- 24 Ağustos 2015
- 1.975
- 3.866
- 133
- Konu Sahibi agresifportakal
-
- #61.281
maşallah paşaya
Benim bebeğim üç aylık ve kilosu 4800 gr. Eğer ben burdaki arkadaşlarla kendi çocuğumu karşılaştırsam benim çocuğumun açlıktan ölmesi lazım Allah korusun. Sakın karşılaştırma diğer çocuklarla ilk iki ay birer kilo almış diyorsun bence çok çok iyi. Bence hiç ama hiç mama verme. Biraz az kilo almasıyla çocuğa bir şey olmaz. Havalarda çok sıcak onların emmesini çok etkiliyor oda olabilir.102. günü bugün kızımın ve 5800 gr...3100 gr doğmuştu..ilk 2 ay,ayda 1 kilo aldı yaklaşık,3. ayda kilo alımı yavaşladı,zaten genelde bebişlerde azalırmış ama ne bileyim en azından 6 kiloyu bulmuştur diyordum..Bünye meselesi bence de..Burada 3 aylık bebişler var,7 kiloyu geçmiş,maşallah diyorum okuyunca,ama üzülüyorum bir yandan da bebişim için..Kızım da mutlu çok şükür,güleryüzlü,aç olsa ağlar diye teselli ediyorum kendimi..
Kızlar rota virüsü asısını vurdurmayan var mı
bebeksekeri1 canm? numarasını verebilirim istersen
ben çok memnun kaldım bunlardan herkeste çok beğendi
kızlar duzenlı doktor kontrollerınıze gıdıyormusunuz ? Benım doktorum klasık boy kılo bas cevresı olcumunu yapıyor, asılarını hatırlatıyor ve ben sormazsam hıc bırsey soylemıyor...
4. ayımız bıtmek uzere artık sadece saglık ocagında kalan asılarını vurdurup, hastalanmadıgı muddetce doktora goturmemeye karar verdım...
zaten saglıklı bır cocuk, ek gıdayada gectım sutlu ve meyvelı cıcı bebe, meyve puresı, pırınc unlu muhallebı falan verdım...
oyle bır kasık uc kasık, yok uc gun aynı besını verıcen vs kısmına takılmıyorum hıc yemek ıstedıgı kadarını verıp zorlamıyorum...
yanı spontene gelısıyor beslenmemız kı zaten anne sutu almıyor, mama da ıcerık olarak anne sutune en yakını olsada o da bır cesıt hazır gıda o nedenle dogadan alacagı katkının yerını tutmaz gıbıme gelıyor ....
tabıkı mamaya devam ama 7-8 aylık olunca egerkı ek gıda ıle beslenmesı yeterlı olursa bıberon mamasını kesmeyı dusunuyorum...
bızden bu kadar...
Nettede bu sekılde yaklasım ıceren bılgıler var, yanlıs bır uygulama degıl tabıkı de ama ben spontane gelısmesınden yanayım, zaten alerjısı varsa bır besıne bunu rahatlıkla anlayabılırsınız neden dersenız vucut anında tepkı verır ( kendımde alerjık bunyelı bır kısıyım, alerjı ılletının turlusu mevcut bunyede ve alerjı dıs etkenlerden etkılenmekle bırlıkte temelı genetık )3 gün aynı şeyi yemesini biizm doktor söylemişti ve ben yazmıştım burdan. alerjisi olursa hangi besinden olduğunu anlamak için 3 gün aynı şeyi yedirerek başlanıyor. bence gayet önemli birşey bu. diğer arkadaşlara bunu belirtmeyi unutmuşum sen """yok uc gun aynı besını verıcen vs kısmına takılmıyorum""" demişsin hatırlamış ve hatırlatmış oldum
Ben yaptirmadim canımKızlar rota virüsü asısını vurdurmayan var mı
Allah allah ücretsiz izin hakkını sinirlayamaz ki ne saçma sonuçta kanunen senin hakkın değil mimerhaba kızlar izin konusu hakkında şükür ki çalıştığım kurum ücretsiz izin almama bir şey demedi yıllık izin veremeyiz ücresiz izin yaz dedi benim de zaten canıma minnet diyerek dilekçemi yazdım sure belirtmek gerektiği için 2 yıl ücretsiz izin almak istiyorum yazdım ama 6 ay verebilirim dedi genel müdürümbakarız dedim bakarız olmaz geleceksin dedi bakıcı bul ölç tart hareketlerini bakıcının ve 6 ay sonra başla dedi oysa benim çok farklı düşüncelerim vardı üzüldüm bilmiyorum başlar miyim 6 ay sonra ama simdilik 6 ay sonrasını dusunmemeye karar verdim inşallah hakkimizda hayırlısı olur Allah büyük
Canim aynı şeyi bende yaşadım emzikten sandım ama enfeksiyon çıktı sende bi baktır istersenGaliba bizimkinde bu durum oldu artık kesinlikle vermem emzik aslında rahatlık ama emsin yeterki insan emmeyince daha çok yoruluyo
Evet kanunen hakkım ama genel müdüre bağlı olunca emir demir misali işte alırsam kendisinin sekreteri olamam olur biterAllah allah ücretsiz izin hakkını sinirlayamaz ki ne saçma sonuçta kanunen senin hakkın değil mi
Benimki hic sevmiyo yuzustu yatmayi 2 dk durursa cok iyi kiyamet kopuyo duzeltene kadar. Bu sebeple kafayi kaldirmasi falan cok iyi sayilmazKizlar tummy time diye birsey biliyor musunuz? Mesela 3 aylik bebegin 1.5 saat gun icerisinde karin ustu durmasi gerekiyor. Kaba motor becerilerinden kaslarinin guclenmesi ve gelisiminin cesitli evrelerine kadar cok faydasi var. Ben tutamiyordum karin ustu fazla ama bugunden itibaren tekrar gayret etmeye calisicam.Tek basina yuzustu yatirdigimda agliyor 10.sn sonra. Bende karnimin ustune onu beni gorecek sekilde yuzu koyun yatiricam bakalim. Cocuk buyutmek ne zormus...
Bence boyle bi kanguru kullanmaktansa hic kullanma. Ergonomik olmali digerleri zarar veriyor.Kızlar şöyle bi kangurumuz var bizim ama içine koyunca rahatsız oluyormş gibi hissediyorum zor oluyo taşıması braz ama köye gittiğimiz zamanlarda kullanmak için aldım 3 aylık olduk artk 4. Aya girdik sayılır o şekilde oturmak pipisine ve beline zarar verir mi sizce kucakta taşımak daha mı sağlıklı olur
Elim sacima degdigi anda tutam tutam sac geliyo asiri dokulme var. Esim hala nasil kel kalmadigimi dusnuyo :) vitamin kullanirkende dokuluyodu cok etkileyecegini sanmam 6 aydan sonra duzelmeye baslayacaktirkızlar dogum sonrası meshur saç dokuntulerı bendede basladı her tarayısta obek obek saç elımde kalıyor, elımı attıgımda dokulenler cabası, gebe ıken durmustu dokulme tek tuk dokuluyordu ama son bırkaç haftadır felaket arttı, sırf bu yuzden uzattıgım saclarımı kestırdım ...
sızdede bu tarz problemler var mı? çözüm olarak ne yaptınız?
gebe ıken kullandıgım vınalac dıye multıvıtamın vardı ona mı baslasam kı vıtamın takvıyesı olur belkı ıyı gelır..
dıştan goruntu ıyı ama dokulme sıkıntım var sadece..
bu arada emzırmıyorum ve regl duzenım vs normale dondu, yanı hormonal desem su an gebe kalmadan once ne ısem oyum her anlamda ;=)
Ben yaptirmadim ama alerji ihtimalimizden dolayi yoksa yaptiracaktimKızlar rota virüsü asısını vurdurmayan var mı
Kesinlikle dogru soyluyosun alerji malesef bi yeri kizardi gecer kadar basit degilmis cok ciddi reaksiyonlar gosterenler var. Ek gida hem 3 gun kuraliyla hem de cok minik miktarlardan baslayarak verilmeli3 gün aynı şeyi yemesini biizm doktor söylemişti ve ben yazmıştım burdan. alerjisi olursa hangi besinden olduğunu anlamak için 3 gün aynı şeyi yedirerek başlanıyor. bence gayet önemli birşey bu. diğer arkadaşlara bunu belirtmeyi unutmuşum sen """yok uc gun aynı besını verıcen vs kısmına takılmıyorum""" demişsin hatırlamış ve hatırlatmış oldum
Aa hiç görmemiştim. Bir resim paylaşırmısın hediyeliklerinden. Bir de nerden ne kadara aldığını
Dr mu dedi sen mi karar verdinBen yaptirmadim canım
Baktiricam canım bugün de takip edimCanim aynı şeyi bende yaşadım emzikten sandım ama enfeksiyon çıktı sende bi baktır istersen
Haklısın canım hangi kurumdasin bende genel müdür sekreteriyim mebde.direk genel müdürle çalışıyorsan iş değişiyor tabiEvet kanunen hakkım ama genel müdüre bağlı olunca emir demir misali işte alırsam kendisinin sekreteri olamam olur biter
Doktora sorduk tercih sizin dedi bende yaptirmadim canimDr mu dedi sen mi karar verdin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?