- 1 Mart 2012
- 6.106
- 3.358
- 373
- Konu Sahibi agresifportakal
-
- #59.561
Aslında bu 40 li bebekler için söylenen biseydi. Şimdi Dr un da böyle deyince kafam karıştı. Uykusu da önemli. Ayrıca ben kaldırsam da benimki tok olunca asla çenesini açmıyor. Uykuya devam ediyor.bu yöntem bizde işlemez.
Çok güzel öneriler. Sağol. Mama en son çare olmalı. Hemen teslim olmamalıyız. Sütün yetmediği süt sağmadan da anlaşılmazmis hatta...günlük çiş miktarı ve kilo takibi yapılırmış. Hemen bi gün ağladı diye mama vermek gereksiz. Mamayı hazmetmek zor olduğundan bebek uykuya daliyor. Ayrıca meme emerken doyunca memeyi bebek bırakıyor. Mama da ise anne biberon bitene kadar zorluyor. Bu sefer de az emilen meme sütüm çocuğa yetiyor diye az sut üretmeye başlıyor. Mama miktarı gitgide artıyor. Kısır döngüye giriliyor. Ve galip mama çıkıyor.
Aynı dertten yakiniyorum bende yazık olacak sağdığım sutleri keşke çevremde ihtiyacı olan biri olsa da sut annesi olsam ama kime dediysem bi surat bi alınma sanki kötü bişey diyorum.üç ay diye biliyorum bende üç ay sonu atılacak mecburGünaydın kızlar. Benim oğlum 34 haftalık doğmuştu Mart ayında. O kuvozdeyken ve ilk günlerde sagdığım sütler var dolapta.Mart sonu tarihli. Hastanedeki hemşire 6 aya kadar buzlukta saklanabildigini söylemişti. Bazı kaynaklar da 3 ay diyor.şu an bir sıkıntı yok emiyor oğlum.eşim de dök diyor o sütleri. Ama kıyamıyorum günah olacak diye korkuyorum.ne yapmalıyım sizce
Oy kuzum yaa geçmiş olsun canım acil şifalar versin rabbimDun gecemiz feciydi kizlar(
Hasta oldu minik kuzum burnu akiyor hapsiriyor oksuruyor emmek istiyor burnumuz tikali(
Ha ha bende sinir oluyorum ama bizim telefonlar fazla akıllı Can'ım herşeyi isim sanıyoAlakasız olcak ama buara hep göruyorum.canım kelimesini can'ım diye yazmak nerde göruldu ilk olarak:] yıllardır düz yazarız,özel isim olsa hadi neyse..
Sanırım iphone ve iPad de öyle çıkıyor. Telefon kendi yazıyor.Alakasız olcak ama buara hep göruyorum.canım kelimesini can'ım diye yazmak nerde göruldu ilk olarak:] yıllardır düz yazarız,özel isim olsa hadi neyse..
biz daha 2 bucuk aylık olmadık ama bunların hepsi bizde var kakalı bez sayısı dısında masalah hic azalmıyo :)Bakin nette bi bayanin dr neler demis.....3. Ayda bizi bekleyen konulardan bazıları....
- iki elinide agzina sokmaya baslayacak ve buyuk birtahla emecek, bu aciktigi anlamina gelmeyecek
- emme sayisi azalacak ve yaklasik 3 dk. Emip tum ihtiyaci olan sutu alacak kendini doyuracak, bu emmeye zorlamanizi gerektirmez ac ise emecek
-kakali bez sayisi azalacak
- surekli onunla ilgilenilmesini isteyecek kucuk seslerle dilkatinizi cekmeye calicak
- tukuruklenecek ve bol bol agzi akip balonlanacak
- gunduz uykulari azalacak kucaginda uyuya kalacak yataga yatiracaksin arkani donmenle uyanmis olacak
- tv izlemeye baslayacak ama 2 yasina kadar mumkun oldugunca izlemesin
- busicakta atlet ve corap giydirme! Yalnizc gece yatarken giysin)
- gece kendi uyanirsa emzir,uyuyan bebegi uyandirma cunku uyuya uyuya buyuyecek
cok gecmş olsun canım. burum tıkanıklıgı cok zor sürekli temizlemen gerekcek Allah yardımcın olsunDun gecemiz feciydi kizlar(
Hasta oldu minik kuzum burnu akiyor hapsiriyor oksuruyor emmek istiyor burnumuz tikali(
Benim kızım yarın 2 aylık olacak masallah gazi bayagi azaldı omnivit herb babby gaz damlası kullanıyoruz gunde iki defa sekiz saat arayla 4 damla faydasını gördük biz3 aya yaklaşanlardan gaz sancısı azalan/biten var mı?
Canim maşallah size. Bizde kilo 5200 kg daha 18 nisan dogumlyuz.bugun tartildik. 3500 kg dogmustukanneler bir biz mi kilolu gidiyoruz anlamadım sadece bır kiside kiloyu fazla okudum nazar deger diye mi yazmıyorlar acaba. anormalmiyiz diye duşunmeye basladım. 2.ay kontrolumuzde 6600 gram 62 santim olmuşuz. 3750 dogmustu. hareketleri artmaya basladı artik bu kadar almaz diyorum ama maşalah diyelim
Anladım tamam ozaman.özellikle yazılıyo sanıyodumValla telefon öyle yazıyo hızlı hızlı yazdığımdan da düzeltmekle uğraşmıyorum yoksa özel isim olmadığının farkındayım
Normalde kimseyi takmam yengem bizde bir hafta burdalar sürekli su ver şöyle böyle annem de hava sıcak yazık su ver diye diye yediler beni :) birde size sorayım dedim
Yok takıntım oldugundan degl evet ògretmenimO telefondan canım. Otomatik düzeltme yapıyor telefon. Öğretmendin değil mi :)
Anne sütünden su ihtiyacını karşılıyor canım benim dk da su verebilirsin dedi ama ben hiç vermedim verdiğim de de kızım istemediNormalde kimseyi takmam yengem bizde bir hafta burdalar sürekli su ver şöyle böyle annem de hava sıcak yazık su ver diye diye yediler beni :) birde size sorayım dedim
Bizim doktorumuz 4 saat kesintisiz uyuyabilir artık dedi bu arada 59 gunluguzYa arkadas her dr.farkli soyluyor hangisine inanicagimizi sasirdik.
Biri emzir uyandir diyor biri yandirma diyor(
Bizde bugun 3 aylik oldukzaman nasilda geciyor.Gaziyla micmigiyla kusmuguyla 3 ay bitti bile
Nedendir bilmem bugun kontrolumuzde az kilo almis diye simdiden kafama taktim kilo bu saglik onemli desemde bu buyukler benide bozdular yahu
Ben doymadıgını anlayamıyorum halaValla cnm bana öyle dedi,cumaya kadar bu şekilde deneyecekmişiz kilo almaya baslarsa emzirmeye devam dedi ama kilo almazsa mama takviyesi dedi.benimde anlamadığım şu çocuk ac olsa ağlamaz mi,benimki emiyor oynuyor uyumaya yakin mızmızlanıyor emziriyorum biraz oyalayıp yatırıyorum.ilgilenmediğimiz zaman ağlıyor açlıktan değil.böyle çocuğa mama takviyesi olur mu merak ettim.mama kullanan anneler doktorunuz mu dedi nasıl anladınız doymadigini.
Valla cnm bana öyle dedi,cumaya kadar bu şekilde deneyecekmişiz kilo almaya baslarsa emzirmeye devam dedi ama kilo almazsa mama takviyesi dedi.benimde anlamadığım şu çocuk ac olsa ağlamaz mi,benimki emiyor oynuyor uyumaya yakin mızmızlanıyor emziriyorum biraz oyalayıp yatırıyorum.ilgilenmediğimiz zaman ağlıyor açlıktan değil.böyle çocuğa mama takviyesi olur mu merak ettim.mama kullanan anneler doktorunuz mu dedi nasıl anladınız doymadigini.
Biz de 2 aylığız.gece 12de yatıyo sabah 6.30 kalkış.annesine çekmişBizim doktorumuz 4 saat kesintisiz uyuyabilir artık dedi bu arada 59 gunluguz
canim dr umun dedigini yapiyorum. Gul suyu ile cildini temizleyip ince bi tabaka seklinde core satin denen pediatric kremden suruyorum.sabah aksam. Bide terden sutten daha cok azmasin diye evimizde cok sicak oldugundan gunde 3 kez falan yikayip iyice kuruluorum.celsweet canım bu atopik dermatit için geçmiş olsun öncelikle, ben başta çok ciddiye almadım kızarıklıkları, kurulukları ama geçmedi Bi türlü. Eklem yerlerinde kızarmalarıda pişik gibi oldu sandım... Şimdi araştırınca bizim halde atopik dermatite uyuyor. Yarın cildiyeye götüriim bebişi diyorum. Kuşum yaa Bi aydır yüzü koyun yatırdım mı sürekli çenesini sürtüyo, Bebek yapar diyorlar diye düşmedim hiç üzerine, kaşıntısı mı oluyomuş acaba. Elimde sürekli krem ama geçiremedim kurulukları. Kremden başka bişey yapıyo musun, alerji durumu için falan?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?