- 7 Nisan 2015
- 2.598
- 3.855
- 63
- Konu Sahibi agresifportakal
-
- #59.621
:) olsa keske bir formülü hemen veririm.ne biliyim icimden geliyor.simdiye kadar da hep cocuklarla aram iyiydi.seviyorum vakit gecirmeyi.sabrediyorum.annem hep diyordu senin cocugun mutlu huzurlu olur diye.cok sukur simdi etraftaki herkes ayni seyi soyluyor. En azili sinifa derse girdigimde bile kapinin onunden gecen gürültü duymaz.icerde cocuklar severek derse girer. Matematigi yapamasa bile kimse bir hircinlik yaratmaz.Atales sırrını bizimle paylaşmayacak misin :) :)
Pekmezin ne pekmezi oldugu da onemlidir. Ne olirsa olsun bi bebege asla verilmemeli bence. Emzige batirmak da cok yanlis. Cok hassas mideleri bagirsaklari. O an olmasa da ileriye donuk bir rahatsizliga neden olabilir.Cok ilginc ,arkadaslarım da veriyo 7-8 aylık bebekleri.hadi kucuk bizimkiler vermeyiz
Ahh ahh sorma... Herkeste ayni dert. Gecen gun babaanne sevmeye geldi. Altini degistirirken yikarim hep popoyu. Bi baktim pipiyi optu. Cok kizdim. Dedim napiyosun anne. Birazdan da yuzunu opersin. Goruyosun yizunun halini dedim. Iyi de ben yuzunden opmuyom. Kolindan bacagindan opuyom diyo.. hadi buyur burdan yak..Kızlar yaa bebeğimin yüzünde sivilce benzeri şeyler çıktı kolunda bacaklarında fln doktor öpmekten olur bide sıcaktan dedi öpmeyin dedi ama insanlara laf anlatamıyorum ki resmen tükürükle yalaya yalaya öpüyorlar ben bile o kdr öpmüyorum gerçekten kırılacaklar die bişy de diyemiyorum bi kere söylenir ki bşy 10 kez söylenmez ki dimi ama ergen gibi oldu yavrumun yüzü yaa
Burun aspiratoru al canim. Cok faydasini gorursun. Cok gecmis olsunACIL
arkadaslar oglumun burnu cok tikali nefes almakta zorlaniyor ve korkup agliyor haliyle uyuyamiyor biturlu uykusaati gectigi icnde huysuzlandi . Napicam bi yardim edin akil verin durdu kafam :/
Bakin nette bi bayanin dr neler demis.....3. Ayda bizi bekleyen konulardan bazıları....
- iki elinide agzina sokmaya baslayacak ve buyuk birtahla emecek, bu aciktigi anlamina gelmeyecek
- emme sayisi azalacak ve yaklasik 3 dk. Emip tum ihtiyaci olan sutu alacak kendini doyuracak, bu emmeye zorlamanizi gerektirmez ac ise emecek
-kakali bez sayisi azalacak
- surekli onunla ilgilenilmesini isteyecek kucuk seslerle dilkatinizi cekmeye calicak
- tukuruklenecek ve bol bol agzi akip balonlanacak
- gunduz uykulari azalacak kucaginda uyuya kalacak yataga yatiracaksin arkani donmenle uyanmis olacak
- tv izlemeye baslayacak ama 2 yasina kadar mumkun oldugunca izlemesin
- busicakta atlet ve corap giydirme! Yalnizc gece yatarken giysin)
- gece kendi uyanirsa emzir,uyuyan bebegi uyandirma cunku uyuya uyuya buyuyecek
Allah razı olsun canm sizinde başnız saolsun Allah eşlerimize sabır versinaskbahcem başın sağolsun canm okudum fatiha Allah mekanını cennet eylesin. bizde 10gün önce kayınpederimi kaybettik
Evet ben de sabaha dogru gordumGece neler olmuş ya :'( patlama falan. Neresi güvenli anlamadım ki
Burcun ne merak ettimGaranti.bu aksam iftara gittik disari.kendi cocugumu uyuttum iftara 5 dakika kala.yemek yerken de yan masadaki cocugu sakinlestirdim
Evet benimde b7tti. Hatta sanirim 1.5-2 aylik arasi bitti ama arada yine oluyor gibi. Kucagina alma yatir ayaklari hareket etsin veya sen ayaklarini hareket ettirki, bagirsaklari calissin. Daha rahat gaz cikariyorlar, birde ayaklarini karnina dogru bastir cek bastir cek. Bu harekette gazi cikarmasinda ve sakinlesmesinde etkili oluyor.3 aya yaklaşanlardan gaz sancısı azalan/biten var mı?
Nazar degeceeeekkkkkkkBirden kendi kendinegaz çıkarmaya başladı düşünki sadece termometreyle gaz çıkarıp kaka yapardı uykular daha düzenli gece bez değiştirme kaka yapma olayı yok uykulu uykulu emer ve uyur gece gündüz kavramını çözmüş durumda aksam 10 gibi uyur 4 gibi kaldırır emziriyom uyur bi daha 8 gibi kalkar 10 à kadar oyun emme bu sekilde devam ediyo gündüzleri bazen kndi uyuyo bazen ayakta bazende besikte sallarken uyuyo ama gece bu Problem yok emer uyur çok şükür
Cok gecmis olsun. Burun aspiratoruyle yavasca burnunu temizlemelisin.Dun gecemiz feciydi kizlar(
Hasta oldu minik kuzum burnu akiyor hapsiriyor oksuruyor emmek istiyor burnumuz tikali(
sutun yarasa cocuk daha fazla kaka yapmaz mi? Cocuk ac olsa aglar veya agzi devamli meme arar. Ben su veriyorum doktoru,a sordum oda veeebilirsin dedi.Ya kızlar benim kızım 4. Ay bitecek 5 6 günde kaka yapıyor biri aç kalmış diyor biri sütün yarıyor diyor birde su vermedim hiç siz verdiniz mi kafam karıştı normalde kimseyi dinlemem de tereddütte kalıyor insan yardımcı olun bana da
Tabi onceden birakmalisin. Alissinlar birbirlerine.. Benimde annem bakicak, ilk basta susturamiyordu panik oluyordu ama simdi alisti oda panik olmuyor artik.Calısmıyorum ama arada anneme veya teyzeme bırakmam gerekiyodu.teyzem cözdu artık bebegin aglaması ne mesaj veriyo biliyomuş.annem de bi gun oglum cok yaygara koparmış alt degisirken,bezini ters baglamıs panikten dúsün :)yani kime bırakilcaksa önceden bikac gün vakit gecırmeleri lazım sanırım.
Cok zor bırakmak,cocuk koku arıyo uyumak icin
75 tl miiiKızlar ebebekte humana çay 4 al 3 ödeme 75 tl çok uygun geldi bana. Ben en son 29,9 A almıştım. İhtiyacı olan bakabilir. Bide bez aldım kargo da ücretsiz oldu
Canim benimkindede oluyor ara ara, yuzu sivilce gibiydi, isilik isilikti. Doktora soyledum ya isiliktir ya alerjiktir dedi. Krem verdi o bolgesine suryorum yani yuzume sirtina farktmez. Doktoruna dor istersen yada ben yazayim kremim adini. Surdun mu hemen geciriyor zaten.Kızlar yaa bebeğimin yüzünde sivilce benzeri şeyler çıktı kolunda bacaklarında fln doktor öpmekten olur bide sıcaktan dedi öpmeyin dedi ama insanlara laf anlatamıyorum ki resmen tükürükle yalaya yalaya öpüyorlar ben bile o kdr öpmüyorum gerçekten kırılacaklar die bişy de diyemiyorum bi kere söylenir ki bşy 10 kez söylenmez ki dimi ama ergen gibi oldu yavrumun yüzü yaa
Gecmis olsun canim.Gecen yazmıştım kizim idrar yolu enfeksiyonu oldu diye iki gun kullandim ilacı üçüncü gun tüm vücudu kizardi kabardi. Basta isilik sandim ama farklıydı. Antibiyotik ten suphelendim dr aradım görmem lazım dedi. Gittik salgin varmış. Viral bir rahatsızlık adı altıncı hastalık. Uc gün ateş olur. Bur hafta öncesi kuluçka dönemi sonra da döküntü olurmuş uc dört gun. Aynen ateş problemi yaşadık. Lökosit azdı zaten antibiyotigi kesti. Sicaklamasin cocuk sık duş aldir dedi kaşıntı da yaparmis. Tevekkeli kizim gece aglayip durdu yavrum kaşınıyormus meğer. Kasinti için alerji ilacı yazdi ama vermedim artij bugun azaldı gibi.
Aklınızda bulunsun netten araştırın bebeklerinizde görülürse fikriniz olsun en azından
Cok gecmis olsun. Kiyamam ben kuzucuga...Kizlar benden bir uyari!!! Oğlumun pipisi aciyor diye acil özel bir hastaneye goturduk. Idrar tahlil ve kültür istedi dr. Yaptirdik. Tahlil ayni gün çıktı. Sonuca göre antibiotik surup yazdilar. Istemem dedim ama yazdilar.
Hadi 1 gun verdim gaz yapti. Ertesi gun vermedim.
2 gün sonra kültür sonucu cikti. Tekrar baska bi dr denk geldik. Eline aldi kitabi kültür sonucuna göre bakiyo falan. Bu da yazmaz mi 10 tane antibiotik iğne 2 bucuk aylik cocuga!! Tabiki icin rahat etmedi vermem dedim.
Kendi doktorumuza gittik sonucu gosterdik.
BURASI ÇOK ÖNEMLİ! sonda ile aldı idrar örneğini!!! Diger hastanede poşetle aldılar. Hatta onlar değil biz aldık. Bişey oldugunu zannetmiyorum dedi. Şmdilik kullanma iğneleri dedi.
Sizde dikkat edin aman deyim. Çocuklara boş yere antibiotik vermeyin. Emin olmadan vermeyin.
Ates oluyor ve bence evde ates olcer olmali kesinlikle. En fazla 37.8e cikti, doktor bebeklerde 37.8e kadar normal dedi kulaktan olcumde. Ozellikle gece uyumadik pek devamli atesine baktik. Ihmal etme derim...sabah kızımın 2.ay aşıları var inşallah ateşi olmaz tedirginim
Ne alaka sonucta veeılmıycekmi cocuklari tata alıştırıyon benim arkadasım 2 aylıkken baslamis ti emzıgıne degdırıp ağzına koyardım allahın ıznıyle bişey olmadı kocaman oldu 3 yasında bende verıom 3 aylık oglumaPekmezin ne pekmezi oldugu da onemlidir. Ne olirsa olsun bi bebege asla verilmemeli bence. Emzige batirmak da cok yanlis. Cok hassas mideleri bagirsaklari. O an olmasa da ileriye donuk bir rahatsizliga neden olabilir.
Ahh ahh sorma... Herkeste ayni dert. Gecen gun babaanne sevmeye geldi. Altini degistirirken yikarim hep popoyu. Bi baktim pipiyi optu. Cok kizdim. Dedim napiyosun anne. Birazdan da yuzunu opersin. Goruyosun yizunun halini dedim. Iyi de ben yuzunden opmuyom. Kolindan bacagindan opuyom diyo.. hadi buyur burdan yak..
Burun aspiratoru al canim. Cok faydasini gorursun. Cok gecmis olsun
Arkadaşlar herkes au verılırmi dıyor bir daha diyim ben 1 aylıkken her mama yedıgınde verırım cunku cocuklarin vucudu susuz kalmasın hele şimdiki cok sıcak bebekler su arar verılmese daha susuz kalacak vucuduEvet benimde b7tti. Hatta sanirim 1.5-2 aylik arasi bitti ama arada yine oluyor gibi. Kucagina alma yatir ayaklari hareket etsin veya sen ayaklarini hareket ettirki, bagirsaklari calissin. Daha rahat gaz cikariyorlar, birde ayaklarini karnina dogru bastir cek bastir cek. Bu harekette gazi cikarmasinda ve sakinlesmesinde etkili oluyor.
Nazar degeceeeekkkkkkkmasallahhhhh...
Cok gecmis olsun. Burun aspiratoruyle yavasca burnunu temizlemelisin.
sutun yarasa cocuk daha fazla kaka yapmaz mi? Cocuk ac olsa aglar veya agzi devamli meme arar. Ben su veriyorum doktoru,a sordum oda veeebilirsin dedi.
Tabi onceden birakmalisin. Alissinlar birbirlerine.. Benimde annem bakicak, ilk basta susturamiyordu panik oluyordu ama simdi alisti oda panik olmuyor artik.
75 tl miiibosver sen onu @sebnemmn in oneedigi galactago damlayi aldim. Aksam kocaman bir bardaga damlatip ictim. Boyle bir sut yapici olamazzzzzz Cok tesekkur ederim @sebnemmn canim.
Canim benimkindede oluyor ara ara, yuzu sivilce gibiydi, isilik isilikti. Doktora soyledum ya isiliktir ya alerjiktir dedi. Krem verdi o bolgesine suryorum yani yuzume sirtina farktmez. Doktoruna dor istersen yada ben yazayim kremim adini. Surdun mu hemen geciriyor zaten.
Gecmis olsun canim.
Cok gecmis olsun. Kiyamam ben kuzucuga...
Ates oluyor ve bence evde ates olcer olmali kesinlikle. En fazla 37.8e cikti, doktor bebeklerde 37.8e kadar normal dedi kulaktan olcumde. Ozellikle gece uyumadik pek devamli atesine baktik. Ihmal etme derim...
Pipiyi öperken ah bi işeseePekmezin ne pekmezi oldugu da onemlidir. Ne olirsa olsun bi bebege asla verilmemeli bence. Emzige batirmak da cok yanlis. Cok hassas mideleri bagirsaklari. O an olmasa da ileriye donuk bir rahatsizliga neden olabilir.
Ahh ahh sorma... Herkeste ayni dert. Gecen gun babaanne sevmeye geldi. Altini degistirirken yikarim hep popoyu. Bi baktim pipiyi optu. Cok kizdim. Dedim napiyosun anne. Birazdan da yuzunu opersin. Goruyosun yizunun halini dedim. Iyi de ben yuzunden opmuyom. Kolindan bacagindan opuyom diyo.. hadi buyur burdan yak..
Burun aspiratoru al canim. Cok faydasini gorursun. Cok gecmis olsun
O damlayı ben de kullanıyorum bi faydasını henuz göremedim.kişiye göre degisiyo galiba.benim de akşam yatınca sabaha dolu kalkıyorum uyku iyi geliyo da gündüz cok az uyuyo oglum hatta dun gunduz hic uyumadıpuyenime normalde sütün iyi durumdaydi dimi senin? Şimdi o sebeple patlicak kadar doldu galacto damlayla?
Ben humana stil tea, rezene falan içiyorum ama işe yaramiyor. Onu alsam işe yarar mi ki ya pf. H.sonu uyuyunca sutum oluyo. Tekim biliyosun. Mama meme gidiyorum ama süt olunca az mama veriyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?