2016 Nisan Anneleri

Bebeklerimizin Cinsiyetleri

• Ankete Katılan
    380
Benim de 55 günlükken 1 veya 2 kez yapmaya başladı. Ben de ooo dedim bebek büyüdü artık. Dr a sordum evet normal dedı. Meğerse ben sipa mi önsütle beslediğim için doyuramamisim. Yavrum ondan günde 1 kez veya 2 güne bir yapmaya başlamış. Yeşil sulu . Şu 4 gündür yağlı sütle besledim,kaka hem sarı puturluye geçti hem de günde 3 veya 4 oldu. Seninki normal yani merak etme. Haaa günde 1 yapar yine sarıdır o da normal...ama yeşil ve sulu ise sıkıntı. Haa 10/1 oranına takılma o kadar... bizde de var. Sonuçta senin yediğinden etkileniyordur.

Baban haklı Eldivenleri çıkar. Bana Dr 55 günlukkensöyledi. Takmayın artık havalar sıcak. Tırnağını kes ,elleri hava alsın,dokunmayı öğrensin dedi .Ki ben Dr a gitmeden bi hafta önce çıkarmıştım. Yüzünü çok çiziyordu ama simdi öğrendi .çizmiyor ama anası tırnaklarını keserken oğlanın parmakları doğruyor o ayrı mesele :/ en zor iş tırnak kesmek.

Face de emziren anneler adlı kapalı gruba girersen orda mamayı kademeli olarak bırakan ve sütü artan bi sürü kişi var. Bence de doymuyor lafı saçma. Bebeğin her aglamasi doymuyor demek değil. Senin memende kalıp senle temas etmek istiyor olabilir. Gazi olabilir bi sürü neden var.

http://www.lllturkiye.org/?m=1 burdaki notları okumanı tavsiye ederim

Annem

Ayni annemm yaaa oyle teorileri varki sasar kalirsin .. bazen diyorum hic mi iyi bisey dusunmezsin :))
Bende sasip kaliyorum evde bin kiyamet. Babamda artik arada dokunduruyor :)

Bence hali alma tabiki. Madem yazin yunlu halilar kullanilmiyorsa, camasir makinasinda yikanabilen tuylu halilar oluyor onlardan alabilirsin yada biraz gostersin kendini diyorsan antibakteriyel halilar var onlardan alabilirsin. Mutfagimda anti hali var memnunum incecik hemde...

Memeyi hemen tutuyor ama emerken su icinde kaliyor kafasi benimde arkamdan terler siziyor canim ... emzirirken yanima soguk bir sise su aliyorum yandikca dikiyorum kafama
Sanki o degilde ben emiyorum ben yorulmus gibi sudan cikmis baliga donuyorum. Onunda ensesi terliyir benim koluma degdigi icin. Su emzirme yastiklarindan bir alamadim gitti...

Buarada jinekolojik muayeneye gittiniz mi dogumdan sonra.smear testi yaptırdınız mı,zorunlu galiba?ben vajinaj muayene istemiyorum yaa bıktım artık
Ben gitmedim heniz ama neden zorunlu olsunki.. dogumdan 1 hafta sonra cagirmislardi o biraz zorunlu gibiydi. Gerci gitmesen gitmezsin yani. Smear yaptirmam lazim benimde..

Sagol cnm. Bende anlamadim. Hic yesilimsilik olnazdi simdi olmaya basladi cok cok az miktarda..ama cogunluk sari ve arada mukuslu.. bende ayni gogusle ssatlerce enzirmeye gayret ediyorum.

Mantikli doktorun soyledigi ama henuz ellerinin farkinda degilki cnm. Uykusunda yuzunu cok kurcaliyor ve kendini uyandiriyor eger birde eldiveni olmazsa eyvah eyvah.. sali gunu kontrolu var sorarim bende doktora bakalim. Arada cikariyoruz eldivenlerini ama ozellikle uyanikken ve ana kucaginda vakit gecirirken...

Bende 55 e düştüm ama belim kollarim kopuyor.oglan 6 kiloya yaklaştı.cok zorlanıyorum. Kanguru almayı bende düşünüyorum. Eltim yollamış kanguru ama ergonomik değil kullanmak istemiyorum.
Hangi markaydi canim. Ben momfort baby almaya karar vdrdim. Sadece yanindaki yanindaki yenidogan aparatini almakta kararsizim
Kizlar benim oglan pisik oldu. Oneriniz var mi?
benim oglanin kakasi cok yakiyor. En iyisi altini actikca yikamak. Hem cok rahatliyorlar hem de pisik olmuyor. Ben hep tikiyorum evdeysek. Pisik merhemleri kesin cozum olur. Ama surekli kullanmamak gerekiyor
sebzeleei arastir oyle ver canim. Bazilari bunyesine fazla geliyor. Mide problemine yol aciyor
Gazi olabilir veya cok uykusu vardir. Bizimki o durumlarda almiyor

ben yuksek bir yastiga yatirip emziriyorum. Temas azalinca terleme de azaliyor.
Kaka normal canim. Rengi ve nasil olduguna dikkat etmek gerek. Yesil genelde cok gazli yaptiginda veya onsut cok emdiginde oluyor
alakasiz demissin gece gece ahlaksiz diye okudum artik kafada ne yasiyorsam
biberon kullanacaksan bebek cektikce gelenler var canim. Onlardan al bence. Aklima bir de siringa geldi. Bazi anneler ilac icirmek icin kullaniyor ama belki kullanisli olur
Aynen ya. Ben iki haftalik olinca cikarttim. Ellerini tanimasi lazim. Hem hava cok sicak. Masallah bizimki ellerini cok guzel kullaniyor simdi. Cizilmesinden korkmayin bisi olmuyor. Birkac kez yapinca alisiyorlar.

Aynı şeyde kararsızım.ben de alırsam momfort alayım diyorum ama aparat aklımı karıştırıyor. 4.5 kilo uzerinde ise aparata gerek yok diyorlar ama ben brnimkinin bacaklarini o kadar acabilecegini dusunebiliyorum. Cunku bazen top gibi toplaniyor...Yarın evde uyduruk olan kanguru yu takip oğlan duracak mi diye bakacağım bir de....durmazsa almam.

Aslında Boba4g almak lazım ama 339 tl. Kiralasam diyorum onu da eşim herkesin kullandığı şey onla mi uğraşacaksın dedi.

Valla çok kararsızım. Oğlan dışarda arabasında bakınsa pek sevineceğim. 1500 tl araba parası verdim adam kucağımda geziyor.babasi boş araba sürüyor.

Bu arada ben de sipa uyandıktan yazıyorum. 9 da uyudu.12 buçukta kalkti.3 te kalkti. Bir de şimdi kalktı emmeye. 1 saat sonra da gözleri açar gülücük saçar. Bana uyku haram.

merhaba arkadaşlar,
bugün 59 günlük olduk. şaka maka 59 gün geçmiş. :) sıcaklarla pek çıkmıyorduk.dün avmye gittik. ona çok farklı geldi. bakındı hep sağına soluna. :) ilk bebeğimiz o yüzden bakım odaları nerdedir yeni keşfediyoruz. bebek ağlayınca panik oluyorsun :) koştur koştur odayı buluyorsun.
bi de dışarı çıkmaya çıkmaya ben de hamlamışım. dış dünya :) :) bir garip geldi. :)

şu ana kadar bi sıkıntımız yok allaha şükür. sıcaklarla başımız dertte geceleri çok terliyor. gündüzleri klima açıyoruz mecbur. izmir sıcağındayız.
bizden bu kadar. :)

evet ben çok terliyorum. sırtımdan su boşanıyor. bebek sıcak ben sıcak birbirimizi terletiyoruz. yaz olduğu için kısa kollu giyiyorum ben. koluma değdiği yer isilik oluyor. ben de ağız mendilini alıyorum koluma. sonra üstüne bebişin kafasını koyuyorum. teri emiyor. iyi oluyor.

yeşil kaka içinse internette okuduğum kadarıyla ilk sulu sütü ( önsüt diyorlar) çok içerse kakası yeşil olurmuş. bi de söylenen 10 güne kadar kaka yapmaması normalmiş.

tomrisin emzirme notlarını okumanı tavsiye ederim. bi de facebookta emziren anneler var. ben okudukça gaza geldim. aç bu doymuyor diye ben de az da olsa mama veriyordum. 3-4 gündür kestim.
kısaca özetlersem emziren annelerde okuduklarımı
1. bebek ne zaman isterse memeyi vereceksin.
2. bebek ne kadar çok emerse o kadar sütün olur. o çektikçe memeye sinyal gidermiş daha fazla üret diye.
3. mama miktarını artırdıkça süt miktarı azalırmış. çünkü meme bebek emdiği sütle doyar sanırmış.
4. mamayı keseceksen birden değil . mesela 100 cc veriyorsan bi dahakine 90 vererek azaltacakmışşsın.

bi de ilk başlarda çok stres yapıyordum sütüm az diye. emzirme çayları tatlılar falan. şimdi yine içiyorum ama stres yapmadan. yediklerine ve suyuna dikkat edevceksin. 3 lt diyorlar ama bu yaz aylarında 5 lt olabilir o. çünkü biz de terliyoruz.
facebookta emziren annelerini şiddetle tavsiye ederim fena gaza geliyorsun.

aklıma geldi bi de. yazayım da içimde kalmasın. :) benim kayınvalidem dünya iyisidir. iyi anlaşırız. maşallah diyeyim. günde verdiğim toplamda 100 cc geçmeyen mamayı kestim diye çocugun zayıfladığını düşündü. bırakalı 3 gün olmuş. hemen belli mi olur zayıflayıp zayıflamadığı. yazdım rahatladım :)

Buarada jinekolojik muayeneye gittiniz mi dogumdan sonra.smear testi yaptırdınız mı,zorunlu galiba?ben vajinaj muayene istemiyorum yaa bıktım artık
ben yaptırdım. temiz çıktı şükür. hamile kaldığımda 2 tane kistim vardı . onlar da gitmiş. bence git canım yumurtalıklarına rahime bi baksınlar. ben de bi hafta geç gittim. içim rahat şu an. ama bir süre kadın doğumcu görmek istemiyorum.

Benimki de seninki kadar olmasa da kaynana hatta kendisine de diyorum. Terlemis mi bu tırnakları mi uzamış burnu dolmuş sanki tek farkı kucağına alıp gaz cikarttirmak dışında bisey yapmaz. Bi de mama yapar :) bizimkinin neden karıştığını biliyorum ben anasından duyuyo kv bana soyleyemiyo ona soyluyo esim de kendi fikriymjs gibi bana soyluyo. Sonra ben bi yerde yakalıyorum ya telefonda duyuyorum ya mesaj atmış oluyor. Benim kv çok ayrı bi boyut sürekli müdahale halinde. Başka şehirde ama her akşam oğlum için bi fikri var. Sinir oluyorum gece yarısı arar çocuğu yikadiniz mi yikamayin hava serin. Ertesi gün arar yıkayın hava sıcak. O doymuyodur mama verin asi oldu yikamayin ateşine baktiniz mi. Telefon acilmazsa mesaj atar. Diyorum tek kafası çalışan o mu acaba. Altını sık değiştir pisik olmasın.benimki mi böyle başka böyle olan var mi merak ediyorum kizlar

Kaynananın ilginçmiş.. uzaktan nasıl anlıyormuş. Olaya yeni boyut kazandırmış

Size de sga denmis miydi peki. Bizimki icerde buyuyemiyordu.disarda da serpilmedi hani.minyon olacaksa problem degil de.gelisiminde sıkıntı olacak diye korkuyorum.
Yok demedi benim erken dogum riskin vardı idrar yolu enfeksiyonu oldum 500 den dusmedi hiç 6 aydan itibaren 38.haftaya kadar dayandı çok şükür

6. Aydan once bagirsaklari tam gelismiyormus ve baslamamak lazimmis. Face de blw turkiye grubu var kapali grup oraya bakabilirseniz guzel olur.

Neden tutmadi bilmiyorum ama 2 memeyi esit emzirmezsek ileride biri buyuk biri kucuk kaliyormus. Ne akdar dogru bilmiyorum. Sehir efsanesi mi yoksa gerceklik payi var mi. Ama dusuncesi bile korkuttu beni

fildisisahili sclkvnc 34bta26 tesekkur ederim kizlar. Ben bir hametan alayim yarin. Normalde sudocrem kullaniyordum her alt acmada, azalticam bakalim. Simdi zeytinyagi suruyorum.
Biz de pisik sorunu çok yaşadık. Hametan sudocrem bepanthol hepsini denedim geçmedi. Sonra her kaka yaptığında ilik suyla yikadim iyice kuruladim asidi alınmış zeytinyağı sürdüm iyi geldi. Bi de bezi değiştirdim molfixti prima aldım. Şimdi yine aynisi olmasın diye bezi hafif bol bırakıyorum hava alıyor oynarken tabi. Bi de bepanthol sürüyorum. Ben pamuk mendille temizliyorum su an ama pisik sorunumuz varken bi kaç tane ağız mendilini popo bezi yapıp onlarla temizlemistim. Pisik zor Allah sifa versin :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…