- 1 Ekim 2011
- 6.339
- 4.851
- 373
- Konu Sahibi agresifportakal
-
- #61.201
Bugünlerde aklimla vicdanım arasında kaldım. Sanırım bunda izinlerin iptali nedeniyle ise planlarindan önce başlayacak olmam da etkili oldu. Bebegimi bana en çok ihtiyacı olduğu zamanda bırakıp ise gitmek ve o buyuyune kadar hep çalışmak, belki ilk adımlarını görememek ilk konuşmasını duyamamak, onunla yeterince zaman geciremeyecek olmak beni uzuyor ona haksızlık yaptigimi düşünüyorum bir yandan da kendi cocuklugumu düşünüyorum babam tek çalıştığı için maddi anlamda yaşadığımız zorlukları düşünüyorum, buraya gelene kadar verdiğim emekleri düşünüyorum. Oğlum için hangisi daha iyi bilemiyorum sanki ben çalıştığım için ona haksızlık ediyorum gibi hissediyorum. Böyle düşünen var mi başka? Başka isim bilmiyorum ama 2 çocuğun olduğu için özellikle senin fikrini merak ediyorum C coznur . Ayrıca ise başlayan A after_beforeCamaron sizler nasıl hissediyosunuz
kizlar sizin bebeklerinizin goz rengi belli oluyormu ? bizimkinin hala belli deil .koyu lacivert gibi yada bazen resmen mavi gibi bazen de gri. bu bebek maviligimi merak ediyorum. sizinkilerde hala bebek mavisimi . ben mavi gozlu oldugum icin kizim da mavi gozlu olacak mi diye daha cok merakliyim sanirim :) 7 nisan dogumluyuz bu arada :)
Kızın kaç aylık ve ayda kaç kilo alıyor canım. Benim kızımda ayda 500 gr alıyor. 2 aylıkken doktor bu çocuk aç günde 4 kere 60 cc mama ver dedi banada hastaneden ağlayarak çıktım. O hırsla aldım mamayı günde bir kere 30 cc mama vermeye çalışıyorum ama onuda yemiyor çıkartıyor. Sağlık ocağı aynı şeyi banada dedi. Sakın mama verme emzirmeye devam et diye. 40+5 haftalık doğduğu ve sağlıklı şekilde beslendiğim halde 3 kilo doğdu benimki. Belki de bizimkinin bünyesi böyle. Boyu normal baş çevresi gelişimi normal. Ama nedense doktorlar takmış durumda bana en az 900 gr almalı demişti doktor. İştah açıcı şurup ve vitamin verdi daha iki aylık bebeğe. Kullanmıyorum hiç birini. Mecbur kalınca tamam ama mama da anne sütünün yapısını bozuyor hemde olan sütüde azaltıyor. Biz yine emerek devam ediyoruz bakalım çok şükür mutlu bir bebeğim var. Eğer seninde 500 grın altına düşmüyorsa tavsiyem mamayı çok verme.Herkese selam olsun..Nasılsınız?Cuma günü kızımı kontrole götürdük,önce sağlıkocağına gittik,herşey iyi dedi,bana tetanoz aşısı vurdu,çıktık bir de hastaneye doktoruna götürdük,kilo 5800 gr,100 günlüktü cuma günü,kilosu az,anne sütü azalıyor dedi..sma mama-günde 3 defa kullanalım biraz dedi..üzüldüm,oysa ilk 6 ay hiç mama veresim yoktu,biraz kilo alsın,keseriz olmazsa mamayı falan dedi..rota aşısı için tekrar sağlıkocağına gittiğimde ise ebeye anlattım doktorun dediklerini,yoo dedi biz önermiyoruz mamayı,kilosunda problem yok,mama verirsen bu sefer de seni emmekten soğuyabilir..Herşey yolunda,üzülme falan dedi..Doktor da 1 hafta takip edin,200 gr alırsa başlamazsınız mamaya demişti..sarılık geçmek üzere bu arada,bu iyi haber..sütüm var çok şükür ama kilosu bana da az geliyor,doğru emzirmeyi mi bilemiyorum ya da minişim minyon olacak..
Maşallah kızına çok güzel bi bebiş ...
Denize ayaklarini sokacaktim sadece ama malesef ciglik cigliga hemen geri sezlonga donduk. Yanlis yaptigimi farkettim. Denizde kiyiya oturup arkami denize donup kucagimda suya alistirmam lazimdi. Dalgayida gorunce korktu baya. Birde instagramda kahramanlar dunyasi diye bir sayfa var. Orada yuvarlar boyuna takilan deniz simitlerinden var. Tavsiye ederim. Ben kiz cocugu oldugu ve marmara denizide malum cok temiz olmadigi icin zaten sadece ayaklarini sokacaktim oda olmadi.
Gaita testi ne oluyor?
Bizimkinde bir sorun var sanirim herkesinki donuyor benimkinde hic tık yok. Oyle bir gayretimde olmadi. Kafasini kaldirip etrafa bakinabiliyor sadece...
Bizimki suan 6 kg oldu sanirim ama ben hala prima premium care 2 numara kullaniyorum.
Devit dediginiz D3 vitamini mi? Hani su 1 yasina kullanacak dedikleri. Neden kestiniz cok erken degilmi?
Bizimkide gece emior ama sabah uyandiginda yani kendine geldiginde esas cisini yapiyir. Uyku arasinda emiyorsa o yuzden cisli bezi olmuyordur gece.
Ben yazana kadar sen iznini kullanmissjn sanirim. Bende diyecektimki al ucretsiz izin ne olacakki. Dogum yapan kadinlara nasil izin alamazsin derler ben bunu anlamiyorum. Ben olsam hic korkmam alirdim sorusturma acsinlar ne olacak.
Disinin patladigini nasil anladin? Damaklari mi kasiniyordu devamli.. bizimkide elini agzindan cekmiyor deli gibi kasiyor ama. Evdekilere dis cikaracak dedim bana inanmadilar simdi sozume geldiler ama hala konduramiyoruz. Emzige alistirmaa calisiyorum bu aralar dislerini damaklarini kasir onunla elini emecegine.. hayirlisi bakalim...
Dereotunu nasil yapuyorsun? Kaynatip suyunu mu iciyorsun..
Ben plajda bile tedbiri elden birakmadim. 2 tane body altinda tayt ayagunda corabi kafasinda sapkasi. Uyurkende ince birsey orttum ustune. Bence sende dikkat et cnm. Havalar bize iyi ama onlar icin hava daha soguk geliyor..
Cnm su kabaran dis yerinin resmini atarmisin bana?
Babam ve cocuk bakmak :))) tutmasini yeni ogrendi. Gecen gunde bilmislik tasladi cocugu birakin ben sustururim dedi biraktim bende gectim balkona kossss agliyor dedi gitmedim ve susturdu kendi basina... Gecen gun duydum biri torununu banyoda yikiyormus daha neler dedim :))
Istanbulda hangi hastanede?
Aynen ya bizdede var. Sebepsiz aglamalarindan bazen psikolojim bozuluyor ve o an gormek istemiyorum onu. Doktoruda zaten senin sakin olman onemli olanadigin zaman birine birak sakinles oyle yanina gel demisti. Gecen gun 3 saat agladi katila katila nefessiz kaldi. Ne yaptimsa susturamadik. Surekli agzinda elleri, sabablari cok iyi ama ogleden sonra basliyor mirildanmalara aksama dogru siddetleniyor.. Doktora dis kasiyici alayim mi dedim gerek yok dedi ama bence gerek var cocuk ellerini emmekten bitap dusuyor. Bazen insan kendi cocugunun doktoru olmali bence. Mesela su satirlari yazarken iceride uyumama savasi veriyor ve agliyor devamli... sabir allahim sabirrrr...
Maddi sorunun varsa yapacak bisey yok en azından mecbursun öyle düşün sen. Ben uzun vadeli diyorum kısa vadede biz de idare edebiliriz ama uzun vadede maddi ihtiyaçlar ağır basacak. Üzülme napalim yapacak bisey yokAllah bizim ve çocuklarımızın yardımcısı olsun canım.okurken aglıycaktım nerdeyse .bende carsamba gunu işe baslıycam.ilk gün oglumu nasıl bırakıp arkamı donecem dıye düşünüp düşünüp aglıyorum.calışmasam maddi sıkıntı ihtiyaçlarını karsılayamıycam.calışsam en özel anlarını goremiycem.iki gecedır uyku gırmıyo gozume .çok zor çok.
Hadi geçmiş olsun darısı başıma :) Bende 2 hafta sonra yapıcam inş. Ne giycem bilmiyorm uygun bi elbise istiyoruma ama bulamadım dün. Hediyrliklerini nerden ne kadara aldın canm? Daha onlara da karar vermedimEki Görüntüle 1861753
kızımın mevlüd hediyelikleri teyzeleri:)
Tummy time olarak bilmiyorum ama bebekleri gün içerisinde yanından ayrılmadan yüzüstü bırakmanın çok çok faydalı olduğunu hatta zeka gelişimine bile etkisi olduğunu biliyorum. Hem kasları gelişiyor hem de kalkmaya çalışarak hareket kabiliyetlerini arttırıyolar. Benim kız pek sevmiyo demiştim doktorumuza. Doktor önüne renkli ya da ışıklı bişeyler koy dedi. Düz zemine yatmak istemiyorsa yastık üzerine bırakabilirsin dedi.Kizlar tummy time diye birsey biliyor musunuz? Mesela 3 aylik bebegin 1.5 saat gun icerisinde karin ustu durmasi gerekiyor. Kaba motor becerilerinden kaslarinin guclenmesi ve gelisiminin cesitli evrelerine kadar cok faydasi var. Ben tutamiyordum karin ustu fazla ama bugunden itibaren tekrar gayret etmeye calisicam.Tek basina yuzustu yatirdigimda agliyor 10.sn sonra. Bende karnimin ustune onu beni gorecek sekilde yuzu koyun yatiricam bakalim. Cocuk buyutmek ne zormus...
A after_beforeCamaron C coznur sagolun biraz dertlesmek hepimizin benzer duyguları yaşadığını bilmek iyi geldi. Hem içimizi rahatlattiniz en çok merak ettiğim de çalışan annenin çocuğu olmaktı ki onda da sorun yok gibi. Dün gece düşündüm eğer calismasaydim oğluma su an bile bu kadar imkan saglayamayacaktik. Çalışmak hem kendim için hem oğlum için en iyisi artık vicdan azabı yapmadan mümkün olduğunca verimli nasıl vakit geçirilir bunu öğreneceğim. Ankarada olan arkadaşlar için anne cocuk oyun evi varmış benim evime uzak ama güzel aktiviteleri varmış. Ilgilenenler için :)
hayırlısıyla atlatrsın inşallah:)Hadi geçmiş olsun darısı başıma :) Bende 2 hafta sonra yapıcam inş. Ne giycem bilmiyorm uygun bi elbise istiyoruma ama bulamadım dün. Hediyrliklerini nerden ne kadara aldın canm? Daha onlara da karar vermedim
amin canım sağolMaşallah kızına çok güzel bi bebiş ...
Allah kabul etsin mevlüdünüzü
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?