- 27 Kasım 2012
- 4.677
- 7.362
- 358
- Konu Sahibi Nurbebekistiyor
-
- #69.861
Benimki de kızİnşallah cnm. Ben de beklemedeyim .Kizlar erken gelir diyorlar ama yok.Bugun 45 dk yürüdüm. İşe yaramadı
Merhaba cnm benim de bebeğim tüp bebek normal doğum mu düşünüyorsun? Ben çok kararsızım günlerimde azaldıE evlat_kokusu canim ayni sekilde bende belkyrm hicbr seyim yok.duyduklarim beni korkutuo.bebisim tüp bebis.doktorun sali gittgnde yatiracak mi
Kizlarimiz cok nazli çıktılar. İşimiz zorBenimki de kız
Her gün yürüyom
Bi buhün çıkmadım
Hala tık yok
Bol bol emzir canım emzirdikce süt artıyor göğüslerine sıcak havlu koy. .duş al sezeryan olduysan sütün bir hafta içinde artacak. .ben de ilk günler mama verdim şimdi sadece süt emiyorinş canım ya iki gündür baya yol katetdik sanırım, şimdi biraz emiyor tabi yetmiyor sütüm emdikten sonra mama veriyorum doysun diye, az az sağıyorum tabi ama o çok az çıkıyor, inş normale döner her şey, bugün totosuna zeytinyağlı kulak çubuğu soktuk rahatladı bebeğim, hey gidi eskiden neler konuşuyorduk şimdi neler, buna da şükür Rabbim başka dertler vermesin, Allahım hepimizin evladına sağlık nasip etsin
Canım ben de göbek bağı düşmeden yikadim file üzerine yüz üstü yatirdim elimin biri ile göbek bağını kapattım eşim yikadi. .sonra göbek bağı çok az islanmisti ama hemen fon makinası ile kuruttuk tedbiren. .9.gun de sorunsuz düştüGobek bagi dusmeden nasil yikadiniz.naylon gibi biseymi koydunuz gobegine.benim ilk cocugum 15 gun dusmedi gobegi bizde yikayamadik.simdi ikinci geliyo nasipse pazartesi.simdiden gobek bagi dusmeyen bebeklerin nasil yikamdigini ogrenmek istiyorum.bebegini yikayan anneler gobek bagi dusmeden nasil yikiyosunuz
Çok çok güzel ve motive edici bilgiler teşekkürler canımDoguran annisler size tavsiyem her iki memeden emzirin ,bebek emmezse goguslerinizi mutlaka sagin. Süt memenizde birikmesin.En kötü seylerden biri goguste mastit olmasi agrisi cok fena. Bebegin gobek kordonunu bezin icine dogru koymayin dusmesi gecikir. Bebegi gun aşırı yikayin gelisimi icin cok iyi.İlla sampuan kullanmaniz gerekmez su bile yeterli.Bebegin hickirmasi kotu birsey degil aksine gelistiginin bir göstergesi. Gaz ise malesef 2 3 ay kadar surebilir.Yedikleriniz usutmeniz direk bebege etki eder.Cok dikkat etseniz bile gazi olabilir.Masaj cok iyi gelebilir.Fazla emdiklerinde kusarlar. Eksi kokuyorsa iyi degil.Yogurt gibiyse sütü sindirdigi anlaminda yani iyi bisey .Süt gibi ise fazlasini cikarmis demek.Aklima gelen bunlar 4 yil oldu çünkü. Belki işinize yarar diye yazdim.
Doktoruma sordum, bişey sarmadan yıkayabilirsin dedi, ama yıkadıktan sonra bir solüsyonu var doktorun verdiği, onunla temizlememi söyledi... 12 gün oldu düşmedi göbek, çocuk pişmeye başladı, silmek yetmedi, iyiki yıkamışım kızım kendine geldi...Gobek bagi dusmeden nasil yikadiniz.naylon gibi biseymi koydunuz gobegine.benim ilk cocugum 15 gun dusmedi gobegi bizde yikayamadik.simdi ikinci geliyo nasipse pazartesi.simdiden gobek bagi dusmeyen bebeklerin nasil yikamdigini ogrenmek istiyorum.bebegini yikayan anneler gobek bagi dusmeden nasil yikiyosunuz
Bi sure ugrasmaya devam edicez belli.. Cikan her osuruk sesine sevinerekAynen Atomum ...once uyansın diye çille çektik..şimdi yatsın uyusun diye
Kız bu parmak kadar minnoşlar bizi oyum oyum oynatıyor ya
Rezeneyi yazdım okudun mu . Ben hep içiyorum ama ilk defa ona da 5 kaşık verdim çay kasığıyla..
Zar zor yattı kalkınca da patırdattı elhamdülillah.. o gaz cıkarınca o kadar rahatladım ki..
Hıçkırınca biz de mide si büyüyo derler zaten.
Dogdugundan beri hapsuruyp benimki ra ara . Doktor o normal sen öksürürse kork dedi. O da aklınızda olsun.
Ateş olcer en iyisi klasik dedi domtorum bi de diğer leri güvenilir değil dedi.
37.5 olunca hastane ye gidiliyor değil mi?
O bilgimi de bi tazeleyim sizle
Ay ne bileyim anacim ya hepten corba oldu kafam her seyi ayri ayri hesaplamaktanBenim sızı gecti yara olmadı hiç çok şükür de ama lansinoha bogdum annem sogabı hastanede bile sürmüştü ..bebek memeyi ilk almdan.
Soganda beklet bakalım sagdıktab sonra.
Bi de ben pompa yla ceker ken bi meme de süt bitiyo sanıyor dum. Ama gecen okduum süt bitmez 5 dk daha sabırla sağın gelir yazıyo.
İlk ve son süte dikkat et bence canım bi göğsünü bi biberona öbürünü başkasına sag bari.
Hangi meme yi en son emsirdiysen ya da cektiysen ilk ondan baslamalısın emzirmeye ya da cekip vermeye. Yoksa hep ön süt alıp duruyorlarmıs hazmıda zor oluyomus ön sütün.
Son sütte hepten kilo yapıyomus. Ama yine de masterımı bu konuda yapacak kadar bilgim yok
Yani sana kalmış annesi..anneler daha iyi hisseder
Lansinoh ve g ile baslayan baska gögüs kremi var cnm bi dene ..bir de emzirmeden ve emzirdikt en sonra kendi sütün ü sürüp kuruyan a kadar bekle diyorlar cnmMrb 5 ocakta sezeryanla dogum yaptim once goguslerim sisti sonra sagdim iyi bunlari yaparken sarilik riski oldu doktora git gel bebegimin burnu tikandi malum mikrop salgin beyse onuda hallettik derken gogus uclarim kanadi hematan diye bi krem iyi geldi simdi de bebek emdikce gogus uclarim biciliyo canim nasil yaniyo kantaron yagi suruyorum baska ne onerirsiniz sogan kavuruyo susam yagi ve ayva cekirdegi disinda
Bi sure ugrasmaya devam edicez belli.. Cikan her osuruk sesine sevinerekrezeneyi bebege vermedim henuz dee ben kendim bi fincan iciyorum canim. 37,5 olunca mi gidiliyomus onu bende bilmiyorum...
Evet canim nasip olursa normal istyrm.benm tüp bebek dktrmla farkli beni takip eden doktor.ben sordum sezaryen yapmak zorunda deglsn dedi.sen neden kararszsnMerhaba cnm benim de bebeğim tüp bebek normal doğum mu düşünüyorsun? Ben çok kararsızım günlerimde azaldı
Bana tüp bebeği yapan doktor riske atma sezeryan yap dedi. Ama onu bıraktım tedaviden sonra başka doktora geçtim. Bu doktorum da normal yaparsın diyo. Şükür bir sıkıntımız da yok. Ama kararsızım ya birşey olursa korkusu var içimde. Senin günün doldu mu? Ne kadarlıksın? Son zamana kadar bekleyip karar vercem heralde.Evet canim nasip olursa normal istyrm.benm tüp bebek dktrmla farkli beni takip eden doktor.ben sordum sezaryen yapmak zorunda deglsn dedi.sen neden kararszsn
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?