2016 Nisan Anneleri

Bebeklerimizin Cinsiyetleri

• Ankete Katılan
    380
merhaba kızlar izin konusu hakkında şükür ki çalıştığım kurum ücretsiz izin almama bir şey demedi yıllık izin veremeyiz ücresiz izin yaz dedi benim de zaten canıma minnet diyerek dilekçemi yazdım sure belirtmek gerektiği için 2 yıl ücretsiz izin almak istiyorum yazdım ama 6 ay verebilirim dedi genel müdürüm bakarız dedim bakarız olmaz geleceksin dedi bakıcı bul ölç tart hareketlerini bakıcının ve 6 ay sonra başla dedi oysa benim çok farklı düşüncelerim vardı üzüldüm bilmiyorum başlar miyim 6 ay sonra ama simdilik 6 ay sonrasını dusunmemeye karar verdim inşallah hakkimizda hayırlısı olur Allah büyük

Mevlidimiz olduk cok sukur.Hersey icime sindi rabbim kabul etsin.
Ikramliklari masa hazirladim kizlar oradanndagitildi.
Kalabalikti evde kucuk sicakta bunaldik birazda ama oldu bitti sukur.
Feciii yoruldum yardim edenim olmayinca her ayrintiyla kwndim ilgilendim malesef ama degdi hic birsey icimde kalmamis oldu.
Cacuklarda pek fazlaydi aman batirdilar her yeri ayran dokenimi dersin buyuk sipam yahizin atistirmalik dolabina goturup ne isterseniz alin demesiyle butun cocuklarin elinde biskuvi vs beynim dondu her yer kirinti oldu(
Darisi diger okurmak isteyenlerin basina olsun.

Benim bebeğim üç aylık ve kilosu 4800 gr. Eğer ben burdaki arkadaşlarla kendi çocuğumu karşılaştırsam benim çocuğumun açlıktan ölmesi lazım Allah korusun. Sakın karşılaştırma diğer çocuklarla ilk iki ay birer kilo almış diyorsun bence çok çok iyi. Bence hiç ama hiç mama verme. Biraz az kilo almasıyla çocuğa bir şey olmaz. Havalarda çok sıcak onların emmesini çok etkiliyor oda olabilir.

kızlar duzenlı doktor kontrollerınıze gıdıyormusunuz ? Benım doktorum klasık boy kılo bas cevresı olcumunu yapıyor, asılarını hatırlatıyor ve ben sormazsam hıc bırsey soylemıyor...
4. ayımız bıtmek uzere artık sadece saglık ocagında kalan asılarını vurdurup, hastalanmadıgı muddetce doktora goturmemeye karar verdım...
zaten saglıklı bır cocuk, ek gıdayada gectım sutlu ve meyvelı cıcı bebe, meyve puresı, pırınc unlu muhallebı falan verdım...
oyle bır kasık uc kasık, yok uc gun aynı besını verıcen vs kısmına takılmıyorum hıc yemek ıstedıgı kadarını verıp zorlamıyorum...
yanı spontene gelısıyor beslenmemız kı zaten anne sutu almıyor, mama da ıcerık olarak anne sutune en yakını olsada o da bır cesıt hazır gıda o nedenle dogadan alacagı katkının yerını tutmaz gıbıme gelıyor ....
tabıkı mamaya devam ama 7-8 aylık olunca egerkı ek gıda ıle beslenmesı yeterlı olursa bıberon mamasını kesmeyı dusunuyorum...
bızden bu kadar...

3 gün aynı şeyi yemesini biizm doktor söylemişti ve ben yazmıştım burdan. alerjisi olursa hangi besinden olduğunu anlamak için 3 gün aynı şeyi yedirerek başlanıyor. bence gayet önemli birşey bu. diğer arkadaşlara bunu belirtmeyi unutmuşum sen """yok uc gun aynı besını verıcen vs kısmına takılmıyorum""" demişsin hatırlamış ve hatırlatmış oldum

Nettede bu sekılde yaklasım ıceren bılgıler var, yanlıs bır uygulama degıl tabıkı de ama ben spontane gelısmesınden yanayım, zaten alerjısı varsa bır besıne bunu rahatlıkla anlayabılırsınız neden dersenız vucut anında tepkı verır ( kendımde alerjık bunyelı bır kısıyım, alerjı ılletının turlusu mevcut bunyede ve alerjı dıs etkenlerden etkılenmekle bırlıkte temelı genetık )
o nedenle dokunmadıgı muddetce ve yeme ıstegı oldugu muddetce kural uygulamak ıstemıyorum sadece verılmesı ve verılmemesı gereken besınler vardır ona dıkkat edıyorum..
mesela su an kofte yıyemez ama pure kıvamında ve sulu seylerı sındırebılır ve kolaylıkla yutabılır ..

Allah allah ücretsiz izin hakkını sinirlayamaz ki ne saçma sonuçta kanunen senin hakkın değil mi

Benimki hic sevmiyo yuzustu yatmayi 2 dk durursa cok iyi kiyamet kopuyo duzeltene kadar. Bu sebeple kafayi kaldirmasi falan cok iyi sayilmaz
Bence boyle bi kanguru kullanmaktansa hic kullanma. Ergonomik olmali digerleri zarar veriyor.
Elim sacima degdigi anda tutam tutam sac geliyo asiri dokulme var. Esim hala nasil kel kalmadigimi dusnuyo :) vitamin kullanirkende dokuluyodu cok etkileyecegini sanmam 6 aydan sonra duzelmeye baslayacaktir
Kızlar rota virüsü asısını vurdurmayan var mı
Ben yaptirmadim ama alerji ihtimalimizden dolayi yoksa yaptiracaktim
Kesinlikle dogru soyluyosun alerji malesef bi yeri kizardi gecer kadar basit degilmis cok ciddi reaksiyonlar gosterenler var. Ek gida hem 3 gun kuraliyla hem de cok minik miktarlardan baslayarak verilmeli

Rota virüsü yaptırdım 3.ayımızda rotarix hiçte öyle korkulacak bişey olmadı şükürler olsun evhamlanmak istemedim hiç araştırmadımda çünki manyak ben 2 . Ay aşılarımızdan sonra annemde yattım ateşi felan çıkar diye Belki 4 ay aşılardada annemde kalırım işime gelir hani Kızlar benim kızımda bu ay 600 gr aldı ilk ay 1800 ikinci ay 1400 almıştı 2600 e kadar düşmüştük ilk ay mamaya baglıyorum o kadar kiloyu sütüm gelmediği için mama verdim en son 3 aylık kontrolde 6400 doktor her gittiğimde erken dogum varmıydı deyip duruyor sinirimi bozuyor şu alerji olayımız belli olaydı iyiydi ama ben diyete devam o iyi olsunda ne yediğimiz belli olmayan bi dönemde yaşıyoruz ek gıdada bu kural çok önemli kiminin cocugu tepki vermez ama kiminin verir tedbirli olmak şartt ayrıca bu süt alerjisi ve besin alerjisi ek gıda döneminde çıkıyormuş zaten öncesindekiler varsayım bizden bu kadar hıı bu arada iki haftadır kakada görmedim nokta kanı bugun gördüm zorlandı biraz kakayı yaparken ona bağlıyorum rabbim dermansız dert vermesin bunlar ne ki öpüyorum önce bebişleri sonrada sizlerii

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…