- Konu Sahibi Nurbebekistiyor
-
- #70.101
Ye canim ben dogim yaptim 1 haftada 8 kilo gitti 5 kilom kaldiBen de saldım valla kilo olayını
Toplam 17 idi 16,5 a düştü
Annem de burda yiyorum valla canım ne isyerse ohh sefamm olsun
Canim valla ye gitsin bende şu son günlerimin tadını cıkarıyorum, 8 ay boyunca dikkat ettim ama artık canım ne isterse yiyorum :)) bende hala geziyorum, doğumum tam nezaman olur henüz bilemediğimden. Seninki sezeryanmı olcak carşamba günü?
Kizlar bende sizin gibi kadiniyodum acile gittim hemen yatrdilar ve sezeryana girdim.gebelik kolestazi bu ve cocuk icin cok riskli bir durum.anne ve bevegin hayatini riske dokuyo.bencd hemen en yakin acile gidin.kadin dogum aciline
Ben de saldım valla kilo olayını
Toplam 17 idi 16,5 a düştü
Annem de burda yiyorum valla canım ne isyerse ohh sefamm olsun
Evet gece on ikiye bes kalaya kadar birseyler yeyip içtim ben. Serum da takilmisti ameliyattan evvel. Hic basim agrimadi belimde de bir sikinti yoktu. Ameliyattan sonra uyuşukluk geconce hemen kimildamamak lazımmış ben kimildamadim belki de ondan agrim olmaduBas agrisi olmasindan bende korkuyorum, aneztezi uzmani arkadasim var ona sordum, sivi yuklemesi iyi yapilirsa sorun olmayacagini soyledi, sezaryana girmeden once serumlara baslamak gerekiyormus, banada gece 12 ye kdr bol bol su ic dedi, sezaryandan bi gun once. Sende de sorun olmamis, serumlara erken mi basladilar?
Telden yazdığım için öyle çıkmış..aventin var demek istemiştim ☺☺Eki Görüntüle 1747380 bunu kullanıyorum. sıkmadıktan sonra cıkmıyor ve cıkınca damla damla cıkıyor
anne memesındekı gıbı.
avent 2 ne demek?
Evet ben de basinda bi bekci bırakıyorum tuvalete falan gittiğimde. Ama işte gece uykusuzluktan galiba dusunemedim el kadar bebeye uykusunda emzik verilmeyecegini...geçmiş olsun. ben uykusunda vermıyorum. insan nasıl korkuyor dimi. ben pek yalnız bırakamıyorum mesela bebegı. uyurken bıle basında biri olmalı.
Safra asidine baktir.devlette yspilmiyor benn ozelde yaptrdim.ozel labaratuvarda.orda kesin sonuc cikiyorÇarşambaya kadar olursa normal doğum, olmazsa mecburi sezeryan, gebelik zehirlenmesinden dolayı daha fazla bekleyemeyiz dedi doktorum
Canim bizimkisi sebebsiz yere kaşıma, gebelik kolestazi de karaciğer enzim testlerine bakılıyor, ama ikimizinki de normal... ki bir sürü test yapıldı gene de bişi çıkmadı ben de...
Darısı başıma canım :)Ye canim ben dogim yaptim 1 haftada 8 kilo gitti 5 kilom kaldi
Bayanlar nasipse bende yarin sabah 10 da giriyorum doguma.sezeryan olacagim icin sutum gelmez diye (ilkinde 4-5gun gelmedi) yanimda yiyecek ne gotureyim gaz yapmicak.sut yapacak.bana yardim edin kara kara dusunuyorum
Benimki arada krizleri oluyor da genel olarak sakin. Kolda uzanmayı uyumayı seviyor. Kucak değil ha. kol
Rabbim saglikla sihhatle kucagina almayi nasip etsin canim darisi bizlere insallahKızlar yarın sabahtan sezaryen olacağım . Kazasız belasız sağ salim inşallah yavrumu alayım kucağıma. Dualarınızı bekliyorum
Annelerin hakkı ödenmez kuzumkv geldi gitti bile kıazz süt olmi uyumayınca
Evet canım aynı oldu hatta buraya yazmıştım. .geçecek merak etmeKizlar sezeryandan donra 10 gun gecti ve dikis yerlerim yaniyo.sanki yarama tuz basiyo gibi.sizdede boyle oldumu.sabah pansimana gidecem.dikislerimi alacaklar
Insallah, sorunsuz bir sekilde saglikla kavusursunuz birbirinizeKızlar yarın sabahtan sezaryen olacağım . Kazasız belasız sağ salim inşallah yavrumu alayım kucağıma. Dualarınızı bekliyorum
Bence birşeyin üstüne bu kadar düşmeyin derim ben.Doktorunuzu dinlemek en mantıklısı. Hepimiz her ne kadar normal doğum istesekte herkese kısmet olmayabiliyor. Ben sizin yerinizde olsam %1 risk var sezeryan yapalım dese doktor hiç zorlamazdım. Birşey olur falan diye çok korkardım.Epidural konusunda emin olamıyorum. Artık keşke her şeyi doğal seyrine bıraksaydım, araştırmasaydım daha Mutlu olurdum diyorum.
Doktoruma ne kadar güvenmek istesem de Türkiye'de sağlığın çok değersiz olduğunu biliyorum. Bu nedenle de gerçekten sezaryen gerekiyorsa bir takıntı uğruna bebişimi riske sokmam. Ama gerçekten gerekmeden bu yola girersem de üzülürüm.
Normal doğum hem anne hem de Bebek sağlığı için en faydalısı. Sezaryenin sonrası için riski çok fazla. Bağırsak yapışıklığı, içiniz güzel temizlenmezse kadın hastalıkları, tüm sezaryen doğum yapanların yıllar sonra bile ayağımı üşütsem dikiş yerlerim ağrıyor kelimeleri. Bir iki kişi dese neyse sanki anlaşmış gibi bir sürü kişiden duyulan şeyler. Normal doğumda vajinal deformasyon çok olabilir iri Bebek nedeniyle ama en fazla 1 saat süren bir operasyonla bunu aşabiliyoruz. Bu konuyla ilgili de doktorla her yönüyle açık konuştum. Bebişe bir şey olmadıktan sonra vajinal deformasyon için ameliyata razıyım diye.
Hepimiz için hayırlısı inşallah. Allah Hakkı'mızda hayırlı olanı gönlümüze razı, gönlümüzde olanı Hakkı'mızda hayırlı eylesin demekten fazla bir şey gelmiyor elimizden.
Bebişi olan tüm taze annelerin hem kendilerine hem de bebişlerine güzel ömürler dilerim.
Merhaba, gözünüz aydın, Allah analı babalı büyütmek nasip etsin yavrunuzu.Merhaba annişler, uzun zamandır yazamıyorum ama takip etmeye çalışıyorum. Ben de doğum yaptım. 37. Hafta sonuna kadar çalışmıştım. Son 1 hafta da eksiklerimi tamamlamaya çalıştım. Bebiş 38+3 te geldi. O gün hastane çantamı kapatmıştım. Sonuna kadar çalışınca ancak evde yapılacak işleri hallet, son alışverişleri yap derken. Doğumdan 1 gün önce metroda alışverişteydik, ondan önceki gün forum alışveriş merkezinde, bir gün öncesi kemeraltında derken fazla hareketten bebiş erken geldi. Normal Doğum yapanları sormuş bir arkadaş. Doğum olduğu gün sabaha karşı adet sancısı şeklinde 7 dakikada bir sancım vardı ama geçti. Öğleden sonra ara ara geldi sancım. Akşamüzeri tekrar sıklaştı, bir yandan bebeğin uyku setini ütülüyorum bir yandan eşim karşımda sancıların sıklığını ve süresini not ediyordu. Doktoru aradık 1 saat bekleyin sancıları takip edin dedi. 1 saat sonra 5 dakikada bir 25-30 saniye süren sancılarım vardı. Bebeğin yatağını yaptık duş alıp hastaneye gittik. İlk ebe muayene etti. Hastaneye vardığımızda sancılar 3 dakikaya düşmüş, 5 cm de açılmam vardı. Lavman yaptılar. Aslında 1 gün sonra doktor randevum vardı. Çatı muayenesi yapılacak ve doğum şeklini belirleyecektik. Doktor da muayene etti. Ebe çatımın dar olduğunu söylemişti ama doktor ben seni doğurturum zaten bebek kilolu değil dedi. Çatı muayenelerinden sonraki sancılarım berbattı. Epidural yapıldı. 22:00 gibi hastanedeydik, 01:10 da doğum başladı 01:52 de 3150 gr bebiş geldi. Her sancıda ıkınıyorsun ve son 2-3 sancıda ebe üzerine abanıyor, en kötüsü oydu. Bebek çıkarkenki his anlatılamaz. Sonra yarım saatte dikiş falan atıldı ertesi günü akşamüzeri taburcu olduk. Gece hemşire emzirmeye yardımcı oldu. İlk günlerde meme ucumu elimle tutup verdim. Çok şükür güzel emdi ama bende 3 gün hiç süt gelmedi. Mama verdik şırınga ile. Onu da az vermişiz. Sarılık oldu ama saat başı emzirmeler ile ve sütümün yavaş yavaş gelmesi ile çok yükselmeden atlattık. Çatımın dar olmasına rağmen normal doğum yapabilmemin tek nedeni çok hareketli olmuş olmam. İnşallah herkes kolayca atlatır.
Bende dr a hep onu derdim :) kakasini yicek cocuk artik diye.oyle bi suphem yok keyfi yerinde merak etme diyordu.40+2 de dogdu kizim biliyorum cok zor son hafta bisi olmaz allahin izniyle. Ama cok haklisin.. keyfi yerinde degilse dr anlar zaten alir hemen kalp atislarindan anlasilir oCanım bende kendi gelsin istiyorum ama 40 haftayı geçince genelde kaka fln yapıyo ya bebişler ondan çok korkuyorum riske girmek istemiyorum 4 gün sonra 40 haftamız doluyo bakalım nolcak
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?