- 16 Kasım 2015
- 5.098
- 10.004
- 178
- Konu Sahibi Nurbebekistiyor
-
- #77.021
evet öyleymiş. yapmadıysa ne güzel.
sende mi ondan aldın?
en uygun dediğin yine 70 tl yanien uygunu idi amacına göre..
Rastgele el sallayınca vuruyor ,şaşırıyor...
Kızlar rüyamda hamile olduğumu öğreniyordum... hala etkisindeyim..bebeğim minicik sezeryanlıyım ben napcam diye ağlıyodum.
Ohh rüyaymış demek güzelmiş
Geldik canim, evden cikarken agliyodu uyutmadin beni diye, bizim bebek aksine arabada da uyumuyo, asi vurulurken cok az agladi. Dudaklari pek buzmedi
Aksam basim dondu biraz. adam hemen gozleri acti hemen hamile olabilirmisin diyeKızlar rüyamda hamile olduğumu öğreniyordum... hala etkisindeyim..bebeğim minicik sezeryanlıyım ben napcam diye ağlıyodum.
Ohh rüyaymış demek güzelmiş
Uyku deyince bizim kiza sorcan. Dun 20 saat uyudu surrrr 20 saatKısa uyku döngüsü: Derin uyku-hafif uyku döngüsü yetişkinlerde genelde 90 dakika iken bu zaman dilimi bebeklerde yaklaşık 60 dakika. REM – Rapid Eye Movement yani “Hızlı Göz Hareketleri” uykusu rüyaların görüldüğü dönemdir. Beden sakindir ancak beyin son sürat çalışmaya devam etmektedir. Beyin gelişimi için en önemki uyku REM uykusudur ve bebeklerin uykusunun çoğu REM’dir. Rüyaların görüldüğü zaman dilimidir üstelik. Bebeğinizin gözleri sık hareket ediyorsa, hızlı nefes alıyorsa bilin ki REM uykusundadır. Uyku ile uyanıklılık arasındadır ve dışarıdan gelecek herhangi bir etken yüzünden her an uyanmaya da hazırdır.
Gündüz uykuları: Bebek 3 aylık olduktan itibaren gündüz-gece ayrımını iyice yapar. Gündüz daha az, gece daha çok uyur. 6.ayda artık gündüz uyku düzeni oturmuştur. 1-1.5 saatlik iki gündüz uykusu uyur. 18 aydan sonra da yavaş yavaş 2-3 saatlik tek bir öğleden sonra uykusu uyumaya başlar. Düzenli gündüz uykuları gece uykusuna da etki eder. Akşam uykusunun bozulmaması için geç öğleden sonra uykuya yatırmamak en iyisi. Örneğin 4’ten sonra uyumaması akşam erken yatması ve kolayca uykuya geçmesi için önemlidir
Kısacık gündüz uykuları: Bazı bebekler gündüz uykularını 20 ile 40 dakika gibi kısa sürelerle uyurlar. Bir takım kaynaklar özellikle sırt üstü uyuyan bebeklerin gündüzleri daha az uyuduğunu söylüyor. Bebek, hafif uykudan derin uykuya geçerken hareket ediyor kendini uyandırıyor ve yardım almadan uyuyamadığında tamamen gözünü açıyor. Kendi kendini sakinleştirmeyi öğrenen bebeklerin gündüz uykuları da çok daha uzun oluyor.
Uyku uykunun mayası: Gün içinde çok uyursa gece uyumaz. Belki biz yetişkinler için böyle ama bebekler için değil. Gündüz iyi uyumayan bebekler gece daha zor uykuya geçer ve gece boyu huzursuz uyuyup sabah daha erken kalkarlar.
Neredeyim?!?: Bebek için en rahatsız edici şeylerden biri de gözünü açtığında kendini bambaşka bir yerde bulmasıdır. Kucağınızda uyuyakalan bebeğinizi daha sonra yatağına yatırırsınız. Gece yarısı uyandığında aynı konforu bulamayınca da başlar ağlamaya. Bebek güvende olduğunuz hissetmelidir. Buna her şeyden çok ihtiyaç duyar. Sizin ve onun için en uygun yerde uyumasını sağlayın. Bu kendi yatağı, sizin yatağınız veya sizin yatağınızın yanına koyduğunuz bir beşik olabilir. Bebek nerede uykuya geçtiyse orada uyanmak ister.
Giremiyorumki dogru duzgun foruma canim bebisle ugrasmaktan.. annem yalovaya dondu 40tan sonra ,kiz hic durmadi bende annemin pesinden 4 gun sonra geldim 2 haftadir burdayim yarin donucem :))senemtolga @msg38 @88yakamoz @sevcanselis @CRAZYBEL @pinkterest millet nerelerdesiniz ve adını unuttuğum biçok kişi?bebişler nasıl?siz nasılsınız?
en uygun dediğin yine 70 tl yani
3 tane oyuncağa göre fazla bile parası.
diğerlerinin boyutları da feci büyüktü. o kadar büyük nıye yapıyorsalar. bu küçüklere de bişi koymamıslar.
ortadakı pilli bılıyorsun dimi?
ben ona bır de böyle bişi yaptım toplu dursun diye.Eki Görüntüle 1792339 Eki Görüntüle 1792340
Yaaa neden fitil tak dedi...benim maşallaha sordum ben giderken parol verimi diye...hayır hayorrrrrrr gerekkkk yoookkkk...olursaaaa daaa gerçiiiğğ ateş olmayadabiliirrr yaaa o zaman bi bi bi çay kaşığı verirerrr tamamm işte dediiii....Geldik canim, evden cikarken agliyodu uyutmadin beni diye, bizim bebek aksine arabada da uyumuyo, asi vurulurken cok az agladi. Dudaklari pek buzmedieve geldim karnini doyurdum misil misil uyuyo simdi pek etkilenmis gozukmuyo acikcasi, yarim fitil tik dedi hemsire oyle yaptim, gece yatmadanda bi yarim verirsin dedi. Pek mutlu uyuyo insallah huzursuzlanmaz insallah cikmaz atesi 5500 kilo olmus minnos 57cm. Pek mutlu oldum ufak dogdu ya... Bide kusuyo korkuyorum hep kilo alamicak diye, dedim cok uyuyo bu kiz... Aile hekimimiz 10 yil yendidoganda calismis bi kadin. Sakin elleme uyuyan cocuga istedigi kadar uyusun korkmana gerek yok dedi. Rota yaptiricanmi pembito?
Kizim oglum sahiplik ekiYaaa neden fitil tak dedi...benim maşallaha sordum ben giderken parol verimi diye...hayır hayorrrrrrr gerekkkk yoookkkk...olursaaaa daaa gerçiiiğğ ateş olmayadabiliirrr yaaa o zaman bi bi bi çay kaşığı verirerrr tamamm işte dediiii....
Dedim fitil alıp hazır etsem mmiii...
Hayır hayırrr ne gerek var canım dediydi...
Aman aman ağlamasın...aferin benim kızıma
Vay kızımaaa ne güzel deniyo
Sizinkiler üzerinden kız tadayım
Elleme uyusun..demek bu ara ihtiyacı bu..aşıdan sonra oğluş da güzel uyıyor
Biberonla veriom az az süt...
Evet ağızdanmış o ay sonu yaptırcaz
İğneli olsaydı istemezdim..
Pilli mien uygun dediğin yine 70 tl yani
3 tane oyuncağa göre fazla bile parası.
diğerlerinin boyutları da feci büyüktü. o kadar büyük nıye yapıyorsalar. bu küçüklere de bişi koymamıslar.
ortadakı pilli bılıyorsun dimi?
ben ona bır de böyle bişi yaptım toplu dursun diye.Eki Görüntüle 1792339 Eki Görüntüle 1792340
Çok geçmiş olsun canımCanim malasef bugunde ureme cikmis idrarinda, son bi sans verip bgn yeni ornek aldim. Posetle degilde bu sefer havada idraririni yakaladim. Yine ureme cikarsa tedaviye baslayacaklar. El kadar bebege damardan 2 tane antibiyotik verecekler 10 gun boyunca. Insallah hersey iyiye gider. Allah herkesin yardimcisi olsun, caresiz dert vermesin, yavrularimizi korusun.
Kizim oglum sahiplik ekiPek bi dadlular yaaa minciklayip minciklayip sevmek istiyorum hepsini ay aska geldim bugun... Offf memelerim... Bizzzztttt sut doluyor ... Bebek sevince doliyyyy aglayinca doliyyyy sagmaya gidiyom ben
Ama ama herşey burda başlamıştıfaceden buraya girmeye zaman olmuyor sizi oraya bekliyoruz
Ben iyiyim bebişim de iyi çok şükürBende çocuk 2 olunca tabi zor oluyor. Çocuklarla uğraşıp duruyorum işte canım sen nasılsın bebişin nasıl? Benim kız çok lafçı akşama kadar konuşup duruyorum
Amabi gülmesi de değiyo buna di mi :)Bir bebegim var aman Allahim aglamak icin gelmis dunyaya bu yuzden uzaktan izliyorum sizi
Doktoruyla konuştun mu canım kaka işini?Giremiyorumki dogru duzgun foruma canim bebisle ugrasmaktan.. annem yalovaya dondu 40tan sonra ,kiz hic durmadi bende annemin pesinden 4 gun sonra geldim 2 haftadir burdayim yarin donucem :))
Kizlar buarada benim kiz hic kaka yapmiyo 5.gun fitil atiyorum oyle yapiyo. Atmak istemiyorum alisicak fitille yapmaya diye ama baska care goremiyorum niye boyle anlamiyorum 1 aydir bu sekildeyiz
Anneme senin attgn fotoğrafı gosterdm benim oglan sandi nasl tatlı ckms kurban olurum diyobizimki degl o dedm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?