2016 Nisan Anneleri

Bebeklerimizin Cinsiyetleri

• Ankete Katılan
    380
Çalışan anneler, size bir sorum olacak... Edevletten baktım, doğum öncesi izin param yatmış ama sonrası yatmamış. Raporum 20 temmuzda bitiyor. Size de iki parça halinde mi yattı acaba? Bu konuda bilgisi olan var mı? Eğer iki parçaysa kalan kısım ne zaman yatar?

Bebisin gelisi de enteresan oldu bizim. Bayramda memlekete gitmistik. Sonra da tatile gittik. Nedense nisan ayinda dogum yapmak istiyordum. Tatil vs girince artik sonraki aya ertelemistim kafamda. Spiral oldugundan once cikartmak gerekiyor tabii :)
Derken otelde esim belini incitti ve iki haftalik tatili yarida kesip geldik. Gelince Esim de israr etti yapalim artik kizimiza bi kardes diye. Dedim adet olunca cikarttirayim. Israr etti erteleme diye. Gittim cikarttirdim. Dr dedi tam yumurtlama gunundesin :)
Allah nasip etti oluverdi hemen....

Kızlar bebegi çok uyuyan biri vardı idrar yolu enfeksiyonu olan kimdi acaba yaa Bizimki de akşam 7 saat uyumuş ben uyaandirmasam uyanmacak daha çok korktum yaa acaba başka belirtisi var mıydı onun memeyi reddetmedi bizimki ama niye öyle uyudu ki yaa dün ben dışarı çıkinca emziremeyecegim icin mama hazırladım ilk defa mama verdim saat 7 gibi sonra 10 da emdi saat 5te uyandım baktım uyuyo hala çok korkuyorum neden uyanMadi hiç gece

Doğru erkek kız farklı. Size çekmiş demek. Benim yeğenim anaokuluna başlayınca bi garip durdu herkes minicik o sanki 1.sinif yerine anaokuluna gelmiş gibi uzun. (Kız)
Sizinkilerde de öyle olcak :)

22de emdi 5te mi kalktı? Aslında 3 aylık bebekler 6 saat uyuyabilirler. Ama sürekli olursa sen suphelen ve dr'a git. Emme reddi yokmuş demek ki uykusu var kuzunun

Aynen devam gece 22.00 gece uykusu baslangici sonra 00.00 02.00 04.00 diye en fazla 2 saatte bir uyaniyor halen devamm
Gunduz ise max. 20 dklik.sekerlemeler devam.uzuuuun bir gunduz uykumuz olmadi hicc

Ama bu 2 saatte emzirme hani 40i cikana kadar olcakti? Sonra bi kere uyanip sonra da sabahlara kadar uyanmicakti?

Bizimkide genelde gece uyanmaz. Dün 12 gibi emdi uyudu 3 gibi yeniden emdi bide 6da emdi

Günaydın kızlar.. Bebekleriniz yüzüstüyken dönüyorlarmı bizimki dönmeye çalışıyor ama dönemiyor ben nasıl yardımcı olabilirimki kolu altında kalıyor acaba ondanmı dönemiyor... Zaten zorla yüzüstü sevdirdim ona

bide benimki emerken arada tikanio nefessiz kalio bunu yasayanlar var mi aranizda cok korkuyorum
Emerken bizde de oluyor. Süt akışı hızlı olursa yetişemiyo bazen genzine kaçırıyo. Ben yan çevirip baş parmağımla iki kaşının ortasınj yukarı doğru sıvazlıyorum. Toparlıyo öyle. Bazen de hiç dokunmuyrm kendi hallediyo :)

Doğum öncesi ve doğum sonrası olarak 2 parça yatıyor. Benm de ilk parça yatmış 2.parçası da rapor bitiminden 1 ay sonra yatıyomuş. Daha ayrıntılı bilgi istersen 170 i ara canım

Gunaydinlarrrr

Bir yil ne de cabuk geciyor. Sat imizin yildonumu Sebogelin
Söylemesen farkında bile değildim valla Şeyma :) vay be çok çabuk geçmiş gerçekten. Yıl dönümümüz kutlu olsun o zaman

Canim sadece bunun için aklına kötü bişey gelmesin benimki bazen gecede 4 kez kalkar bazen 2 . Bazen akşam 5 de yatar bazen 22 de. Ve ilk defa mama vermissin o tok tutmuştur üstüne bide emmis

Canim benimki de deniyor dediğin gibi yarıda kliyor kolu altında. Elimde hafifçe yardimci oluyorum sonra yavaşça kolunu çıkartıyorm bikaç kez yaptım öğrensin diye . Gündüz yine yapamıyor kendi ama geçen gece yanimdaydi baktım başarıyla donmus başını da yan çevirip uyumuş :)

22de emdi 5te mi kalktı? Aslında 3 aylık bebekler 6 saat uyuyabilirler. Ama sürekli olursa sen suphelen ve dr'a git. Emme reddi yokmuş demek ki uykusu var kuzunun
Şimdi 8 de bi emdi 9da bi emdi uyudu 9da bakalım nasıl uyuyack allahım vallahi çok korkuyorum neden olurmus ki bu enfeksiyon insalla yoktur bişeyi

Bizimkide genelde gece uyanmaz. Dün 12 gibi emdi uyudu 3 gibi yeniden emdi bide 6da emdi
Bizimki de genelde aynen o şekilde gece 1 kere filan kalkar ağlar uyandırır ben bu sabah bi kalktım saat 5 nasıl bi yürek çarpıntısi anlatamam baktım horul horul uyuyo kaldırmasam daha kalkmayacak saat 22 den 5 e kadar 7 saat aç kaldı resmen

Canim sadece bunun için aklına kötü bişey gelmesin benimki bazen gecede 4 kez kalkar bazen 2 . Bazen akşam 5 de yatar bazen 22 de. Ve ilk defa mama vermissin o tok tutmuştur üstüne bide emmis
Bende öyle düşünmek istiyorum aynen ama daha geçen gün böyle bi durum okuduğum için ilk aklıma o geldi çok korkuyorum inşallah bişeysi yoktur

Hafif hafif ara ara bastır canım . Bana 3.ay bitince doktor gosterdi kendi bacaklarınn üzerinde bastırdı. Bunu yapın arada artık dedi keyif de alır dedi. (Bizimki çok keyif almiyo ama neyse :)
Bizimki bayılıyor. Her ellerini tutuşunda kafasını kaldırıp oturuyor üstüne ayaklarına basıp bana sarılır gibi yapıyoruz. Gülmekten ağzı ayrılıyor.

Bizde yatılı misafir var. Haliyle onları dışarı çıkartıyorum. Bebeğin uyku düzeni dün öğleden sonra şaştı. Bebek arabasında az az uyudu ve yoruldu. Akşam 10 da yattı. Sabah 4 buçukta kalkti. Gece uyandırmaya çalıştım ama ağzını açmadı. 4 buçuk tan sonra 7 de emdi. 8 e kadar da uyudu.sonra 8 buçukta emdi.arayi kapattı. Şimdi yine sabah uykusuna daldı. Bizimki gece de gunduz de çok uyuyor. Belki 15 saat uyuyor. Gündüz 2 saatte bir uyuyor.

aynen ya noldu bu cocuklara bende az once bunu yazmistim benimki de 3 gundur coook fena krizde sizinkiler kac gunluk
1 nisan dogumlu benim oglum.
Biraz hareket yapsa belki cikaracak ama sancidan yatmak da istemiyor kucakta gezmek istiyor ve cikaramiyor haliyle. Allahim su gaz cikarmayi bi ogrenselerdu yavrularimiz.

Bizimki hep 6-7 saat uyur.düzenini öyle kurcak belki.dediginiz gibi baska belirti yoksa uyku ihtiyacından olabilir.2.5 aylığız buarada ,degerlendirirken önemli

Emme reddi olmadıktan sonra uyusun yavrular ellemeyin. Adam oldu artık onlar 7 saat uyucak tabi :) bizimde uzadı uykular valla canıma concon uyusun uyandırmam hiç :)) gün içinde zaten memelerde hal bırakmıyor. Geçen rekor kırdı hiç uyanmadan 6.5 saat uyudu gözlerime inanamadım saate bakınca nasıl sevindim düzeliyoruz herhalde artık diye :)
Uzun uyanıp uyanınca mis gibi oluyorlar bi gülücükler şımarmalar bayılıyorum sabahki hallerine. Bide boynuma sarılsa günaydın annem diye ayhhh

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…