- 11 Aralık 2015
- 171
- 402
- 23
- Konu Sahibi agresifportakal
-
- #61.241
Allah yardımcımız olsun canım. bende şuan aglama nöbetleri sonrası elini cok cok emerken yazıyorum. doktorumuz sıkısırsan calpol ver demisti dişi icin verdm simdi sakinledi. valla diş kasiyicilarımz çok ama daha cok kucuk,kullanıslı olmuyo. parmagmla diş etlerine masaj cok etkili oluyo. bide Mutus marka diş jeli aldım tamamen bitkisel o marka. bayagı rahatlatti.Aynen ya bizdede var. Sebepsiz aglamalarindan bazen psikolojim bozuluyor ve o an gormek istemiyorum onu. Doktoruda zaten senin sakin olman onemli olanadigin zaman birine birak sakinles oyle yanina gel demisti. Gecen gun 3 saat agladi katila katila nefessiz kaldi. Ne yaptimsa susturamadik. Surekli agzinda elleri, sabablari cok iyi ama ogleden sonra basliyor mirildanmalara aksama dogru siddetleniyor.. Doktora dis kasiyici alayim mi dedim gerek yok dedi ama bence gerek var cocuk ellerini emmekten bitap dusuyor. Bazen insan kendi cocugunun doktoru olmali bence. Mesela su satirlari yazarken iceride uyumama savasi veriyor ve agliyor devamli... sabir allahim sabirrrr...
Elimden geldiğince büyük oğluma çoğu zaman annemler bakıyor elimden gelenibyapacagim hayırlısı bebiş nasilKpss ye mi gireceksin sen de?çalışabiliyor musun?
Masallah allah nazarlardan saklasin
Bebegin oboyun onurları gucleniyormus emeklemesi ve yürümesine hızlanıyor musKizlar tummy time diye birsey biliyor musunuz? Mesela 3 aylik bebegin 1.5 saat gun icerisinde karin ustu durmasi gerekiyor. Kaba motor becerilerinden kaslarinin guclenmesi ve gelisiminin cesitli evrelerine kadar cok faydasi var. Ben tutamiyordum karin ustu fazla ama bugunden itibaren tekrar gayret etmeye calisicam.Tek basina yuzustu yatirdigimda agliyor 10.sn sonra. Bende karnimin ustune onu beni gorecek sekilde yuzu koyun yatiricam bakalim. Cocuk buyutmek ne zormus...
Kilosu iyi çok kilolu olmasına heveslenme sağlıklı olması daha onemli102. günü bugün kızımın ve 5800 gr...3100 gr doğmuştu..ilk 2 ay,ayda 1 kilo aldı yaklaşık,3. ayda kilo alımı yavaşladı,zaten genelde bebişlerde azalırmış ama ne bileyim en azından 6 kiloyu bulmuştur diyordum..Bünye meselesi bence de..Burada 3 aylık bebişler var,7 kiloyu geçmiş,maşallah diyorum okuyunca,ama üzülüyorum bir yandan da bebişim için..Kızım da mutlu çok şükür,güleryüzlü,aç olsa ağlar diye teselli ediyorum kendimi..
Yeni başladım sual 4.5 aylik4.ay kontrolümüz 6400 gr kilo, 62 cm boy, 40 cm baş çevresi oğluşum büyüyor dr anne sütüne devam dedi son ay 600 gr aldı oysa ben şu meyve süzgeçleri ile karpuz şeftali veriyorum meyve veren var mı bebişine
O dudak büzüşlerine hastayım o kdr tatlı oluyoki hemen güldürmessen ortalığı ayağa kaldırıo snrasında tbi:) malesef abiler ablalar biraz kızılıyo bu dönende bizde 4 yaşında kuzeni var sürekli sessiz ol dokunma diyip duruo herkes bide ilgi bizimkine kaydı braz tbi kıskanıolar seviyo çok ama kuytu köşede bulsa sıkcak heryerini:))Akşam abisi yüksek sesle birşey demiş,dudak büze büze bir ağlayışı var,kızdım abiye,küçükken sen de beni böyle ağlatmışsın ve videomu çekmişsin dedi hazırcevap..kıyamadım sonra gönlünü aldım,o da çocuk daha ama kızıyorum elimde olmadan çoğu zaman..
Canım o emzirme problemini bende dahil burda bi çok arkadaş yaşadı. Hele ben neler çektim ayakta üstüne eğilerek emzirdim. Biberon verme emzigi de verme bakalım. Aç kalınca mecbur emecek. Tabi önce bi doktora götür. Allah korusun bebeklerde enfeksiyon olunca emmeyi bırakırlarmışKızlar deli olucam ya bebeğim emmiyo uykusunda emiyo sadece gece gündüz emzik aliyo beni almiyo emziğe de yeni alıştı acaba emzik yuzunden Mi
Ayakta hoplama zıplama yatarken emzirme herşeyi denedim
Çalışan bütün anneler aynı dertten demek ki.bende yakında ise baslsyacagim ahh diyorum keşke calismasaydim ama maddiyat el vermiyor.inşallah izinler bian önce açılır
14 nisan doğumlu kızım. 16 temmuzda en son kontrole gittiğimizde 6440 gr 61 cm di. 2850 gr doğmuştuSenin kızın kaç kilo şuan?nisanın kaçında doğmuştu bir de?
Aa hiç görmemiştim. Bir resim paylaşırmısın hediyeliklerinden. Bir de nerden ne kadara aldığınınursena07 canım bebegin sakin, mutlu bır bebekmiş e zaten minyon gidiyor diyorsun neden kafana takıyorsun ki. benim oglum 19 nisan dogumlu ve 7 kiloyu gectik ama çocuk agrılardan kendine gelemiyor. 2 bucuk aylık olana kadar gaz sorunumuz vardı hc durmuyodu , gazımız kesildi hop diş sancılarımız başladı. disi agrımadginda cok mutlu , oyunbaz. demek istedgim canı yanmasın saglıgı iyi olsunda kilo mühim degil. biz bu ay sadce 400 gram aldık hç bir doktor bisey demedi ayrıca.
bu arada ben mevlütte hediye olarak altın yaldızlı kılıfta yelpaze dagıttim arkadaşlar. herkes bayıldı ve cok dua etti. siddetle tavsiye ederim
Kızlar 4.ay aşısı ateş yaptı mı.oglumun yarın aşısı var da .birde kaç gün banyo yaptırma dediler
Allah razı olsun canım ya bu hafta iki aylık aşısını olduk ondan bericok zorluyo beni bugün de öyle devam ederse yarın doktor yolu gözüküyorCanım o emzirme problemini bende dahil burda bi çok arkadaş yaşadı. Hele ben neler çektim ayakta üstüne eğilerek emzirdim. Biberon verme emzigi de verme bakalım. Aç kalınca mecbur emecek. Tabi önce bi doktora götür. Allah korusun bebeklerde enfeksiyon olunca emmeyi bırakırlarmış
ben kullanıyorum chıco baby me kanguru var yuzu dısa donuk oturtuyorum, alttan da elımle desteklıyorum yoksa sırta cok yuk bınıyor ama kısa mesafe yuruyus ve gezıntılerde ıdeal , araba ıle her yere gıdılmıyor ac kapat sorun oluyor kanguru o anlamda rahat...Kızlar şöyle bi kangurumuz var bizim ama içine koyunca rahatsız oluyormş gibi hissediyorum zor oluyo taşıması braz ama köye gittiğimiz zamanlarda kullanmak için aldım 3 aylık olduk artk 4. Aya girdik sayılır o şekilde oturmak pipisine ve beline zarar verir mi sizce kucakta taşımak daha mı sağlıklı olur
kızım su an 3,5 aylık bu arada...ben kullanıyorum chıco baby me kanguru var yuzu dısa donuk oturtuyorum, alttan da elımle desteklıyorum yoksa sırta cok yuk bınıyor ama kısa mesafe yuruyus ve gezıntılerde ıdeal , araba ıle her yere gıdılmıyor ac kapat sorun oluyor kanguru o anlamda rahat...
ateş yaptı 2.ay aşısında olduğu gibi bi çay kaşığı calpol verdim ateşi çıkınca.
banyo yaptırmama olayı bunda yok sadece 2.ay aşısında var
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?