- 3 Şubat 2012
- 4.843
- 7.927
- 358
- 37
- Konu Sahibi Nurbebekistiyor
-
- #88.801
Bende cok merak edyrm nasl uyutmuyo istersem on tane iciyim yinede uykum geliyoOooh, afiyet olsun. Ben bu saatte kahve içsem yemin ediyorum yarın öğlene kadar gözümü kırpamam. Öyle de lanet bir huyum var, akşam çay kahve içemiyorum, içene çok özeniyorum ama 
Ay bende istyrm denemek esim sagolsun yok sutun azalir tutma diyo cocuk az kalir sakin tutma diyip duruyoHerkese hayırlı Ramazanlar kızlar oruca niyetlendim bakalım bizim pasa ne olacak bugün deneme günüm Rabbim yardim eder inşallah
Ne kadar guzel yazmissinn evet hem tiryakilik hem bu surec kolay degil...kafami toparlayamadigim bi donemdeyim insallah hersey yoluna girer sende sevgiyle kalArkadaşım kolay bir süreç değil, doğum, lohusalık, küçücük bir bebek, yeni bir yaşam...
Geçen gün Atom, Sur ve Pembedon burada konudan bahsediyordu, aramızda içenler var. Ben de bebek öncesi yaklaşık 11 yıl içen biriydim. Hamileliğim ilk 3 ayı da bırakamadım, arada tek tük içtim. Suçluluk duygusu berbat bir şey, biliyorum. 3. Ayın sonunda kanamam oldu, o an sigarayı bırak yürümeye, doğrulup oturmaya tövbe ettim çünkü çok hassas bir hamilelik geçiriyordum. Doğuma kadar aklıma bile gelmedi, hatta kokusundan rahatsız oluyordum ama şimdi son bir kaç haftadır canım çekmeye başladı. Kızım emmiyor, sütü sağıp veriyorum, o da günde bir öğün bile çıkmıyor artık, sağma ile ancak bu kadar oluyor çünkü. Acaba diyorum, tamamen psikolojik mi? Kızım emseydi belki de aklıma bile gelmeyecekti ama şimdi emzirme söz konusu olmayınca kendi kendime kaşınmaya başladım.
Başta da dediğim gibi, kolay değil, hem yaşadığımız süreç hem de tiryakilik hiç hafife alınacak şeyler değil ama bir yandan da bebeğine bak ; bir daha asla bu kadar küçük ve savunmasız olmayacak, bir daha asla sana bu kadar bağımlı olmayacak, ileride istesen bile bu süt kokan koyun koyuna günlere dönemeyeceksin. Evet, içinde bulunulan durum zor ama bir diğer yandan da çok eşsiz.
Bir de böyle düşün istersen. Fakat eğer içmeye devam edeceksen de bari psikolojik olarak kendini yıpratma, bir de bunun mutsuzluğu geçmesin bebişe.
Sevgiyle kal
Cnm 8. Hafta başladı 18. Haftaya kadar bulantı ve kusma vardı bende ama herkeste aynı olmuyorkizlar tecrubelerinize dyanark yaziyorum hamileligimin 5 haftasindayim fakat masallh uyku harici mide bulantisi tiksinme hicbiseyim yok cok sukur tabiki. sizin kacinci ayinizda basladi bulanti maluk ramazanda geldi ins tutmayi dusunuyorum
Premium care cnm bende olmuyor suan öyle bir sorun bezi taktiktan sonra iç lastiklerini düzeltiyor musun? Ben başlarda öyle yapmıyordum yanlardan çıkıyordu. Gerçi bizim çok b.kumuz yok sanırım. Birde bezi takmaya önce elinle açıp gerdir.Kızlaarrr çiş ve b*k içinde yüzmekten bıktım artık bu aktif bebek sürekli çıkarıyo dışına yaa az önce yine sırtından battaniyesine kadar çıkarmış kakasını yıkadım vücudunu oğluşun. Bezimiz bitmek üzere yarın bez alıcam siz hangi bezi kullanıyosunuz memnunsanız bezinizden bana da bi öneride bulunun lütfen yaa..
Baby dry sanırım yok Tr deBaby dry var mi primanin? Ben ondan kullaniyorum sizdirmiyor o gayet guzel oturuyor cunku premiuma gore daha dar kalibi var. Bu arada premium dediginiz new baby,mota mot cevirmisler yeni bebek diye..
Penceresiz kaldım anne
Yaptığın mamaya sütünden karıştırmayo denedin mi? Benim oğlum da biberon mamasıyla besleniyor vwrdiğimi sevmeyincr öyle karıştırıyorum yiyorKızlar benim bebis kaşık mamasini da yemiyor artık feryat figan 3 5 kaşık tikiyorum.dün en son formül mamaya hipp organik bisküvi kattım onu bile yemedi ki tadı baya şekerli güzel bişi oldu.çok enteresan bir bebeğim var yani başka bebek olsa kesin yerdi eminim. Bu çocuk ben isteyken aç kalacak heralde. Ne sutmus bendeki tiryakisi oldu bebis.yani bol sutumde yok gidim gidim ama bebis aza kanaat ediyor herhal
Uçurtmam tel örgülere takıldı
Hani benim gençliğim nerdePembe tatilinin son günlerini doya doya tasiyo herhalyada o aksam sinekler yidi galiba pembisi
Yasiyonmu giaaz.. nirdesin sen bakem bigun girmeyince sineklee yidi sandimHani benim gençliğim nerde
Ayy benim de işler duruyo canım hiçbişi yapmak istemiyo. Kocişin işi çıktı gitti. Oğlumla oynayıp oturuyoruz.
eymentaa bizi kınayacak şimdi pis karılat diycek eziklicek
haftada 1 gün evde olmak ve o bir güne temizlik sığdırmak.. siz benim neler çektiğimi nerden bileceksinizBiz garip bizyetim vurma bizeeymentaa
Haklisin canım biz evde oldugumuz halde yetisrmiyoz seni alkisliyorumhaftada 1 gün evde olmak ve o bir güne temizlik sığdırmak.. siz benim neler çektiğimi nerden bileceksiniz
canım ben şeftali ve armutta veriyorum.. golden goat ismli biberon maması kiloyu çok yaptı.. sırf bu yüzden değiştirebilirim deKızlar bebeğinizi nasıl besliyorsunuz listenizi paylaşabilrmisiniz. Ben geçen hafta elma suyuyla başladım. Hafta sonu da pirinç unuyla mama verdim. (Oğlum anne sütü almadı hiç)
Listem şöyle ama eklemek istiyorm nasıl etsem başka ne versem sizdrn fikir almam lazım
07.00 ya da 08.00 150 ml biberon maması
11.00 ya da 12.00 150 ml biberon maması
14.00 ya da 15.00 30-40 ml elma suyu bir çay kaşığı püre (önce 120 ml biberon maması veriyorum)
18.30 ya da 19.30 100 ml suya bir tatlı kaşığı pirinç unu üç ölçek biberon maması.
Gece de yine biberon maması veriyoum fakat ben sabah biberon maması yerine kaşıkla birşeyler vermek istiyorum. Çünkü mamayı 90-100 ml içip kalanını reddediyor kalanını kaşıkla verince içiyor. Tabi şarkıyla türküyle :)
Bebe bisküvisi vermeyi düşündüm (kendim evde yapıp vercem hazır almayacağım) ama çok tok turyor bebek bisküviye alışıyor diye önermeyen çok. Sebze çorbası için erken mi? Sabah sabah o verilmez zaten doktora gidemedim bir türlü.
Bu arada benim oğluşun kilosu düşük. 8 ocakta beş ayını dolduruyor. 6.5 kilo. Sağlıkşlı olsun kilo çnemli değil evet ama ben biraz kilo alsın istiyorum bıktım insanların tepkisinden
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?