2016 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Ben de normal dogum taraftariyim ama risk varsa bebegi riske atmayin.

Hayirli olsun cnm.Bize moral verdin.Bol bol kokla bebisini..

1 dk bile normali düşünmezdim senin yerinde olsam.. benim bebeğim 4 kiloyu geçti doktor illa normal deneyecem diyor.. keşke bana da sezeryan dese anında yatrım

Ben senin yerinde olsaydım epidural sezryan olurdum .bebeğimin sağlığını riske atmak istemezdim :)

Epidural konusunda emin olamıyorum. Artık keşke her şeyi doğal seyrine bıraksaydım, araştırmasaydım daha Mutlu olurdum diyorum.

Doktoruma ne kadar güvenmek istesem de Türkiye'de sağlığın çok değersiz olduğunu biliyorum. Bu nedenle de gerçekten sezaryen gerekiyorsa bir takıntı uğruna bebişimi riske sokmam. Ama gerçekten gerekmeden bu yola girersem de üzülürüm.

Normal doğum hem anne hem de Bebek sağlığı için en faydalısı. Sezaryenin sonrası için riski çok fazla. Bağırsak yapışıklığı, içiniz güzel temizlenmezse kadın hastalıkları, tüm sezaryen doğum yapanların yıllar sonra bile ayağımı üşütsem dikiş yerlerim ağrıyor kelimeleri. Bir iki kişi dese neyse sanki anlaşmış gibi bir sürü kişiden duyulan şeyler. Normal doğumda vajinal deformasyon çok olabilir iri Bebek nedeniyle ama en fazla 1 saat süren bir operasyonla bunu aşabiliyoruz. Bu konuyla ilgili de doktorla her yönüyle açık konuştum. Bebişe bir şey olmadıktan sonra vajinal deformasyon için ameliyata razıyım diye.

Hepimiz için hayırlısı inşallah. Allah Hakkı'mızda hayırlı olanı gönlümüze razı, gönlümüzde olanı Hakkı'mızda hayırlı eylesin demekten fazla bir şey gelmiyor elimizden.

Bebişi olan tüm taze annelerin hem kendilerine hem de bebişlerine güzel ömürler dilerim.

Amin canım. Hepimiz için hayırlısı olur inşallah

Bugüne kadar o kadar rahat geldim ki. Hamileliğimin başından bu yana bir kere bile mide bulantısı, baş ağrısı dahi yaşamadım. 8. Aya kadar her gün rahat 100 kat merdiven çıktım. 32. Haftadan sonra da günde 30 kat merdiven rahat çıktım. Son günüme kadar çalıştım. Hala evden destek veriyorum ekibime. Hala daha hastanede elimi tutup kaldırmak isteyenlere teşekkür ediyorum tek hamlede ayaktayım. Sadece göbişten kaynaklı eğilemiyorum :) gün içerisinde yere minder atıp oturuyorum ve sorunsuz kalkıyorum hala daha Her şey bu kadar rahat giderken Bu bana son dakika golü oldu desem yeridir.

Bir yandan babam 6,5 kilo normal doğum, kardeşim4,5 kilo normal doğum. Ailede genetik neden olmasın demek de ayrı bir şey.

Allah kimseyi ikilemde bırakmasın. Olmazsa pazartesi devlet hastanesine de gidip alternatif bir değerlendirme yapayım. Ya da perinatologa gidip daha detaylı bir ultrasonla karar mı vereyim diye düşünmüyor da Değilim :)

Kaç çıkarsa
2-3 saate bir emziroyorum. Emmezse en fazla 3 saat doldu mu sağıyorum 60 da çıkıyor 100 cc de.

benım hiç 100 cıkmadı tek öğünde. genelde 60 cıkıyor
o da yetıyo minnoşa zaten 60 dan fazlası fazla gelebılır. anca bıtıyo

Tecrübeli anneler şu süt sağma işini nasıl kac saatte bir yapıyorsunuz azıcık anlatsanıza kolostrum dan sonra normal süt gelince bebek emdikten sonra sagiyor musunuz mesela,süt üretimini artırmak için. ..

genetiginiz baya etkili olabilir ama masallah baba kardes kilolu dogmus. ben de kilosunu bilmiyorum ama misal 4 kg yu gecse bile normal deniyorlar burada risk olmadigi takdirde. o yuzdn bilemiyoruz ama daha cok bebegin bas cevresi etkili deniyor normal dogumda,kilodan ziyade yani..ama su da var ki iki dogum seklini de takinti yapmamali yani napalim mecburen o ya da bu olacak,en onemlisi bebegimizin sag salim kucagimzda olmasi.. hep buna dua ediyoruz zaten anne adaylari olarak..eger imkan varsa son yazdgnzi yapin perinatolog ve detayli ultrasonla bebegin olculerini ogrenirsinz duruma bakarsiniz.. ama sonu sezeryan da olsa hic uzulmeyin en hayirlisini dileyip tevekkul edin derim

Doktordan bebekle ilgili bu kadar risk olabilecgini duyduktan sonra normal dogumu hic dusunemezdim bile. Allah korusun bisey olsa cok vicdan azabi cekersin. Spinal sezaryanda da kendinde oluyorsun ve bebegi goruyon ilk ciktiginda, kisa bi sure sonrada kucagina aliyorsun. Tabi karar senin genede, onemli olan saglikla kavusman yavruna.

Lohusalığında tek başına kalan varmı. Bugün 15 günüm doldu. Kayınvalide ve kayınpederden sıkıldım gitsinler istiyorum artık. Lohusa tek kalmaz diye beni korkutuyorlar. Bişey olur mu
ben sezaryen olduğum halde sadece 3 gün kaldı annem, eşim de 1 hafta izin aldı. korktuğum için değil oturup kalkmakta zorlandığım için.
ayetel kürsi, felak nas, ihlas vs bildiğin duaları aklına geldikçe oku, rahatlarsın.
eskiler çok korkutuyor bizi ki onlara muhtaç kalalım. inanma canım.
ilk anda yalnız kalınca bebekle, elin ayağına dolaşacak merak etme alışacaksın.

bebeğinde hiçbir sorun, risk olmasa normal doğum ısrarın anlaşılır ancak dr sorun var diyor, ciddi risklerden bahsediyor. ben olsam sezaryen derdim.

sezaryenden şikayeti olan da çok normal doğumdan şikayetçi olan da çok.
ben iki kez 1,5 yıl arayla sezaryen oldum, çok şükür bir şikayetim yok. iki arkadaşım normal doğum yaptı. biri 1 ay yataktan kalkamadı, bebeğinde omuz zedelenmesi var. diğeri bir daha ne hamile kalmayı düşünüyor ne de normal doğum.
yani risk her zaman her şekilde var.

benim kuzenimde gecen sene devlette normal doğum yaptı... Devlet yapar sorun değil ama kuzenim bayılmış resmen ama havası bin beş yüz şimdi 4.5 kilo doğurdum diyo ama ne gerek var normal doğum yapıp riske atmaya... Kendinide duşun...

Ya bişey sorucam gülmeyin bana... Epidural le spinal başka bişey mi... Farkı ne epidurali belden uyuşmalı kendinde olduğun hem normal hemde sezaryen de olduğunu biliyorum... Yanlış mı... Doğusunu Bi diyiverin bana...

Bildigim kadariyla epiduralde bel ve diz arasi spinalde belden asagi komple uyusuyor

yok yok bize öyle geliyo
aynen. gece yine sancı bel ağrısı. tam şiddeti artıyor dedim. gerisi gelmedi.

Ben de cevremdekilere hep ayni seyi soyluyorum. sanirim gercek sanci gelince bana inanmiycaklar
eşim alıştı artık. diyor bu sancılar kaç gün sürer. dedim belli değil. meğer o doğum sancısını soruyormuş.

Rabbim acısını göstermesin. insanın evi gibi olur mu..
Amin..

Allah analı babalı büyütmeyi nasip etsin. gözünüzaydın.
Amin. hayırlısıyla İnşaallah.

Rabbim hayırlısıyla sağlıcakla kucağınıza almayı nasip etsin.
hayırlısı neyse kalbinize doğsun İnşaallah.
Allah yardımcınız olsun.

kar yağmadan doğuraydım iyiydi.

Farklı canım ikisi de epidural hem normal doğumda hem sezeryan da uygulanabiliyo
Spinal sezeryande
Bir de kombine olanı var
Farkı da iğnenin yapıldığı yer :)

Eklentiler

• 20160117_124029.webp
    14,7 KB · Görüntüleme: 99
  • 20160117_123942.webp
    13,8 KB · Görüntüleme: 108
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…