2016 Nisan Anneleri

Bebeklerimizin Cinsiyetleri

• Ankete Katılan
    380
İşe başlamak benide üzüyor. 100 günlük bebeyi bırakıp gitmek kolay değil. Ama hayat işte darbe olacağı kimin aklına gelir. Yıllık izinimde rapor hakkımda vardı daha 2 ay kesin evdeydim ama olmadı maalesef. Herşeye hazırlıklı dirayetli olmak lazım. Evet bırakıp gitmek zor olacak ama allahım sağlık versin öğlen gelince yine tüm saatler bizim. İnsanlar nelerle uğraşıyor sağlıklı sihatli olsunlarda oda alışacak bensiz 4 saat durmaya. Belki iyide olur her şerde bi hayır var.
Ben bide ev tuttum ilçeden evime 1,5 saat olduğu için. Birazdan gidip yeni evime yerleşicem :) halinize şükredin o yüzden, bende şükrediyorum giden param olsun beterin beteri var sağlıklı olsunlarda.
Ülke düzelir izinle açılır ozaman kullanırız artık ücretsize çıkıcam ama 3 ay daha maaş almam şart kartları felan toplamak lazım böyle pat diye olunca hazırlıksız olduğumuzdan çıkamadım o yüzden.
Annelik güçlü olmayı gerektirmezmi onlara rahat hayat sunmak için bazı fedekarlıklar yapmak gerekiyor. Ki kpss denen zor bir seçme sınavıyla girdik bu işlere ne emekler ettik maaşımız olsun eyvallahımız olmasın diye emekleri silip atmak olmaz. Bu veledler büyüyünce napcaz sonra evde :) E esmsbn

Recep ruzgari da 6 aylikken birakmistim
Oznur simay da 6 aylik olunca ise baslayacagim kismetse
Ise gidisikin nedenidir cocuklarim
Bazi ilklerini kaciriyorsun evet yaninda olmadigin an olabiliyor bazisini yakaliyorsun
Ama cocugunla isten evden kalan zamani kaliteli zaman olarak gecirirsen cocuk bir eksiklik hissetmiyor
Simdi cevresindeki cocuklarin neredeyse tamaminin annesi calisiyor nadir ev kadini olan..
Maddi imkanlarimiz da iki cocuk icin trk kisinin maasi yetecek gibi degil ev kira olmamasina ragmen, vasatin altinda gezen bir aile olmamaiza ragmen..
Bu nedenle calismak zorundayim..
Ve bunu en cokta cocuklarim icin yapmaliyim ben boyle dusunuyorum ve dedigim gibi cocuklarimla olan zamani en kaliteli sekliyle yasiyorum elimden geldigi kadariyla..

Ayni oznur simay
Sanki lacivert gibi bazen gri bazen mavimsi
Bende mavi gozluyum herkes annesi gibi annesi gibi diyor
Bence farketmez gormesinde sorun olmasin yeter
Oznur simayda 7 nisan dogumlu :))

Kızın kaç aylık ve ayda kaç kilo alıyor canım. Benim kızımda ayda 500 gr alıyor. 2 aylıkken doktor bu çocuk aç günde 4 kere 60 cc mama ver dedi banada hastaneden ağlayarak çıktım. O hırsla aldım mamayı günde bir kere 30 cc mama vermeye çalışıyorum ama onuda yemiyor çıkartıyor. Sağlık ocağı aynı şeyi banada dedi. Sakın mama verme emzirmeye devam et diye. 40+5 haftalık doğduğu ve sağlıklı şekilde beslendiğim halde 3 kilo doğdu benimki. Belki de bizimkinin bünyesi böyle. Boyu normal baş çevresi gelişimi normal. Ama nedense doktorlar takmış durumda bana en az 900 gr almalı demişti doktor. İştah açıcı şurup ve vitamin verdi daha iki aylık bebeğe. Kullanmıyorum hiç birini. Mecbur kalınca tamam ama mama da anne sütünün yapısını bozuyor hemde olan sütüde azaltıyor. Biz yine emerek devam ediyoruz bakalım çok şükür mutlu bir bebeğim var. Eğer seninde 500 grın altına düşmüyorsa tavsiyem mamayı çok verme.

dün mevlüdümüzü hayırlısıyla bitirdik :) darısı A ARTVINLI9876 başına (umarım kolay geçiyordur)
evde tam 73 kişiydik Allahtan evim büyük sıkıntı yaşamadık
ama o kadar insanın ardından evi temizlemek mevlüt hazırlığından daha zor gerçekten

Hastanede değil Can'ım
Bahçeşehirde özel muayenehane

Aldım ben bugün diş Kaşıyıcı
E Bebek'ten aldım gayet kullanışlı

Maddi sorunun varsa yapacak bisey yok en azından mecbursun öyle düşün sen. Ben uzun vadeli diyorum kısa vadede biz de idare edebiliriz ama uzun vadede maddi ihtiyaçlar ağır basacak. Üzülme napalim yapacak bisey yok

Kizlar tummy time diye birsey biliyor musunuz? Mesela 3 aylik bebegin 1.5 saat gun icerisinde karin ustu durmasi gerekiyor. Kaba motor becerilerinden kaslarinin guclenmesi ve gelisiminin cesitli evrelerine kadar cok faydasi var. Ben tutamiyordum karin ustu fazla ama bugunden itibaren tekrar gayret etmeye calisicam.Tek basina yuzustu yatirdigimda agliyor 10.sn sonra. Bende karnimin ustune onu beni gorecek sekilde yuzu koyun yatiricam bakalim. Cocuk buyutmek ne zormus...

Tummy time olarak bilmiyorum ama bebekleri gün içerisinde yanından ayrılmadan yüzüstü bırakmanın çok çok faydalı olduğunu hatta zeka gelişimine bile etkisi olduğunu biliyorum. Hem kasları gelişiyor hem de kalkmaya çalışarak hareket kabiliyetlerini arttırıyolar. Benim kız pek sevmiyo demiştim doktorumuza. Doktor önüne renkli ya da ışıklı bişeyler koy dedi. Düz zemine yatmak istemiyorsa yastık üzerine bırakabilirsin dedi.
Çabuk sıkılıyo benim kızım da ama ben ber fırsatta yüzüstü koyuyorum

A after_before Camaron C coznur sagolun biraz dertlesmek hepimizin benzer duyguları yaşadığını bilmek iyi geldi. Hem içimizi rahatlattiniz en çok merak ettiğim de çalışan annenin çocuğu olmaktı ki onda da sorun yok gibi. Dün gece düşündüm eğer calismasaydim oğluma su an bile bu kadar imkan saglayamayacaktik. Çalışmak hem kendim için hem oğlum için en iyisi artık vicdan azabı yapmadan mümkün olduğunca verimli nasıl vakit geçirilir bunu öğreneceğim. Ankarada olan arkadaşlar için anne cocuk oyun evi varmış benim evime uzak ama güzel aktiviteleri varmış. Ilgilenenler için :)

Nerdeymis canim bu yer? Belki bana yakindir.

Hadi geçmiş olsun darısı başıma :) Bende 2 hafta sonra yapıcam inş. Ne giycem bilmiyorm uygun bi elbise istiyoruma ama bulamadım dün. Hediyrliklerini nerden ne kadara aldın canm? Daha onlara da karar vermedim
hayırlısıyla atlatrsın inşallah:)
elbise giydim bende bulursun canm daha vakit var
hediyelikleri instagramdan sipariş verdim tanesi 3,5tl

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…