- 11 Haziran 2015
- 1.230
- 1.931
- 83
- 42
- Konu Sahibi agresifportakal
-
- #59.241
Benim de 55 günlükken 1 veya 2 kez yapmaya başladı. Ben de ooo dedim bebek büyüdü artık. Dr a sordum evet normal dedı. Meğerse ben sipa mi önsütle beslediğim için doyuramamisim. Yavrum ondan günde 1 kez veya 2 güne bir yapmaya başlamış. Yeşil sulu . Şu 4 gündür yağlı sütle besledim,kaka hem sarı puturluye geçti hem de günde 3 veya 4 oldu. Seninki normal yani merak etme. Haaa günde 1 yapar yine sarıdır o da normal...ama yeşil ve sulu ise sıkıntı. Haa 10/1 oranına takılma o kadar... bizde de var. Sonuçta senin yediğinden etkileniyordur.Kizlar sizde emzirirken cok terliyormusunuz? Kizimi kucagima aliyorum memeyi tutturana kadar basimdan asagiya sanki kaynar su dokuyorlar, bir afakan basiyor anlatamam. Bir anda ates basiyor terliyorum. Cok enteresan ya anlayamadm neden oyle oluyorum.
Bu arada kaka demisken, bizimki 2 aylik sayilir 3 gun kaldi ayinin dolmasina gunde 3 4 veya 5 kez kaka yapiyor. Sizin ne durumda? Sundan merak ettim bir arkadasimin oglu gunde 1 kez yapuyormus ve buna doktor cok normal demis :) yani normali buysa bizimki anormal mi o zaman?
Kakada sari puturlu ama kakasinin ornegin 10/1i kadar kisminda yesilimsilik oluyor. Bu ne demek sizce?
Baban haklı Eldivenleri çıkar. Bana Dr 55 günlukkensöyledi. Takmayın artık havalar sıcak. Tırnağını kes ,elleri hava alsın,dokunmayı öğrensin dedi .Ki ben Dr a gitmeden bi hafta önce çıkarmıştım. Yüzünü çok çiziyordu ama simdi öğrendi .çizmiyor ama anası tırnaklarını keserken oğlanın parmakları doğruyor o ayrı mesele :/ en zor iş tırnak kesmek.Valla isin cok zormus Allah kolaylik versin. Esim allahtan karismiyor senin gibi ama benimde babam sagolsun :)) corabini cikaralim der cikarirsin usudumu acaba corabini giydirsek mi der.. bu aralar eldivenlerine takti. Cikar o eldivenleri biraz hava alsin diyor. Elleri hava alsa ne olacak yani.. Gecen gun birsey soyledi yoookk artik dedim ya. Kizim anneannesinin kucaginda ama anneannesininde saclari gur oldugu icin kizima saclari degiyormus biraz. Babam diyorki: saclarinda bocek varsa o bocek saclarindan kizin agzina girermis.:))
Face de emziren anneler adlı kapalı gruba girersen orda mamayı kademeli olarak bırakan ve sütü artan bi sürü kişi var. Bence de doymuyor lafı saçma. Bebeğin her aglamasi doymuyor demek değil. Senin memende kalıp senle temas etmek istiyor olabilir. Gazi olabilir bi sürü neden var.http://www.doktorattila.com/anne-sutu-ile-ilgili-her-sey/
" sütüm doyurmuyor mu ,bebegim devamlı aglıyor ,aç mi kalıyor.peki o halde mama ?" Dedik pekçoğumuz.bu linkteki yazıyı okuyalım lütfen.ben farklı bi doktora tekrar danısmaya karar verdim mamayı kesmek icin.hep etraftaki insanların "doymuyor" lafına inat sütümle cocugumun doydugunu ispatlıcam!
Aynen walla yazin halilara basmamak icin terlik giyiyorum ince bissiler bakin bence yikamasida kolay olurAynen bende de yedek yok.ama zaten yerinde yikiyorum ben hemen kuruyor.yazin bu sicakta bi de o yünleri görünce daha da sıcak basıyor.
Bende sasip kaliyorum evde bin kiyamet. Babamda artik arada dokunduruyor :)Annem
Ayni annemm yaaa oyle teorileri varki sasar kalirsin .. bazen diyorum hic mi iyi bisey dusunmezsin :))
Bence hali alma tabiki. Madem yazin yunlu halilar kullanilmiyorsa, camasir makinasinda yikanabilen tuylu halilar oluyor onlardan alabilirsin yada biraz gostersin kendini diyorsan antibakteriyel halilar var onlardan alabilirsin. Mutfagimda anti hali var memnunum incecik hemde...Kizlar gece gece alakasiz bir konu acacagim.biz 3 senelik evliyiz.her yaz halilari degistirmek istedim ama hic firsat olmadi.ilk yaz dugunle gecti.ikinci yaz esim askerdi.ucuncu yaz tatilden firsat bulamadik.velhasil yaz gelince daha ince hali kullanayim istiyorum.bos mu kalsa dedim ama guzel durmuyo.boyle yazlik hali kullanan var mi aranizda.ne tavsiye edersiniz.bir de diger yün halilari yikayip mi kaldirsam yoksa serecegim zaman mi yikasam.yikama olayini ben kendim yapiyorum makineyle.
Sanki o degilde ben emiyorum ben yorulmus gibi sudan cikmis baliga donuyorum. Onunda ensesi terliyir benim koluma degdigi icin. Su emzirme yastiklarindan bir alamadim gitti...Memeyi hemen tutuyor ama emerken su icinde kaliyor kafasi benimde arkamdan terler siziyor canim ... emzirirken yanima soguk bir sise su aliyorum yandikca dikiyorum kafama
Ben gitmedim heniz ama neden zorunlu olsunki.. dogumdan 1 hafta sonra cagirmislardi o biraz zorunlu gibiydi. Gerci gitmesen gitmezsin yani. Smear yaptirmam lazim benimde..Buarada jinekolojik muayeneye gittiniz mi dogumdan sonra.smear testi yaptırdınız mı,zorunlu galiba?ben vajinaj muayene istemiyorum yaa bıktım artık
Sagol cnm. Bende anlamadim. Hic yesilimsilik olnazdi simdi olmaya basladi cok cok az miktarda..ama cogunluk sari ve arada mukuslu.. bende ayni gogusle ssatlerce enzirmeye gayret ediyorum.Benim de 55 günlükken 1 veya 2 kez yapmaya başladı. Ben de ooo dedim bebek büyüdü artık. Dr a sordum evet normal dedı. Meğerse ben sipa mi önsütle beslediğim için doyuramamisim. Yavrum ondan günde 1 kez veya 2 güne bir yapmaya başlamış. Yeşil sulu . Şu 4 gündür yağlı sütle besledim,kaka hem sarı puturluye geçti hem de günde 3 veya 4 oldu. Seninki normal yani merak etme. Haaa günde 1 yapar yine sarıdır o da normal...ama yeşil ve sulu ise sıkıntı. Haa 10/1 oranına takılma o kadar... bizde de var. Sonuçta senin yediğinden etkileniyordur.
Mantikli doktorun soyledigi ama henuz ellerinin farkinda degilki cnm. Uykusunda yuzunu cok kurcaliyor ve kendini uyandiriyor eger birde eldiveni olmazsa eyvah eyvah.. sali gunu kontrolu var sorarim bende doktora bakalim. Arada cikariyoruz eldivenlerini ama ozellikle uyanikken ve ana kucaginda vakit gecirirken...Baban haklı Eldivenleri çıkar. Bana Dr 55 günlukkensöyledi. Takmayın artık havalar sıcak. Tırnağını kes ,elleri hava alsın,dokunmayı öğrensin dedi .Ki ben Dr a gitmeden bi hafta önce çıkarmıştım. Yüzünü çok çiziyordu ama simdi öğrendi .çizmiyor ama anası tırnaklarını keserken oğlanın parmakları doğruyor o ayrı mesele :/ en zor iş tırnak kesmek.
Hangi markaydi canim. Ben momfort baby almaya karar vdrdim. Sadece yanindaki yanindaki yenidogan aparatini almakta kararsizimBende 55 e düştüm ama belim kollarim kopuyor.oglan 6 kiloya yaklaştı.cok zorlanıyorum. Kanguru almayı bende düşünüyorum. Eltim yollamış kanguru ama ergonomik değil kullanmak istemiyorum.
benim oglanin kakasi cok yakiyor. En iyisi altini actikca yikamak. Hem cok rahatliyorlar hem de pisik olmuyor. Ben hep tikiyorum evdeysek. Pisik merhemleri kesin cozum olur. Ama surekli kullanmamak gerekiyorKizlar benim oglan pisik oldu. Oneriniz var mi?
sebzeleei arastir oyle ver canim. Bazilari bunyesine fazla geliyor. Mide problemine yol aciyorbizim dr 4,5 aylık olduktan sonra ek gıdaya başlayalım dedi
ek gıda ile ilgili ne düşünüyorsunuz
dün biraz araştırdım
3 gün kuralı , cam rende , ilk sebze ve yoğurt ile başlanmalı en son meyvelerle tanışmalıymış yoksa meyveler tatlı gelir diğerlerini red ederlermiş
izni bitip işe dönecek olan arkadaşlar planlarınız neler ?
Gazi olabilir veya cok uykusu vardir. Bizimki o durumlarda almiyorKızlar bugun bi gariplik yaşadım.bebegim sağ mememi alırken agladı,istemedi.bikac aglamaya zorla tutturdum.sıkıyorum süt var.niye böyle yapmış olabilir fikri olan var mı?
Eşim de "bi kitle ya da kanserli memeyi bebek emmeyebilirmiş" diyo.bi de rahat yani söyledi,aferim dedim kurt düşür içime
ben yuksek bir yastiga yatirip emziriyorum. Temas azalinca terleme de azaliyor.Kizlar sizde emzirirken cok terliyormusunuz? Kizimi kucagima aliyorum memeyi tutturana kadar basimdan asagiya sanki kaynar su dokuyorlar, bir afakan basiyor anlatamam. Bir anda ates basiyor terliyorum. Cok enteresan ya anlayamadm neden oyle oluyorum.
Bu arada kaka demisken, bizimki 2 aylik sayilir 3 gun kaldi ayinin dolmasina gunde 3 4 veya 5 kez kaka yapiyor. Sizin ne durumda? Sundan merak ettim bir arkadasimin oglu gunde 1 kez yapuyormus ve buna doktor cok normal demis :) yani normali buysa bizimki anormal mi o zaman?
Kakada sari puturlu ama kakasinin ornegin 10/1i kadar kisminda yesilimsilik oluyor. Bu ne demek sizce?
alakasiz demissin gece gece ahlaksiz diye okudumKizlar gece gece alakasiz bir konu acacagim.biz 3 senelik evliyiz.her yaz halilari degistirmek istedim ama hic firsat olmadi.ilk yaz dugunle gecti.ikinci yaz esim askerdi.ucuncu yaz tatilden firsat bulamadik.velhasil yaz gelince daha ince hali kullanayim istiyorum.bos mu kalsa dedim ama guzel durmuyo.boyle yazlik hali kullanan var mi aranizda.ne tavsiye edersiniz.bir de diger yün halilari yikayip mi kaldirsam yoksa serecegim zaman mi yikasam.yikama olayini ben kendim yapiyorum makineyle.
biberon kullanacaksan bebek cektikce gelenler var canim. Onlardan al bence. Aklima bir de siringa geldi. Bazi anneler ilac icirmek icin kullaniyor ama belki kullanisli olurAnne sütü önemli. Lakin şu kısımda takilioyorim .uyamiyorum. .sagdiginiz sütü kaşıkla verim denilio . Gecenin bi yarisi ya da huysuzken kaşıkla dokerim ben hep ya. Biberon en kolayı. Napsak var mı fikri olan . Biberon à Alisan sonra bırakır memeyi denio. Ama biberonü da emio ki. Hem sadece onla vermiorum ki günde bi belki iki kez biberonlâ veriorum
Aynen ya. Ben iki haftalik olinca cikarttim. Ellerini tanimasi lazim. Hem hava cok sicak. Masallah bizimki ellerini cok guzel kullaniyor simdi. Cizilmesinden korkmayin bisi olmuyor. Birkac kez yapinca alisiyorlar.Baban haklı Eldivenleri çıkar. Bana Dr 55 günlukkensöyledi. Takmayın artık havalar sıcak. Tırnağını kes ,elleri hava alsın,dokunmayı öğrensin dedi .Ki ben Dr a gitmeden bi hafta önce çıkarmıştım. Yüzünü çok çiziyordu ama simdi öğrendi .çizmiyor ama anası tırnaklarını keserken oğlanın parmakları doğruyor o ayrı mesele :/ en zor iş tırnak kesmek.
Hangi markaydi canim. Ben momfort baby almaya karar vdrdim. Sadece yanindaki yanindaki yenidogan aparatini almakta kararsizim
benim oglanin kakasi cok yakiyor. En iyisi altini actikca yikamak. Hem cok rahatliyorlar hem de pisik olmuyor. Ben hep tikiyorum evdeysek. Pisik merhemleri kesin cozum olur. Ama surekli kullanmamak gerekiyor
sebzeleei arastir oyle ver canim. Bazilari bunyesine fazla geliyor. Mide problemine yol aciyor
Gazi olabilir veya cok uykusu vardir. Bizimki o durumlarda almiyor
ben yuksek bir yastiga yatirip emziriyorum. Temas azalinca terleme de azaliyor.
Kaka normal canim. Rengi ve nasil olduguna dikkat etmek gerek. Yesil genelde cok gazli yaptiginda veya onsut cok emdiginde oluyor
alakasiz demissin gece gece ahlaksiz diye okudumartik kafada ne yasiyorsam
biberon kullanacaksan bebek cektikce gelenler var canim. Onlardan al bence. Aklima bir de siringa geldi. Bazi anneler ilac icirmek icin kullaniyor ama belki kullanisli olur
Aynen ya. Ben iki haftalik olinca cikarttim. Ellerini tanimasi lazim. Hem hava cok sicak. Masallah bizimki ellerini cok guzel kullaniyor simdi. Cizilmesinden korkmayin bisi olmuyor. Birkac kez yapinca alisiyorlar.
Kizlar sizde emzirirken cok terliyormusunuz? Kizimi kucagima aliyorum memeyi tutturana kadar basimdan asagiya sanki kaynar su dokuyorlar, bir afakan basiyor anlatamam. Bir anda ates basiyor terliyorum. Cok enteresan ya anlayamadm neden oyle oluyorum.
http://www.doktorattila.com/anne-sutu-ile-ilgili-her-sey/
" sütüm doyurmuyor mu ,bebegim devamlı aglıyor ,aç mi kalıyor.peki o halde mama ?" Dedik pekçoğumuz.bu linkteki yazıyı okuyalım lütfen.ben farklı bi doktora tekrar danısmaya karar verdim mamayı kesmek icin.hep etraftaki insanların "doymuyor" lafına inat sütümle cocugumun doydugunu ispatlıcam!
http://www.doktorattila.com/anne-sutu-ile-ilgili-her-sey/
ben yaptırdım. temiz çıktı şükür. hamile kaldığımda 2 tane kistim vardı . onlar da gitmiş. bence git canım yumurtalıklarına rahime bi baksınlar. ben de bi hafta geç gittim. içim rahat şu an. ama bir süre kadın doğumcu görmek istemiyorum.Buarada jinekolojik muayeneye gittiniz mi dogumdan sonra.smear testi yaptırdınız mı,zorunlu galiba?ben vajinaj muayene istemiyorum yaa bıktım artık
Benimki de seninki kadar olmasa da kaynana hatta kendisine de diyorum. Terlemis mi bu tırnakları mi uzamış burnu dolmuş sanki tek farkı kucağına alıp gaz cikarttirmak dışında bisey yapmaz. Bi de mama yapar :) bizimkinin neden karıştığını biliyorum ben anasından duyuyo kv bana soyleyemiyo ona soyluyo esim de kendi fikriymjs gibi bana soyluyo. Sonra ben bi yerde yakalıyorum ya telefonda duyuyorum ya mesaj atmış oluyor. Benim kv çok ayrı bi boyut sürekli müdahale halinde. Başka şehirde ama her akşam oğlum için bi fikri var. Sinir oluyorum gece yarısı arar çocuğu yikadiniz mi yikamayin hava serin. Ertesi gün arar yıkayın hava sıcak. O doymuyodur mama verin asi oldu yikamayin ateşine baktiniz mi. Telefon acilmazsa mesaj atar. Diyorum tek kafası çalışan o mu acaba. Altını sık değiştir pisik olmasın.benimki mi böyle başka böyle olan var mi merak ediyorum kizlarCanım çokta özenme boşver benimde bazen hoşuma gitmiyo değil ama genel olarak çok zor insanı yaşlandırır böyle adam ortası yokki bunların arkadaşsürekli ev temizler mesela bebek mikrop kapmasın falan diye bi yandan iyi diyorum ama süreklide başıma kakar sana kalsa ev pislikten uçacak 2 gün biyere gitsem çocuk pislikten ölecek gibi laflar geceleri başlar sen bebeğin altını en son ne zaman değiştirdin demeye yaa bi sus ben biliyorum diyorum çocuk yanar 2 saatte 1 değiştir diyo uyuyan çocuğu uyandirayimmi kafayı yiyorum daha neler neler bi görsen kedi köpek gibiyiz evde hiç susmaz ağzı sürekli beni tembihler sanki 20 çocuk büyütmüş kendi üstelik 8 kardeşler bu en küçüğü köyde büyümüş ailesinin durumuda pek iyi sayılmaz ailede bu özelliklere sahip tek insan abileri bile gülüyo. nerden gördünde böyle oldun sen nasıl büyüdün diyorum
Ben hametan kullanıyorum. Çok iyi krem.fildisisahili sclkvnc 34bta26 tesekkur ederim kizlar. Ben bir hametan alayim yarin. Normalde sudocrem kullaniyordum her alt acmada, azalticam bakalim. Simdi zeytinyagi suruyorum.
Kaynananın ilginçmiş.. uzaktan nasıl anlıyormuş. Olaya yeni boyut kazandırmışBenimki de seninki kadar olmasa da kaynana hatta kendisine de diyorum. Terlemis mi bu tırnakları mi uzamış burnu dolmuş sanki tek farkı kucağına alıp gaz cikarttirmak dışında bisey yapmaz. Bi de mama yapar :) bizimkinin neden karıştığını biliyorum ben anasından duyuyo kv bana soyleyemiyo ona soyluyo esim de kendi fikriymjs gibi bana soyluyo. Sonra ben bi yerde yakalıyorum ya telefonda duyuyorum ya mesaj atmış oluyor. Benim kv çok ayrı bi boyut sürekli müdahale halinde. Başka şehirde ama her akşam oğlum için bi fikri var. Sinir oluyorum gece yarısı arar çocuğu yikadiniz mi yikamayin hava serin. Ertesi gün arar yıkayın hava sıcak. O doymuyodur mama verin asi oldu yikamayin ateşine baktiniz mi. Telefon acilmazsa mesaj atar. Diyorum tek kafası çalışan o mu acaba. Altını sık değiştir pisik olmasın.benimki mi böyle başka böyle olan var mi merak ediyorum kizlar
Yok demedi benim erken dogum riskin vardı idrar yolu enfeksiyonu oldum 500 den dusmedi hiç 6 aydan itibaren 38.haftaya kadar dayandı çok şükürSize de sga denmis miydi peki. Bizimki icerde buyuyemiyordu.disarda da serpilmedi hani.minyon olacaksa problem degil de.gelisiminde sıkıntı olacak diye korkuyorum.
bizim dr 4,5 aylık olduktan sonra ek gıdaya başlayalım dedi
ek gıda ile ilgili ne düşünüyorsunuz
dün biraz araştırdım
3 gün kuralı , cam rende , ilk sebze ve yoğurt ile başlanmalı en son meyvelerle tanışmalıymış yoksa meyveler tatlı gelir diğerlerini red ederlermiş
izni bitip işe dönecek olan arkadaşlar planlarınız neler ?
Kızlar bugun bi gariplik yaşadım.bebegim sağ mememi alırken agladı,istemedi.bikac aglamaya zorla tutturdum.sıkıyorum süt var.niye böyle yapmış olabilir fikri olan var mı?
Eşim de "bi kitle ya da kanserli memeyi bebek emmeyebilirmiş" diyo.bi de rahat yani söyledi,aferim dedim kurt düşür içime
Biz de pisik sorunu çok yaşadık. Hametan sudocrem bepanthol hepsini denedim geçmedi. Sonra her kaka yaptığında ilik suyla yikadim iyice kuruladim asidi alınmış zeytinyağı sürdüm iyi geldi. Bi de bezi değiştirdim molfixti prima aldım. Şimdi yine aynisi olmasın diye bezi hafif bol bırakıyorum hava alıyor oynarken tabi. Bi de bepanthol sürüyorum. Ben pamuk mendille temizliyorum su an ama pisik sorunumuz varken bi kaç tane ağız mendilini popo bezi yapıp onlarla temizlemistim. Pisik zor Allah sifa versin :)fildisisahili sclkvnc 34bta26 tesekkur ederim kizlar. Ben bir hametan alayim yarin. Normalde sudocrem kullaniyordum her alt acmada, azalticam bakalim. Simdi zeytinyagi suruyorum.
Bizim aklımıza gelmezmis öyle söylüyor eşime. Işin kötü tarafı esim evet karisiyo ama annemin huyu bu ve tek torunu anlayışlı ol diyor hep. Ben de sinir oluyorumKaynananın ilginçmiş.. uzaktan nasıl anlıyormuş. Olaya yeni boyut kazandırmış
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?