2016 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Kizlar is yerimde tadilat var ve cok olmasada boya kokusuna magruz kaliyorum arastirdim fakat pek bisey yazmiyordu ama endiseliniyorum fikriniz bilginiz var mi??

Cnm aynı beni anlatmışsın ama daha yeniyiz hayırlısı olsun bende dün keseyi gördüm ve rahatladım çok şükür haftaya cumada kalbini dinliycz İnşşlh

hoşgeldinn :) Allahım sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin bebişlerimizi inşallah

Kizlar bende bugun 4+3 oldum iki gundur sabahlari uyandigimda midem cokkkkk fena bilaniyo agzima bikac lokma bisey atarsam yatisiyo.daha cok erken degilmi yaaaa

benim adet gecikmesinden önce başlamıştı o yüzden normal geldi bana

Kizlar kac kiloyla hamile ksldiniz, hedef kilonuz kac

ben 62 kiloyla hamile kaldım, bulantılarım başlayınca 61 e düştüm, şimdi tekrar 62 oldum yani henüz kilo almadım başlangıç kilomla aynıyım

Nerelrdensiniz? Ben aslen aydınlıyım ama balıkesirde yaşıyoruz...
ben izmirden finlandiyaya transfer oldum :)

uyandıgından ve yatana kadar bulantı yaşayan var mı?
Ben varım. Kusmuyorum ama gün boyu bulantım oluyor aralıklarla.

Gözün aydın, Sağlıkla sıhhatle geçsin hamileliğin

Bende de oldu hala da devam ediyor ama sanki buhafta daha iyi gibiim. salata yiyorum bol bol ekişi ekşi iyi geliyor hem vitamin açığını kapıyorum, karpuz peynir ikinci favorim :) soğuk ve ekşi şeyler bulantıma iyi geliyor. bende işe yarıyor yani. Onun dışında ek gebelik vitamini alıyorum doktoruma sorarark tabii, doktor da söyledi zaten özellikle ilk üç ayda kendini deli gibi yemeye zorlama, dikkat et ama kasmana gerek yok dedi

:) O felaket tellalları hep olacak. bebek doğunca da bu sefer bebeğin başına gelebilecek şeylerden bahsedecekler, o yüzden onları duyma, duysan da ciddiye alma

Herşeyin hayırlısı öncellikle ama dilerim ki inşallah o mucizen gerçekleşir

Ahh uçus, kabin amiri deyince birden atladım mesaja :))) Ben de 17.haftamda Helsinki-İzmir ve 26. haftamda geri dönüş arada da bi izmir istanbul uçusu yapmayı planlıyorum da :) Böyle mesleği uçmak olan hamiş birini görünce endişelerim azaldı, teşekkürler Gerçi doktorumda hiçbir sıkıntı yok dedi ama insan pratik uygulamada birini görünce daha rahatlıyor :) Sağlıkla sıkıntısız bir hamilelik dilerim bu arada

Selam hamişler,
Kontrolden geldim,gebelik sağlıklı gitmiyor,büyük ihtimal kürtaj olucam.çok üzüldüm. Herkese sağlıklı gebelikler diliyorum.kendinize dikkat edin.

Çok üzüldüm İnşallah yanılıyordur doktorlar

Valla mecburdum yıkamaya evimi görsen barbie bebek evi gibi her yer açık pembe temizliğide zor oluyor. Yere bir saç düşse belli oluyor parkelerimin renginden çocuk doğduğunda bakalım ne olacak o evin hali :))

Valla ben de başladım iki haftadır evimin işini yapmaya, aşırı zorlamadan yapıyorum, halı yıkama işini temmuzda yapıcam sanırım:) ama türkiyedeki gibi yerlerde debelenmiyorum halı yıkarken, binanın aşağısında özel bir kapalı yıkama alanı var, işi kolaylaştırıcı aletlerde, kolay ve az yorucu oluyor

Bence temizlik işine çok dikkat etmek lazım, sizin bebişinizden önemli mii yıkamaya verin çok ucuz zaten

Bu iş yapmama konusunda biz çok hassasız sanırım, burada hamile ve doğum yapmış çok arkadaşım var gayet normal tempoda çalışma ve ev hayatlarına devam ettiler ki bedenen yorucu işi olanlarda dahil. Doktorlar da zaten ısrarla normal yaşamınıza dönün diyor. Elbette dikkat etmek gerekiyor ancak riskli bir durum olmadıkça çok da pimpirikli olmamak lazım bu konuda diye düşünüyorum ben Ama tabii herkes kendi vücudunu iyi tanır, beni yormayan bir iş bir başkasına çok yorucu gelebilir, en ideali sanırım vücudu, gönderdiği sinyalleri dinleyip ona göre hareket etmek :)

Cnm aynı beni anlatmışsın ama daha yeniyiz hayırlısı olsun bende dün keseyi gördüm ve rahatladım çok şükür haftaya cumada kalbini dinliycz İnşşlh
Ay hadi hayırlısı olsun darısı kalp atışına olsun inşallah Ben de pzt gitcem tekrar ama kalp atışını duyamayız heralde 6 haftalık olcaz çünkü

benimki kahve, hazır meyve suyu, hazır süt (pastörize olmayan) tüketme dedi, ama çay içebilirsin çok olmamak sartı ile dedi, bir de soda serbest :)
Benimki çayı kahveyi kesinlikle yasakladı.haftada bir içiyim dedim.ona da olmaz dedi
çok mutsuzum.bugün bi ksçamak yaptım gerçi.türk kahvesi içtim

Benimki çayı kahveyi kesinlikle yasakladı.haftada bir içiyim dedim.ona da olmaz dedi
çok mutsuzum.bugün bi ksçamak yaptım gerçi.türk kahvesi içtim

valla benim doktorum günde toplam da 2 fincan çay ya da kahve içebilirsin dedi. Burası türkiyeden çok farklı sanırım, anlamadım. Hayır geri kalmış bir ülke de değil, öyle olsa şüphe duyardım ama demek değişiyor ülkeden ülkeye doktor yasakları :)

Bu arada kızlar bu yazıyı gördüm geçenlerde, bence doğumdan önce hepimiz kapımıza asalım

Sevgili Yakınım;
Dokuz aylık yorucu bir süreçten çıktım; tüm bedenimin, tüm psikolojimin anbean değişmesini, bedenimde bir canlının büyümesini izlemek ruhsal olarak çok yorucuydu, doğumu hiç anlatmıyorum- ki hem eylemsel olarak hem ruhsal olarak oldukça zordu benim için. Şimdi;
Tüm bu aşamalardan sonra sahip olduğum minik şey hakkında her söylediğini, anneliğime yapılmış bir hakaret olarak göreceğim, dolayısıyla ben sormadan fikir beyan etme, eğer yardım etmeye çok hevesliysen, mutfak tezgahında biriken bulaşıkları yıka ya da karnımı doyurmam için bana fırsat yarat!
Aşırı yorgun, uykusuz ve dolayısıyla gerginim,benden misafir hizmeti ya da güleryüz bekliyorsan bir yıl boyunca evime gelme.
Başkalarının bebeklerinin başına gelen korku filmlerini hiç merak etmiyorum! Anlatma! (Yüzüstü yatırdığımda boğulur mu diye düşünebilecek kapasitede bir beynim var çok şükür ki ve emin ol senden önceki on misafir de aynı uyarıları yaptı!)
Anlaşılmaya, anlayışa, güleryüze her zamankinden çok daha ihtiyacım var, hayatımı kolaylaştırmaya çalış, stres yükleme, stresimi azalt.
O gördüğün minik şeyi 9 ay karnımda taşıdım, doğurdum ve 7/24 gözlemliyorum; neden ağladığını senden daha iyi tahmin edebilirim, o yüzden tahminlerini kendine sakla. Bebeğim ağlarken zaten yeterince gergin oluyorum o yüzden fikir yürütmek yerine, bana bir bitki çayı yapıp hafif bir müzik açarsan daha fazla yardımcı olursun.
Evin ısısını (ay bu ev çok sıcak terler bu çocuk), bebeğimin giysisini (ince mi o üzerindekiler biraz?) mememden gelen sütü (sütün yetmiyor galiba, aç bu çocuk) farkında olabilecek kadar kendimdeyim merak etme, eğer sormadıysam ben de merak etmiyorum demektir.
Telefonda gelmen için saatlerce yalvarmış olabilirim ancak değişken hormonlarımı ve bebeğimin huzurunu düşünerek uzun uzadıya beni darlama. Huzursuzsam huzur ver. Sohbet etmek istiyorsam sohbet et. Uyumak istiyorsam bebeğimi pışpışla.
Arada sırada "bebeği ben kontrol ederim sen banyonu yap", "bir duşa gir ben burdayken, ben misafir değilim", " ben bebeğe bakarken biraz uyu istersen" gibi cümleler kurmayı dene çünkü fareyi gözleyen kedi gibi bu anları gözlüyorum.
Sizin nasıl çocuk büyüttüğünüzü hiç merak etmiyorum. Zaten büyütmüşsünüz. İzin verin ben de benimkini büyüteyim.
Eski ben olmamı bekleme! Çünkü bu mümkün değil. Hayata kendimden daha fazla değer verdiğim ve deli endişelere sürüklenmemi sağlayan minik bir can getirdim. Hayatımın bundan sonraki kısmında eski halimi anımsatsam da eski ben olmayacağımı bil. Bana baktığın zaman gördüğün kişi değişmemiş olabilir. Ama tüm duygularım, tüm düşüncelerim, bedenim ve hormonlarım değişti.
Herkes doğurdu evet! Tek doğuran ben değilim ama şu an bunu bilmek benim için birşeyi değiştirmiyor!
Yalnızca birkaç ay şımartılmaya, sevilmeye, korunmaya, kayırılmaya ihtiyacım var.
Zor değil.
Sevgiler Lohusa.

hanimlar ii aksamlar bizde 13 nisan son adet tarihim ama 10 gun gec dollenme olmus.folidoce 1 gun diger gunde decavit verdi ve dusugum oldugu icin progestan 3 kerede yalniz folidoce ile vitamin niye ikiside bit kullanilmiyo anlayamadim siz ne yapiyosunuz merak ettim.

Seninde ikizdi dini canım.nasıl gidiyor bulantılar falan
Evet canim yaa sorma bu bir haftadir cok bulaniyo.azcik gecer gibi oluyo biseyler yemege calisiyorum sonra yine ayni.bide ustune faranjit oldum oksuruk falan sorma yatiyorum sürekli.bebisler iyi heralde ama carsamba yine kalp atislarini duyduk.1.5 cm olmus ikiside.seninkiler nasil sen nasilsin canim

ikiz olduğunu keseyi görünce mi öğrendin daha sonra mı canım? ben de ikiz istiyodum hep tek kese göründü ama... hala umut var mı acaba :))

Hoşgeldin sağlıkla gelsin bebişlerimiz inş bendede troid var ilac kulaniyorum Allahtan hamilelikten önce farkettik ilaç ne kulaniyorum peki

Kizlar is yerimde tadilat var ve cok olmasada boya kokusuna magruz kaliyorum arastirdim fakat pek bisey yazmiyordu ama endiseliniyorum fikriniz bilginiz var mi??
Benim doktorum dün dediki deterjanı eldivenle kullan kimyasal şeyleri koklama parfüm deterjan gibi. ..yani boyada zararlı bence

Evet kızlar. Doktordan geliyorum. Sağ kasığımda bıçak saplanması gibi olan ağrılar belime ve bacağıma vurunca nolur nolmaz diye gittik eşimle. Miniğim
Gördüm gayettt sağlıklı, haftasıyla uyumluu, kalbi de pıt pıt atıyordu. Kusma ishale çevirince gaz sancıdı yapmış. Tüm sorun buymuş. Ama ben bebeğimi görmüş oldum :) fotosunu atıyorummm :)

Maşallah canim Allah nazarlardan saklasin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…