- 12 Kasım 2015
- 3.139
- 5.779
- 158
- Konu Sahibi agresifportakal
-
- #60.361
Allah yardımcınız olsun,tez vakitte geçsin inşallah..Kızlar uzun zamandır giremiyorum çünkü bebeğim çok hasta dizanteri den tedavi gördük bitti ancak dizanteri değilmiş süt alerjisi dediler diyete başladım ama hiç bir yol kat edemedik. Muhtemel çoklu gıda alerjisi var. Herşeye tepki veriyor küçük vücudu. Nerdeyse tüm gıdalara. Öyle bir hale geldik i sadece zeytin ve su ile Beslen diyorlar. Ve mecbur iyilesmesi için emzirme k gerekliymis. Çok kötü haldeyim. Hem fiziksel olarak aç yorgun hemde manen çok çok kötüyüm. Bebeğim kanlı kokulu yeşil mukus lü kaka yapıyor artık sayfayi bile bıraktım o derece. Ve solunumunuda etkiliyor bu durum. Çok üzülüyorum sürekli Ağlıyorum ya depresyonda yim ya da giricem Allah korusun. Kimse yok yanımızda eşim ve ben birde bebeğimiz. Dua istiyorum kızlar ne olur bize dua edin. Kimin duası kabul olacağı Belli olmaz. Çok zormuş evladını n hasta olduğunu bilmek görmek. Allah im hepimizin evladını bize bağışlasin.
HippBende ilk hafta sut olmayinca hipp almistim organikmis eczane tavsiye etmisti. Gecen gun tadina baktim cok tatsiz birsey cocugunda neden sevmedigni anladim.
Mama veren arkadaslar ne marka kullaniyorsunuz?
Bizimki de bazen yapmiyor geceleriKızlar bebeği gece çiş yapmayan var mı.benim kızım gece uykusunda çiş yapmıyor maşallah uykusu iyi nerdeyse bizimle yatıp bizimle kalkıyor ama işte çiş yok.ağlayıp sizlamasi da yok gayet mutlu uyanıyor gaz sancılarınısaymazsak.sütum de var karnı da doyuyor. Saştim kaldım valla.
Birde bişey daha soracağım 72 günlük son bir haftadır emme saati aralığı 3 buçuk 4e çıktı yani 3 saatten önce hayatta emmiyor emdiginde de 10 dk ya da 15 dk. Böyle olan var mı normal mi sizce.
Canim sana bunu soyleyen kisi feci sacmalamis sen cok sagliksiz beslensen bile bebeginin emdigi sut mukemmeldir fabrikasyon mama degil.Bence mama verme canim veriyorsanda kasikla ver biberona alisirsa memeyi istemez biberonu arar hep. Bizimkininde uyku saati degisti eskiden aksan 8de uykuya dalar ve gunduz hic uyumazdi. Simdi sabah 6 7 gibi kalkar, 9 veya 10a kadar konusuruz sonra tekrar uyur ve bu sekilde aksami ederiz. Simdi gunduzleri uyumaua baslayinca aksam 10da uykuya dalmaya basladi. Ve geceleride aciktiginda uyaniyor bir gozumu aciyorum yanimda biri miyavliyor:) emip tekrar uyuyor. Anlayacagin daha bunlar 40 kere uyku duzeni degistieecekler. Bazen az bazende cok uyuyacak sasiracaksin. Eger aciksa o zaten aglar ve ister senden. Ishalede cok dikkat et aman diyeyeim yaz ishalide fena olur. Kilo almaya basladiysa atlatmistir artik. Bu arada doktorun bahsettigi mamayi duydum gecenlerde. Pirinc unundan muhallebi yapiyorsun. Sulandir ama sivi seklinde daha iyi alir. Birde birisi dedi banada ben gunde 1 kere mama veriyordum cunku sen hergun tum vitaminleri alacak sekilde beslenemezsin ama mamada bilmem ne vitaminleri var takviye amacli veriyordjm dedi ve mantikli geldi. Isbasi yapinca eger sutum yetmezse bende gunde 1 2 verebilirim.
Bu arada su icin bol bol sutun gelsin diyenler yaniliyorlar. Sutun gelir ama su gibi gelir. Onemli olan iyi beslenmek. Arti iyi bir beslenmeyle sutumuz kaliteli olur. Tahin pekmezi bende yiyorum hergun. Gunde 2 bardak sut iciyorum. Sutun icine galactago damlayi atiyorum. Salatalik yiyorum.
Bu arada kizlar ben bozaya sardim fena halde. Cok guzel sut getiriyorum birde tarcinla icince harika oluyor. Tavsiye ederim.
Gecmis olsun canim sizede. Allah tekrar ettirmesin..
Sagmaya devam edersen sutun daha da artacak terbiye olmayacak sadece rahatlatacak kadar elinle sagip birak. Biz 3 ayi gectik ama emme duzeni yok uyanikken cok sık emiyo ama en fazla 5 dkSevgili anneler bizim oğlan 72 günlük oldu Çok şükür sizler kaç saatte bir kaç dakika emziriyorsunz her bebek kendine özgü emme saati vardır ama bizimki çok emmek istiyor ve devamlı kusuyor kendim çekmesem bütün gün emecek şaşırdım kaldım 12 gün önce 6550gr dı şmdi kaç bilmiyorum ama kilo alımı iyi sizce sınırlandırmalı mıyım emzirme saatlerini bide benim göğüslerim hala terbiye olamadılar sağ göğsüm çok süt üretirken sol göğsümde ona kıyasla az süt üretiyor ne zmn düzene girer ki sağmak zorunda kalıyorum tıkanıyor bebek emerken öyle işte kızlar size bi danışayım dedim
Sislik var mi eline gelen?Arkadaslar merhaba ben de 17 haftalik hamileyim vajinamin sag tarafinda surekli bir agri var hareket ettim mi daha cok artiyor bu durumu yasayan var mi
Yok cnmSislik var mi eline gelen?
Yaptim canim 2 aylikkwn turkiyeye gittik gecen hafta da dondukKizlarr bebegiyle ucak yolculugu yapan var mi?
Yaptim canim 2 aylikkwn turkiyeye gittik gecen hafta da donduk
Daha çook ağrıycak canm biraz erken başlamş ama doğuma kadar ağrır.. bendede feci bi ağrı vardı..Arkadaslar merhaba ben de 17 haftalik hamileyim vajinamin sag tarafinda surekli bir agri var hareket ettim mi daha cok artiyor bu durumu yasayan var mi
Evet canım ya herkesin başında var galiba böyle akrabalarÇay kaşığıyla değil ama emziğe batırıp verdi reçelden-marmelattan benim yakınım da...Sormadan veriyorlar ki,sabahın olduğunu soran yok yani..Ben de vermeyin-etmeyin diyemiyorum kırılmasınlar diye..kalabalıkta her kafadan ses çıkıyor..
bizimki de 73 günlük 28 nisan doğumlu gece çiş yapması neredeyse bitti gibi sabaha karşı hem çiş hem kaka yapıyor dolduruyor baya kilo alımı iyiyse hiç endişelenmene gerek yok demektir sanıyorumKızlar bebeği gece çiş yapmayan var mı.benim kızım gece uykusunda çiş yapmıyor maşallah uykusu iyi nerdeyse bizimle yatıp bizimle kalkıyor ama işte çiş yok.ağlayıp sizlamasi da yok gayet mutlu uyanıyor gaz sancılarınısaymazsak.sütum de var karnı da doyuyor. Saştim kaldım valla.
Birde bişey daha soracağım 72 günlük son bir haftadır emme saati aralığı 3 buçuk 4e çıktı yani 3 saatten önce hayatta emmiyor emdiginde de 10 dk ya da 15 dk. Böyle olan var mı normal mi sizce.
Çok fazla sut geldiğinden boğuluyo gibi oluyor bebek mecburen sağıyorum 1-2 dk gelen süt su gibi oluyor ztn ve rahat rahat emiyo bebiş elle getiremiyorum süt ben mi beceremiyorum acepSagmaya devam edersen sutun daha da artacak terbiye olmayacak sadece rahatlatacak kadar elinle sagip birak. Biz 3 ayi gectik ama emme duzeni yok uyanikken cok sık emiyo ama en fazla 5 dk
Evet canım sabah yapıyor cisini de kakasını da.ama gece Kontrol Ediyorum kupkuru oluyor.kilo alimi iyiydi ama son bir haftadır 4 saat arayla 10ar dakika emiyor bu hafta kilo alımı nasıl bilmiyorum yarın dk gidicem kilosuna baktiracagim.senin bebeğinin emmesi nasıl canımEvet canım ya herkesin başında var galiba böyle akrabalar
bizimki de 73 günlük 28 nisan doğumlu gece çiş yapması neredeyse bitti gibi sabaha karşı hem çiş hem kaka yapıyor dolduruyor baya kilo alımı iyiyse hiç endişelenmene gerek yok demektir sanıyorum
Çok fazla sut geldiğinden boğuluyo gibi oluyor bebek mecburen sağıyorum 1-2 dk gelen süt su gibi oluyor ztn ve rahat rahat emiyo bebiş elle getiremiyorum süt ben mi beceremiyorum acep
Bende iki buçuk aylık bebeğimle bir buçuk saatlik yolculuk yaptım. Yer kalmadığı için koltuğu kanat tarafından almıştım. Baya gürültülü oluyor ama bebeğim huysuzlanmadı yolculukta uyudu. Elimden geldiğince kalkarken inerken emzirmeye çalıştım. Bence telaş yapma yolculuğun saatlerce sürmüyorsa huysuzluk yapmaz.Kizlarr bebegiyle ucak yolculugu yapan var mi?
Hala mama mı veriyorsun. Seninki ayda kaç kilo alıyor. 500 gr alt sınır evet ama çocuk sağlıklıysa bana göre sıkıntı yok demektir. Ama doktorlar tombiş bebek olsun istiyorlar.Bende ilk hafta sut olmayinca hipp almistim organikmis eczane tavsiye etmisti. Gecen gun tadina baktim cok tatsiz birsey cocugunda neden sevmedigni anladim.
Mama veren arkadaslar ne marka kullaniyorsunuz?
Bizimkide 4 gün yapmamisti bugün yaptı endise etmeKaka yapmıyor, ısınmayı bıraktı(( asla ikinmiyor ((((
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?