- 5 Kasım 2014
- 7.514
- 5.191
- 248
- 39
- Konu Sahibi agresifportakal
-
- #61.181
Ben de senin gibiyim. Rapor vermeyin yazisi gelmeden pazartesi gunu 10 gunluk rapor almistim. Simdi haftaya carsamba raporum bitiyor. Ne yapicam nasil yapicam kara kara dusunuyorum. Ogleden sonra ise gitmicem sut izni kullanip ama sabah 8 oglen 12 arasinda oglumu napicam bilmuyorum. Emzik biberon almiyo. O kadar sure emmeden duramaz. Daha 2.5 aylik. En mantiklisi bebek arabasiyla ise götürmek. Offf offf heyet raporu bile bulmustum. 40 gun iznim de duruyoduÇok üzgünüm 13 günlük iken izmitten Bursaya geldik. Her haftasonu babamız bizi görmeye geldi.
Raporumu uzatma sansım var iken ülke karışık oldugu için pzt iş başı yapmak zorundayım.
Yarın 104 günlük bebeğimle izmite dönüyoruz.
Şuan bebeğimi bakıcıya emanet etmek zor geliyor
Bugünlerde aklimla vicdanım arasında kaldım. Sanırım bunda izinlerin iptali nedeniyle ise planlarindan önce başlayacak olmam da etkili oldu. Bebegimi bana en çok ihtiyacı olduğu zamanda bırakıp ise gitmek ve o buyuyune kadar hep çalışmak, belki ilk adımlarını görememek ilk konuşmasını duyamamak, onunla yeterince zaman geciremeyecek olmak beni uzuyor ona haksızlık yaptigimi düşünüyorum bir yandan da kendi cocuklugumu düşünüyorum babam tek çalıştığı için maddi anlamda yaşadığımız zorlukları düşünüyorum, buraya gelene kadar verdiğim emekleri düşünüyorum. Oğlum için hangisi daha iyi bilemiyorum sanki ben çalıştığım için ona haksızlık ediyorum gibi hissediyorum. Böyle düşünen var mi başka? Başka isim bilmiyorum ama 2 çocuğun olduğu için özellikle senin fikrini merak ediyorum @coznur . Ayrıca ise başlayan @after_beforeCamaron sizler nasıl hissediyosunuz
E bebek toker babymall baktim hicbisu yok adam gibi. Netten alicam. Onlarda 60 tl fln . Bez parçasına çok para:) vakti olan kendi yapsın valla basit birsey aslında ama o yumuşak kuması bulmak sıkıntı. Yumuşak istiyorum ben kirpi ip gibi. Aaa şimdi yazarken jeton düştü vallao iple orulebilir. Kirpi değil de daha yumusagi vardi o da olabilir :)
Ayni beeeeennn.bazen dinlenmek veya bir is yapmak ocin babaya veriyorum.onda bile.yakala şu kızı tut şu kızı falan gibi yakalamaca oynuyoruz.sanki beni göremeyince üzülüyor saniyorum.kendimi o kadar önemli hissediyorumBen çalışmıyor m ama bebeğimden bırak saatleri dakika ayrı kalamiyorum annem üst katta ona birakamiyirum yemek hazırlarken babası ilgileniyor düşünün eşime bile güvenmiyorum sanki benden iyi kimse bakamaz hissine kapılıp 50 kere dikiliyorum adamın basina babasına bile biraksam içim huzursuz oluyor çalışan anneler işiniz çok zor Allah yardımcınız olsun valla
Bizimki açık bi mavi.cok hoşuma gidiyor.insallah degismez.kizlar sizin bebeklerinizin goz rengi belli oluyormu ? bizimkinin hala belli deil .koyu lacivert gibi yada bazen resmen mavi gibi bazen de gri. bu bebek maviligimi merak ediyorum. sizinkilerde hala bebek mavisimi . ben mavi gozlu oldugum icin kizim da mavi gozlu olacak mi diye daha cok merakliyim sanirim :) 7 nisan dogumluyuz bu arada :)
Bugünlerde aklimla vicdanım arasında kaldım. Sanırım bunda izinlerin iptali nedeniyle ise planlarindan önce başlayacak olmam da etkili oldu. Bebegimi bana en çok ihtiyacı olduğu zamanda bırakıp ise gitmek ve o buyuyune kadar hep çalışmak, belki ilk adımlarını görememek ilk konuşmasını duyamamak, onunla yeterince zaman geciremeyecek olmak beni uzuyor ona haksızlık yaptigimi düşünüyorum bir yandan da kendi cocuklugumu düşünüyorum babam tek çalıştığı için maddi anlamda yaşadığımız zorlukları düşünüyorum, buraya gelene kadar verdiğim emekleri düşünüyorum. Oğlum için hangisi daha iyi bilemiyorum sanki ben çalıştığım için ona haksızlık ediyorum gibi hissediyorum. Böyle düşünen var mi başka? Başka isim bilmiyorum ama 2 çocuğun olduğu için özellikle senin fikrini merak ediyorum @coznur . Ayrıca ise başlayan @after_beforeCamaron sizler nasıl hissediyosunuz
Aynen ya bizdede var. Sebepsiz aglamalarindan bazen psikolojim bozuluyor ve o an gormek istemiyorum onu. Doktoruda zaten senin sakin olman onemli olanadigin zaman birine birak sakinles oyle yanina gel demisti. Gecen gun 3 saat agladi katila katila nefessiz kaldi. Ne yaptimsa susturamadik. Surekli agzinda elleri, sabablari cok iyi ama ogleden sonra basliyor mirildanmalara aksama dogru siddetleniyor.. Doktora dis kasiyici alayim mi dedim gerek yok dedi ama bence gerek var cocuk ellerini emmekten bitap dusuyor. Bazen insan kendi cocugunun doktoru olmali bence. Mesela su satirlari yazarken iceride uyumama savasi veriyor ve agliyor devamli... sabir allahim sabirrrr...puyenime canım evet damakları müthiş kaşınıyodu hele parmagmızla kaşırsak bastırıyodu bildigin ısırıyo. ama en önemli belirtisi huzursuzluk, sebepsiz aglamalar ve memeyi reddetme. normalde çok iştahlı bi bebekti ama ne meme emdi ne mama. dişi patlayınca normale döndü hamdolsun
6 aya kadar degisir derler ama sen mavi gozluymussun buyuk ihtimal o da oyle olacaktir baska renge donecek olsa simdiden belli olurdukizlar sizin bebeklerinizin goz rengi belli oluyormu ? bizimkinin hala belli deil .koyu lacivert gibi yada bazen resmen mavi gibi bazen de gri. bu bebek maviligimi merak ediyorum. sizinkilerde hala bebek mavisimi . ben mavi gozlu oldugum icin kizim da mavi gozlu olacak mi diye daha cok merakliyim sanirim :) 7 nisan dogumluyuz bu arada :)
Canım öğlene kadar çalışma hakkın bitince süt iznin devam edecek miCanim bu hislerin cok normal. Senden sonra baska arkadaslar da paylasim yapip benzer duygular yazmislar.
Ben kendim de calisan anne cocuguyum. Su an ve gecmiste annemle ilgili hicbir sorun yasamadim. Birbirimize hep duskunduk, hala da oyleyiz.
Calismak bebekten ziyade anneye zordur zaten. Bebegin ya da cocugun (sutten kesilmis olandan bahsediyorum) tum gun anneye ihtiyaci zaten yok. Ihtiyaci olan anneyle kaliteli zaman gecirmek. Isten eve geldiginde onunla oyle bir saat gecirirsin ki ikinizde iliskiden tatmin olursunuz.
Calisan anne cocuklariyla yapilan bir cok arastirmada da nitekim o cocuklarin daha ozguvenli ve daha rahat iliski kurabilen cocuklar oldugu ortaya cikmistir zaten.
Sana Binnur Yesilyaprak'in 'calisan anne ve cocuk' isimli kitabini oneririm.
Benim su an calismaktan yana tek sorunum sut meselesi. Biberona alisir mi? Gun icinde emmiyor diye sutum azalir mi? Vb. Korkular yasiyorum. Onun disinda Yarim gun calisip gelmek bana iyi geliyor su an. Disarda yenileniyorum ve eve geldimde bebegimle daha mutlu daha coskulu zaman geciriyorum.
Ozetle benim fikrim beslenme disinda bebekle tum gun vakit gecirmek annenin ihtiyaci, bebegin degil.
Yalsacım aramzda en erken sen ek gıdaya başladığın için bikaç sorum olacak.. önce hangi sebzeyle başladın kaç kaşık verdin yalın sevdimi ve son sorum günde kaç ögün ek gıda vericeksin .. biraz fazla oldu ama merak ediyorum :))
kizlar sizin bebeklerinizin goz rengi belli oluyormu ? bizimkinin hala belli deil .koyu lacivert gibi yada bazen resmen mavi gibi bazen de gri. bu bebek maviligimi merak ediyorum. sizinkilerde hala bebek mavisimi . ben mavi gozlu oldugum icin kizim da mavi gozlu olacak mi diye daha cok merakliyim sanirim :) 7 nisan dogumluyuz bu arada :)
Canim yarim gun dedigim sut izni. Gunde uc saat ya. Ogle arasi 1de bizim isyerinde. 1de cikiyorum sonra geri gelmiyorum.Canım öğlene kadar çalışma hakkın bitince süt iznin devam edecek mi
Kpss ye mi gireceksin sen de?çalışabiliyor musun?Beni de çocuklar mahvediyor büyüğün kullanmaları dorukta bulsa yakalasa boğacak o yüzden göremiyorum allah bağışlasın büyüdü bebekler benim ki biraz daha büyük erken geldi kerata simdi 4.5 aylik oldu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?