- Konu Sahibi agresifportakal
-
- #59.541
Bizim bitti canım. 3 ay dolmak üzere. Yatırma pek uyanikken hep kucakta bizimki buyuzden ayaklarını devamli bisiklet gibi yapıyor gaz ini da kolay atiyo buyuzden. Yakında geçer ins. Şimdi yine agliyo fln ama gazdan olmadığı için çocuk susuyo bisure sonra. Gaz ağlaması sinir bozucu :/3 aya yaklaşanlardan gaz sancısı azalan/biten var mı?
Canim olsun. Benim yigenim 7 günde bir yapıyordu. Topac gibi. Su verme onla ilgisi yok. Her bebeğin bağırsak sistemi farkli çalışır hepsinin kaşi gözü nasıl farklıysa oda öyle. Anne sütü alan bebek için 5-6 normal diyor doktorlarYa kızlar benim kızım 4. Ay bitecek 5 6 günde kaka yapıyor biri aç kalmış diyor biri sütün yarıyor diyor birde su vermedim hiç siz verdiniz mi kafam karıştı normalde kimseyi dinlemem de tereddütte kalıyor insan yardımcı olun bana da
Normalde kimseyi takmam yengem bizde bir hafta burdalar sürekli su ver şöyle böyle annem de hava sıcak yazık su ver diye diye yediler beni :) birde size sorayım dedimCanim olsun. Benim yigenim 7 günde bir yapıyordu. Topac gibi. Su verme onla ilgisi yok. Her bebeğin bağırsak sistemi farkli çalışır hepsinin kaşi gözü nasıl farklıysa oda öyle. Anne sütü alan bebek için 5-6 normal diyor doktorlar
bizmkinde bahsettigi durumlarn hepsi var hele o el agizdan cikmiyor bide bn bebegi gece uyandirmiyrm kendi 6 7 gibi kalkiyor kiloda gayet iyi aliyorher cocuk farklidirBakin nette bi bayanin dr neler demis.....3. Ayda bizi bekleyen konulardan bazıları....
- iki elinide agzina sokmaya baslayacak ve buyuk birtahla emecek, bu aciktigi anlamina gelmeyecek
- emme sayisi azalacak ve yaklasik 3 dk. Emip tum ihtiyaci olan sutu alacak kendini doyuracak, bu emmeye zorlamanizi gerektirmez ac ise emecek
-kakali bez sayisi azalacak
- surekli onunla ilgilenilmesini isteyecek kucuk seslerle dilkatinizi cekmeye calicak
- tukuruklenecek ve bol bol agzi akip balonlanacak
- gunduz uykulari azalacak kucaginda uyuya kalacak yataga yatiracaksin arkani donmenle uyanmis olacak
- tv izlemeye baslayacak ama 2 yasina kadar mumkun oldugunca izlemesin
- busicakta atlet ve corap giydirme! Yalnizc gece yatarken giysin)
- gece kendi uyanirsa emzir,uyuyan bebegi uyandirma cunku uyuya uyuya buyuyecek
bizmkide 5 gunde bir yapiyr 3 haftadr dr bu aylarda bagirsak duzene giriyor gecikme olur dediYa kızlar benim kızım 4. Ay bitecek 5 6 günde kaka yapıyor biri aç kalmış diyor biri sütün yarıyor diyor birde su vermedim hiç siz verdiniz mi kafam karıştı normalde kimseyi dinlemem de tereddütte kalıyor insan yardımcı olun bana da
Cocukları sakinlestirici bir ozelligim var benim :) .amaaaaa olmazsa.hadi bakalim annen seni cagriyormus diyip eline salcalı ekmegi verip gonderirimEmin misin :))
1 saat sonra geri gönderme sonra bana:))
Sağol Can'ım cevabın için inşallah bebeklerimizin hiç biri rahatsızlanmazSen doktorun dediğini yap canım. Bizim süt alerjisine bakılıyor şimdi belki onun için bizimki umursamamistr bilemiyorum
Pekmezi ben de denemistm cup alıyo emzigiannem beni uyutmak icin gece bala batırırmıs emzigimi,sabaha yuzum gözum yapış yapış :)tabi önermiyorum biz rahat yetismişiz arada relax davranıyorum sadece
Calısmıyorum ama arada anneme veya teyzeme bırakmam gerekiyodu.teyzem cözdu artık bebegin aglaması ne mesaj veriyo biliyomuş.annem de bi gun oglum cok yaygara koparmış alt degisirken,bezini ters baglamıs panikten dúsün :)yani kime bırakilcaksa önceden bikac gün vakit gecırmeleri lazım sanırım.Bende isbasi yapinca belki mama takviyesi yapabilirim cunku surekli emmek istiyir beni. Ben isteyken annem nasik basa cikacak bilmiyorum..
Cok ilginc ,arkadaslarım da veriyo 7-8 aylık bebekleri.hadi kucuk bizimkiler vermeyizAmann kizlar pekmez sakinnnn vermeyin.
Benim buyuk oglumda yeme sikintimiz vardi 11 aylikken muhallebisine pekmez koymustum bir heves yedi o gece sabahi sabah etttik sabah dogru dr.kostuk.
Dr.ne yedirdin farkli birsey verdinmi dedi dedim pekmez 1 tatli kasigi aferin sana dedi.
Meger pekmez sindirilmesi cok zor bir besinmis sindirilirken bagirsaklari cok zorlarmis 1 yasina kadar verme 1 yasindan sonrada gunduz verki hareket ederek sindirsin dedi bilginiz olsun
Alakasız olcak ama buara hep göruyorum.canım kelimesini can'ım diye yazmak nerde göruldu ilk olarak:] yıllardır düz yazarız,özel isim olsa hadi neyse..Sağol Can'ım cevabın için inşallah bebeklerimizin hiç biri rahatsızlanmaz
Valla telefon öyle yazıyo hızlı hızlı yazdığımdan da düzeltmekle uğraşmıyorum yoksa özel isim olmadığının farkındayımAlakasız olcak ama buara hep göruyorum.canım kelimesini can'ım diye yazmak nerde göruldu ilk olarak:] yıllardır düz yazarız,özel isim olsa hadi neyse..
İyi bari ya rahatlıyorum siz dedikçebizmkide 5 gunde bir yapiyr 3 haftadr dr bu aylarda bagirsak duzene giriyor gecikme olur dedi
O telefondan canım. Otomatik düzeltme yapıyor telefon. Öğretmendin değil mi :)Alakasız olcak ama buara hep göruyorum.canım kelimesini can'ım diye yazmak nerde göruldu ilk olarak:] yıllardır düz yazarız,özel isim olsa hadi neyse..
Bizde de öyle oluyor bi bakıyorum iyi kendi çıkarıyor felan bi bakıyorum çarşı karışmış :) ya sabır ne diyelim geçecek elbet. Gazmanlıkta bitecek sonra diş perilerini beklicez ama :)))Aynen canim. Aksam birak bana diye heves etti esim de. Eminmisin dedim evet dedi. Geldim baktim perisan olmus.biraz da olsa ne durumlar atlattigimizi anlamistir.
O herkeste ayni canim. Gece dinlendigin ve aralik oldugu icin meme fazla dolar sertlesir. Gunduz daha sik emdiginden yumusak kalir. Ama bebek cektikce sut gelir zaten. Bol sivi, dinlenmek sut icin birebir. Dereotu hormonlaei yukseltiyor. Bulgurun birebir ise yaradigini gordum. Vitamin de olsun diye sebzeli yapiyorum. Havuc, kabak, yesil kirmizi biber, bezelye, patates, sogan ne bulursam katiyorum icine. Ek olarak gece memeni sagip, gunduz yetmedigini dusundugun noktada takviye yapabilirsin
3 ay yaziyordu canim okudugum yerlerde. Saklama posetinin ustunde de oyleydi. Ben eskileri gunde bir tane falan verip yenisini depo yapiyorum
Tam bitti diyorum gene basliyor. Birkac gun iyiyiz sonra gene basa donuyoruz. Tabi ilk zamanlarki kadar degil ama mesela dun gece ucte uyandik. Iki saat uyuyamadik. Yedide kalktik yeni uyudu. Ahanda uyandi
Geçmiş olsun canım acil şifalar.Dun gecemiz feciydi kizlar(
Hasta oldu minik kuzum burnu akiyor hapsiriyor oksuruyor emmek istiyor burnumuz tikali(
Biz üstten hep çıkarıyoruz gazı canım. Gak lamada sorun yok onu yaptırmadan da yatırmıyorum zaten ağlasada tıpışlamaya devam ediyorum. Genelde de çok emdiğinden kusuyoruzda. Sorun alttan gaz çıkarmada. Ona da bi aparat yapsalar keşkede içinden çekiversek gazları:)Canım bizimde bitti 3 aylığız. Artık sırtını hafif sıvazlayınca kendi çıkartıyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?