- 19 Ağustos 2010
- 893
- 701
- 323
- Konu Sahibi agresifportakal
-
- #59.261
Su an yanında değil . Bi bu yönden düşün. Yanında olsa daha çok karışırdıBizim aklımıza gelmezmis öyle söylüyor eşime. Işin kötü tarafı esim evet karisiyo ama annemin huyu bu ve tek torunu anlayışlı ol diyor hep. Ben de sinir oluyorum
Bak seeeen, Bütün gün biz uğraşıyoruz bebenin derdiyle, asıl anlayışı biz haketmiyor muyuz acaba?Bizim aklımıza gelmezmis öyle söylüyor eşime. Işin kötü tarafı esim evet karisiyo ama annemin huyu bu ve tek torunu anlayışlı ol diyor hep. Ben de sinir oluyorum
Biz de pisik sorunu çok yaşadık. Hametan sudocrem bepanthol hepsini denedim geçmedi. Sonra her kaka yaptığında ilik suyla yikadim iyice kuruladim asidi alınmış zeytinyağı sürdüm iyi geldi. Bi de bezi değiştirdim molfixti prima aldım. Şimdi yine aynisi olmasın diye bezi hafif bol bırakıyorum hava alıyor oynarken tabi. Bi de bepanthol sürüyorum. Ben pamuk mendille temizliyorum su an ama pisik sorunumuz varken bi kaç tane ağız mendilini popo bezi yapıp onlarla temizlemistim. Pisik zor Allah sifa versin :)
Bizimki alti kilo. yedi kilo itibari ile nornam kullanim yaziyo. Muhtemelen aparati kullanmak istemeyecek. Ama kangurutu sevecegini dusunuyorum. Insallah kullanirlar da rahat ederizAynı şeyde kararsızım.ben de alırsam momfort alayım diyorum ama aparat aklımı karıştırıyor. 4.5 kilo uzerinde ise aparata gerek yok diyorlar ama ben brnimkinin bacaklarini o kadar acabilecegini dusunebiliyorum. Cunku bazen top gibi toplaniyor...Yarın evde uyduruk olan kanguru yu takip oğlan duracak mi diye bakacağım bir de....durmazsa almam.
Aslında Boba4g almak lazım ama 339 tl. Kiralasam diyorum onu da eşim herkesin kullandığı şey onla mi uğraşacaksın dedi.
Valla çok kararsızım. Oğlan dışarda arabasında bakınsa pek sevineceğim. 1500 tl araba parası verdim adam kucağımda geziyor.babasi boş araba sürüyor.
Bu arada ben de sipa uyandıktan yazıyorum. 9 da uyudu.12 buçukta kalkti.3 te kalkti. Bir de şimdi kalktı emmeye. 1 saat sonra da gözleri açar gülücük saçar. Bana uyku haram.
Hee o zaman ben Boba4g ile karıştırmasın kilo miktarını. Benimki de 6 kiloya yaklaşmak üzere. Valla bu bebekler bizi ellerinde oynatıyor:) ama çok tatlılarBizimki alti kilo. yedi kilo itibari ile nornam kullanim yaziyo. Muhtemelen aparati kullanmak istemeyecek. Ama kangurutu sevecegini dusunuyorum. Insallah kullanirlar da rahat ederiz
Momfort baby nin yenidoğan aparatını da almıştım ben ama kullanamıyorum. İçinde çok sıkılıyo bir de havalar da çok ısındı. Şimdi denesem dokunduğu an basar çığlığı. Kış olsa idi belki. Ama tavsiye etmem şimdi kesinlikle. Kanguru ise sevdim ben çok. 7 kg olalım kullanacağım hemen inşallah7
Hee o zaman ben Boba4g ile karıştırmasın kilo miktarını. Benimki de 6 kiloya yaklaşmak üzere. Valla bu bebekler bizi ellerinde oynatıyor:) ama çok tatlılar
Medela nın calc biberonu var anne memesine çok yakın cekmeyince süt gelmiyor bi bak istersenAnne sütü önemli. Lakin şu kısımda takilioyorim .uyamiyorum. .sagdiginiz sütü kaşıkla verim denilio . Gecenin bi yarisi ya da huysuzken kaşıkla dokerim ben hep ya. Biberon en kolayı. Napsak var mı fikri olan . Biberon à Alisan sonra bırakır memeyi denio. Ama biberonü da emio ki. Hem sadece onla vermiorum ki günde bi belki iki kez biberonlâ veriorum
Dogumda verdigimle kaldi. Yapisti 8 kilo hic bir pantalonim olmuhor sicaktan yuruyus de yapamiuorum cocik emiyor diyede cesaret edemiyorum ama pompa aldim sagip yanıma alicam bakalim rahatlarim belki:)
Can'ım ben İstanbuldan izmire gittim bebiş gidene kadar uyudu :) acıkınca uyandı emdi geri yattı izmire yaklaşınca hava da kararmıştı bir o Zaman mızmızlandı onda da göğsüme yatırdım sustu. Klimayıda açtık biz zaten çok sakınmıyoruz sıkıntı olmadı oda. Ordan yazlığa gitmiştik çok sıcaktı orda da sıkıntı olmadı çok stres yapma bence hiç birşey olmaz :) onlar güçlü bebişlerArkadaşlar bizde memlekete gidicez uzun bir yolculuk bizi bekliyor.Napabilirim bebisi rahat ettirmek için arabayla gidicez mola vere vere.Uyurmu acaba yol sarsar mi, hava değişimi olurmu.Arabanin kliması carpar mi??Akıl verin aklımda deli soruları???
Biz ilk iki hafta kasıkla vermistm sonra avent in 1numaralı biberonuna devam.gece ugrasılmaz tabi cocugun uykusu kacacak.biberon da olsa uyku getiriyor.Anne sütü önemli. Lakin şu kısımda takilioyorim .uyamiyorum. .sagdiginiz sütü kaşıkla verim denilio . Gecenin bi yarisi ya da huysuzken kaşıkla dokerim ben hep ya. Biberon en kolayı. Napsak var mı fikri olan . Biberon à Alisan sonra bırakır memeyi denio. Ama biberonü da emio ki. Hem sadece onla vermiorum ki günde bi belki iki kez biberonlâ veriorum
Smear gerekli ve önemli galiba zorunluluktan daha cok.dogum yaptık hala bitmedi çilemizBende sasip kaliyorum evde bin kiyamet. Babamda artik arada dokunduruyor :)
Bence hali alma tabiki. Madem yazin yunlu halilar kullanilmiyorsa, camasir makinasinda yikanabilen tuylu halilar oluyor onlardan alabilirsin yada biraz gostersin kendini diyorsan antibakteriyel halilar var onlardan alabilirsin. Mutfagimda anti hali var memnunum incecik hemde...
Sanki o degilde ben emiyorum ben yorulmus gibi sudan cikmis baliga donuyorum. Onunda ensesi terliyir benim koluma degdigi icin. Su emzirme yastiklarindan bir alamadim gitti...
Ben gitmedim heniz ama neden zorunlu olsunki.. dogumdan 1 hafta sonra cagirmislardi o biraz zorunlu gibiydi. Gerci gitmesen gitmezsin yani. Smear yaptirmam lazim benimde..
Sagol cnm. Bende anlamadim. Hic yesilimsilik olnazdi simdi olmaya basladi cok cok az miktarda..ama cogunluk sari ve arada mukuslu.. bende ayni gogusle ssatlerce enzirmeye gayret ediyorum.
Mantikli doktorun soyledigi ama henuz ellerinin farkinda degilki cnm. Uykusunda yuzunu cok kurcaliyor ve kendini uyandiriyor eger birde eldiveni olmazsa eyvah eyvah.. sali gunu kontrolu var sorarim bende doktora bakalim. Arada cikariyoruz eldivenlerini ama ozellikle uyanikken ve ana kucaginda vakit gecirirken...
Aman iyi anlaşın.yahu psikolojik etkilenmistir o,iki gün "anne mama veriyorum" de.bu sefer maşallah tosunuma diye severaklıma geldi bi de. yazayım da içimde kalmasın. :) benim kayınvalidem dünya iyisidir. iyi anlaşırız. maşallah diyeyim. günde verdiğim toplamda 100 cc geçmeyen mamayı kestim diye çocugun zayıfladığını düşündü. bırakalı 3 gün olmuş. hemen belli mi olur zayıflayıp zayıflamadığı. yazdım rahatladım :)
Her bebegin cildi farklı bizde oldu diye sizde olacak değil endişe etme bence :) ben bi kere huggies denedim o da iyiydi bi kere daha alicam. Ben de ankaradayim ama ev çok sıcak bizim 28-29 derece camlar açık ama fayda etmiyor. Gece zibinla yatırıp ayağına ince çorap giydiriyorum üstüne de pikeyi yüksekten ortuyorum. Siz nasıl yapiyosunuz merak ettimCamaron geçmiş olsun cnm. Ankarada havalar ısındı baya, balkonda biraz açık bıraksan da hava alsa poposu ii gelir sanki. Kızlar yazmış zaten ben de sudokrem kullanıyorum o ii geliyor.
Molfix kullanıyorum ben de pişik olmadı ama korktum şimdi inş olmaz. Çünkü hafif bir bez çok kalın değil diye yaz için de uygun gelmişti bana.
Bizimkinin de ayaklari öyle sürekli derleyip soğuyor eşime çekmiş bunun çözümü yok malesef ben en incesinden çorap almisim tesadüfen onu giydiriyorum. Ebebekten almıştım aklinda olsun :)Günaydın ahali :) ailemin yanında uykusuzda olsam mutluyum çok şükür:)
Annemin gazına geldim yeşil mercimek 10 tane kiraz yedim tabii sonra eller havaya :)))
En azından görmüş oldular artık ye bişey olmaz demezler. Kirazıda Özlemişim ama iyi olmadıda değil hani
Banyo yasağı bitti çok şükür bugün öğleden sonra bi yıkarım gündüz uyur. Dün hava değişiminden sanırım belki aşınında daha etkisi vardı gündüz uyumadı.
Mersinde çıplak duruyorduk nerdeyse burads tekrar giyindik. Atlet, Kısa kol badi, tek alt, çorap giydik.
Bizim kinin ayakları hemen terliyor ama mersinde çıplaklen bile terliyordu burda da gündüz çorapta terledi gibi ee haliyle buz gibi oluyor sonra ayakları. Çorap giydirmeyincede buz gibi oluyor. Nasıl çözücem bu işi bilmiyorum. İncecik çorap bulup almam lazım
Cok erken bence 4 bucuk ay bebeklerimiz omur boyu yemek yiyecek en azindan 6 ay emsinler 3 gun kurali dogru ve sebzeyle baslamak.bizim dr 4,5 aylık olduktan sonra ek gıdaya başlayalım dedi
ek gıda ile ilgili ne düşünüyorsunuz
dün biraz araştırdım
3 gün kuralı , cam rende , ilk sebze ve yoğurt ile başlanmalı en son meyvelerle tanışmalıymış yoksa meyveler tatlı gelir diğerlerini red ederlermiş
izni bitip işe dönecek olan arkadaşlar planlarınız neler ?
Huggies ben de kullandım ama çok kalın geldi bana. Yazın bebek rahatsız olur içinde diye bıraktım. Bizde de camlar sürekli açık ama iki cam arasında kalmamasına dikkat ediyorum. Çorabı da bıraktım salopet tulum giydiriyorum ben. Sadece banyo yaptırdığım gün biraz dikkat ediyorum.Her bebegin cildi farklı bizde oldu diye sizde olacak değil endişe etme bence :) ben bi kere huggies denedim o da iyiydi bi kere daha alicam. Ben de ankaradayim ama ev çok sıcak bizim 28-29 derece camlar açık ama fayda etmiyor. Gece zibinla yatırıp ayağına ince çorap giydiriyorum üstüne de pikeyi yüksekten ortuyorum. Siz nasıl yapiyosunuz merak ettim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?