- 19 Nisan 2011
- 384
- 183
- 123
- Konu Sahibi Nurbebekistiyor
-
- #69.961
Ben de normal dogum taraftariyim ama risk varsa bebegi riske atmayin.Merhaba hanımlar
Benim tahmini doğum tarihim de 25 ocak. Ancak bebiş 4000 gr üzeri iri Bebek ve gelişim olarak 2 hafta önce gidiyor. En başından beri hep normal doğum istedim. Sezaryen düşüncesi en baştan beri kabusum oldu. Dün doktorum riskli olabilir sezaryen yapalım deyince kaynar sular başımdan aşağıya döküldü diyebilirim. Bizim düşünmemiz gerekiyor deyip odadan çıktıktan sonra gözyaşlarımı tutamadım tabi. Eşim bebişi ve beni riske atmamak için sezaryen istese de ben onun doğumunun her anını yaşamak istiyorum. Galiba bu bende bir takıntı oldu.
Doktorun yanından ayrıldıktan sonra eşime de dedim ben bebeğimi doğduğu gibi kucağıma almak istiyorum. Doktorumu aradım ve çatı muayenesi istediğimi, normal doğum konusunda neden istekli olduğumu tekrar tekrar anlattım. hoş benden iyi biliyor mutlaka ama :) tekrar yola çıkıp doktora gittik ve doktor çatı muayenesinde risk alırsam denenebileceğini söyledi.
Aslında sorun sadece 4 kiloyu geçmesi değil bir de plesenta da yaşlanma dedikleri kalsidasyon olması. 1 ay kadar süredir bu konu var ve takipteyiz. Doktor normal doğumda omuz sorunu olabileceği gibi plesenta yaşlanmasına bağlı olarak doğumda bebişin oksijensiz de kalabileceğini aktardı
En son yanından ayrılırken Çarşamba ( beklenen doğum tarihinden 5gün önce. Normal doğum başlarsa sezaryene çevirmek sorun olur Dedi) sabah erken gel NST ye bakalım. Sonrasında plesenta yaşlanmasına bağlı olarak sorun olabilir mi diye bira sancı verip CST ile bebişin tepkilerini kontrol edelim. Sıkıntı olmazsa normal doğum olursa sezaryen yapalım Dedi.
Şuan o kadar karışık ki aklım. Ne yapacağımı bilmez haldeyim. Bir yandan sezaryen hep kolaylarına geliyor ondan böyle yapıyorlar diyorum. Bir yandan da Allah korusun bir şey olursa doğum Esnasında vicdan azabından kahrolurum diyorum. En baştan beri hayalim olan normal doğumu beklemek mi yoksa sezaryen yapmak mı
Taze anne ve anne adaylarının tecrübelerine ve bilgilerine ihtiyacım var
Hayirli olsun cnm.Bize moral verdin.Bol bol kokla bebisini..Kızlar allahın izniyle dün 13:44 3530 gr 48 cm oğluşum dünyaya geldi kanala inmemişti sezeryan ihtimali vardı 40+ 3 günü gecti falan derken sonuç olarak 13 saatin sonunda epiduralli normal dopum yaptım darısı tüm doğuramayanlara.. Normal istiyorum ama dayanabilirmiyim bilmiyorum diyen varsa gözü kapalı epidural yaptıraın etki gösterdikten sonra hiçbir acı hissetmiyosunuz sadece 10 cm acıklık oldugun da kasılmayı büyük bi basınç hissi ve agrıyı hissediyosun ondada ıkınmanız gerekiyo o kadarcık hissedin cnmMiniklerinize kavusmanız dileğiyle
durabildiğin kadar dur...uykummmm var r r r r r hep
1 dk bile normali düşünmezdim senin yerinde olsam.. benim bebeğim 4 kiloyu geçti doktor illa normal deneyecem diyor.. keşke bana da sezeryan dese anında yatrımMerhaba hanımlar
Benim tahmini doğum tarihim de 25 ocak. Ancak bebiş 4000 gr üzeri iri Bebek ve gelişim olarak 2 hafta önce gidiyor. En başından beri hep normal doğum istedim. Sezaryen düşüncesi en baştan beri kabusum oldu. Dün doktorum riskli olabilir sezaryen yapalım deyince kaynar sular başımdan aşağıya döküldü diyebilirim. Bizim düşünmemiz gerekiyor deyip odadan çıktıktan sonra gözyaşlarımı tutamadım tabi. Eşim bebişi ve beni riske atmamak için sezaryen istese de ben onun doğumunun her anını yaşamak istiyorum. Galiba bu bende bir takıntı oldu.
Doktorun yanından ayrıldıktan sonra eşime de dedim ben bebeğimi doğduğu gibi kucağıma almak istiyorum. Doktorumu aradım ve çatı muayenesi istediğimi, normal doğum konusunda neden istekli olduğumu tekrar tekrar anlattım. hoş benden iyi biliyor mutlaka ama :) tekrar yola çıkıp doktora gittik ve doktor çatı muayenesinde risk alırsam denenebileceğini söyledi.
Aslında sorun sadece 4 kiloyu geçmesi değil bir de plesenta da yaşlanma dedikleri kalsidasyon olması. 1 ay kadar süredir bu konu var ve takipteyiz. Doktor normal doğumda omuz sorunu olabileceği gibi plesenta yaşlanmasına bağlı olarak doğumda bebişin oksijensiz de kalabileceğini aktardı
En son yanından ayrılırken Çarşamba ( beklenen doğum tarihinden 5gün önce. Normal doğum başlarsa sezaryene çevirmek sorun olur Dedi) sabah erken gel NST ye bakalım. Sonrasında plesenta yaşlanmasına bağlı olarak sorun olabilir mi diye bira sancı verip CST ile bebişin tepkilerini kontrol edelim. Sıkıntı olmazsa normal doğum olursa sezaryen yapalım Dedi.
Şuan o kadar karışık ki aklım. Ne yapacağımı bilmez haldeyim. Bir yandan sezaryen hep kolaylarına geliyor ondan böyle yapıyorlar diyorum. Bir yandan da Allah korusun bir şey olursa doğum Esnasında vicdan azabından kahrolurum diyorum. En baştan beri hayalim olan normal doğumu beklemek mi yoksa sezaryen yapmak mı
Ben senin yerinde olsaydım epidural sezryan olurdum .bebeğimin sağlığını riske atmak istemezdim :)
son dediğin gibi düşünüyorum bende... Hayırlısı diyoruz napalım... Bende de sancı falan yok günüm dolana kadar beklemek istediğimi söyledim... Ama hemen ertesi güne de sezaryen günü verdi... Çocuğunu düşün yapacak bişey yok... Sezaryen ol gerekirse bebeğinden kıymetli değil... Hayırlısı olsun hakkında...
Kaç çıkarsa
2-3 saate bir emziroyorum. Emmezse en fazla 3 saat doldu mu sağıyorum 60 da çıkıyor 100 cc de.
benım hiç 100 cıkmadı tek öğünde. genelde 60 cıkıyor
o da yetıyo minnoşazaten 60 dan fazlası fazla gelebılır. anca bıtıyo
Amin canım. Hepimiz için hayırlısı olur inşallah
Bugüne kadar o kadar rahat geldim ki. Hamileliğimin başından bu yana bir kere bile mide bulantısı, baş ağrısı dahi yaşamadım. 8. Aya kadar her gün rahat 100 kat merdiven çıktım. 32. Haftadan sonra da günde 30 kat merdiven rahat çıktım. Son günüme kadar çalıştım. Hala evden destek veriyorum ekibime. Hala daha hastanede elimi tutup kaldırmak isteyenlere teşekkür ediyorum tek hamlede ayaktayım. Sadece göbişten kaynaklı eğilemiyorum :) gün içerisinde yere minder atıp oturuyorum ve sorunsuz kalkıyorum hala daha Her şey bu kadar rahat giderken Bu bana son dakika golü oldu desem yeridir.
Bir yandan babam 6,5 kilo normal doğum, kardeşim4,5 kilo normal doğum. Ailede genetik neden olmasın demek de ayrı bir şey.
Allah kimseyi ikilemde bırakmasın. Olmazsa pazartesi devlet hastanesine de gidip alternatif bir değerlendirme yapayım. Ya da perinatologa gidip daha detaylı bir ultrasonla karar mı vereyim diye düşünmüyor da Değilim :)
Tecrübeli anneler şu süt sağma işini nasıl kac saatte bir yapıyorsunuz azıcık anlatsanıza kolostrum dan sonra normal süt gelince bebek emdikten sonra sagiyor musunuz mesela,süt üretimini artırmak için. ..
Merhaba hanımlar
ben sezaryen olduğum halde sadece 3 gün kaldı annem, eşim de 1 hafta izin aldı. korktuğum için değil oturup kalkmakta zorlandığım için.Lohusalığında tek başına kalan varmı. Bugün 15 günüm doldu. Kayınvalide ve kayınpederden sıkıldım gitsinler istiyorum artık. Lohusa tek kalmaz diye beni korkutuyorlar. Bişey olur mu
Epidural konusunda emin olamıyorum. Artık keşke her şeyi doğal seyrine bıraksaydım, araştırmasaydım daha Mutlu olurdum diyorum.
Doktoruma ne kadar güvenmek istesem de Türkiye'de sağlığın çok değersiz olduğunu biliyorum. Bu nedenle de gerçekten sezaryen gerekiyorsa bir takıntı uğruna bebişimi riske sokmam. Ama gerçekten gerekmeden bu yola girersem de üzülürüm.
Normal doğum hem anne hem de Bebek sağlığı için en faydalısı. Sezaryenin sonrası için riski çok fazla. Bağırsak yapışıklığı, içiniz güzel temizlenmezse kadın hastalıkları, tüm sezaryen doğum yapanların yıllar sonra bile ayağımı üşütsem dikiş yerlerim ağrıyor kelimeleri. Bir iki kişi dese neyse sanki anlaşmış gibi bir sürü kişiden duyulan şeyler. Normal doğumda vajinal deformasyon çok olabilir iri Bebek nedeniyle ama en fazla 1 saat süren bir operasyonla bunu aşabiliyoruz. Bu konuyla ilgili de doktorla her yönüyle açık konuştum. Bebişe bir şey olmadıktan sonra vajinal deformasyon için ameliyata razıyım diye.
Hepimiz için hayırlısı inşallah. Allah Hakkı'mızda hayırlı olanı gönlümüze razı, gönlümüzde olanı Hakkı'mızda hayırlı eylesin demekten fazla bir şey gelmiyor elimizden.
Bebişi olan tüm taze annelerin hem kendilerine hem de bebişlerine güzel ömürler dilerim.
benim kuzenimde gecen sene devlette normal doğum yaptı... Devlet yapar sorun değil ama kuzenim bayılmış resmen ama havası bin beş yüz şimdi 4.5 kilo doğurdum diyo ama ne gerek var normal doğum yapıp riske atmaya... Kendinide duşun...Amin canım. Hepimiz için hayırlısı olur inşallah
Bugüne kadar o kadar rahat geldim ki. Hamileliğimin başından bu yana bir kere bile mide bulantısı, baş ağrısı dahi yaşamadım. 8. Aya kadar her gün rahat 100 kat merdiven çıktım. 32. Haftadan sonra da günde 30 kat merdiven rahat çıktım. Son günüme kadar çalıştım. Hala evden destek veriyorum ekibime. Hala daha hastanede elimi tutup kaldırmak isteyenlere teşekkür ediyorum tek hamlede ayaktayım. Sadece göbişten kaynaklı eğilemiyorum :) gün içerisinde yere minder atıp oturuyorum ve sorunsuz kalkıyorum hala daha Her şey bu kadar rahat giderken Bu bana son dakika golü oldu desem yeridir.
Bir yandan babam 6,5 kilo normal doğum, kardeşim4,5 kilo normal doğum. Ailede genetik neden olmasın demek de ayrı bir şey.
Allah kimseyi ikilemde bırakmasın. Olmazsa pazartesi devlet hastanesine de gidip alternatif bir değerlendirme yapayım. Ya da perinatologa gidip daha detaylı bir ultrasonla karar mı vereyim diye düşünmüyor da Değilim :)
Bildigim kadariyla epiduralde bel ve diz arasi spinalde belden asagi komple uyusuyorYa bişey sorucam gülmeyin bana... Epidural le spinal başka bişey mi... Farkı ne epidurali belden uyuşmalı kendinde olduğun hem normal hemde sezaryen de olduğunu biliyorum... Yanlış mı... Doğusunu Bi diyiverin bana...
aynen. gece yine sancı bel ağrısı. tam şiddeti artıyor dedim. gerisi gelmedi.yok yok bize öyle geliyo
eşim alıştı artık. diyor bu sancılar kaç gün sürer. dedim belli değil. meğer o doğum sancısını soruyormuş.Ben de cevremdekilere hep ayni seyi soyluyorum. sanirim gercek sanci gelince bana inanmiycaklar
Rabbim acısını göstermesin. insanın evi gibi olur mu..ohh sonunda girebildim foruma yaa doğumdan sonra giremeyenleri şimdi daha iyi anlıyorum.elime telefonu alamıyorum valla.hastanede 2 gece kalmak zorundaydık.kabus gibiydi.ağladım sinirden.tam lohusalık psikolojisiydi.ağrılar bir yana bebiş o kadar huzursuzdu ki hastanede.bi de tabi huyunu suyunu bilmediğiniz bi cimcime.anca anca anlıyorum dilinden
ne zaman ne istiyo ne derdi var.dün gece mama vermek zorunda kaldık.hala kolostrum geliyo süte dönmedi.sürekli. memede ama doymuyo yavrum.şimdi eve geldik evde daha rahatız tabi.annem en büyük yardımcım allah razı olsun kayınvalidem de geliyor bu gece.bundan sonra daha rahat olurum inşallah.herşeye rağmen ana olmak çok zor ama harika bi duygu anlatılmaz yaşanır.uykusuzluk yorgunluk bile tatlk geliyor.hala doğurmayanlara da bir an önce hayırlısıyla bu duyguyu tatmaları için dua edicem.
Allah analı babalı büyütmeyi nasip etsin. gözünüzaydın.Kızlar allahın izniyle dün 13:44 3530 gr 48 cm oğluşum dünyaya geldi kanala inmemişti sezeryan ihtimali vardı 40+ 3 günü gecti falan derken sonuç olarak 13 saatin sonunda epiduralli normal dopum yaptım darısı tüm doğuramayanlara.. Normal istiyorum ama dayanabilirmiyim bilmiyorum diyen varsa gözü kapalı epidural yaptıraın etki gösterdikten sonra hiçbir acı hissetmiyosunuz sadece 10 cm acıklık oldugun da kasılmayı büyük bi basınç hissi ve agrıyı hissediyosun ondada ıkınmanız gerekiyo o kadarcık hissedin cnmMiniklerinize kavusmanız dileğiyle
Rabbim hayırlısıyla sağlıcakla kucağınıza almayı nasip etsin.Merhaba hanımlar
Farklı canım ikisi de epidural hem normal doğumda hem sezeryan da uygulanabiliyoYa bişey sorucam gülmeyin bana... Epidural le spinal başka bişey mi... Farkı ne epidurali belden uyuşmalı kendinde olduğun hem normal hemde sezaryen de olduğunu biliyorum... Yanlış mı... Doğusunu Bi diyiverin bana...
Ya bişey sorucam gülmeyin bana... Epidural le spinal başka bişey mi... Farkı ne epidurali belden uyuşmalı kendinde olduğun hem normal hemde sezaryen de olduğunu biliyorum... Yanlış mı... Doğusunu Bi diyiverin bana...
Hemde cok degerli olacakbizmki dio pirt pirt yaparsa kaka yaparsa kokcak ayy dicen mi,diyorumm ohh ohhh diycez biz o zamanlaroglumun pirti kakasi cok degerli olcak hehehe
Ben de emzirmeden mama vermiyodum önce emcen diyodum
Her şey zamanla yoluna girer canım sabretcez.
Yavrularımız iyi olsunlar yeter.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?