- 11 Eylül 2014
- 382
- 502
- 53
- Konu Sahibi Nurbebekistiyor
-
- #49.901
Günaydın kızlar,cuma gunu bende çok rahatsızladım gece,hepinizin tarif ettiklerinden ortaya karışık yaşıyorumbenim bildiğim kasılma biraz daha farklı oluyo ama bilemedim canım.bebek tek bir yerde top gibi toplanıyo böyle.iğne batırma gibi bişey oluo mu bilmiyorum ben de olmuo
canım bu İbrahim Saraçoğlunun kürü.kızlar bakın ne buldum doğuma kadar yapmayı düşünüyorum bunu.zararı olan da bişey değil sebze nasılsa.idrar yolu enfeksiyonu olanların limon suyu tüketmesi de iyiymiş.onu da yapıcam ama tansiyon düşük diye çok fazla içemem de fayda faydadır.bi de c vitamini almak gerekiyomuş bol bol haberiniz olsun
Iyiymis fiyati pamukyatakta iyi olur canim olculerine gore yaptirisin normalde mobilyacilarda hazirini yani yatakli ve uyku setlisini 700-800 e satiyorlarBu besik 40*90 canim o yataklar kucuk gelir sanirim. Bos satiyolar yatagi ayri para zaten yatak demek icin bin sahit ister. Herhalde pamuk yaptiricam bende. 200 tl idi aldigimda dun gordum 250 tl yaziyodu fiyati.
Kasilma ya butun karnin top gibi olup semsert olmasi seklinde oluyor yada rahim bi tarafta top gibi toplaniyor, oyle olunca karnin inanilmaz yamuk duruyor. Agri her zaman eslik etmeyebilir ama rahatsizlik hissi mutlaka oluyor. Karnina lastik baglamissinda birileri cekistiriyor gibi oluyor kasilma baslarken. Kasilma normal gebelikde olabilen bisey , suresi ve sıklıği onemli. 1 saatte 4 den fazla olmasi ve 30 sn den uzun surmesi tehlikeli. 22. Haftadan beri kasilan biri olarak tecrubelerim bunlar canim :) seninki gaz sancisina baglida olabilir.Günaydın kızlargece ben çok fena bi ağrıya uyandım,gaz sancısı sandım ama değildi. Karnım çok sert,göbek deliğimin olduğu yer çıkacakmış gibi bi ağrı.. yatakta dönemedim çok gerildi karnım, bi de alt tarafım iğne batırıyorlar gibi oldu arada.. Şimdi sizin kasılma dediğiniz bu şey mi, yoksa ben bambaşka bişey mi yaşadım
birde yaz mevsiminde olsak.. vay halimize.. gerçi bende gündüz yok. kansızlıktan herhalde diyorum.
hazırı derken, kundak diye satılıyor ya onlardan. örme işi değil yani maalesef. ama görürsem hemen alırım. öyle güzel ki..
ablama göstereceğim. eli çabuk ve beceriklidir. doğuma kadar bitirir yaparsa. bakalım :))
günaydın güzel anne adayları.
dün aldıklarımı makineye attım. deterjanı çok gelmiş. normal süresinin iki katı oldu hala yıkıyor. köpüklü bırakmamaya kararlı. akıllı makine canım.
Kasilma ya butun karnin top gibi olup semsert olmasi seklinde oluyor yada rahim bi tarafta top gibi toplaniyor, oyle olunca karnin inanilmaz yamuk duruyor. Agri her zaman eslik etmeyebilir ama rahatsizlik hissi mutlaka oluyor. Karnina lastik baglamissinda birileri cekistiriyor gibi oluyor kasilma baslarken. Kasilma normal gebelikde olabilen bisey , suresi ve sıklıği onemli. 1 saatte 4 den fazla olmasi ve 30 sn den uzun surmesi tehlikeli. 22. Haftadan beri kasilan biri olarak tecrubelerim bunlar canim :) seninki gaz sancisina baglida olabilir.
Bende ilk baslarda deli gibi arastiriyordum kasilma ne demek, bebek hareketi mi yoksa kasilmami bu diye. Sonra yasadikca ogrendim, ogrenmemeyi tercih ederdim gerci :) canim benim erken dogum riskim var ve rahim agzindada kisalma oldugu icin kasilmami pek istemiyorlar. O yuzden ilac da kullaniyorum. Kisa sureli oluyor ve cok sık olmuyorsa normalmis zaten. Ama cok arttigini dusunursen doktoruna danis hemen. Erken dogum habercisi olabiliyor cunku Allah korusun. Vaktinde saglikla gelsinler insallah.cnim ilk kez bende olani tipatip tarif eden birini gordum. icim cekiliyor sanki benim de,dedigin gbi lastikle baglanmis da cekilio sanki. ztn karnimin sahiyla solu araso bildign tpeecik oluo.mben cok yasiorum da bu xmna kdr bise olmadi cok sukur ya bin sukur.. gelio yokluo gidio
Vallaha ben icten utulemedim.kirisikligi gidiyosa niye olmasin canimBunlara ütüyü bastırıp çeksek yetmez mi ki. Ütü ile aynı boydalar zaten :))
Onu bende yapacam canim hurmayi.narida o sıkıntıda aklıma gelirmi birine desem yaparmi bilemedim.ozamana kadar biraz daha arastirayim bariunutmazsam yapmak isterim ama zor olur bence hastaneye nar suyu ya da nar tanesi taşımak.hurma sünnet olduğu için onu yapmayı daha çok istiyorum daha kolay hem.hatta şimdiden ayırdım hacdan gelen hurma.hemen ağzına değdiricem o kadar
Nar ımı canim.evet bende biraz okudum sonra arastiririm diye tam detayli bakamadim.ama yapanalar hep olumlu yorum yazmisonu bende duydum
kk dan :=)
Ben oturma odasina kurdurdum duzenegi oturur pozisyonda.biryanda tv izledim.sende oyle yap canim.zevkli oluyo tabi ben biranda bitsin diye hepsi birden yapmaya kalktim yorucu oldu sadece sonrasindabaşladım.
2 gün sonra
devamını atarım . ütüde yardımcı olur, ama evde tek yapmadıgı iş ütü
hiç yaptırmadım o yuzden ben yapıcam
oturdugum yerden
hem keyıfle ütülerim ben minnak kıyafetlerı.
Ben birkacgunde bir suruyorum kremi yaklasik 1 aydir.bundan sonra 2 gunde bir surerim dogum yapacagim haftada hergun.lansinoh göğüs ucu kremi kullanmaya ne zaman başlayacaksınız ya da başladınız mı?
bi de göğüs kalkanı aldınız mı? avent almayı düşünüyorum ama emin de olamıyorum. internetten alışveriş yapıyorum ama görmeden almak da zor oluyor
Canim kolay gelsin yatak korumasinin sadece kiliflarini yikiyorsun degil miyok canım yaa öyle fazla bişi yıkanmadı aslında.
nevresımler, yatak koruması, battanıyeler ve bir çamasırlık dolusu kıyafet
Aa bebek ters valla hazirlasa nolur minnos bi dönse canimBenimde çok ağrım var aynı şekilde doktor normal pelvisi genişletiyor doğuma hazırlıyor seni dedi
İnşallah canım benim inşallah bi dönse keçi kızım aynı babasiCanim benim senin minnos inatçı kızlar çok inatçı olurmuş zaten gör bak annesi zamanında doğacak inşallah. Aynı haftalarda doğurcaz belkide 5 gün var aramızda sağlıkla gelsin bütün melekler inşallah.
Canim uyku setinin yan korunaliklari ve yorgan yastigini yikiyormusun yoksa sadece kiliflarini mi yikiyorsunEee masaallah ben bunları 2 3 güne bölmüstum rahat kurutabileyim diye tabi bende bide uyku seti vardıgeçen gün ütü yapayım dedim hersey minik minik 10 parça birsey utuleyebildim çok yorucu valla biraz sevdim biraz utuledim
Yoo biz manada vercez canım kaynanama ole planlamski hiç bi bebek de görmedim dio çocuk kokar hastahaneden gelir gelmez yikayalm baktım netten göbek kordonun zarar verebiliriz yıkamak minnak bebek ne kokcak o kendine baksınInşallah döner canim senin de.
Bu arada sekerli su biz veriyoruz yenidogan bebelere. Hatta abimin eşi dogum yaptı sütü yoktu şekerli su verdim hemşire geldi bu ne dedi şekerli su verdim dedim. Kafaniza gore iş yapmayin verilmez bize soyleyin biz mama veriyoruz dedi. Sütü yok biliyosunuz bu bebe ne yicek dedim.
Sonra doktor geldi sütun var mı dedi yok dedi gelinimiz. Doktor da sekerli su verin dedi.ben de verdim dedim kaşıkla. Iyi yapmışsın dedi şimdi mama veriliyo da eski yöntem şekerli su daha iyi dedi. Hemşireye yan yan baktım
Ck sevndm canım bende deneyeym ordaki doktorlar daha tecrübeli ama başka bise yaptın mi donmuyo zillim çünkü sadece sola mi yattin ben yatiom sola bazen uyurken duz yatiyom farketmeden karnım buyumediginden ck yüz üstü bile donebiliym bazen ama genelde sol suyum az dönmesi zormus ama dönsün istiyrm ck agritiyo hareketleri az doktor dio ayakları aşağıda rahmine oturmuş hareket edemiyo cadiBir ay kadar once izmirde idik .bebegim bi aksam aniden asagi dusuverdi hemen dr gittik...baacaklari rahme nasil baski yapiyiordu.....dr olcemiyorum ayaklarini ters donmus zaten dedi surekli yatacaksin sol taraf sadece dedi.. Yemekten hemen sonra yat dedi...8 saatt kipirdamadan yattim sola ...yavrusum vura vura dondu... simdi normal ama erkenden asagi atti kendini
Benimkide 4 canım havuç armut yemeye çalıştım 4disim curuk ya aman kan revan içinde kaldım bidahada yiyemedim bebisiniz dönerse bana şöle kuzum ben şuan ayaklrmn altına bise koyup yatiyorum ve sadece 1kere emekledim ama donmediraporda 5-6cm yazıyordu canım sınırdaymış sanırım ama öyle kaldı daha da azalmadı havuç ve armutttan dolayı olabilir sanki canım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?