- 5 Haziran 2014
- 926
- 376
- 123
- Konu Sahibi Nurbebekistiyor
-
- #73.801
Esim bu yil ki tüm özel günleri kapsayan bi hediye almış.. Doğum hediyesi+14 şubat+gelecek ay doğum günüm .. Benden bu yıl bisey bekleme dedi
Bayanlar doğumdan beri sutum az geldiği için mama desteği veriyorduk bebegime.sanirim midesini büyüttük şimdi memedeyken zirliyo mama verince rahat.memeyi tamamen bosaltmiyo diye emdikten sonra sagayim dedim 10 cc bile cikmadi.biberonun dibi anca doldu.humana laktamil rezene komposto içiyorum sütlü pirinç çorbası falan ama durum bu.ama mesela bi gun laktamil öteki gün humana içiyorum aynı gunde icmiyom.çok moralim bozuk çocuğa bakamıyorum da durmuyo bende saatlerce uğraşıyorum canıma tam edince anneme ativeriyom.ne bakabiliyorum ne doyurabiliyorum böyle nasıl anne olunur
Emzik ağzında uyurken dikkat et canım benimki boğulduydu geceBEBISLERINI EMZIGE ALISTIRAMAYAN BAYANLAR.KIZIM BUGUN 25 GUNLUK OLDU..3 GUN ONCE BURDA NISAN YAGMURU ARKADASIN DEDIGI TAKTIGI DENEDIM COK ISIME YARADI.YANI SIMDILIK 3 GUNDUR KIZIM EMZIGI ALIYO MASALLAH BIRAKMAZEMZIGI VERIYORUM KULAGININ DIBINDEDE POSET FISIRDATIYORUM DIKKATI DAGILMIS OLUYO BU SEKILDE.VE EMZIGI ALIYO BAZEN ALMICAK OLURSADA EMZIGIN ARKASINA TIK TIK VURUP YINE POSET FISIRDATIYORUM COK ISIMIZE YARADI.DENEMENIZI SIDDETLE TAVSIYE EDERIM.GEC KALDIM DEMEYIN BENIMKI 22 GUNLUKKEN ALDI EMZIGI
Kızlar çok giremiyorum bugünler ama geriden geriden takip ediyorum mesajları.herkes ve bebişler iyidir umarım
Kaç gündür yazıcam unutuyorum benim çocuk doktorum sütünü sağma azaltır dedi.aklınızda bulunsunn :)
canım aynısının tıpkısı ben.senin de süt kanalların tıkalı sanırım.sıcak havlu kompres falan denedin mi.ben herşeyi denedim ama açanadım.şimdi motilium ve galactago kullanmaya başladım bir sürü doktora sordum kullan dediler motiliumu eczaneden al 5 lira bişey.galactago da süt arttırıcı damlaymış.bunları da yapayım da başka yapacak birşey kalmadı.incir kürlerinden tut malt içeceklerine humanadan laptalmile ne varsa denedim anca 10 cc arttı.30 40 arası bişey çıkıo 3 saatte bi sağınca.memeyi de beğenmiyo artık bebeğim.mamaya biberona alıştı.valla artık saldım çayıra mevlam kayıra moduna geçeceğim sanırım ☺Bayanlar doğumdan beri sutum az geldiği için mama desteği veriyorduk bebegime.sanirim midesini büyüttük şimdi memedeyken zirliyo mama verince rahat.memeyi tamamen bosaltmiyo diye emdikten sonra sagayim dedim 10 cc bile cikmadi.biberonun dibi anca doldu.humana laktamil rezene komposto içiyorum sütlü pirinç çorbası falan ama durum bu.ama mesela bi gun laktamil öteki gün humana içiyorum aynı gunde icmiyom.çok moralim bozuk çocuğa bakamıyorum da durmuyo bende saatlerce uğraşıyorum canıma tam edince anneme ativeriyom.ne bakabiliyorum ne doyurabiliyorum böyle nasıl anne olunur
Vuu Allah korusun.gece hic emzikle uyutmadim daha.dikkat ederim ama verdigim zamanlarda tesekurlerEmzik ağzında uyurken dikkat et canım benimki boğulduydu geceağzına tükürük birikmiş genzine kaçmış silkeledik de kendine geldiydi... Allah korusun
OnGaz için yaptığım başka bir şey yok. Unutmamak gereken en önemli şey ruh sağlığı. Bizim her türlü stresimiz bebeğe geçiyor. Kendimizi rahatlatmamız gerekiyor ki Bebek'te de stres olmasın. Benim de hayatımda stres kaynakları oluyor bakıyorum sinirleniyorum hemen uzaklaşıyorum onlardan. Biri geldi rahatsız mıyım ondan çocuğu emzirme bahanesi ile alıyorum uzaklaşıyorum ya da alt açma vs. Bahane çok :) bazen belli kişilerden 5 dakika bile uzak dursan ilaç geliyor
Açlık tokluk konusunda özellikle seçimim yok ama rezenenin 1 bardağını kahvaltıdan sonra bir bardağını da akşam yatacağıma yakın içiyorum kesin. Kompostoyu akşam yemeğinde yiyiyorum. Hurma yanımda duruyor aklıma estikçe yiyiyorum. Kayısı çayının 1 bardağını öğle yemeğinde içiyorum. 2. Bardak ne Zaman eserse. Anne çayını keyif çayı gibi düşünüyorum. Tv karşısına oturduğumda içiyorum. Çayı şekersiz tükettiğim için Demir nedeniyle az içiyorum. Gaz yaptığı bariz bilinen gıdalar dışında her gediğim için gaz yapar mı diye önden bakmıyorum. Bu beni strese sokar ve yorar diye düşünüyorum.
Her emzirmeden sonra bebişi göğsüme yatırıp sırtını ovuyorum. Zaten koca gün göğsümde uyumayı seviyor. İşe başlayınca yapamayacağım o nedenle şimdi keyfini sürüyorum.
Belki işe başlayacağım için her anın keyfini çıkarmaya odaklıyım. Bir sorunla karşılaştığımda dert etmek yerine sağlıklıyız şükür deyip ilk anneliğim acemiliğim normal, bebeğimin kendini ifade şeklini öğreneyim kısmındayım. Mesela benim bebiş altı pis ise ve aynı anda aç ise altı temizlenmeden hayatta emmez. Memeyi ısrarla emmiyorsa diyorum altı pis. Altı temizlenince saldırıyor memeye. Motor gelişimini yavaşlattığı için eldiven kullanmıyorum. Eller kollar özgür değilse ağlıyor :) bunun gibi şeyleri sürekli takip edip neyi seviyor neyi sevmiyor onlara odaklıyım.
Ne düşünürsen o olurmuş. Bir kere bile gazı mı var gazını çıkarsın diye sırtını sıvazlamadım. Göğsüme yatırdığımda sırtını sıvazlarken anne karnında hep karnımı ovaladım şimdi onun sırtını ovuyorum o günlerdeki gibi hisseder diyorum.
Belki mesleğim insanları analiz etmek ve sorunlarını çözmek olduğu için mesleki alışkanlıklarımı sürdürüyorumdur
benimki de sağmak azaltır dedi ama mecbur sağıyorum
canım aynısının tıpkısı ben.senin de süt kanalların tıkalı sanırım.sıcak havlu kompres falan denedin mi.ben herşeyi denedim ama açanadım.şimdi motilium ve galactago kullanmaya başladım bir sürü doktora sordum kullan dediler motiliumu eczaneden al 5 lira bişey.galactago da süt arttırıcı damlaymış.bunları da yapayım da başka yapacak birşey kalmadı.incir kürlerinden tut malt içeceklerine humanadan laptalmile ne varsa denedim anca 10 cc arttı.30 40 arası bişey çıkıo 3 saatte bi sağınca.memeyi de beğenmiyo artık bebeğim.mamaya biberona alıştı.valla artık saldım çayıra mevlam kayıra moduna geçeceğim sanırım ☺
Sanki ben yazdım... aynı şeyleri yaşıyorum uyumuyor da benim minnak bütün gün kucağımda.. karnı tokken keyfi olursa emiyor.
Biberonlamı veriyorsun ona alışınca bizi beğenmiyolar malesef
Bana da aynı şeyi Dedi eşim. Ben de bel altına vurup koca yıl için 1 yeter dedim konu tatlıya bağlandıEsim bu yil ki tüm özel günleri kapsayan bi hediye almış.. Doğum hediyesi+14 şubat+gelecek ay doğum günüm .. Benden bu yıl bisey bekleme dedi
canım git için rahat etsin ama bana doktoe yapılacak bir şey yok müdahale edemem sütün az da olsa geliyor bebek emdikçe açılacak dedi.bir tek meme ultrasonu istedi ama çok da önemli değil çektirmeseniz de olur dedi.ben jinekologa görünüm ama kadın doğumcu ya da çocuk doktoru da bakıomuş.benimkide rakı beyazı.valla memeyi bırakması konusunda haklısın benim bebiş emmek istemiyo işte çok üzülüyorumBu duruma hangi doktor bakiyo genel cerrah mi.ilk 4 gun gelmedi sonra sıcak kompresle falan geldi zaten.Bide sutum rengi öyle koyu değil normalde koyu bi renk olurmuş zaman geçtikçe.şimdi rakı beyazı gibi.bende mi gitsem doktora.yoksa bırakacak memeyi diye korkuyorum
canım git için rahat etsin ama bana doktoe yapılacak bir şey yok müdahale edemem sütün az da olsa geliyor bebek emdikçe açılacak dedi.bir tek meme ultrasonu istedi ama çok da önemli değil çektirmeseniz de olur dedi.ben jinekologa görünüm ama kadın doğumcu ya da çocuk doktoru da bakıomuş.benimkide rakı beyazı.valla memeyi bırakması konusunda haklısın benim bebiş emmek istemiyo işte çok üzülüyorum
Bizim çok büyük gaz sıkıntımız var. Senin dediklerini yapacağım gaz için başka yaptığın bişey var m? Ve bunları içerken aç-tok farkediyor mu?
Faydam olduysa ne Mutlu
Okurken üzerimden bir yük kalktı ...
Aboıo...
ALLAH razı olsun gıaz...
enerjiğim stresizim
valla ihtiyacı giderek artıyor ben 30 cc veriodum günde 3 kere şu an 6-7 kez 80 içiyor.doktor az kilo almış mamayı artırın dedi.Kizlar merhaba biz bugun 12 gunluk oldum dogdugu gunden beri mama takviyesi yapiyorum bebegime artik sadece geceleri verirken bugun sutumun baya azaldigini fark ettim 2 olcek mama veriyodum ama sanki artik o da yetmiyo mama veren anneler kac olcek mama veriyosunz
bence ver millete bakma çocuk aç kalmasın bak biizmki kilo alamadı işteBirkaç gün kaşıkla verdik baş edemedik biberonla veriyorum mecburen.sütten kesilecek diye de korkuyorum ama memede öyle bağır cagir anlayınca mecbur mama veriyoz.millet de verme diyo daha kötü oluyorum.ben çok mu memnunum sanki bu durumdan ama yetmiyo iste
Biberonla vermek zorunda kalırsanız yavaş akıtan biberon seçmek daha iyi. Bu bile sadece biberona odaklanmalarını geciktirir. Biberondan rahat akıyorsa neden meme ile uğraşsın ki :) biberonla da uğraşsınSanki ben yazdım... aynı şeyleri yaşıyorum uyumuyor da benim minnak bütün gün kucağımda.. karnı tokken keyfi olursa emiyor.
Biberonlamı veriyorsun ona alışınca bizi beğenmiyolar malesef
benimkide ağlıo çekip gelmeyince.çıkarıyo ağzından.ben de öyleydim de artık yapacağım hiçbirşey kalmadı.herşeyi denedim allaha havale ettim.napalım böyle nasipmiş.sağıp da veriyorum çıktığı kadar artık.4 aya kadar idare edelim de sonra yoğurt ve meyva suyu falan başlanabiliyomuş ek gıda olarak.en azından onlarla takviye yaparız napalım.aç olduğu için ağlıyodur mamayı arttır benimki de öyleydi doymuyomuş çocuk şimdi melek gibi sadece açken ağlıyorBazen memeyi verince oguruyo hatta.kendi anneligimi sorgular oldum artık.geç iyilestim süt az geliyo cocuk bende susmuyo bakamıyorum.herşey ters gidiyo
Benim de annem bendeydi be ilave kişiler de oldu. Bu süreçte onların söylediklerine takılmak yerine onları özgür bıraktım. Heveslerini alsınlar dedim. Batıl inançlarım yoktur. Onlarda olanlara da saygı gösterdim. Aman saçma demedim. Kişilerin söylediklerine takılmak yorucu. Salla gitsin. Herkes evine dönecek elbet. Anın kıymetini bilmek gerek. Yanında biri varken bunu Nasıl faydalı hale çeviririme odaklanmak en güzeli. Şu Zaman'da 1 tabak kaldıran biri bile nimet :) söylediklerine bakmak yerine tabağı kaldırdı oh deyince sorun da bitiyor. Bir gerçek var kv'ler ne derse desinler doğru da olsa batar :) ama ben bir erkek anasıyım kaynana olacağım :) iyi düşünmek gerek. Bende kaynana var ama yok belki ondan bu kadar rahat söylüyorumOn
Ne kadar haklısın. Ne güzel yazmışsın. Moral verdin. Bakıyorum da ilk ayımızı stres altında geçirmişim. Evde annelerin falan olması güzel ama herkes herşeye karışıyor malesef bu gibi bazı olaylar beni fazlasıyla strese soktu
Zaten alıştık gibi bebişle. İnşallah gazı da azalır bebişin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?