- 21 Nisan 2015
- 2.464
- 3.769
- 133
- Konu Sahibi agresifportakal
-
- #60.981
Kilo alıyo ve çişli bezleri oluyorsa herşey yolunda demektir. Bi de ağlamıyo diyosun hiç dert edecek bir durumun yok demektir. Göğüslerin yumuşaması normal göğüslerimiz artık bebeklerimizin ne kdr süte ihtiyaçları olduğunu biliyor ve ona göre süt üretiyor. Göğüslerin yumuşak bile olsa emzir iki boş çeker sonra süt üretilmeye başlar ve emer. Sütün düzene girmişse çok uzun süre beklemedikten sonra sertleşmiyor benimde göğüslerim.Kizlar bu sut meselesini bende cozemiyorum bazen. Goguslerim yumusadi benimde. Ama sutum yetiyor sanirim. Bebis emdikten sonra siktigimda memeyi sut geliyor cunku. Kilosu da iyi bebisin. Bezleride cisli oluyo hep agir. Mama vermiyorum. 3. Ay kontrolunu bekliyorum bakalim kilosu boyu nasil olacak ve doktor ne diycek. Ama eskiye gore az emiyo sanki bebegim yetip yetmedigini anlayamiyorum bazen. Doymasa aglardi aglamadigina gore doyuyordur diyorum
Kilo alıyo ve çişli bezleri oluyorsa herşey yolunda demektir. Bi de ağlamıyo diyosun hiç dert edecek bir durumun yok demektir. Göğüslerin yumuşaması normal göğüslerimiz artık bebeklerimizin ne kdr süte ihtiyaçları olduğunu biliyor ve ona göre süt üretiyor. Göğüslerin yumuşak bile olsa emzir iki boş çeker sonra süt üretilmeye başlar ve emer. Sütün düzene girmişse çok uzun süre beklemedikten sonra sertleşmiyor benimde göğüslerim.
Ayni stres bende izinler iptal okdugunuogrendigmden beri
Migrenim tuttu beynim agriyor nolucak bakalim oyle.parali heyet raporu nasil aliniyor bilginiz varsa paylasirmisunizz??
34bta26 @after_before canlar yaa bugün Bi misafirlikte 6 aylık bebekle denk geldik, ilk defa bebek arkadaşımız oldu ve çok güzel anlaştılar. benim çevremde hiç bebeği olan yok. Özellikle diğer bebek Nasıl konuştu, ananesi azıcık uzaklaştırsa ağladı, bizimkinin yanına gelince kahkahalar bıcırdanmalar... Biz çıkıp gezmelere başladık, sizde çıkıyorsanız bebişleri buluştursak. Foruma girmiyorum artık umarım herşeyiniz yolundadır, öperim bebişleride sizide....
Aynen uykusuz bi cocugum var gunduz uykusunu ya kucagimda ya ayagimda uyuyo eger birakirsam en fazla 5 dk uyuyo. Bu sebeple hic bi is yapamiyorum yemegi birak su icemedigim oluyor. Sut azaliyo gibi oluyor ama mama vermeyi dusunmuyorum eger kilo alimi cok duserse ona gore degerlendiririzArkadaşlar 87 günlük oğlum. Gündüz uykusu yok denecek kadar az bazı günler hiç uyumadigi oluyor bazen de toplasanız 1 saat uyuyor bölük bölük böyle olunca akşam üstü huysuzluk yapıyor ağlıyor ağlıyor uyuyor. Gece de ilk uykusu yaklaşık 3 saat bazen 2 oluyor. Sonra 1.5 saatte bazen 2 saatte uyanıyor. Sabah 5.30 da mizirdanmaya başlıyor 7.30 a kadar. Böyle olunca ev işi yemek vs bende hal kalmıyor agrimayan yerim kalmadı. Merak ediyorumyalsa dan başka var mi bu durumda olan. Gerçekten çok zor oluyor insanı bunalımlı bi ruh haline sürüklüyor sut kalmıyor ki mama verme aman mama verme baskilari da var. çocuk ağlıyor her yer kirli dağınık ben perişan. Iznim de bitti ne yapacağım bilmiyorum
Ben bugun yarin siparis verecem henuz denemedim 3 ay diyo ama 4 aydan once icime sinmedi kullanmak. Bu arada disa donuk kullanilmamasi gerekiyor kafayi saga sola cevirip baksin iste :)Düzeliyordu aslında yeniden karıştırdı ortalığı :)
Kızlar momfortbaby kanguru kullananlar memnunmusunuz bizimki arabada durmuyo kanguru alayım dışarı bakacak şekilde içine koyayım diyorum durur belkiCamaron sen kullanıyordun herhalde
Aslında birinde olsada denesem bi iyi olacak ama kimsede yok etrafımda öyle risk alıp alıcam:)
Memelerin dolmamasi sut olmadigini gostermez. 3 aydan sonra burda kac kisi diyebilir memelerim hala tas gibi diye. Memeler terbiye olmaya basladi bebeklerimizin ihtiyaci kadar uretiyo. Uzuntu stres anlik azaltabilir ama sen emzirmeye devam et duzelirKızlar aranizda bebelac gold kullanan var mı?
Sütüm yetmiyor artık kızım doymuyor mama verim diyorum bi gündüz bi gecee sürekli memede oldugu icin hic dolmuyo artik göğüslerim çok canim sıkılıyor son olaylara çok üzüldüm Ondan mi azaldi acaba yemem normal herşey normal ama sütÜm çok az
Kizlar ben cogunlukla meme veriyorum cok cok nadir mama takviyesi yapiyoruz.ama ilac gibi.o kadar az.iki üç haftada bir 30 40 cc kadar öyle diyim. Bu süt arttiricilardan hic kullanmadim.arastirmadim da.ama 4 ay sonra basima dank ediyor.onlari kullansam mi acaba diye.boyleleikle belki de hic mamaya gerek duymuycaz cunku. Ama onlar da sütümü tadini ya da kalitesini etkiler mi diye kararsiz kaldim.sizce boyle gitsek mi.
Bende yalsa gibi dusundum 30-40 cc icin her ay koca paket mi aliyosun? Hic gerek yok ilac gibi demissin ya hasta olmayana ilac verilmez sen niye vereceksin. 30 cc onun karninida doyurmaz kilo da aldirmaz hic eve sokma sen. Memede sut bitmez ama bittigini dusundukce diger memeye al uretim surekli devam ederBazen süt yetmiyor saniyorum.cekiyor cekiyor mizliyor.oyle zamanlarda mama verdim.artik uykumu alamadigimda mi oluyor aç susuz kalinca mi oluyor bilmiyorum. Onu da dedigim gibi 30 40 ancak iciyor cunku emmis oluyor zaten.uykuya dalamiyor süt cok gelmeyince.
Evt canim dedigin dogru basta bir iki kez bos cekiyor sonra geliyor sut. Bazende tam emmenin ortasinda emmeyi birakmadan memeyi cekistiriyo bacaklariyla beni tekmeliyo filan yeni yeni adetler cikardi sipaKilo alıyo ve çişli bezleri oluyorsa herşey yolunda demektir. Bi de ağlamıyo diyosun hiç dert edecek bir durumun yok demektir. Göğüslerin yumuşaması normal göğüslerimiz artık bebeklerimizin ne kdr süte ihtiyaçları olduğunu biliyor ve ona göre süt üretiyor. Göğüslerin yumuşak bile olsa emzir iki boş çeker sonra süt üretilmeye başlar ve emer. Sütün düzene girmişse çok uzun süre beklemedikten sonra sertleşmiyor benimde göğüslerim.
Canim cisli bez gosterir diye okumustum internette. Ama simdiki bezler cisi cok iyi tuttugu icin pek anlasilmiyo cis yapsa bile kuru olabiliyo bez. Cisli bezi azaldi derken aldigin kakali bezlerdede cis vardir mutlaka. Doymasa aglar annesi merak etme.Kızlar bende bu konuyla alakalı bişey soracaktım.çocuğun doyduğunu çişli bez mi kakalı bez mi gösterir benimkinin çişli bezi azaldı genelde kaka oluyor acaba doymuyor mu.
Kamu kurumunda calisan biri olarak son dk gelismelerini aktarmak istedim size. İznim persembe bitiyor aile hekimimle konustum rapor yazmamalari icin yazi gelmis bakanliktan idarecinle konus sikinti cikarmazlarsa ben yazarim dedi (bebegime bakacak kimse su an icin yok) , is yerini aradim hem personel dairesi ile hemde kendi mudurum ile gorustum durumu acikca anlattim ve pztesi is basi yaoacagimi birini ayarlayana kadar bu haftayi raporla kapatmam gerektigini soyledim, mudurumde sen isini hallet ama uzatmadan gel raporlarada sikinti cikariyorlar , birsey olursa durumunu biliyoruz ama hastaneye falan sevk ederler rapor yuzunden seni savunamayiz dedi...Bazi hastaneler ya da tip merkezleri bebegi olanlara veriyordu heyet raporu. 500tl ile 900tl arasi bir para tutuyor sanirim. Ancak bu olaylardan sonra benim duydugum Saglik Bakanligi calisanlarini uyarmis rapor vermeyin diye. Yani parayla alayim desen bile vermeyebilirler.
Ne olacak bu cocuklar bilmiyorum. Ben de bugun gidecegim ise.
Canim cisli bez gosterir diye okumustum internette. Ama simdiki bezler cisi cok iyi tuttugu icin pek anlasilmiyo cis yapsa bile kuru olabiliyo bez. Cisli bezi azaldi derken aldigin kakali bezlerdede cis vardir mutlaka. Doymasa aglar annesi merak etme.
Kamu kurumunda calisan biri olarak son dk gelismelerini aktarmak istedim size. İznim persembe bitiyor aile hekimimle konustum rapor yazmamalari icin yazi gelmis bakanliktan idarecinle konus sikinti cikarmazlarsa ben yazarim dedi (bebegime bakacak kimse su an icin yok) , is yerini aradim hem personel dairesi ile hemde kendi mudurum ile gorustum durumu acikca anlattim ve pztesi is basi yaoacagimi birini ayarlayana kadar bu haftayi raporla kapatmam gerektigini soyledim, mudurumde sen isini hallet ama uzatmadan gel raporlarada sikinti cikariyorlar , birsey olursa durumunu biliyoruz ama hastaneye falan sevk ederler rapor yuzunden seni savunamayiz dedi...
Mecbur rapor alcam iki gun zaten su an psikolojik olarak hastayim ;(
Aileme haber verdim pazar gunu gelecekler ve artik birlikte yasicaz, bebegime onlar bakacak simdi evdede sikintilar cikacak ev ev ustune olmuyor cunku ki ilk dogum yaptigimda gelip bir ay kalmislardi en son evde buyuk bir tartisma cikmisti...
Ama bakici tutcak para yok, kredi oduyoz zaten guvenemem de kimseye...
Bu arada yarim calisma hakkini da sordum...
Ya iki ay yarim gun calismayi tercih edebilirmisiz ya da bir yillik sut iznini, her ikisi icin goreve baslayinca dilekce yazmak gerekiyormus...
Sut izni saatini kendimiz belirliyormusuz..
Egerki iki ay yarim gun calismak istersek sut izni kullanamiyormusuz ve iki ay sonrasinda tam mesai calismamiz gerekiyormus...
Yani arkadaslar kamu da calisiyorsaniz ve izniniz bitti yada bitmek uzere ise acilen bebeginize bakacak birini bulun ve ise geri donun yada imkaniniz varsa ucretsiz izin alin tabi verirlerse cunku ulke karisik...
Kızlar en yakın arkadaşımın düğünü için 3-4 saatlik bi araba yolculuğu yapmam gerekecek ( oğluş biraz ustanın izin verirse tabi) ancak arabada durmuyor pusetüne yatmıyor. Hep kucakta durup hoplatmak istiyor. Dr bile böyle gidiyoruz ancak çok yorucu oluyor. Yolculuk için bize öneriler verebilir misiniz?
Calisiyormusunuz yada bundan sonrasinda calisacak misiniz bilmiyorum ama planim yillik iznimi devreye sokup ardindan rapor kullanip bir dahaki bayram sonuna kadar bebegimle basbasa kalmakti , sonra zaten annemler gelecekti bakmaya ama hem ev ev ustune olmadigindan sikintilar ciktigindan hemde bebegimle en azindan ilk alto ayi birlikte gecirmek istedigimden ise hemen baslamayacaktim...bu karışıklıklar olmasa planın neydi ki kuzum? hani kim bakacaktı. bugün olmazsa yarın illa işe başlayacaktın. rapor ne kadar idare edebilir ki
Calisiyormusunuz yada bundan sonrasinda calisacak misiniz bilmiyorum ama planim yillik iznimi devreye sokup ardindan rapor kullanip bir dahaki bayram sonuna kadar bebegimle basbasa kalmakti , sonra zaten annemler gelecekti bakmaya ama hem ev ev ustune olmadigindan sikintilar ciktigindan hemde bebegimle en azindan ilk alto ayi birlikte gecirmek istedigimden ise hemen baslamayacaktim...
Ama mecburen sureci one cektik, olay calismaktan kacmak degil ama bebegimden bu kadar erken ayrilmak istemiyorum...
Al benden de o kadar canım...benimde planım bu idi henüz ise başlamış değilim bir ayım var arada ama şimdiden stres oldum.inşallah sorunlariniz çözülür biran önceCalisiyormusunuz yada bundan sonrasinda calisacak misiniz bilmiyorum ama planim yillik iznimi devreye sokup ardindan rapor kullanip bir dahaki bayram sonuna kadar bebegimle basbasa kalmakti , sonra zaten annemler gelecekti bakmaya ama hem ev ev ustune olmadigindan sikintilar ciktigindan hemde bebegimle en azindan ilk alto ayi birlikte gecirmek istedigimden ise hemen baslamayacaktim...
Ama mecburen sureci one cektik, olay calismaktan kacmak degil ama bebegimden bu kadar erken ayrilmak istemiyorum...
Bence de ilk iki yıl anne ile olmalı herşeyini anneden almalı ama malesef şartlar el vermiyor. iyi kötü bebeklerimize bir düzen kurduk bakan kişi gelecek düzenini bozacak diye korkuyorum.örneğin benim bebeğim hiç uyurken sallama istemez doyur yatir besigine kendi kendine uyur.bu arada kızıma kv bakacak ne zaman bize gelse alır çocuğu bunun uykusu gelmiş deyip süzme torbası gibi bir öte bir beri sallar zor alırım elinden.şimdi ben isteyken çocuğuma ne alistirdiysam hepsi boşa gidecek gibi geliyor ve cok üzülüyorumyıllık izin artı rapor anladım. rapor garanti değil diye planı ona göre yapmak lazım ama yıllık iznine üzüldüm. çalışmaktan da kaçabilirsin ayrıca bebeğin var gayet normal.
ev ev üstüne olmuyor konusunda çok haklısın. ayrıca bırak 6ay'ı 2 yıl bebek anneyle olmalı.
Bence de ilk iki yıl anne ile olmalı herşeyini anneden almalı ama malesef şartlar el vermiyor. iyi kötü bebeklerimize bir düzen kurduk bakan kişi gelecek düzenini bozacak diye korkuyorum.örneğin benim bebeğim hiç uyurken sallama istemez doyur yatir besigine kendi kendine uyur.bu arada kızıma kv bakacak ne zaman bize gelse alır çocuğu bunun uykusu gelmiş deyip süzme torbası gibi bir öte bir beri sallar zor alırım elinden.şimdi ben isteyken çocuğuma ne alistirdiysam hepsi boşa gidecek gibi geliyor ve cok üzülüyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?