2016 Nisan Anneleri

Bebeklerimizin Cinsiyetleri

• Ankete Katılan
    380
Gaita testi yaptırsan aslında daha net bişi çıkar ortaya

Bende de lökosit çıktı doktor oni hiç sallamadi. Temiz dedi o teste
15-20 lökosit görüldü bi de mayalanma gibi birşey yazıyordu yanında ve bu antibiyotiği verdi sana da hiç bişi vermemiş yani kafam karma karışık oldu ne zormuş insanın evladının rahatsızlanması

Nuby marka biberon canım . Aslında bizim ki başlardà sagdigim sütü şırınga ile içerdi gene öyle mj yapsam ki . Evet ben bu topik te çoğunuzun görmüş gecirmis olduğunu görüyorum ondan yazdım .
Ya benim bebem hani 3 saatte bi emerek olsa ben de süt oluo. Hani aksam mama verdikten sonra uyumustu ben de uyudum uyandım memeler den damlar olmuş. Ama İste çok kısa aralıklarla arandığı meme istediği için . Ne süt oluo ne doyuyo. Valla Zir cahil hissediyorum kendimi

Evet ben de böyle düşünüyorum. Emzireyim bitti gibi oluo zaten memisler yumusuo. O zman oğlum kizio uyumuyo zaten . O an da mama vereyim artık . Biberonla mi versem şırınga ile damlatsam mi ağzına karar veremedim

Benim gündüz 1 buçukta saatte bir uyaniyor ama gece 6 saat uyudu mesela .9 da emmisti 2 buçukta kalkti. Bizim de kilo alımı yavaşladı. Önsütü yüzünden oldu ama tabi bu uzun uyumalar da sebep olabilir. Ama bazıları da uyuyan bebeği kaldırmayın,uyku da bebeği büyütüyor,o acıkınca kalkar diyorlar....valla şu ayı hayırlısı ile atlatsak...gerçi bugün kilo persentil ölçülerine baktım. Ortalama da seyrediyoruz.aslinda sıkıntı yapacak bişi yok. Kimi çocuk 3.ayda kilo alırmış, kimisi 4.ayda...Biz gak meme guk meme devam edelim.

İste cnm bende uyuyor diye emzirmedim 2 saate kaldır emzir dedi dr
Aslında bu 40 li bebekler için söylenen biseydi. Şimdi Dr un da böyle deyince kafam karıştı. Uykusu da önemli. Ayrıca ben kaldırsam da benimki tok olunca asla çenesini açmıyor. Uykuya devam ediyor.bu yöntem bizde işlemez.
Çok güzel öneriler. Sağol. Mama en son çare olmalı. Hemen teslim olmamalıyız. Sütün yetmediği süt sağmadan da anlaşılmazmis hatta...günlük çiş miktarı ve kilo takibi yapılırmış. Hemen bi gün ağladı diye mama vermek gereksiz. Mamayı hazmetmek zor olduğundan bebek uykuya daliyor. Ayrıca meme emerken doyunca memeyi bebek bırakıyor. Mama da ise anne biberon bitene kadar zorluyor. Bu sefer de az emilen meme sütüm çocuğa yetiyor diye az sut üretmeye başlıyor. Mama miktarı gitgide artıyor. Kısır döngüye giriliyor. Ve galip mama çıkıyor.

Herkese tavsiye ettiğim gibi sana da edeceğim. 1.si http://www.lllturkiye.org/?m=1 şu sitedeki notları oku.
2.si face de emziren anneler adlı kapali grup var. Oraya katil. Ordaki tecrübeleri oku cnm

A ARTVINLI9876 geçmiş olsun tatlim.

Son düzenleme:
Evet ben de böyle düşünüyorum. Emzireyim bitti gibi oluo zaten memisler yumusuo. O zman oğlum kizio uyumuyo zaten . O an da mama vereyim artık . Biberonla mi versem şırınga ile damlatsam mi ağzına karar veremedim
Memenin yumuşamasi süt olmadığından değil memenin terbiye olmasındandır. Meme de süt olur. Sis meme dolu meme demek değildir. Bence sen kafana göre mama verme. Bebeğin küçükse sürekli emmek istemesi normal. Anne sütü 1 buçuk saatte hazmediliyor. Biz 2 bucuk aylığız gunduz bazen 1 saatte bir,bazen 2 saatte bir emiyoruz. Gece uyuduğu için 3 veya 5 saati bulabiliyor.

Bakin nette bi bayanin dr neler demis.....3. Ayda bizi bekleyen konulardan bazıları....

- iki elinide agzina sokmaya baslayacak ve buyuk birtahla emecek, bu aciktigi anlamina gelmeyecek
- emme sayisi azalacak ve yaklasik 3 dk. Emip tum ihtiyaci olan sutu alacak kendini doyuracak, bu emmeye zorlamanizi gerektirmez ac ise emecek
-kakali bez sayisi azalacak
- surekli onunla ilgilenilmesini isteyecek kucuk seslerle dilkatinizi cekmeye calicak
- tukuruklenecek ve bol bol agzi akip balonlanacak
- gunduz uykulari azalacak kucaginda uyuya kalacak yataga yatiracaksin arkani donmenle uyanmis olacak
- tv izlemeye baslayacak ama 2 yasina kadar mumkun oldugunca izlemesin
- busicakta atlet ve corap giydirme! Yalnizc gece yatarken giysin )
- gece kendi uyanirsa emzir,uyuyan bebegi uyandirma cunku uyuya uyuya buyuyecek

Biz de 3 aylık oluyoruz bu hafta devam ediyor hala... Çok üzülüyorum gözü sulaniyor capaklaniyor sürekli. Bu hafta göz Dr una bi daha gidicez bakalım ne diyecek?
Bizim de devam ediyor
bir aylikken tobrex damla kullandik sol gozde fazlaydi
o gecti sag goz artti
iki aylikken yine tobrex kullandik
masaj da yapiyorum
azaldi ama gecmedi
gecmezse ben de goturcem goz dr una
ama masajin baya faydasi oldu

Sen doktorun dediğini yap canım. Bizim süt alerjisine bakılıyor şimdi belki onun için bizimki umursamamistr bilemiyorum

Bugun goturucem doktora calpoldan olabilirmi diyede sorucam. Baya yemyesildi. Sorma ne poktam isler:)

Sağol canım çok faydalı bir paylaşım olmus
Rica ederim. Elimde birseylee varsa paylasmayi severim, herkes faydalansin.

Aynen oyle. Zor geliyor sut arttirmak ama mama vermek daha kolay. Ben kendim icinde soyouyoru,, bende ilk hafta emziremeyince mama vermek zorunda kaldim hatta oyle mamayla gidecektik belk7de, saglik ocagindaki hemsire emziremedigimi ogrenince firca atti bana ve emzirmeyi ogretti. Allah ondan razi olsun. Herkesin bunyesi farkli ve sut yapici besinler herkesde degisiklik gosterebil7r belki ama: serbetli tatli, tahin helva, tahin pekmez, bol su, iyi bir uyku... bunlar sutu arttiriyor bende. Birde @sebnemmn in oneedigi eczaneden alabilwcegim galactago damla var 27 tl. Ben aldi, daha denemedim. Istersen onunda sut arttirici oldugunu soylediler. vorones

Günaydın kızlar. Benim oğlum 34 haftalık doğmuştu Mart ayında. O kuvozdeyken ve ilk günlerde sagdığım sütler var dolapta.Mart sonu tarihli. Hastanedeki hemşire 6 aya kadar buzlukta saklanabildigini söylemişti. Bazı kaynaklar da 3 ay diyor.şu an bir sıkıntı yok emiyor oğlum.eşim de dök diyor o sütleri. Ama kıyamıyorum günah olacak diye korkuyorum.ne yapmalıyım sizce

Aaa değişikmiş, sisteme bak seeen. Teşekkür ederim :)

Günaydınlar. Zor bir gece geçirdik. Akşam üstünden başladı huzursuzluk 4 de kalktı 11 e kdar yarım saat 10 dk süren uyumalar haricinde toplasan 1 saat anca uyumadı.
11 de uyudu dedim 3 e kadar uyur 1.5 da kalktı :/
Ve 4 de uyudu 7 de kalktı şimdi dedesi oyalıyor.
Bizde sürekli emme isteği var benimde sütüm var maşallah çocukta emmek istedikce sürekli süt geliyor ve hazımsızlık yapıyor gaz oluyor. Böyle uyumadığı gündüzlerde de haliyle emmek istiyor sürekli. Bu yüzden emzik vermeye çalıştık ama emzikle uyumuyor emziği açken emer emer ama böyle emzirdikten sonra vereyim uyusun dediğimde yok. Kaç sefer pekmeze batırıp verdim ama almadı. Emziği alsa uyucak nasıl çözücez bu işi bilmiyorum. Nuk kaucuk alıcaz bugün belki onu daha çok emer.
73 günlüğüz ne zaman bitecek bu gaz yahu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…