- 3 Nisan 2014
- 6.862
- 4.434
- 178
- Konu Sahibi Nurbebekistiyor
-
- #69.941
Ben de emzirmeden mama vermiyodum önce emcen diyodum
Her şey zamanla yoluna girer canım sabretcez.
Yavrularımız iyi olsunlar yeter.
Bana iyi gelmiyo canim ya denedim.kesinlikle canım benim, bu arada yazmayı unuttum sütünden göğsüne sürünce iyi geliyor sanki canım çatlağa
ıkınma seslerı degıl.duygu yüklü seslerBenimki de oyle bugun hep yapti suan da emzirdim uyudu ama sesler cikiyor kakasini yaparken baya ses cikariyor
ben günde 3-4 kere pompa ile çekiyorum. yoksa acısı dayanılmaz oluyorBana iyi gelmiyo canim ya denedim.
sanki cigerlerim sökülüyo ilk 10 15 saniye
Allahtan emdikce ağrısı azalıyor.
Bebişler iyi olsun da napalım.
Arada çok dayanılmaz olunca pompaya sevk ediyorum memişleri
Aynen ya bi de annem çok kızıyor pompaya. Arada bebiş tutmuyor karnı toksa sütüm de taşıyor bahane oluyor bana taştı boşa gitcek diyorum pompayı istiyorumben günde 3-4 kere pompa ile çekiyorum. yoksa acısı dayanılmaz oluyor
dinlendiği zaman acı olmuyor.
hem pompa göğsü tamamen bosaltıyor ve yenısı gelıyor :=)
Aynen ya bi de annem çok kızıyor pompaya. Arada bebiş tutmuyor karnı toksa sütüm de taşıyor bahane oluyor bana taştı boşa gitcek diyorum pompayı istiyorum
Pompa yaparken arada bebeğime çektiriyorum memeyi bikaç saniye sonra yine pompa. Süt daha fazla geliyor öyle yapınca.
Elektrikli kullanmıyorum canım manuel. Aynen ben de emzirdikten sonra pompa yapıyorum en sonda kalın yağlı süt geliyor yavaş geldiği için oğluşum çekmiyor sağıp veriyorumpompanın hız ayarı yok mu?
heralde en cok işimi gören şey pompa oldu. hem göğsümü boşaltıyorum, hem de agrısız gecırıyorum günlerımı.
emzırdıkten sonra göğüslerı pompayla bosaltmak gerekıyormus yenısı gelsın dıye
kac cc içiyor pekı?Elektrikli kullanmıyorum canım manuel. Aynen ben de emzirdikten sonra pompa yapıyorum en sonda kalın yağlı süt geliyor yavaş geldiği için oğluşum çekmiyor sağıp veriyorum
Ben senin yerinde olsaydım epidural sezryan olurdum .bebeğimin sağlığını riske atmak istemezdim :)Merhaba hanımlar
Benim tahmini doğum tarihim de 25 ocak. Ancak bebiş 4000 gr üzeri iri Bebek ve gelişim olarak 2 hafta önce gidiyor. En başından beri hep normal doğum istedim. Sezaryen düşüncesi en baştan beri kabusum oldu. Dün doktorum riskli olabilir sezaryen yapalım deyince kaynar sular başımdan aşağıya döküldü diyebilirim. Bizim düşünmemiz gerekiyor deyip odadan çıktıktan sonra gözyaşlarımı tutamadım tabi. Eşim bebişi ve beni riske atmamak için sezaryen istese de ben onun doğumunun her anını yaşamak istiyorum. Galiba bu bende bir takıntı oldu.
Doktorun yanından ayrıldıktan sonra eşime de dedim ben bebeğimi doğduğu gibi kucağıma almak istiyorum. Doktorumu aradım ve çatı muayenesi istediğimi, normal doğum konusunda neden istekli olduğumu tekrar tekrar anlattım. hoş benden iyi biliyor mutlaka ama :) tekrar yola çıkıp doktora gittik ve doktor çatı muayenesinde risk alırsam denenebileceğini söyledi.
Aslında sorun sadece 4 kiloyu geçmesi değil bir de plesenta da yaşlanma dedikleri kalsidasyon olması. 1 ay kadar süredir bu konu var ve takipteyiz. Doktor normal doğumda omuz sorunu olabileceği gibi plesenta yaşlanmasına bağlı olarak doğumda bebişin oksijensiz de kalabileceğini aktardı
En son yanından ayrılırken Çarşamba ( beklenen doğum tarihinden 5gün önce. Normal doğum başlarsa sezaryene çevirmek sorun olur Dedi) sabah erken gel NST ye bakalım. Sonrasında plesenta yaşlanmasına bağlı olarak sorun olabilir mi diye bira sancı verip CST ile bebişin tepkilerini kontrol edelim. Sıkıntı olmazsa normal doğum olursa sezaryen yapalım Dedi.
Şuan o kadar karışık ki aklım. Ne yapacağımı bilmez haldeyim. Bir yandan sezaryen hep kolaylarına geliyor ondan böyle yapıyorlar diyorum. Bir yandan da Allah korusun bir şey olursa doğum Esnasında vicdan azabından kahrolurum diyorum. En baştan beri hayalim olan normal doğumu beklemek mi yoksa sezaryen yapmak mı
Taze anne ve anne adaylarının tecrübelerine ve bilgilerine ihtiyacım var
benımkı de hiç kusmadı bu zamana kadarBazen bebeğim ağızdan ve burundan kusuyor korkuyorum çok da emiyor gaz da var damak yarığı falan da yok niye burnundan geliyor ki
Kaç çıkarsakac cc içiyor pekı?
benım hiç 100 cıkmadı tek öğünde. genelde 60 cıkıyorKaç çıkarsa
2-3 saate bir emziroyorum. Emmezse en fazla 3 saat doldu mu sağıyorum 60 da çıkıyor 100 cc de.
Niye sorun olsun ki keşke benimki de hiç kusmasa. .senin bebis kaç günlük oldubenımkı de hiç kusmadı bu zamana kadar
bu da bı sorun mu ki?
son dediğin gibi düşünüyorum bende... Hayırlısı diyoruz napalım... Bende de sancı falan yok günüm dolana kadar beklemek istediğimi söyledim... Ama hemen ertesi güne de sezaryen günü verdi... Çocuğunu düşün yapacak bişey yok... Sezaryen ol gerekirse bebeğinden kıymetli değil... Hayırlısı olsun hakkında...Merhaba hanımlar
Benim tahmini doğum tarihim de 25 ocak. Ancak bebiş 4000 gr üzeri iri Bebek ve gelişim olarak 2 hafta önce gidiyor. En başından beri hep normal doğum istedim. Sezaryen düşüncesi en baştan beri kabusum oldu. Dün doktorum riskli olabilir sezaryen yapalım deyince kaynar sular başımdan aşağıya döküldü diyebilirim. Bizim düşünmemiz gerekiyor deyip odadan çıktıktan sonra gözyaşlarımı tutamadım tabi. Eşim bebişi ve beni riske atmamak için sezaryen istese de ben onun doğumunun her anını yaşamak istiyorum. Galiba bu bende bir takıntı oldu.
Doktorun yanından ayrıldıktan sonra eşime de dedim ben bebeğimi doğduğu gibi kucağıma almak istiyorum. Doktorumu aradım ve çatı muayenesi istediğimi, normal doğum konusunda neden istekli olduğumu tekrar tekrar anlattım. hoş benden iyi biliyor mutlaka ama :) tekrar yola çıkıp doktora gittik ve doktor çatı muayenesinde risk alırsam denenebileceğini söyledi.
Aslında sorun sadece 4 kiloyu geçmesi değil bir de plesenta da yaşlanma dedikleri kalsidasyon olması. 1 ay kadar süredir bu konu var ve takipteyiz. Doktor normal doğumda omuz sorunu olabileceği gibi plesenta yaşlanmasına bağlı olarak doğumda bebişin oksijensiz de kalabileceğini aktardı
En son yanından ayrılırken Çarşamba ( beklenen doğum tarihinden 5gün önce. Normal doğum başlarsa sezaryene çevirmek sorun olur Dedi) sabah erken gel NST ye bakalım. Sonrasında plesenta yaşlanmasına bağlı olarak sorun olabilir mi diye bira sancı verip CST ile bebişin tepkilerini kontrol edelim. Sıkıntı olmazsa normal doğum olursa sezaryen yapalım Dedi.
Şuan o kadar karışık ki aklım. Ne yapacağımı bilmez haldeyim. Bir yandan sezaryen hep kolaylarına geliyor ondan böyle yapıyorlar diyorum. Bir yandan da Allah korusun bir şey olursa doğum Esnasında vicdan azabından kahrolurum diyorum. En baştan beri hayalim olan normal doğumu beklemek mi yoksa sezaryen yapmak mı
Taze anne ve anne adaylarının tecrübelerine ve bilgilerine ihtiyacım var
Bazen 100 bile yetmiyo. Bazen dr 50yle doyuyo sonraki oğün faxla fazla iciyobenım hiç 100 cıkmadı tek öğünde. genelde 60 cıkıyor
o da yetıyo minnoşazaten 60 dan fazlası fazla gelebılır. anca bıtıyo
Bebeklerde burundan da cikabiliyor,fiskirir tarzda kusuyorsa cocuk drnuzu arayin .Danisin.Niye sorun olsun ki keşke benimki de hiç kusmasa. .senin bebis kaç günlük oldu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?