2016 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Okuyunca kendi eşimi gördüm yazmak istedim. İki gün önce sezeryanla doğum yaptım. Eşimde yanımda iki gündür deli etti beni. Kaynana gibi başımda herşeye karışıyor. Zaten göğüslerim yara oldu emziremiyorum. Bide başıma dikilip herşeyi çok biliyomuş gibi karışması deli ediyor. Bide izin almış işden 10gün evde kafayı yedirtcek bana Bu arada sezeryanlı anneler sütünüz ne zaman geldi? Benim az geliyor mama takviyesi yaptılar. Çok üzüüyorum. Evde de devam edin dediler. Emzirirken ağlıyorum resmen çok yara oldu. O sürdüğüm lasninohlar hiç bir halta yaramadı sizler neler yaptınız bu dönemde

Göğüslerine bolca zeytinyağı döküp peceteyle kapat canım
Benimkiler kaniyordu artık çok fenaydi. Zeytinyagiyla iyilesti.

Kızlar geçen bir yazı okudum bebeklerin gazlariyla ilgili. D vitaminin gaz yapabilecegini yazıyordu. Hepimiz d vitamini damlasi kullaniyoruz.ben denemek için 2 gün vermedim.bebegimin gaz sıkıntısı azaldı gerçekten.bu konuda bilgisi olan varmı? Bizim doktor her gittigimizde özellikle soruyor damlayı kullanmakta gerekli ama bu çocuklar neden bu kadar gazlı. Eskiden yokmuş gaz maz...annelerimiz d vitamini vermismi acaba bize?

Erkekler daha evhamlı sanırım, bizde de durum yakın. Neden hapşırdı, neden korkuyo, neden uyurken ses çıkarıyor, neden, neden, neden?...

Benimki de nie aglıyo diye soruyor ? Sanki ben müneccimim ..ne biliyim gazı vardır diyorum..

Biraz fazla aglası hemen hastaneye gidelim diye tutturuyo.

Bebek bu aglar yani

1 şubatta doğum yapmıştım kızlar, 5 inde işitme testimiz için dr a geldik kan tahlili istedi, kanda enfeksiyon çıktı ve yatış yaptılar, bi hafta antibiyotik tedavisi görcez.. Zaten sütüm geç gelmişti, bi de bu oldu üstüne iice azaldı, mama kullanıyoruz..bize dua edin teyzeleri, iyileşelim biran önce

Ya öküz doktorlar hiç bununla ilgili biley demediler bana . Belki benim miniğimde a pozitif ondan sürüyo bu sarılık.

Derhal soriciim ve burunlarından getiricim . Nasıl doktor bunlar ya
Benimde oyleydi canim. Ben 0+, bebek babasinin kaninda a+ . Ab0 uyusmazligi deniliyo buna. Bizimkilerin fototerapi sonrasi 13u gecmedigi icin daha artmazmis, oyle demisti doktor

Bebegi olup burada takilabilenleri takdir ediyorum arkadaslar. Benim resmen saftim kaydi. Hic uyumayan bebek yapmisiz, hep memede olmak istiyor, tabi oyle olunca ne meme dayaniyor ne sut doyurucu oluyor. Zaten sutum 7 gunde anca geldi, oda cok degil. Sarilik oldu, mamaya basladik. Emzikde veriyorum, ne kadar zararli sey varsa hepsini yaptim yani, vicdanim sizliyor, psikolojim bozuldu. Annemde bgn gitti mecburen, kayinvalidem geldi, oda bu cocuk neden surekli agliyor, doktora goturun demekten baska bisey yapmiyor. Esim zaten hic biseyden anlamiyor, bebegi bile tutamiyor.
En fazla 45 dk falan uyuyor bizimki, oda mizir mizir, neden sessiz uyuyamiyor onuda anlamadim.
Gobegi dustu ama kanama var, sali gunu kontrolu var, K vit ignesi yapcaklarmis.
Bayagi icimi doktum. Okuyabilsem burada yararli cok sey vardir eminim ama su an bile mizirdaniyor, Allah'im sen yardim et, ne zormus annelik.

Kızlar 3 gün oldu uyumadim kızım köpük köpük kaka yaptı Dr a gittik lavman yaptılar gaita mikroskobisi amip ve rota negatif çıktı şimdi de kakasi mukuslu emmek istemiyor huzursuz adeta meme ile kavga ediyor ne yapacağımı şaşırdım

Canim benim durum fena, kipirdamalardan uyumuyor ,uyuyacagida yok zati. Fenalardayim, lohusa depresyonuna bile girmis olabilirim.
Memeyi emzik yapti, yara oldu, agzi pamukcuk oldu, gobegi dustu ama kaniyor. Cok sukur tabi Allah buyuk dert vermesin ama ilk donemler cok zormus. Kendimi cok yetersiz hissediyorum.

Kızlar siz emzirirken kaynananız tepenizde ayakta dikilip sizi izlese ve sürekli yorum yapsa yok yutkunmuyo bilmem ne diye ne tepki verirsiniz ben bişey diyemiyorum ya valla kendimi dövesim var
o kaynanamı Allah bildiği gibi yapsın... Sütüm var yetiyo da... Durup durp mememi sıkıyo varmı süt yetmiyodur deyip duruyor... Nefret ettim kadından... Sürekli emiyo pis karı demiyo ne güzel bakıyo çocuğa diyo... Çocuk mememi yara yaptı aferin benim kızıma em em sen diyo... Demiyo ki ah kızım yazık sana memen yara olmuş falan... Yok ya ana gibi yok...

En azından yalnız değilmişim eş konusunda... Gögüs ucu yaralarına gelince kapatma sakın göğüslerini, emzirdikten sonra bi kaç damla sütünü sür açık kalsın, tüm gün,üşütmemek için emzirme sütyeni giy, biliyorum kötü görüntü memeler ortalıkta dolaşmak ama benimkisi öyle geçti, uyurken bile açıktı göğüslerim,sonra gögüs kalkanı aldım, arada kantoron yağı ve lansilosh sürdüm

Kız bizim kan grubuda oyle ama doktor bunla ilgili bişey demedi hiç..direnç sarılığı mı varmış. Bi soyle nolur ilk covukta ne zaman gecti ? Ay gecsinde artık . Takmaya basladım cunku
Direnç sarılığı değil canım. Sarılığı dirençli yani kolay kolay geçmiyor. Kan grubu önemli bi faktör kan grubunu gectim bu lanet sarılık bildiğimiz rh faktörü bilmediğimiz mn faktörü nden bile etkileniyor.bol bol emzirneden başkada çaresi yok.20 gün ışık açık uyuduk.perşembe bir aylık olacak bizde de suan en az 8 seviyesinde sarılık. Ilk kızımda 2 aya yakın bi zaman da toparlamis ti

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…