2016 Nisan Anneleri

Bebeklerimizin Cinsiyetleri

• Ankete Katılan
    380
Bebeginizin kıyafetlerini utulemeden hiç giydiriyor musunuz giydirdiniz mi ben yetisemiyorum giydirdim bu aksam zorunda kaldım bayramdan döndük kıyafet kalmadı resmen bişey olmaz dimi

Bebeginizin kıyafetlerini utulemeden hiç giydiriyor musunuz giydirdiniz mi ben yetisemiyorum giydirdim bu aksam zorunda kaldım bayramdan döndük kıyafet kalmadı resmen bişey olmaz dimi
Canım hiçbirşey olmazzz. Ben ilk bebeğimde çok hassas davranıyordum. Bunda ağız bezini bile utulemeden kullanıyorum. Bu çocuklar bir şekilde mikrop alacak. Çok sakınmamak lazım. Ayrıca bebeği hasta olan anneler varmış. Acil şifalar... İlk 6 ayda şöyle bir kural var. Anne sütü alsın almasın, her bebek ilk 6 ay annenin antikorlarıyla yaşar. Anneyi hasta etmeyen virüs bebeğe bulaşsa da bebeği ahsta olmaz çünkü annenin daha önce o mikroba ya da viruse bağışıklığı vardır. Antikor korur. Ama ne zaman ki anneyi hasta eden bir virüs olur -(annenin bağışıklığı olmayan, yani antikor üretmediği bir virüs)- o bebeğe de geçer. O yüzden mutlaka ve mutlaka ilk 6 ay sağlığımıza dikkat edeceğiz. Sevgiler...

benimkide bu sekilde cok kusuyordu ve tikaniyordu dr ilac verdi reflu icin onu kullaniyorum baya azaldi kusmalar bence sende baska bi dr a daha gotur. verdigi ilac da bitkiselmis ve hicbir zarari yokmus

Ay ne ütüsü allah aşkına. 60 a bile atmıyorum ben çamaşırlarını. Sokakta oynamaz bişey yapmaz kakaysa kendi kakası kusmuksa kendi kusmuğu. Fazla titizlenmeye gerek yok. En çok yapacağım titizlik çok kakaladıysa kıyafetini 60 a atmak. Dahası beni aşar

benimkide bu sekilde cok kusuyordu ve tikaniyordu dr ilac verdi reflu icin onu kullaniyorum baya azaldi kusmalar bence sende baska bi dr a daha gotur. verdigi ilac da bitkiselmis ve hicbir zarari yokmus
Bize kilo alımı iyi diye vermedi. Geçecek dedi. Götürcem başka doktora bakalım o ne diyecek. Verdiği ilacın adı ne?

Geceleri uykusunda kaldirip emzirmiylrsan belki o yuzdende cisi olmuyordur. Ben sabah uyandigimda bezi cisli oluyor cunku geceleride emziriyorum. Bu arada benim kizimda 28 nisan dogumlu ve 2 saatte bir emmeye basladi. Banada emme zamanlari uzadi gibi geliyor.

Bendekide hipp zaten canim. Bunun disinda farkli bir marka oneren varmi diye sormustum. 20 gun sonra isbasi yapicam sutumle mamayi karistirip vermeyi planliyoruz. O yuzden onemli benim icin...

Canim sana bunu soyleyen kisi feci sacmalamis sen cok sagliksiz beslensen bile bebeginin emdigi sut mukemmeldir fabrikasyon mama degil.
Tabiki anne sutu her zaman mamadan cok cok daha iyidir. Ama sen sut icmez, peynir yemez onu bunu yemezsen sutunde vitaminli olmaz ve cocugunda o vitaminlero alamaz. Beslenmemize cok cok dikkat etmemiz lazim. Nasilki anne sigara ictiginde anne sutuyle bebege gidiyorsa yedigin seylerdende cocuk faydalaniyor. Bunu her yerde okudum aksini ispat eden varsa link atsin okuyalim...

Arkadaslar merhaba ben de 17 haftalik hamileyim vajinamin sag tarafinda surekli bir agri var hareket ettim mi daha cok artiyor bu durumu yasayan var mi
Ahhh canimmm o nedir biliyormusun? Cati kemigi agrisi... senin biraz erken baslamis.. benim 20li haftalarimda baslamisti ve dogum yapana kadar hep agriyacak. Kimisinin dogumdan sonrada hemen gecmiyormus benim hemen gecti o agrim. Cati kemigi agrisi diye nette arastir seninkine uyuyorsa odur. Doktorunda soyleyecektir eminim.

Kizlarr bebegiyle ucak yolculugu yapan var mi?
Yapmam mi yaa ucagi birbirine katti ama bizimkinde guven sorunu varmis yabanci her ortamda ayni seyi yapiyot ve katila katila agliyor. Ucak kalkacak diye emzirmeye calistim o arafa uyumustu allahtan. Ucak kalkarkan ve inerken emzirmeye gayret et. Uyursada memeni tut agzinda. Oda olmadi emzik ver canim. Birde on koltuk veya acil cikis kapilarindan koltul al derim cok sıkısıyorsun... ben atladtan almistim bir dahada almam. Koltul satin alamiyorsun, on koltuklarida banko kapatiyor. Artik havalimaninda sansina hangisi olursa...

Hala mama mı veriyorsun. Seninki ayda kaç kilo alıyor. 500 gr alt sınır evet ama çocuk sağlıklıysa bana göre sıkıntı yok demektir. Ama doktorlar tombiş bebek olsun istiyorlar.
Yok mama vermiyorum. Gecenlerde ben bir yere kadar gidince annemde arkamdan uyanmasi uzerine mama hazirlmis hemen. Gelince o mamanin tadina baktik beraber baya tatsiz tuzsuzdu cnm. Bu arada cocugu 500 gram kilo alan ben degilim. Yanlis yazdin sanirim...

Kizlar galactago damlayi soran olmustu sanirim. Ben memnun kaldim bilginize. Ama ben sutum olsun ve kizim tum besin maddelerini alsin diye baya birseylerde yapiyorum belki onlarinda etkisi var. Bence kullanin derim. Ben gunde 2 defa 1 bardak sutun icine karistiriyorum.

@sebnemmn bu damlayi kullanmaya basladiktan sonra kizinin kilosunda azalma olmadi degilmi? Acaba diyorum sulandiriyormu sutumuzu?

Son düzenleme:
Bize kilo alımı iyi diye vermedi. Geçecek dedi. Götürcem başka doktora bakalım o ne diyecek. Verdiği ilacın adı ne?
benimkinin de kilo alimi cok ii ama nefesi tikaniyordu be bu beni cok korkutuyordu. ilaci kullaninca o da olmuyor. allah korusun reflu ilerleyince ust solunum yolu enfeksiyonuna, astima nefes darligina sebep oluyormus bence bu yuzden ilac kullanilmali

Hanimlar bebisleri emzik alanlar nadil alistirdi acaba benimki emerken dalamadiysa aradan 19 dqkika gecsin yine emerek uyumak istihor evdeyken neyse de bgun yolculukta cok zorlandim.ben acana kadar da agliyor alistirayi. Diyorum alistiramadim emzige

benim kizim kilo az aldigi icin dr bu damalyi vermisti ve bunu kullandiktan sonra cok sukur sutum artti be masallah simdi kilosu da boyu da onden gidiyor

Bizim oğlanda oyle gecelri kupkuru bez değişmiyorum o yüzden her bebeğin emmesi farklıdır ama o 10 dk da alması gerekeni alıyordur belki kilosunu öğrenince anlarsın zaten keyfi yerinde ise mutluysa aç değildir bizimkine 7/24 meme versen yok demezki devamlı emer kendim çekiyorum doyduğunu düşündüğüm an zaten fazla emerse memeyi çıkarmamla kusması bir oluyor bazen meme ağzındayken kusuyor

Bu arada kızlar bebeklerin kaburgası bükülünce çok kusarmış duydunuz mu hiç böyle bşy kucakta tutarken fln kaburgalarına dikkat etmek gerekirmiş oturtmamalıymışz sözde zten oturmamaları gerekiyor da bazıları kucağına alır almaz oturtmalar hoplatmalar havalara atmalar haliyle kusuyor inşallah kotu bşy yoktur da normaldir kusmaları

Canim gece zorla uyandırıp uykusunda emdiriyorum mesela gece birde emdiyse saat 4 gibi yada 4 buçuk gibi tekrar emdiriyorum ama bezi kuru oluyor sabah 8 gibi tekrar emiyor o arada cisini yapıyor.benim kız gündüz gece ayırt etmiyor 4 saatten önce emmiyor normal mi bilmiyorum sabah olsun doktora gideceğim

Canım ben mesela şimdi emzirdim uyudu artık kalkıp emzirmesem uyanmaz emmek için çnki gündüzleri uykuları azaldı geceleri uyuyor ben 2 bçk gibi kalkcm snra kendisi istediği saatte kalkıyor 6 yada 5 gibi fln acıkırsa uyanır mutlaka ama max 5 saati geçirmiyorz gece emmelerinde yinede emse bile gece çiş olmuyor yani ama sabah foşur foşur ne varsa geceden hepsini yapıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…