- 27 Aralık 2015
- 613
- 751
- 23
- Konu Sahibi agresifportakal
-
- #59.481
Maşallah canım yaInsallah canim.ben de her gun sükrediyorum uysal ve huzurlu bir bebegim var diye. Misafirlige gidiyoruz disari cikiyoruz kahvaltilar yemekler gezmeler hic üzmüyor beni sagolsun. Bekliyor sabrediyor benim kuzum.
Canım ben büyük kızımı 2 yaşına kadar emzirmiştimYa Allahaşkına. Bu yazı sinir bozmaktan başka bir işe yaramıyor. Evet doğru tarafları var ama sut kanalların kapalıysa be yapacaksın? Ben bir gogsumden ameliyat olmuştum. O yüzden tek gogusten emzirsim hep. Onda da az var. Bir saat emen çocuk açlıktan ağlıyor mama verince saldırıyor. Emzirmek için benim kadar uğrasan yoktur eminim. Çünkü emzirirm olmaz. Sut sağarım damla damla çıkar. Gitmesiğim doktor yok. Babam doktor. Olmayınca olmuyor. Ayrıca ben de mama ile buyumuşum. Sadece iki ay emmişim. Ne alerji bilirim ne ağır bir hastalık... Evet elbette en iyisi anne sütü. Ama yoksa ne yapalım... Ben de uğraş uğraş zorla ağzına memeyi daya, yetmez bir saat uğraş, o da yetmez git mama hazırla... Bunu tabi ki istemezdim. Ama olmadı işte... Ayrıca annesini emen çocuklar da hasta olmuyor mu? Oluyor tabi... Gogsum sarkar diyen ya da sıkıldım diyen anneler in canı cehenneme... Onların sutu var benim yok. Ne yapayım insan bile isteye anne sutunden mahrum bırakamaz tabi...
Çok haklısın çabuk pes etmek işime geldi sanırım. ..incir rezene aldik.. duş aldım flan. İnşallah artar sütüm . Peki bişi sorcam. Günde iki kez gibj sınırlı sayıda versem gene mi bırakır ki memeyi. Bi de süt sagip veriyim dedim. Onu dà biberonla veriyor mm. Ona kolay gel gör ki bana da cok kolay gelio . 110 ml pirt die bitti.Keske hemen mama vermek yerine sutunu arttirmaya calissaydin. Ben 2 aydir kizima gore besleniyorum. Gaz yapici yiyecekler out, sut arttirici besinler in.. Mamaya degilde biberona alisirsa zaten memeyi birakir. Cunku biberon akiskan,yorulmuyor, hemen istedigine ulasiyor. Memede zorlandigi icin memeyi birakacaktir. Bence sakin ol ve sut yapuci seyler kullan. Sutunu arttirki bebeginde seni guzelce emsin. En son care mamaya basvurursun. Ayrica sutun yetip yetmedigini sut sagma makinasiyla anlayabilirsin. Ben bir aksam sagdim iki gogsumdende toplasan 60 cc sut cikto ve bence cok azdi. Her zaman sut dolup tasmiyor azaliyor zaten yavas yavas...
Mehmet kusku hem acibademde hem de elifana da calisiyor. Hatta şöyle soyliyeyim acibademin cocuk doktorlarinin hepsi elifanada calisiyo.Evet canım o da çok meşhur Bi dr.ama ben acıbademde gördüm onun adını. ben dr.dan değilde hastaneyi değiştirmek için dr.arıyorum. Başka yerde de çalışıyorsa onu da düşünebilirim...
Sen yolla kizceni.biraz takilsin bizim kizla.ben ona da bakarim.Maşallah canım ya
Nerde yaşıyosun sen ?senin kızçeyi benim kızçeye biraz sürelim:))
Belki biraz bize de bulaşır:))
Günde 2 kez belki 1 de mı vermesem. Ama acliktan aglio du uyuyamiodu. Mecbur kaldım. Bu şehirde de doktor hak getire..Doktora sormadan mama verme bence sütün artar o emdikce. Dere otu ye günde 1 bağ a yakın. Çok çok farkediyor. Birde erik kaynat. Benimde azdı biara doktor bebeğin kilo alımı normal mama gerekmez dedi.
Ayy kiyamam yaa. Ben bazen uyuturken yanina uzaniyorum.yuzunu iyice getiriyo benim yuzumun dibine.hıı diye bir iç geciriyor.uyuyor.kokularimiza muhtac onlar yaa.Kizlar bu aksam oglani babasina bieakip disari ciktim. Babasina kok sokturmus bizim oglan. Bi geldim babasi aglayacak nerdeysecok agladi ici gitti yaveunun diye uzulmus. Annenin omzuna gelince sustu hemen yavrucum <3
bizim gecmedi canım 2 bucuk aylık olduk. damlalar rahatlatıyo azaltıyo ama tamamen bitirmiyo. göz doktoruna götürdm bebeklerin gözden burna acılan damarları tıkalı olabilir ilk ay %90 nınki kendilgnden gecer ama sizinki gecmemiş sabırla göz pınarına masaj yap ddi ama kemgi hisset az bastırki tıkanıklık acilsin dedi. 1 yasina kadar takip edilcek gecmezse minik bi operasyon olcak
gecmis olsun canim. bebegnin gelisimi harika masalah niye dert ettin ki. doktor bna 900 gram almasını bekleriz dmişti. 1200 gram daha ne olsun. kakası aşıdan olurmu bilmem ama benim ue burdan bi arkadasın asıdan sonra kanlı kaka oldu. sen takip et bakalm devam etcekmi.
ayrica şurupla fitilin arası 3 saat olmalı dedi kardşim eczanede calişiyor. ebede bikac şaat gecmedn verme ddi. sen yine de bi doktoruna sor canım istersen, surubuda sık uerme
Canim sucicegi aşısı soğuk zincirin bozulmamasi gereken bir aşı. Benim yigenimde ağır geçirdi aşı olmasına rağmen . 5-6 ďokuntu ile geçirdi kardeşi kendisi yüzlerce döküntü cikardi. 2 doktor a sordular.Dojtorlar soğuk zinciri bozulmuş aşı vurulmuştur dedi hemde ankara nn en iyi hastanelerinde n birinde vurulmustu çocuk.Canım ben büyük kızımı 2 yaşına kadar emzirmiştim
Şu an 8 yaşında
Versem şimdi de emicek istiyo o da ayrı bir konu:))
Ama biz hemen hemen bütün kışı hasta geçiririz mesala
Bünyesi çok zayıf
Sınıfında bir çocuk su çiçeği oldu
Yakınında deil o çocuk ama sınıfta bir bize geçti
Aşısını da yaptırmıştım üstelik ama yinede ağır geçirdi
Yani emen çocukta hasta oluyor
Tırnağını çok dipten kesmişsin tatlım ondan olmuşKızlar oğlumun parmağında bundan çıktı ne ki bu acaba
Canim dediğin gibi açlıktan ağlıyorsa tabiki eziyet de edilmez çocuğa. Ama ozaman belki hem mama verirsin hemde sütü n çoğalsn diye mamadam önce memeyi boş da olsa çeksin ki.sütun artsın. Baktın sütun yetiyor mamayi kesersin. Ama mamadan kesmek kolay mı nasıl olur hiç bilemiyorum. Takma kafana mama takviyesi yapsan da sütünü de alıyor sonuçtaGünde 2 kez belki 1 de mı vermesem. Ama acliktan aglio du uyuyamiodu. Mecbur kaldım. Bu şehirde de doktor hak getire..
Sutu sagmak ve biberonla beslemek bence daha zahnetli. Ama emzirirsen nerde olyrsab ol bebeginin besini hazie ve sicak. Cok zorluk cekersin bence elinden geleni yap onun icin. Hem mama veeip hem emzirenlee var saniriim burada..Çok haklısın çabuk pes etmek işime geldi sanırım. ..incir rezene aldik.. duş aldım flan. İnşallah artar sütüm . Peki bişi sorcam. Günde iki kez gibj sınırlı sayıda versem gene mi bırakır ki memeyi. Bi de süt sagip veriyim dedim. Onu dà biberonla veriyor mm. Ona kolay gel gör ki bana da cok kolay gelio . 110 ml pirt die bitti.
Hangi ilacı ve ne kadar süre kullandınız bizim de lökosit çıktı Dr flagy ve reflor verdi kullanmaya cesaret edemiyorumBu arada yeşil kaka her zaman ön süt fazlalığından değil bizimde oldu geçen hafta çocuk kıvranıyodu memede çığlık atmaya başladı tahlil yaptık lökosit çıktı ilaç aldık hemen geçti çocuk düzeldi bnce ihmal etmeyin baktırmaktan zarar gelmez alt tarafı kakayı götrceksiniz 15 tl aldılar, artık büyüdüler memeyi kısa sürede boşaltıyolar son emdiğinden 2 saati geçtiyse aynı memeyi boşa vermeyin dierine geçmelisiniz
Bende de lökosit çıktı doktor oni hiç sallamadi. Temiz dedi o testeHangi ilacı ve ne kadar süre kullandınız bizim de lökosit çıktı Dr flagy ve reflor verdi kullanmaya cesaret edemiyorum
Bitti
Kızlar bu kaka olayını falan çok takiyosunuz. Taka taka kafa kalmıyor insanda. Bizim kakamizda aşırı mukuslu sulu ve yemyeşil. Tahliller temiz çıktı. Ayrıca geçen gün doktor kontrolünde altına yaptı doktor baktı anne sütü alan bebeğin kakası böyle olur dedi. Boşuna yavrularımızı perişan ediyoruz. Allah başka dert vermesin bunlar geçici
Hangi ilacı ve ne kadar süre kullandınız bizim de lökosit çıktı Dr flagy ve reflor verdi kullanmaya cesaret edemiyorum
Bende de lökosit çıktı doktor oni hiç sallamadi. Temiz dedi o teste
Aşıdan snra calpol bnde vermiştim öyle bşi olmadı bi bakın bakalım bnmde bugün katı yeşilimsi yapmya başladı doktora whatsaptn yazdk dönmedi dha kakasını incelemekten bi hal oldum bok işlerle uraşıoz:))Biberonu ilk hafta vermistim meme ucu olmayinca sutu sagip biberonla verdik sonra bir sekilde memeyi tutturmustuk tabi cok ufakti hemeb kapti ayirt etmedi. Dedigin de olabilir. Sut gelmeyince sinirleniyordur. Yalniz calpolu verdikten sonra kakasi yesile dondu. Onun bir etkisi olabilir mi? Simdi doktora sordum aşilarla ilgisi olmaz dedi. Az evvel tamamen yesil cikarmis cnm.. yarin yaptiricam idrar ve kaka tahlili bu boyle olmayacak...
Zimaks vermişti 6 gün kullandımHangi ilacı ve ne kadar süre kullandınız bizim de lökosit çıktı Dr flagy ve reflor verdi kullanmaya cesaret edemiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?