsiye edersiniz.bir de diger yün halilari yikayip mi kaldirsam yoksa serecegim zaman mi yikasam.yikama olayini ben kendim yapiyorum makineyle.

Di mi bugune kadar niye emsin.bebek huysuzlanmıstır diye umuyorum uykuluydu

Aslında sol koluna denk geliyor,2gun önce aşı oldu ordan.belki agrısı denk geldi ya da kokuyodum bu aklıma gelmedi.her istedgmizde duş alamiyorum kuzuyu bırakıp

Maşallah size bizimki 5 uyanma saatiydi 4 5 gündür 4.30 a çekti üstelik ya emecek ya gezecek yoksa ağlıyor çok özendim size :) 2.bebeğim kız olur ve sizinki gibi olurinşallah
Insallah canim.ben de her gun sükrediyorum uysal ve huzurlu bir bebegim var diye. Misafirlige gidiyoruz disari cikiyoruz kahvaltilar yemekler gezmeler hic üzmüyor beni sagolsun. Bekliyor sabrediyor benim kuzum.

http://www.doktorattila.com/anne-sutu-ile-ilgili-her-sey/
" sütüm doyurmuyor mu ,bebegim devamlı aglıyor ,aç mi kalıyor.peki o halde mama ?" Dedik pekçoğumuz.bu linkteki yazıyı okuyalım lütfen.ben farklı bi doktora tekrar danısmaya karar verdim mamayı kesmek icin.hep etraftaki insanların "doymuyor" lafına inat sütümle cocugumun doydugunu ispatlıcam!

Valla bende korkuyorum Allah korusun yaa zaten bu aralar meme savaşındayız emzirene kadar bin takla atıyorum.. sağarakta veririm ama bırakrsa çok üzülürüm kucağımda görmek emzirmek o kadar güzelki..
Benimki de artık emmiyor neredeyse. Sıcaktan mı bunalıyor nedir? Zaten baştan beri mama da veriyorum. Ama kızımdan da tecrübe ettim, oğlumda aynı şeyi gordum. Mama takviyeli gidince en fazla iki ay sonra memeyi bırakıyorlar. Bir de 3 aylık olunca biberonların ucu değişiyor ya. Dada çok delikli uç oluyor. Böylece daha çok mama geliyor emdikçe. Böyle olunca memeyi iyice bırakıyorlar. O yüzden 3 aylık olunca aynı biberon ucuyla devam edeceğim . Değiştirmeyeceğim. Gerçi şimdi sağdığım zaman 30 cc falan çıkıyor. Çok azaldı yani. İlaç niyetine veriyorum ben de...

Memeyi hemen tutuyor ama emerken su icinde kaliyor kafasi benimde arkamdan terler siziyor canim ... emzirirken yanima soguk bir sise su aliyorum yandikca dikiyorum kafama

Ya Allahaşkına. Bu yazı sinir bozmaktan başka bir işe yaramıyor. Evet doğru tarafları var ama sut kanalların kapalıysa be yapacaksın? Ben bir gogsumden ameliyat olmuştum. O yüzden tek gogusten emzirsim hep. Onda da az var. Bir saat emen çocuk açlıktan ağlıyor mama verince saldırıyor. Emzirmek için benim kadar uğrasan yoktur eminim. Çünkü emzirirm olmaz. Sut sağarım damla damla çıkar. Gitmesiğim doktor yok. Babam doktor. Olmayınca olmuyor. Ayrıca ben de mama ile buyumuşum. Sadece iki ay emmişim. Ne alerji bilirim ne ağır bir hastalık... Evet elbette en iyisi anne sütü. Ama yoksa ne yapalım... Ben de uğraş uğraş zorla ağzına memeyi daya, yetmez bir saat uğraş, o da yetmez git mama hazırla... Bunu tabi ki istemezdim. Ama olmadı işte... Ayrıca annesini emen çocuklar da hasta olmuyor mu? Oluyor tabi... Gogsum sarkar diyen ya da sıkıldım diyen anneler in canı cehenneme... Onların sutu var benim yok. Ne yapayım insan bile isteye anne sutunden mahrum bırakamaz tabi...

Hali konusu bende de muamma kararsizliktan yedek halim bile yok yikamaya yollayinca bos kaliyor salon ... eldeki halilarini yikayip saklaman daha mantikli canim

hahaha... Yok oyle birşey için rahat olsun... Senin sağ memeni emerken o soluna yatmış oluyor. Sol tarafı aşılı falansa ya da kolu falan sıkışırsa...

Sizi anlıyorum ama benim yetmedigine çok cabuk karar verildi.cişli bez sayısı,kilo alımı iyiydi.1hafta kaka yapmadı diye pat mama ver,evdekiler (özellikle kv) basladı doymuyo ver kızım.yani olmayinca olmuyor ayrı bi sey ama varken de ugrasılması gerek diye düşünuyorum

Bizimkinin kilo alımı gayet iyi. Mamayla besleniyor. Ama 3 gün kaka yapmadığı oluyor. Kaka değil de çiş bir gösterge. Kilo alımı da iyiyse evet gereksiz mama başlanmış olabilir

Anne sütü önemli. Lakin şu kısımda takilioyorim .uyamiyorum. .sagdiginiz sütü kaşıkla verim denilio . Gecenin bi yarisi ya da huysuzken kaşıkla dokerim ben hep ya. Biberon en kolayı. Napsak var mı fikri olan . Biberon à Alisan sonra bırakır memeyi denio. Ama biberonü da emio ki. Hem sadece onla vermiorum ki günde bi belki iki kez biberonlâ veriorum

Bir dé ben çalışan anne olucam. Sagdigim sütü babaannesi verecek ben okuldayken. O çok yaşlı kaşıkla veremez. Biberon ona çok kolay gelecek . Biberon olayını çözmem sart

Kizlar benim oglan pisik oldu. Oneriniz var mi?
Hametan 1 günde geçirdi cnm. Normalde sudocream kullanıyordum. Pişik olmasın diye dikkat ediyordum sürekli her alt acmada azcık kullanıyordum l. Pişik olunca araştırdım ki her defasında kullanılmazmis. Zeytinyağı filan sürdüm geçsin diye baktım sivilce gibi oldu .zaman geçirmeden Dr a gittim. Hametan verdi günde 3 kere kullandık 1 gecede bitti. Şimdi her alt acmada kullanmıyorum krem.guzelce silip kuruluyorum.havalandiriyorum.eger kızarmışsa minicik bi hametan la dokunuş yapıyorum. Tavsiye ederim.

Emziren anneler grubu var face de... Orda ne olursa olsun 6.aydan sonra ek gıda verilmeli diyorlar. Bir de bwl türkiye diye bir grup var. Bebek kendi yiyeceğini kendisi seçiyor ve yiyor.ben de 5 buçuk aylıkken ise başlayacağım Kara kara ek gıda işini düşünüyorum. Anneme kalsa bebeğe her şeyden tattircak. Ama okuduğun kadarıyla hem sırası var hem de 6.aydan önce kesinlikle önerilmiyor. Ama tabi şu var bebek çok düşük miktarda kilo alıyorsa aşırı sıkıntı varsa verilebilir. Ama normal giden bi bebeğe verilmesi doğru değilmiş. Ne olursa olsun ilk 6 ay anne sütü.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…