- 24 Aralık 2012
- 482
- 407
- 123
- Konu Sahibi agresifportakal
-
- #59.501
Gaita testi yaptırsan aslında daha net bişi çıkar ortayaArkadaşlar benim kız bu aralar yeşil ve sulu kaka yapmaya başladı bazen sümuksü oluyo doktora götürdüm ishal diyo internette doktor anne sütüyle besleniyosa ishal olmaz dedi iyi bi doktor yediklerinle ilgilidir dedi benim kız da güldü doktora ishal olan çocuk Gülmez dedi kaka rengi değişebilir sulu da olabilir dedi sizde böyle bişey oldu mu şimdiye kadar hep sarıydı böyle olan var mı ne yapayım kardeşim de üşütünce olur diyo onun 4 tane olunca tecrübeli üşütmeyse napayım ilaç verilmez kendiliğinden geçer mi
Canim benimki bildiğin tekme atıyor titreme değilde o zaman gazi olduğunu anlıyorum omzuma alıp sırtına pat pat vurunca rahatlıyor kuzumKizlar sizin bebeklerinizde ayagini titretiyormu emerken benim kiz cok yapiyor bir bacagini 5-10 saniye titretiyor
Sağol canım çok faydalı bir paylaşım olmusEki Görüntüle 1852878
Buda bebeklerinize hangi aylarda hangi oyuncaklarini kullanacaginizi gosteren tablo.. umarim yol gosterici olur. Zira gecen gun bende sormustum size hangi oyuncaklari alalim diye.
15-20 lökosit görüldü bi de mayalanma gibi birşey yazıyordu yanında ve bu antibiyotiği verdi sana da hiç bişi vermemiş yani kafam karma karışık oldu ne zormuş insanın evladının rahatsızlanmasıBende de lökosit çıktı doktor oni hiç sallamadi. Temiz dedi o teste
Kızlar anne sütü verip mama takviyesi yapanlar buna nasıl karar verdiniz. Günde kaç ml veriosunz . Bugün bebem hep mizildadi hiç uyumadi hep memede kalmak istedi. BeNse meme vermekten hem belim hem göğsüm uçları perişanoldum. En son ablam doymadi gi için uyuyup hemen geri uyanio dur deyince . Mamà aldım 110 ml içti sımdi uyuyir .
Hem biberonla hem de mamà verio olmak çok üzdü beni ama onun aç olmasi daha üzücü.
Mamayi çılgın gibi içti. Oysa az öncesinde iki memeyi de vermiştimbebeğim 25 günlük . Mamayi severse benj hiç canım sen mayıs anneleri tooigindesin dimi ordan biliyorum bende mayıs annesi olacakken nisan annesi oluverdim.korkma canım ilk 20 gün benimde sutum sarılık olmadin diye dogdugu gundrn beri mama verdik ilk başlarda kaşıkla vermeyi denedim olmadı enjektörle ağzına damlattım olmadı kızım daha da aç kalıyordu kıyamadım biberonla verdim nefes almadan içip bitiriyordu.hangi marka biberon kullanıyorsun ben awent yeni doğan kullandım beni de emdi biberonu da zaten emdikce sütum arttı zamanla mama vermeyi de bıraktım. Üzülme stres yapma emdikce sütün artacak mama ver bebişin aç kalmasın. Mama kutularının dışında bebeklerin ağırlığına göre günde kaç ölçek verileceği yazıyor
nasıl oldu bebişin poposu hametan iyi geldi mi?
Evet ben de böyle düşünüyorum. Emzireyim bitti gibi oluo zaten memisler yumusuo. O zman oğlum kizio uyumuyo zaten . O an da mama vereyim artık . Biberonla mi versem şırınga ile damlatsam mi ağzına karar veremedimCanim dediğin gibi açlıktan ağlıyorsa tabiki eziyet de edilmez çocuğa. Ama ozaman belki hem mama verirsin hemde sütü n çoğalsn diye mamadam önce memeyi boş da olsa çeksin ki.sütun artsın. Baktın sütun yetiyor mamayi kesersin. Ama mamadan kesmek kolay mı nasıl olur hiç bilemiyorum. Takma kafana mama takviyesi yapsan da sütünü de alıyor sonuçta
Benim gündüz 1 buçukta saatte bir uyaniyor ama gece 6 saat uyudu mesela .9 da emmisti 2 buçukta kalkti. Bizim de kilo alımı yavaşladı. Önsütü yüzünden oldu ama tabi bu uzun uyumalar da sebep olabilir. Ama bazıları da uyuyan bebeği kaldırmayın,uyku da bebeği büyütüyor,o acıkınca kalkar diyorlar....valla şu ayı hayırlısı ile atlatsak...gerçi bugün kilo persentil ölçülerine baktım. Ortalama da seyrediyoruz.aslinda sıkıntı yapacak bişi yok. Kimi çocuk 3.ayda kilo alırmış, kimisi 4.ayda...Biz gak meme guk meme devam edelim.Slm kızlar defneyi bugün kontrole götürdüm,dediğim gibi kilosu değişmemiş tam tersi 150 gr kaybetmiş yani 5 kiloya düşmüş.Kan idrar kaka tahlili yapıldı şükür hepsi temiz çıktı.tam mama takviye edecekti gece gunduz ne kadar uyuyor dedi.bende gündüz 10 gibi falan yatarsa 2de 3de emmek için uyanır dedim gecede ayni şekilde dedim uyuyunca uyandirmiyorum dedim.hayır yanlış orda zaten dedi 2-3 saate kaldırıp emzircen dedi,diğer zamanlar uyanıkken emer zaten dedi.cumaya kadar bu şekilde deneyeceğiz uyuduğunda 2 saate bi emzircem eğer kilo almaya baslarsa mamaya gerek yokmuş ama yine almazsa mama takviye vercek.bol kaynatılmış su içir dedi.
Aslında bu 40 li bebekler için söylenen biseydi. Şimdi Dr un da böyle deyince kafam karıştı. Uykusu da önemli. Ayrıca ben kaldırsam da benimki tok olunca asla çenesini açmıyor. Uykuya devam ediyor.bu yöntem bizde işlemez.İste cnm bende uyuyor diye emzirmedim 2 saate kaldır emzir dedi dr
Çok güzel öneriler. Sağol. Mama en son çare olmalı. Hemen teslim olmamalıyız. Sütün yetmediği süt sağmadan da anlaşılmazmis hatta...günlük çiş miktarı ve kilo takibi yapılırmış. Hemen bi gün ağladı diye mama vermek gereksiz. Mamayı hazmetmek zor olduğundan bebek uykuya daliyor. Ayrıca meme emerken doyunca memeyi bebek bırakıyor. Mama da ise anne biberon bitene kadar zorluyor. Bu sefer de az emilen meme sütüm çocuğa yetiyor diye az sut üretmeye başlıyor. Mama miktarı gitgide artıyor. Kısır döngüye giriliyor. Ve galip mama çıkıyor.Keske hemen mama vermek yerine sutunu arttirmaya calissaydin. Ben 2 aydir kizima gore besleniyorum. Gaz yapici yiyecekler out, sut arttirici besinler in.. Mamaya degilde biberona alisirsa zaten memeyi birakir. Cunku biberon akiskan,yorulmuyor, hemen istedigine ulasiyor. Memede zorlandigi icin memeyi birakacaktir. Bence sakin ol ve sut yapuci seyler kullan. Sutunu arttirki bebeginde seni guzelce emsin. En son care mamaya basvurursun. Ayrica sutun yetip yetmedigini sut sagma makinasiyla anlayabilirsin. Ben bir aksam sagdim iki gogsumdende toplasan 60 cc sut cikto ve bence cok azdi. Her zaman sut dolup tasmiyor azaliyor zaten yavas yavas...
Herkese tavsiye ettiğim gibi sana da edeceğim. 1.si http://www.lllturkiye.org/?m=1 şu sitedeki notları oku.Nuby marka biberon canım . Aslında bizim ki başlardà sagdigim sütü şırınga ile içerdi gene öyle mj yapsam ki . Evet ben bu topik te çoğunuzun görmüş gecirmis olduğunu görüyorum ondan yazdım .
Ya benim bebem hani 3 saatte bi emerek olsa ben de süt oluo. Hani aksam mama verdikten sonra uyumustu ben de uyudum uyandım memeler den damlar olmuş. Ama İste çok kısa aralıklarla arandığı meme istediği için . Ne süt oluo ne doyuyo. Valla Zir cahil hissediyorum kendimi
Memenin yumuşamasi süt olmadığından değil memenin terbiye olmasındandır. Meme de süt olur. Sis meme dolu meme demek değildir. Bence sen kafana göre mama verme. Bebeğin küçükse sürekli emmek istemesi normal. Anne sütü 1 buçuk saatte hazmediliyor. Biz 2 bucuk aylığız gunduz bazen 1 saatte bir,bazen 2 saatte bir emiyoruz. Gece uyuduğu için 3 veya 5 saati bulabiliyor.Evet ben de böyle düşünüyorum. Emzireyim bitti gibi oluo zaten memisler yumusuo. O zman oğlum kizio uyumuyo zaten . O an da mama vereyim artık . Biberonla mi versem şırınga ile damlatsam mi ağzına karar veremedim
Bizim de devam ediyorBiz de 3 aylık oluyoruz bu hafta devam ediyor hala... Çok üzülüyorum gözü sulaniyor capaklaniyor sürekli. Bu hafta göz Dr una bi daha gidicez bakalım ne diyecek?
Sen doktorun dediğini yap canım. Bizim süt alerjisine bakılıyor şimdi belki onun için bizimki umursamamistr bilemiyorum15-20 lökosit görüldü bi de mayalanma gibi birşey yazıyordu yanında ve bu antibiyotiği verdi sana da hiç bişi vermemiş yani kafam karma karışık oldu ne zormuş insanın evladının rahatsızlanması
Bugun goturucem doktora calpoldan olabilirmi diyede sorucam. Baya yemyesildi. Sorma ne poktam isler:)Aşıdan snra calpol bnde vermiştim öyle bşi olmadı bi bakın bakalım bnmde bugün katı yeşilimsi yapmya başladı doktora whatsaptn yazdk dönmedi dha kakasını incelemekten bi hal oldum bok işlerle uraşıoz:))
Rica ederim. Elimde birseylee varsa paylasmayi severim, herkes faydalansin.Sağol canım çok faydalı bir paylaşım olmus
Aslında bu 40 li bebekler için söylenen biseydi. Şimdi Dr un da böyle deyince kafam karıştı. Uykusu da önemli. Ayrıca ben kaldırsam da benimki tok olunca asla çenesini açmıyor. Uykuya devam ediyor.bu yöntem bizde işlemez.
Çok güzel öneriler. Sağol. Mama en son çare olmalı. Hemen teslim olmamalıyız. Sütün yetmediği süt sağmadan da anlaşılmazmis hatta...günlük çiş miktarı ve kilo takibi yapılırmış. Hemen bi gün ağladı diye mama vermek gereksiz. Mamayı hazmetmek zor olduğundan bebek uykuya daliyor. Ayrıca meme emerken doyunca memeyi bebek bırakıyor. Mama da ise anne biberon bitene kadar zorluyor. Bu sefer de az emilen meme sütüm çocuğa yetiyor diye az sut üretmeye başlıyor. Mama miktarı gitgide artıyor. Kısır döngüye giriliyor. Ve galip mama çıkıyor.
Aaa değişikmiş, sisteme bak seeen. Teşekkür ederim :)Mehmet kusku hem acibademde hem de elifana da calisiyor. Hatta şöyle soyliyeyim acibademin cocuk doktorlarinin hepsi elifanada calisiyo.
%49 acibademin %51 mehmet kuskunun elif ana hastanesi.
Ben bilecikte oturuyorum ama eskisehirliyim. Doktora esk e geliyoruz bizde. Mehmet beyde pinar hanimda iyi doktor ikisini de cok begendik. Ayni doktorlara acibademde muayene olursan 100 tl elifana da muayene olursa 66 tl veriyorsunuz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?