- 31 Mayıs 2009
- 5.117
- 3.419
- 373
- 41
- Konu Sahibi agresifportakal
-
- #61.221
102. günü bugün kızımın ve 5800 gr...3100 gr doğmuştu..ilk 2 ay,ayda 1 kilo aldı yaklaşık,3. ayda kilo alımı yavaşladı,zaten genelde bebişlerde azalırmış ama ne bileyim en azından 6 kiloyu bulmuştur diyordum..Bünye meselesi bence de..Burada 3 aylık bebişler var,7 kiloyu geçmiş,maşallah diyorum okuyunca,ama üzülüyorum bir yandan da bebişim için..Kızım da mutlu çok şükür,güleryüzlü,aç olsa ağlar diye teselli ediyorum kendimi..Kızın kaç aylık ve ayda kaç kilo alıyor canım. Benim kızımda ayda 500 gr alıyor. 2 aylıkken doktor bu çocuk aç günde 4 kere 60 cc mama ver dedi banada hastaneden ağlayarak çıktım. O hırsla aldım mamayı günde bir kere 30 cc mama vermeye çalışıyorum ama onuda yemiyor çıkartıyor. Sağlık ocağı aynı şeyi banada dedi. Sakın mama verme emzirmeye devam et diye. 40+5 haftalık doğduğu ve sağlıklı şekilde beslendiğim halde 3 kilo doğdu benimki. Belki de bizimkinin bünyesi böyle. Boyu normal baş çevresi gelişimi normal. Ama nedense doktorlar takmış durumda bana en az 900 gr almalı demişti doktor. İştah açıcı şurup ve vitamin verdi daha iki aylık bebeğe. Kullanmıyorum hiç birini. Mecbur kalınca tamam ama mama da anne sütünün yapısını bozuyor hemde olan sütüde azaltıyor. Biz yine emerek devam ediyoruz bakalım çok şükür mutlu bir bebeğim var. Eğer seninde 500 grın altına düşmüyorsa tavsiyem mamayı çok verme.
Hadi geçmiş olsun darısı başıma :) Bende 2 hafta sonra yapıcam inş. Ne giycem bilmiyorm uygun bi elbise istiyoruma ama bulamadım dün. Hediyrliklerini nerden ne kadara aldın canm? Daha onlara da karar vermedim
Nette birçok video bilgi var canm biliyorum elbette baya bi bakınıyorum zaten.. senin deneyimini meeak ettim sadece.. çok sevindim ayrıca oğlunun beğenmesine yemesine her cocuk kabul etmeyebiliyor.. tesekkür ederim paylaştığın bilgiler içinnette ek gıda videoları ve tabloları var öncelikle belirteyim. yapılışı günde ne kadar verileceği vb.
ben ise patates, kabak ile başladım. yalnız şu kural var 3 gün aynı sebze veya meyveyi vereceksin dedi doktor. yani 3 gün patates 3 gün şeftali gibi.
meyvelerden şeftali armut verebilirsin dedi. aslında doktor meyveleri saydı ilk. ama ben dedim ki sebzeyle başlamak istiyorum çünkü tatlıya alışmasın kabak patates yavan gelir. haklısın dedi başla daha iyi olur dedi. yemezse, yesin diye ASLA zorlamıyoruz dedi.
yoğurt evde yap ve ver dedi ben eylülde başlayacağım yoğurda.
ilk gün yarım çay kaşığı 2. ve 3.gün 1 çay kaşığı verdim. çay kaşığı ile değil silikon mama kaşığı ile verdim ölçüyü belirtmek için çay kaşığı dedim.
sebzeleri haşlayıp, meyveleri cam rendede rendeleyip ver dedi. çırpıcıları kullanma dedi.
1 patatesi haşladın onu kapaklı cam kapta dolapta sakla 3 gün aynısını yedir. ancak yedireceğin kadarını yani 1 çay kaşığı kadarını çıkar gerisi dolaptan çıkmasın 2. ve 3. günler.
tek öğün tabiki çünkü erken başladık. 5-6.ayda 2-3 öğün olur belki duruma göre bakarım.
yalın'ım güleryüzlüm sevdi.
Herkese selam olsun..Nasılsınız?Cuma günü kızımı kontrole götürdük,önce sağlıkocağına gittik,herşey iyi dedi,bana tetanoz aşısı vurdu,çıktık bir de hastaneye doktoruna götürdük,kilo 5800 gr,100 günlüktü cuma günü,kilosu az,anne sütü azalıyor dedi..sma mama-günde 3 defa kullanalım biraz dedi..üzüldüm,oysa ilk 6 ay hiç mama veresim yoktu,biraz kilo alsın,keseriz olmazsa mamayı falan dedi..rota aşısı için tekrar sağlıkocağına gittiğimde ise ebeye anlattım doktorun dediklerini,yoo dedi biz önermiyoruz mamayı,kilosunda problem yok,mama verirsen bu sefer de seni emmekten soğuyabilir..Herşey yolunda,üzülme falan dedi..Doktor da 1 hafta takip edin,200 gr alırsa başlamazsınız mamaya demişti..sarılık geçmek üzere bu arada,bu iyi haber..sütüm var çok şükür ama kilosu bana da az geliyor,doğru emzirmeyi mi bilemiyorum ya da minişim minyon olacak..
Canımın içi coooookkk sağlık li lütfen üzme kendini 10 yaşında tam bir tosuncuk hiç kafana takma bak büyüdü gitti kocaman kız oldu derslerinde de gayet başarılı nolur yıpratmak kendini o mama ların içinde de gelişimleri için gerekli olan hersey var geç gördüm ayrıca kusura bakmasağlıklı dimi ilk bebeğin? ben çok kötüyüm
Geç oldu kusura bakma canm hiç kabızlık yaşamadık 10 yaşında 10 sene boyunca bir kere bile kabız olmadı maasallah ama ilk başladığında normalinden biraz daha sulu yapabilirsin alsana kadarPirinc unlu evde yaptıgınız mamalar kabız yaptı mı?
Kizlar tummy time diye birsey biliyor musunuz? Mesela 3 aylik bebegin 1.5 saat gun icerisinde karin ustu durmasi gerekiyor. Kaba motor becerilerinden kaslarinin guclenmesi ve gelisiminin cesitli evrelerine kadar cok faydasi var. Ben tutamiyordum karin ustu fazla ama bugunden itibaren tekrar gayret etmeye calisicam.Tek basina yuzustu yatirdigimda agliyor 10.sn sonra. Bende karnimin ustune onu beni gorecek sekilde yuzu koyun yatiricam bakalim. Cocuk buyutmek ne zormus...
Canımın içi coooookkk sağlık li lütfen üzme kendini 10 yaşında tam bir tosuncuk hiç kafana takma bak büyüdü gitti kocaman kız oldu derslerinde de gayet başarılı nolur yıpratmak kendini o mama ların içinde de gelişimleri için gerekli olan hersey var geç gördüm ayrıca kusura bakma
oh maasallah cidden hiç bir fark olmuyor anne sütü yada mama ile büyüyen bebek arasında belki biraz bağışıklık sistemi oda her çocukta bir olmuyor kız kardeşim iki bebek büyüttü ikiside anne sütü ile 2 yaşına kada emdi ler büyük çürük hemen hastalanir küçük taş gibi hiç bişey olmaz ona sevindim artık kafana uzulmedigineÖnemli değil kuzum. Dr'l konuştuk zaten çok rahatlattı. Artık sorun yapmıyorum. Yalın çok çok sakin güleryüzlü tüm gelişimleri de ilerde olan bi bebek dedi. Hem algı hem vücut hareketleriyle her şeyiyle dedi :)
Barış yolu cad.etlik kecioren adresi. Anne çocuk oyunevi adı da belki başka da vardır bende arastiracagimNerdeymis canim bu yer? Belki bana yakindir.
Benm kızım 3.5 aylık 6 aya kadar Allah izin verirse sadece anne sütü vermeyi planlıyorum. 5.ayla da bazı gıdaların tadına baktırırım sadece diye düşünüyrm.Sadece anne sütü alıyorsa neden meyve vermeye başladın doktor önerisi mi oldu? Ayrıca maşallah herşeyi çok iyi.4.ay kontrolümüz 6400 gr kilo, 62 cm boy, 40 cm baş çevresi oğluşum büyüyor dr anne sütüne devam dedi son ay 600 gr aldı oysa ben şu meyve süzgeçleri ile karpuz şeftali veriyorum meyve veren var mı bebişine
Bizimki 3 aydan beri adam seçiyo dudak büzüp bi ağlayışı var özellikle esmerlere:)Gülme konusuna takilmayin kizlar.bizimki siritik.öksürsem gülüyor. Hatta karsisina gec ve sessizce gülümse.ona bile sırıtıyor. 5.ayda yabanci secebilir diyorlar.bakalim.5.aya girmek uzereyiz.görücez.
Allah bizim ve çocuklarımızın yardımcısı olsun canım.okurken aglıycaktım nerdeyse .bende carsamba gunu işe baslıycam.ilk gün oglumu nasıl bırakıp arkamı donecem dıye düşünüp düşünüp aglıyorum.calışmasam maddi sıkıntı ihtiyaçlarını karsılayamıycam.calışsam en özel anlarını goremiycem.iki gecedır uyku gırmıyo gozume .çok zor çok.
Sağol önerin için,evet izleyeceğim bakalım,bol bol uyudu bugün,kalktıkça emzirdim..Devlet hastanesine gidiyoruz biz,ücretsiz,başlarda doğum yaptığım hastanenin çocuk doktoruna gitmiştik,sonra dedik ne gerek var bir sürü para bayılmaya,2008 den oğlumun doktoru hala duruyormuş,ona devam ediyoruz şimdilik..Biliyorsun ben mama meme gidiyorum ama ağırlıklı mama olmaya başladı tabi çünkü 4-5 aydan sonra süt azalirmis dr oyle dedi.
Neyse, bence bebek duruyorsa sütün yetiyorsa mama verme derim. Ama emzirme haftası ilan et bu bi hafta 10 günü ve sık emzir. Ama baktın kilo alımı hala yok dr'a kontrole götür ne derse onu yap artık. (Muayenenin 10 gün kontrol süresi oluyor ücret odemiyorsun nasılsa)
Senin kızın kaç kilo şuan?nisanın kaçında doğmuştu bir de?Benm kızım 3.5 aylık 6 aya kadar Allah izin verirse sadece anne sütü vermeyi planlıyorum. 5.ayla da bazı gıdaların tadına baktırırım sadece diye düşünüyrm.Sadece anne sütü alıyorsa neden meyve vermeye başladın doktor önerisi mi oldu? Ayrıca maşallah herşeyi çok iyi.
Bir de eğer ek gıdaya tatlı yiyeceklerden şekerli yiyeceklerden başlanırsa bebekler sebzeleri yemek istemiyormuş çünkü tatları yavan geliyormuş ki bence çok mantıklı.
Akşam abisi yüksek sesle birşey demiş,dudak büze büze bir ağlayışı var,kızdım abiye,küçükken sen de beni böyle ağlatmışsın ve videomu çekmişsin dedi hazırcevap..kıyamadım sonra gönlünü aldım,o da çocuk daha ama kızıyorum elimde olmadan çoğu zaman..Bizimki 3 aydan beri adam seçiyo dudak büzüp bi ağlayışı var özellikle esmerlere:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?