2016 Nisan Anneleri

Bebeklerimizin Cinsiyetleri

• Ankete Katılan
    380
merhaba arkadaşlar çarşamba işe başladım olaylar sebebiyle.yarım gün çalışıyorum sabah 8 öğlen 12 arası.dün 75 cc süt bırakmıştım annem içti doydu dedi bugün de her ihtimale karşı 90 cc bıraktım onunda hepsini içmiş.peki şimdi ben ne kadar bırakayım.kilosu ile orantılı mı bırakayım bilemedim 6500 kilosu

AYNEN canım benim derdim de ilk altı ayı atlatmak idi. Altı ay sonunda en azından ek gıdalar ile avunurdu biz yokken.inşallah bu durumlar biran önce düzelir de senelik izinlerimizi kullanabiliriz.ben hamileyken bile izin kullanmadım dogumdan sonra kullanacağım diye 40 gün iznim var yanacak diye üzülüyorum

Maşallah canım babana ya
Benim babam aklıma geldide kucağına bile alamıyo
Neymiş efendim bebek tutamazmış
Bir kere zorla verdik özelliklede geri almıycaz dedik :)
Yazik oylece kipirdamadan kaldi:))

Aynen bende k ullanmamistim 32 gün kaldı. Inşallah kullanabiliriz bir de ben yoğun bi yerde çalışıyorum bazı gün oluyor yemek yemeye vakit kalmıyor bakalım ne olacak nasıl olacak. Yorgunluktan geçtim de zaten sutum az inşallah olan da gitmez. Bu arada geçen gün idrar yolu enfeksiyonu içi n uyarmistin canım benim oğlum hastanede yattı 10 gün idrar yolu enfeksiyonu nedeniyle. Şimdi de tekrarlamamsi için antibiyotik kullanıyoruz koruyucu dozda o yüzden olmaması lazım.

4.ay aşısını ve dr kontrolünü oldu.
3 aylıkken diş çıkarmıştı biliyorsunuz o ateş huysuzluk vb yapabilir dedi.

ek gıdaya yoğurt, meyve sebze püreleri ile başlıyorum dr evde yoğurt yap dedi. eylülde yoğurt yapcam ki sıcaklar geçsin korkarım bozulur bilmem ne. dün başladım zaten sebzeyle.
bebek sütü ve anne sütü ile de devam.

iyi günler.

Baban nasıl bakacak canım inşallah rahat bakar adam. Kimse zorda kalmasın Allah yardım etsin hepimize

Canım benim kızımın da kolları bacakları genelde serindir. Benim de serindir. Hasta değildir bence vücudun klimaları çalışıyor bu sıcaklarda. Ateşi varsa sorun olur.
hmm öylemi diyosn canım genel hali iyi çok şükür ateş de yok bu gün gittik doktora ama yine memnun kalmadım bu doktordan da sorduğum sorulara cevap bile vermedi devlet hastanesine her gidişim bi fiyasko ztn en iyisi özelde bi doktor bulmak napıcamı şaşırdım bi tane iyi bi doktor bulamadım ya bildiklerim hem çok uzak hem çok pahalı

Maşallah yalina. Daha önce de yazmıştım benim de sutum az şimdi de ise başlıyorum büyük ihtimal mama sut şeklinde gideceğiz bi sure. Var olan sut de gitmezse. Belki bizde yalin bebek gibi ek gıdaya erken başlarız. Ben hep evde yapıyorum yoğurdu bozulmuyor ek gıdaya geçince e minik kavanozlara yaparım diyorum 1 günlük olacak sekilde

KardelenRuzgar yazdıklarını takip ediyorum yoğun bi hayatın var ama ınan ozeniyorum. Yogunluktan hiç gocunmam zaten öyle bi yaşantım var benimde. Bazen diyorum birak işi o zaman ne iş yapacağım. Esime diyorum çok yanlış tercihler yaptık eminim zorlukları ayrıdır ama kendi işin olması çok iyi oglunla istediğin gibi vakit gecireceksin

KardelenRuzgar inek sütünü siz niye tüketmiyorsunuz alerjiniz mi var

Yok alerji yok Can'ım aksine çok severim ama doktorumuz inek sütü kullandırtmıyor, bebeğin sağlığı için bizde birçok yeme alışkanlığımızı değiştiriyoruz ...
Keçi sütüne yönlendiriyor ,
Mesela 5-6 yaşlarındaki dikkat dağınıklığı olan hastalarında da inek sütünü tamamen kesiyor ...

Ek gıdalara başlayınca tüm detayları yazıcam burdan, birsürü şeyler var şaşkınlıkla dinledim,

Çıkıyorsa 180-200 bırak sen Can'ım, emdikleri miktar sağdığından daha fazla çünkü, stokla mümkün olduğunca sütünü Buzlukta , Allah yardımcısı olsun çalışan herkesin

Can'ım çok sağol
Şu dönem çok bunaldık eşimde bende , herşey üst üste geldi ama sabır sabır diye diye şükür geride kaldı hepsi, Eşiminde benimde kendi işimiz olması büyük avantaj kesinlikle ,
bakıcı baktık yine gözümün önünde bakacaktı ama bulamadım onuda istediğim gibi, idare ediyoruz bi şekilde Allah yardım ediyor , kreşe başlayana kadar yapcaz bişeyler bakalım...

Kimseye güvenmeden çıktığın yokda yarıda kalmazsın o nedenle kendine ve eşine güvenin her daim tam olacak, 3.şahıslar hikaye, herkes iyi gün dostu...

Aynı izin derdi hepimizde var inşallah biran önce çözüme kavuşur.geçmiş olsun canım benim kızım da 3 gün yatti aynı belirtileri yazınca bende uyarayım dedim hastalık varsa erkenden siler diye. Gecmis olsun kuzucuguna inşallah tekrarlamaz

Oğlum yine emmemeye başladı ayy delircem yaa valla ömrüm tükendi artık emmiyosun bari ağlama be çocuk hocaya bide ben mi gitsem acaba işe yarar mı.. valla bu çocuklar insana herseeeeyyii yaptırır..
Merhaba canım. Benim kız da aynı durumda. Acıkıyor memeyi vermek için yatırınca bir ağlıyor sanırsın kesiyorum. Buna bit yöntem buldum (çoğunlukla işe yarıyor) telefona kolik bebek uygulaması indirdim. Açıyorum onu. Sakinleşiyor. Bi arada ağzı memeye yakın olacak. Boyle.emziriyorum. bi dene istersen

Ben de genel bi durum mu dedim anladım hadi bakalım ek gıda serüvenini takip edicem.bizimki de sebze meyve yalıyo hemen

Masallah yalina 4 aylik oldu demek.
Ben buyuk oglumda marketlerde tek kullanimlik prebiyotik yogurtlar var bebekler ucin onlardan yedirmistim.dr.muz gonul rahatligiyla yedirebilirsin demisti bilgin olsun.
Yok illa kendim yapicam dersen de.
Cok kucuk cam kavonozlar var onlardan al gunluk sut al yarim litre onlardan yapabilirsin.Tek seferde yedirirsin gunluk olmus olur.
Tarifinide vereyim istersen.
Gunluk sutu kaynat serce parmagini sokunca hafif isiracak kadar ilit,icine 1 cay kasigi prebiyotik yogurt koy sar iyice 4 5 saat sonra yogurdun hazir.

Onuda deniyim canm şimdi indirdim bende uygulamayı umarım işe yarar emzirmek işkence oldu yaa ne zormuş çocuk büyütmek

Maşallah canım babana ya
Benim babam aklıma geldide kucağına bile alamıyo
Neymiş efendim bebek tutamazmış
Bir kere zorla verdik özelliklede geri almıycaz dedik :)
Yazik oylece kipirdamadan kaldi:))
Benim kayınpederim öyle daha bir kere kucağına aldı çocuğu onda da heykel gibi tutuyor :) 4 çocuğu var hiç mi kucağına almamış küçücükken anlamadım :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…