2016 Nisan Anneleri

Bebeklerimizin Cinsiyetleri

• Ankete Katılan
    380
Çok üzgünüm 13 günlük iken izmitten Bursaya geldik. Her haftasonu babamız bizi görmeye geldi.
Raporumu uzatma sansım var iken ülke karışık oldugu için pzt iş başı yapmak zorundayım.
Yarın 104 günlük bebeğimle izmite dönüyoruz.
Şuan bebeğimi bakıcıya emanet etmek zor geliyor

Ben de senin gibiyim. Rapor vermeyin yazisi gelmeden pazartesi gunu 10 gunluk rapor almistim. Simdi haftaya carsamba raporum bitiyor. Ne yapicam nasil yapicam kara kara dusunuyorum. Ogleden sonra ise gitmicem sut izni kullanip ama sabah 8 oglen 12 arasinda oglumu napicam bilmuyorum. Emzik biberon almiyo. O kadar sure emmeden duramaz. Daha 2.5 aylik. En mantiklisi bebek arabasiyla ise götürmek. Offf offf heyet raporu bile bulmustum. 40 gun iznim de duruyodu

Allah bizim ve çocuklarımızın yardımcısı olsun canım.okurken aglıycaktım nerdeyse .bende carsamba gunu işe baslıycam.ilk gün oglumu nasıl bırakıp arkamı donecem dıye düşünüp düşünüp aglıyorum.calışmasam maddi sıkıntı ihtiyaçlarını karsılayamıycam.calışsam en özel anlarını goremiycem.iki gecedır uyku gırmıyo gozume .çok zor çok.

kizlar sizin bebeklerinizin goz rengi belli oluyormu ? bizimkinin hala belli deil .koyu lacivert gibi yada bazen resmen mavi gibi bazen de gri. bu bebek maviligimi merak ediyorum. sizinkilerde hala bebek mavisimi . ben mavi gozlu oldugum icin kizim da mavi gozlu olacak mi diye daha cok merakliyim sanirim :) 7 nisan dogumluyuz bu arada :)

Ben çalışmıyor m ama bebeğimden bırak saatleri dakika ayrı kalamiyorum annem üst katta ona birakamiyirum yemek hazırlarken babası ilgileniyor düşünün eşime bile güvenmiyorum sanki benden iyi kimse bakamaz hissine kapılıp 50 kere dikiliyorum adamın basina babasına bile biraksam içim huzursuz oluyor çalışan anneler işiniz çok zor Allah yardımcınız olsun valla

Toyzz shopdan bakabilirsin, 35 liraya aldık bi

Ayni beeeeennn.bazen dinlenmek veya bir is yapmak ocin babaya veriyorum.onda bile.yakala şu kızı tut şu kızı falan gibi yakalamaca oynuyoruz.sanki beni göremeyince üzülüyor saniyorum.kendimi o kadar önemli hissediyorum

Bizimki açık bi mavi.cok hoşuma gidiyor.insallah degismez.

Gülme konusuna takilmayin kizlar.bizimki siritik.öksürsem gülüyor. Hatta karsisina gec ve sessizce gülümse.ona bile sırıtıyor. 5.ayda yabanci secebilir diyorlar.bakalim.5.aya girmek uzereyiz.görücez.

Canim bu hislerin cok normal. Senden sonra baska arkadaslar da paylasim yapip benzer duygular yazmislar.
Ben kendim de calisan anne cocuguyum. Su an ve gecmiste annemle ilgili hicbir sorun yasamadim. Birbirimize hep duskunduk, hala da oyleyiz.
Calismak bebekten ziyade anneye zordur zaten. Bebegin ya da cocugun (sutten kesilmis olandan bahsediyorum) tum gun anneye ihtiyaci zaten yok. Ihtiyaci olan anneyle kaliteli zaman gecirmek. Isten eve geldiginde onunla oyle bir saat gecirirsin ki ikinizde iliskiden tatmin olursunuz.
Calisan anne cocuklariyla yapilan bir cok arastirmada da nitekim o cocuklarin daha ozguvenli ve daha rahat iliski kurabilen cocuklar oldugu ortaya cikmistir zaten.
Sana Binnur Yesilyaprak'in 'calisan anne ve cocuk' isimli kitabini oneririm.
Benim su an calismaktan yana tek sorunum sut meselesi. Biberona alisir mi? Gun icinde emmiyor diye sutum azalir mi? Vb. Korkular yasiyorum. Onun disinda Yarim gun calisip gelmek bana iyi geliyor su an. Disarda yenileniyorum ve eve geldimde bebegimle daha mutlu daha coskulu zaman geciriyorum.
Ozetle benim fikrim beslenme disinda bebekle tum gun vakit gecirmek annenin ihtiyaci, bebegin degil.

İse baslamak zorunda olan anneler bakacak kimseniz yoksa sikinti ama guvenebileceginiz bir bakici, komsu yada en iyisi aile uyesi varsa ise baslamak o kadarda kotu degil...
Anneninde sosyallesmeye ihtiyaci var, iste bir bakima sosyal ortam hem maddi yonden ne kadar cok kazanirsaniz bebeginizin ihyiyaclarini o kadar rahat karsilarsiniz..
Bende calisan anne cocuguyum, anneannem bakti bana Allah bin kere razzi olsun hala da emegi var diye beni cok sever tabi bende onu ama bakan kik olursa olsun annemin yerini tutmaz asla ve asla sevgi yoksunu olmadim, aksamlari ve haftasonu gecirdigimiz zaman bana yetti de artti....
Ben ise baslayali iki gun oldu, tek sikinti ara verdikten sonra adapte olmak birde benim ofisteki odam degisti yokken sandalyem vs kapanin elinde kalmis onlari toplamakla gecti gunlerim...
Simdi bebegime annemler bakacak birlikte yasayacagiz seneye sonbaharda da krese vermeyi dusunuyorum...
Arada onlarda memlekete gitsin yada carsi oazar gezsin nefes alsin diye sut izinlerimin bir kismini toplu kullancam boylelikle 3,5 gunum dolu dolu bana kalacak haftasonu ile beraber ...
Ben iki gun kizimi annemler gelene kade gorumceme biraktim, evler uzak ve arabam olmadigindan orada kaldi zaten beslenmemiz mama ile oluyo, geri geldiginde kaldigimiz yerden hayatimiza devam ettik hatta su an salliyorum ve uyudu ne o etkilendi nede ben hayat bazi zorunluluklat getiriyor ve biz herkesin iyiligi icin bunlara uymaliyiz. Calismakta bunlardan biri..
Ama maddi yonden iyisinizdir alirsiniz ucrtsiz izin bebeginize siz bakarsiniz... Bu da bir tercihtir...
Kisacasi bakacak kisi varsa, guven veriyorsa size gozunuz arkada kalmasin zaten bir sure erken cikacagiz isten aksamlar tatiller bizim doya doya zaman geciririz bebelerle
Birde cok bagimli olmayin buyuyunce onlar kopacak zaten aileden arkadas sevgili vs ugruna unutmayin disarda bir hayat sizi bekler...
Ben dogdugundan beri her ortama girdim kizimla, tatilede gittik, insanlardan sakinmadin optum kokladim aile uyelerininde istedigi gibi sevmelerine musade ettim, arada bakacak oldu mu biraktim gezdim dolastim geldim kimse yoksa onunla gezdim bebegime bagimli yasamamayi ogrendim.. Sizde ogrenin mutlu olursunuz..
Siz mutlu olursaniz, bebeklerde mutlu olur...

Aynen ya bizdede var. Sebepsiz aglamalarindan bazen psikolojim bozuluyor ve o an gormek istemiyorum onu. Doktoruda zaten senin sakin olman onemli olanadigin zaman birine birak sakinles oyle yanina gel demisti. Gecen gun 3 saat agladi katila katila nefessiz kaldi. Ne yaptimsa susturamadik. Surekli agzinda elleri, sabablari cok iyi ama ogleden sonra basliyor mirildanmalara aksama dogru siddetleniyor.. Doktora dis kasiyici alayim mi dedim gerek yok dedi ama bence gerek var cocuk ellerini emmekten bitap dusuyor. Bazen insan kendi cocugunun doktoru olmali bence. Mesela su satirlari yazarken iceride uyumama savasi veriyor ve agliyor devamli... sabir allahim sabirrrr...

6 aya kadar degisir derler ama sen mavi gozluymussun buyuk ihtimal o da oyle olacaktir baska renge donecek olsa simdiden belli olurdu

Canım öğlene kadar çalışma hakkın bitince süt iznin devam edecek mi

nette ek gıda videoları ve tabloları var öncelikle belirteyim. yapılışı günde ne kadar verileceği vb.

ben ise patates, kabak ile başladım. yalnız şu kural var 3 gün aynı sebze veya meyveyi vereceksin dedi doktor. yani 3 gün patates 3 gün şeftali gibi.

meyvelerden şeftali armut verebilirsin dedi. aslında doktor meyveleri saydı ilk. ama ben dedim ki sebzeyle başlamak istiyorum çünkü tatlıya alışmasın kabak patates yavan gelir. haklısın dedi başla daha iyi olur dedi. yemezse, yesin diye ASLA zorlamıyoruz dedi.

yoğurt evde yap ve ver dedi ben eylülde başlayacağım yoğurda.

ilk gün yarım çay kaşığı 2. ve 3.gün 1 çay kaşığı verdim. çay kaşığı ile değil silikon mama kaşığı ile verdim ölçüyü belirtmek için çay kaşığı dedim.

sebzeleri haşlayıp, meyveleri cam rendede rendeleyip ver dedi. çırpıcıları kullanma dedi.

1 patatesi haşladın onu kapaklı cam kapta dolapta sakla 3 gün aynısını yedir. ancak yedireceğin kadarını yani 1 çay kaşığı kadarını çıkar gerisi dolaptan çıkmasın 2. ve 3. günler.

tek öğün tabiki çünkü erken başladık. 5-6.ayda 2-3 öğün olur belki duruma göre bakarım.
yalın'ım güleryüzlüm sevdi.

masmavi :)

bence imkanı olan (ve şuan ülke olaylarından dolayı izin veriliyorsa) ilk 2 yıl kendi bakmalı.

Herkese selam olsun..Nasılsınız?Cuma günü kızımı kontrole götürdük,önce sağlıkocağına gittik,herşey iyi dedi,bana tetanoz aşısı vurdu,çıktık bir de hastaneye doktoruna götürdük,kilo 5800 gr,100 günlüktü cuma günü,kilosu az,anne sütü azalıyor dedi..sma mama-günde 3 defa kullanalım biraz dedi..üzüldüm,oysa ilk 6 ay hiç mama veresim yoktu,biraz kilo alsın,keseriz olmazsa mamayı falan dedi..rota aşısı için tekrar sağlıkocağına gittiğimde ise ebeye anlattım doktorun dediklerini,yoo dedi biz önermiyoruz mamayı,kilosunda problem yok,mama verirsen bu sefer de seni emmekten soğuyabilir..Herşey yolunda,üzülme falan dedi..Doktor da 1 hafta takip edin,200 gr alırsa başlamazsınız mamaya demişti..sarılık geçmek üzere bu arada,bu iyi haber..sütüm var çok şükür ama kilosu bana da az geliyor,doğru emzirmeyi mi bilemiyorum ya da minişim minyon olacak..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…