- 1 Mart 2014
- 16.089
- 33.825
- 798
- Konu Sahibi agresifportakal
-
- #59.461
Evet çok tatlı bi hareket :) bende hala gerilirken yaparım tek bacak titretme :)Kizlar sizin bebeklerinizde ayagini titretiyormu emerken benim kiz cok yapiyor bir bacagini 5-10 saniye titretiyor
Keske hemen mama vermek yerine sutunu arttirmaya calissaydin. Ben 2 aydir kizima gore besleniyorum. Gaz yapici yiyecekler out, sut arttirici besinler in.. Mamaya degilde biberona alisirsa zaten memeyi birakir. Cunku biberon akiskan,yorulmuyor, hemen istedigine ulasiyor. Memede zorlandigi icin memeyi birakacaktir. Bence sakin ol ve sut yapuci seyler kullan. Sutunu arttirki bebeginde seni guzelce emsin. En son care mamaya basvurursun. Ayrica sutun yetip yetmedigini sut sagma makinasiyla anlayabilirsin. Ben bir aksam sagdim iki gogsumdende toplasan 60 cc sut cikto ve bence cok azdi. Her zaman sut dolup tasmiyor azaliyor zaten yavas yavas...Kızlar anne sütü verip mama takviyesi yapanlar buna nasıl karar verdiniz. Günde kaç ml veriosunz . Bugün bebem hep mizildadi hiç uyumadi hep memede kalmak istedi. BeNse meme vermekten hem belim hem göğsüm uçları perişanoldum. En son ablam doymadi gi için uyuyup hemen geri uyanio dur deyince . Mamà aldım 110 ml içti sımdi uyuyir .
Hem biberonla hem de mamà verio olmak çok üzdü beni ama onun aç olmasi daha üzücü.
Mamayi çılgın gibi içti. Oysa az öncesinde iki memeyi de vermiştimbebeğim 25 günlük . Mamayi severse benj hiç istemese die korkuyorm
Bugun asi icin saglik ocagina gittik. Kilosu ve boyunada bakuldi ama asil yarin muayenesi var doktorumuzla. Boyu 52 cmden 56 cme cikmis. Kilosuda 4 kgdan 5200e cikmis ama ben geceleri fazla emzirmemistim. Uyurken emzirirsem uyanir ve uyutamam diye. 2 gundur geceleride emzirmeye basladim. Belkide o yuzden fazla kilo almadi. 1200 kgda az degil aslinda. Asilarida hic sevmedim. Cocuk kedi gibi miyakliyor butun gun. Yavrum kiyamam ya butun bebeklere randevu vermisler bugun biri agliyor biri susuyordu. Gece atesi cikarmi acaba? Birde bir kaka yapti kopuklu sulu ve yesildi. Asidan dolayi olabilirmi kizlar?
nette bebeklerin kakası var bi bak istersen, anlattığın kadarıyla biberon veriyosan onun akışını istiyo olabilir memeler sürekli tüm kanallardan fışkırmıyo azaldıpında ağlıyodur dier memede tekrar fışkırınca susuyodur die düşündüm ben derdini anlatamadığı için hiçbi zaman bilemiyoruz işteSeninde isin zormus gercekten.. bizimki memede aglamaya basliyor sanki bir tarafini cimciklemisim gibi sonra obur memeyi veriyorum onunla devam ediyor. Yarin doktora goturup bir sorucam merak ettim kakasida yesilimsili olmaya basladi 1 haftadir. Sari tanecikli ama cok az bir bolumunde yesilimsilik var. Buraya yuklemek isterdim ama hos bir goruntu degil..yarin doktor amcasi baksin kakasina...
@after_before canim hosgelmissin. rahatlamissindir, dinlenmissindir umarim biraz. kalabilecek misin biraz?
34bta26 biz dr. degistiricez canim ulku hanimdan memnun musun, hala ona mi devam ediyorsun?telefon numarasi falan verdi mi? kadin doguma da oraya gidiim dedim, senin dr. akyil miydi?
Doktora sormadan mama verme bence sütün artar o emdikce. Dere otu ye günde 1 bağ a yakın. Çok çok farkediyor. Birde erik kaynat. Benimde azdı biara doktor bebeğin kilo alımı normal mama gerekmez dedi.Kızlar anne sütü verip mama takviyesi yapanlar buna nasıl karar verdiniz. Günde kaç ml veriosunz . Bugün bebem hep mizildadi hiç uyumadi hep memede kalmak istedi. BeNse meme vermekten hem belim hem göğsüm uçları perişanoldum. En son ablam doymadi gi için uyuyup hemen geri uyanio dur deyince . Mamà aldım 110 ml içti sımdi uyuyir .
Hem biberonla hem de mamà verio olmak çok üzdü beni ama onun aç olmasi daha üzücü.
Mamayi çılgın gibi içti. Oysa az öncesinde iki memeyi de vermiştimbebeğim 25 günlük . Mamayi severse benj hiç istemese die korkuyorm
Cok erken bence 4 bucuk ay bebeklerimiz omur boyu yemek yiyecek en azindan 6 ay emsinler 3 gun kurali dogru ve sebzeyle baslamak.
6. Aydan once bagirsaklari tam gelismiyormus ve baslamamak lazimmis. Face de blw turkiye grubu var kapali grup oraya bakabilirseniz guzel olur.
Neden tutmadi bilmiyorum ama 2 memeyi esit emzirmezsek ileride biri buyuk biri kucuk kaliyormus. Ne akdar dogru bilmiyorum. Sehir efsanesi mi yoksa gerceklik payi var mi. Ama dusuncesi bile korkuttu beni
fildisisahili @sclkvnc 34bta26 tesekkur ederim kizlar. Ben bir hametan alayim yarin. Normalde sudocrem kullaniyordum her alt acmada, azalticam bakalim. Simdi zeytinyagi suruyorum.
Kucağımda 10 dk gezince mayisiyor bende arabaya koyup kendime ceviriyorum oturdugum yerde minik hareket lerle ileri geri yapıyorum beşik gibi .o şekilde 5- 10 dk da fln uyuyor cnmAçık havada uykusu geldiğinde nasıl uyutuyorsun canım. Bizimki arabada uyumuyor anlıyorum bende uykusu geliyor ama uyumuyor. Emziremedim şimdiye kadar dışarıda belki emzirsem uyur arabasına koysam devam eder. Bakalım annemlerin orada kocaman bi park var orada deniyim bi diyorum emzirip yatırmayı.
Valla bende çıkamıyorum @GKBgkb çıkınca uyumadığı için max 1 saat sonra ağlamalar eşliğinde eve giriyoruz. Milletin çocuğu uyuyor arabasında. Sadece 1 kere rahatca gezdik ondada evde uyuyordu öyle çıktık kipa da uyudu rahatca alışveriş yaptık oda markat alışverişi tabi :) daha şöyle 3 saat dışarı çıkıp eşimle üst baş alamadık. Banyo yapıyor Anneme bırakıyoruz öyle çıkıyoruz onuda dün yaptık 40 gün sonra :)
Sabır diyorum geçecek elbet böyle kalacak değil Bizimde sınavımız buymuş
Emziren anneler grubu var face de... Orda ne olursa olsun 6.aydan sonra ek gıda verilmeli diyorlar. Bir de bwl türkiye diye bir grup var. Bebek kendi yiyeceğini kendisi seçiyor ve yiyor.ben de 5 buçuk aylıkken ise başlayacağım Kara kara ek gıda işini düşünüyorum. Anneme kalsa bebeğe her şeyden tattircak. Ama okuduğun kadarıyla hem sırası var hem de 6.aydan önce kesinlikle önerilmiyor. Ama tabi şu var bebek çok düşük miktarda kilo alıyorsa aşırı sıkıntı varsa verilebilir. Ama normal giden bi bebeğe verilmesi doğru değilmiş. Ne olursa olsun ilk 6 ay anne sütü.
İnşallah bırakmazlar emmeyi şu emzirme dönemi bi bitsede rahatlasam valla ne hamilelik ne doğum bu kadar yordu beni bi damla fazla anne sütü içsin diye neler yapıyorum neler.
Hoşgeldin aramızaKızlar 3. Ay i meme ile savaş ayı ilan ediyorum. Bizim oburix bile meme emerken ağlıyor 2 gündür. Saç kurutma makinası ile fln tutuyo. Normal demekki bu sürec
HoşbuldukHoşgeldin aramıza
Biberonu ilk hafta vermistim meme ucu olmayinca sutu sagip biberonla verdik sonra bir sekilde memeyi tutturmustuk tabi cok ufakti hemeb kapti ayirt etmedi. Dedigin de olabilir. Sut gelmeyince sinirleniyordur. Yalniz calpolu verdikten sonra kakasi yesile dondu. Onun bir etkisi olabilir mi? Simdi doktora sordum aşilarla ilgisi olmaz dedi. Az evvel tamamen yesil cikarmis cnm.. yarin yaptiricam idrar ve kaka tahlili bu boyle olmayacak...nette bebeklerin kakası var bi bak istersen, anlattığın kadarıyla biberon veriyosan onun akışını istiyo olabilir memeler sürekli tüm kanallardan fışkırmıyo azaldıpında ağlıyodur dier memede tekrar fışkırınca susuyodur die düşündüm ben derdini anlatamadığı için hiçbi zaman bilemiyoruz işte
Ayyy cok gecmis olsun canim. Allah beterinden korusunHayirli haftalar olsun herkese
Bizim hafta pek hayirli baslamadi malesef.
Sabah cayla ayagimi yaktim
Hemen banyoya kostum suya tuttum ama derimin kalktigini gorunce bayilacaktim nerdeyse hemen esimi aradim oda yanik kremi almis gelmis iceri girer girmez dogruuu dr.dedi temizlediler vs iyilesene kadar her gun pansuman
Verilmis sadakamiz varmis ya kucagimda yigit olsaydi karsimda abimiz vardi bana degilde ona dokulseydi(
Ben yine aldim agri kesicileri yatiyorum
Onlar dayanamazda allahim sen koru yavrularimizi(
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?