2016 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bizim çok büyük gaz sıkıntımız var. Senin dediklerini yapacağım gaz için başka yaptığın bişey var m? Ve bunları içerken aç-tok farkediyor mu?

Gaz için yaptığım başka bir şey yok. Unutmamak gereken en önemli şey ruh sağlığı. Bizim her türlü stresimiz bebeğe geçiyor. Kendimizi rahatlatmamız gerekiyor ki Bebek'te de stres olmasın. Benim de hayatımda stres kaynakları oluyor bakıyorum sinirleniyorum hemen uzaklaşıyorum onlardan. Biri geldi rahatsız mıyım ondan çocuğu emzirme bahanesi ile alıyorum uzaklaşıyorum ya da alt açma vs. Bahane çok :) bazen belli kişilerden 5 dakika bile uzak dursan ilaç geliyor

Açlık tokluk konusunda özellikle seçimim yok ama rezenenin 1 bardağını kahvaltıdan sonra bir bardağını da akşam yatacağıma yakın içiyorum kesin. Kompostoyu akşam yemeğinde yiyiyorum. Hurma yanımda duruyor aklıma estikçe yiyiyorum. Kayısı çayının 1 bardağını öğle yemeğinde içiyorum. 2. Bardak ne Zaman eserse. Anne çayını keyif çayı gibi düşünüyorum. Tv karşısına oturduğumda içiyorum. Çayı şekersiz tükettiğim için Demir nedeniyle az içiyorum. Gaz yaptığı bariz bilinen gıdalar dışında her gediğim için gaz yapar mı diye önden bakmıyorum. Bu beni strese sokar ve yorar diye düşünüyorum.

Her emzirmeden sonra bebişi göğsüme yatırıp sırtını ovuyorum. Zaten koca gün göğsümde uyumayı seviyor. İşe başlayınca yapamayacağım o nedenle şimdi keyfini sürüyorum.

Belki işe başlayacağım için her anın keyfini çıkarmaya odaklıyım. Bir sorunla karşılaştığımda dert etmek yerine sağlıklıyız şükür deyip ilk anneliğim acemiliğim normal, bebeğimin kendini ifade şeklini öğreneyim kısmındayım. Mesela benim bebiş altı pis ise ve aynı anda aç ise altı temizlenmeden hayatta emmez. Memeyi ısrarla emmiyorsa diyorum altı pis. Altı temizlenince saldırıyor memeye. Motor gelişimini yavaşlattığı için eldiven kullanmıyorum. Eller kollar özgür değilse ağlıyor :) bunun gibi şeyleri sürekli takip edip neyi seviyor neyi sevmiyor onlara odaklıyım.

Ne düşünürsen o olurmuş. Bir kere bile gazı mı var gazını çıkarsın diye sırtını sıvazlamadım. Göğsüme yatırdığımda sırtını sıvazlarken anne karnında hep karnımı ovaladım şimdi onun sırtını ovuyorum o günlerdeki gibi hisseder diyorum.

Belki mesleğim insanları analiz etmek ve sorunlarını çözmek olduğu için mesleki alışkanlıklarımı sürdürüyorumdur

H

Him anladim ben doktorumuzun soyledigi a,c,d,e vitamin karisimini veriyorum.saglik ocaginin verdigini kullanmadim hic.oyuzden bilemedim.
Doktor bizede oyle bisey yazmisti aldimda ama kullanmadim, 13-14 danla oldugu icin bi tereddut ettim vermekte o yuzden saglik ocagindan verdiklerini kullaniyodum ama gaz yapiyo falanda diyolar, bir daha doktora gittigimde sorucaktim bende

Kızlar çok giremiyorum bugünler ama geriden geriden takip ediyorum mesajları.herkes ve bebişler iyidir umarım
Kaç gündür yazıcam unutuyorum benim çocuk doktorum sütünü sağma azaltır dedi.aklınızda bulunsunn :)

Bayanlar doğumdan beri sutum az geldiği için mama desteği veriyorduk bebegime.sanirim midesini büyüttük şimdi memedeyken zirliyo mama verince rahat.memeyi tamamen bosaltmiyo diye emdikten sonra sagayim dedim 10 cc bile cikmadi.biberonun dibi anca doldu.humana laktamil rezene komposto içiyorum sütlü pirinç çorbası falan ama durum bu.ama mesela bi gun laktamil öteki gün humana içiyorum aynı gunde icmiyom.çok moralim bozuk çocuğa bakamıyorum da durmuyo bende saatlerce uğraşıyorum canıma tam edince anneme ativeriyom.ne bakabiliyorum ne doyurabiliyorum böyle nasıl anne olunur

Arkadaşlar egepole martta doğum yapacağım allah nasip ederse sezaryan olacak spinal daha önce orada doğum yapan arkadaşlar ameliyata alınmadan önce neler yaptılar hazırlık için lavman ,idrar sondası,onluk gibi

bizde sarılık değeri 5.3 aslında görüntüde de çok sarı diil ama vücuttan çıkmadığı için tahlil yapıldı, tahliller de temiz çıktı çok şükğr. Gündrn güne azalıyo sankii sizden de bi an önce gidrr inşallahh

Okurken üzerimden bir yük kalktı ...
Aboıo...
ALLAH razı olsun gıaz...
enerjiğim stresizim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…