2016 Nisan Anneleri

Bebeklerimizin Cinsiyetleri

• Ankete Katılan
    380
Kilo alıyo ve çişli bezleri oluyorsa herşey yolunda demektir. Bi de ağlamıyo diyosun hiç dert edecek bir durumun yok demektir. Göğüslerin yumuşaması normal göğüslerimiz artık bebeklerimizin ne kdr süte ihtiyaçları olduğunu biliyor ve ona göre süt üretiyor. Göğüslerin yumuşak bile olsa emzir iki boş çeker sonra süt üretilmeye başlar ve emer. Sütün düzene girmişse çok uzun süre beklemedikten sonra sertleşmiyor benimde göğüslerim.

Kızlar bende bu konuyla alakalı bişey soracaktım.çocuğun doyduğunu çişli bez mi kakalı bez mi gösterir benimkinin çişli bezi azaldı genelde kaka oluyor acaba doymuyor mu.

Ayni stres bende izinler iptal okdugunuogrendigmden beri
Migrenim tuttu beynim agriyor nolucak bakalim oyle.parali heyet raporu nasil aliniyor bilginiz varsa paylasirmisunizz??

Bazi hastaneler ya da tip merkezleri bebegi olanlara veriyordu heyet raporu. 500tl ile 900tl arasi bir para tutuyor sanirim. Ancak bu olaylardan sonra benim duydugum Saglik Bakanligi calisanlarini uyarmis rapor vermeyin diye. Yani parayla alayim desen bile vermeyebilirler.
Ne olacak bu cocuklar bilmiyorum. Ben de bugun gidecegim ise.

bizde çıkıyoruz gezmelere gidiyoruz hafta içi bebek arabasının gittiği her yere gidebiliyorum hafta sonu arabayla eşimle beraber geziyoruz şu araba kullanma meselesinde biraz cesaretlensem evden daha da uzaklaşabilirim ama bebekle hiç cesaret edemem

Aynen uykusuz bi cocugum var gunduz uykusunu ya kucagimda ya ayagimda uyuyo eger birakirsam en fazla 5 dk uyuyo. Bu sebeple hic bi is yapamiyorum yemegi birak su icemedigim oluyor. Sut azaliyo gibi oluyor ama mama vermeyi dusunmuyorum eger kilo alimi cok duserse ona gore degerlendiririz
Ben bugun yarin siparis verecem henuz denemedim 3 ay diyo ama 4 aydan once icime sinmedi kullanmak. Bu arada disa donuk kullanilmamasi gerekiyor kafayi saga sola cevirip baksin iste :)
Memelerin dolmamasi sut olmadigini gostermez. 3 aydan sonra burda kac kisi diyebilir memelerim hala tas gibi diye. Memeler terbiye olmaya basladi bebeklerimizin ihtiyaci kadar uretiyo. Uzuntu stres anlik azaltabilir ama sen emzirmeye devam et duzelir

Bende yalsa gibi dusundum 30-40 cc icin her ay koca paket mi aliyosun? Hic gerek yok ilac gibi demissin ya hasta olmayana ilac verilmez sen niye vereceksin. 30 cc onun karninida doyurmaz kilo da aldirmaz hic eve sokma sen. Memede sut bitmez ama bittigini dusundukce diger memeye al uretim surekli devam eder

Evt canim dedigin dogru basta bir iki kez bos cekiyor sonra geliyor sut. Bazende tam emmenin ortasinda emmeyi birakmadan memeyi cekistiriyo bacaklariyla beni tekmeliyo filan yeni yeni adetler cikardi sipa

Kızlar bende bu konuyla alakalı bişey soracaktım.çocuğun doyduğunu çişli bez mi kakalı bez mi gösterir benimkinin çişli bezi azaldı genelde kaka oluyor acaba doymuyor mu.
Canim cisli bez gosterir diye okumustum internette. Ama simdiki bezler cisi cok iyi tuttugu icin pek anlasilmiyo cis yapsa bile kuru olabiliyo bez. Cisli bezi azaldi derken aldigin kakali bezlerdede cis vardir mutlaka. Doymasa aglar annesi merak etme.

Kamu kurumunda calisan biri olarak son dk gelismelerini aktarmak istedim size. İznim persembe bitiyor aile hekimimle konustum rapor yazmamalari icin yazi gelmis bakanliktan idarecinle konus sikinti cikarmazlarsa ben yazarim dedi (bebegime bakacak kimse su an icin yok) , is yerini aradim hem personel dairesi ile hemde kendi mudurum ile gorustum durumu acikca anlattim ve pztesi is basi yaoacagimi birini ayarlayana kadar bu haftayi raporla kapatmam gerektigini soyledim, mudurumde sen isini hallet ama uzatmadan gel raporlarada sikinti cikariyorlar , birsey olursa durumunu biliyoruz ama hastaneye falan sevk ederler rapor yuzunden seni savunamayiz dedi...
Mecbur rapor alcam iki gun zaten su an psikolojik olarak hastayim ;(
Aileme haber verdim pazar gunu gelecekler ve artik birlikte yasicaz, bebegime onlar bakacak simdi evdede sikintilar cikacak ev ev ustune olmuyor cunku ki ilk dogum yaptigimda gelip bir ay kalmislardi en son evde buyuk bir tartisma cikmisti...
Ama bakici tutcak para yok, kredi oduyoz zaten guvenemem de kimseye...
Bu arada yarim calisma hakkini da sordum...
Ya iki ay yarim gun calismayi tercih edebilirmisiz ya da bir yillik sut iznini, her ikisi icin goreve baslayinca dilekce yazmak gerekiyormus...
Sut izni saatini kendimiz belirliyormusuz..
Egerki iki ay yarim gun calismak istersek sut izni kullanamiyormusuz ve iki ay sonrasinda tam mesai calismamiz gerekiyormus...
Yani arkadaslar kamu da calisiyorsaniz ve izniniz bitti yada bitmek uzere ise acilen bebeginize bakacak birini bulun ve ise geri donun yada imkaniniz varsa ucretsiz izin alin tabi verirlerse cunku ulke karisik...

bu karışıklıklar olmasa planın neydi ki kuzum? hani kim bakacaktı. bugün olmazsa yarın illa işe başlayacaktın. rapor ne kadar idare edebilir ki

Benimde tam bir ay sonra ise başlamam gerekecek böyle giderse. İnşallah bir aya kadar bu izin meselesi çözüme ulaşır.

Kızlar en yakın arkadaşımın düğünü için 3-4 saatlik bi araba yolculuğu yapmam gerekecek ( oğluş biraz ustanın izin verirse tabi) ancak arabada durmuyor pusetüne yatmıyor. Hep kucakta durup hoplatmak istiyor. Dr bile böyle gidiyoruz ancak çok yorucu oluyor. Yolculuk için bize öneriler verebilir misiniz?

yolda hoplatmak gerçekten zor olur. çıngırak alabilirsin. sevdiği renkli oyuncaklarla oyalabilirsin. müzikle oyalanabilir.

bu karışıklıklar olmasa planın neydi ki kuzum? hani kim bakacaktı. bugün olmazsa yarın illa işe başlayacaktın. rapor ne kadar idare edebilir ki
Calisiyormusunuz yada bundan sonrasinda calisacak misiniz bilmiyorum ama planim yillik iznimi devreye sokup ardindan rapor kullanip bir dahaki bayram sonuna kadar bebegimle basbasa kalmakti , sonra zaten annemler gelecekti bakmaya ama hem ev ev ustune olmadigindan sikintilar ciktigindan hemde bebegimle en azindan ilk alto ayi birlikte gecirmek istedigimden ise hemen baslamayacaktim...
Ama mecburen sureci one cektik, olay calismaktan kacmak degil ama bebegimden bu kadar erken ayrilmak istemiyorum...

yıllık izin artı rapor anladım. rapor garanti değil diye planı ona göre yapmak lazım ama yıllık iznine üzüldüm. çalışmaktan da kaçabilirsin ayrıca bebeğin var gayet normal.
ev ev üstüne olmuyor konusunda çok haklısın. ayrıca bırak 6ay'ı 2 yıl bebek anneyle olmalı.

Sabah Müdürüm aradı ve iş başı yapmam gerektiğini söyledi daha bebeğim 3.5 aylık pazartesi günü dogum iznim bitmişti bi ay yıllık izin almıştım ve ailemin yanına gelmistim.simdi ise yarın dönmek zorundayım. Personel Müdürlüğünde çalıştığım için de böyle durumlarda alinan raporun sıkıntı çıkaracağıni bildiğim için rapor da alamıyorum. Annem ile geri dönüyoruz.:-(

A
Al benden de o kadar canım...benimde planım bu idi henüz ise başlamış değilim bir ayım var arada ama şimdiden stres oldum.inşallah sorunlariniz çözülür biran önce

Bence de ilk iki yıl anne ile olmalı herşeyini anneden almalı ama malesef şartlar el vermiyor. iyi kötü bebeklerimize bir düzen kurduk bakan kişi gelecek düzenini bozacak diye korkuyorum.örneğin benim bebeğim hiç uyurken sallama istemez doyur yatir besigine kendi kendine uyur.bu arada kızıma kv bakacak ne zaman bize gelse alır çocuğu bunun uykusu gelmiş deyip süzme torbası gibi bir öte bir beri sallar zor alırım elinden.şimdi ben isteyken çocuğuma ne alistirdiysam hepsi boşa gidecek gibi geliyor ve cok üzülüyorum

önemli noktaları söyle yapmasın. başka elden gelen bişey yok. 2 yıl ücretsiz izin alabilen alsın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…