2016 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Ya benim kızım 1 nisan doğumlu 2 gündür uykusu 10 dk. Sonra kalkıp azcik etrafı izliyor sonra mama yiyor sonra yırtınıp ağlıyor sonra uyuyor, bu büyüme atağı mi şimdi ? ((
İlk uc ay icerisindeysen gaz sancisi da olur doyduguna eminsen emzik ver. Emerek rahatliyorlar.

daphneay sende az değilsin ha
Secmurat gibiydin ilk beğenen oldun..
Saba sabah helvaya bağladım..tüm stoklarum tükendi,elimde bi bu kaldı şii dünandın
Gız beğendim sana cevap yazcaktım benim oğlan bağır çağır uyandı.. Bende ataklardayım,uykusuz 3. Günümü tamamlamış olmanın verdiği gururu yaşıyorum uyumuyor ya bu çocuk en fazla 20 dk, sonra iğne batmış gibi bağırıyor ya,bende yat kalk yat kalk salak gibiyim şuan

Nesli sanki ben yazmışım gibi, aynıyız kocanın horlamasına kadar,hele o horlama yok mu o horlama

Çocukların korkularını ciddiye alın, alay edip küçümsemeyin
Hayal dünyaları son derece geniş olan çocuklar, korkularını bastırmakta zorlanabiliyor. Çizgi film kahramanlarını gerçek sanıp, birçok şeyden ürkebiliyorlar. Onlara "amma da korkaksın!" demek problemi çözmüyor.

Çocukların özellikle geceleri eve girecek kötü adamlardan, hırsızdan, canavardan, hayaletten, kedi-köpek gibi hayvanlardan korkması kimi zaman komik gelse de ciddiye alınması gereken durumlar arasında yer alıyor. Küçük yaştan itibaren zihne yerleşen korku duygusu yetişkinlikte de etkisini gösteriyor. Davranış Bilimleri Enstitüsü'nden Psikolog Şeyda Özdalga, tehlikeli bir durumdan kaçınma duygusu olarak gelişim yaşına göre korkunun normal olduğunu belirtiyor. Ancak, çocuğun normal hayatını sürdürmesini engelleyecek seviyeye gelen korkuların ciddiye alınması ve doğru bir yaklaşımla çözülmesi gerektiğini söylüyor. Korkunun öğrenilen bir duygu olduğuna dikkat çeken Özdalga'ya göre, hayali korkular okul öncesi dönemde başlıyor. Çocuk korkuyu öncelikle ailesinden, yakın çevresinden, televizyondan, bilgisayar oyunlarından öğreniyor. Anne-babanın korktuğu durumlardan korkuyor.

Anne, köpek gördüğü zaman tepki gösteriyorsa çocuk onun korkulacak bir şey olduğunu öğreniyor. Bazen de çocuk şartlanıyor. Köpeği severken zarar verdiyse korku geliştiriyor. Özellikle okul öncesi dönemde çocukların televizyonlardaki şiddet içerikli görüntüleri gerçek sandığını belirten Özdalga şöyle konuşuyor: "Anne-babaların bilgi vermesi gerekiyor. Silahın olduğu yerde elbette öfke, kızgınlık, intikam gibi olumsuz duygular, ölüm ve kan oluyor. Ailelerin sınırlayıcı olması gerekir."

Korkularını anlatmalarına fırsat verin.

Alay edip küçümsemeyin. 'Erkek adam korkar mı, bundan da korkulur mu, sen bebek misin?' gibi ifadeler kullanmayın..

Çocuğa model olun. Kedi, köpek gibi hayvan korkularında sakin yaklaşın. Kendiniz de korksanız bile belli etmeyin. Bir kedi tırmalamışsa bunu bütün kedilerin yapmayacağını anlatın.

Düştüğü zaman aşırı hassasiyet göstermek de, acımadı demek de doğru değil. Gerçekte canı yanmış olan çocuk anlaşılmadığını düşünür ve kendini kötü hisseder. Düştükten sonra annesinin korktuğunu gören çocuk, canı çok yanmamış olsa da aynı şeyi yaşamaktan korkar.

Cesur olduğu, korkmadığı durumları destekleyin. Hep olumsuza odaklanmak yerine olumluyu da alkışlamak gerekir.

Çocuğu, öcü geliyor, ağlarsan iğneciye götürürüm, yaramazlık yaparsan polise veririm ve cin/peri gibi şeylerle korkutmayın.

Çocuğu korkusuyla yüzleştirin. Korktuğu yerlere birlikte gidin. Asansörden korkuyorsa, birlikte binin. Önce sadece bir kat çıkarak korkulacak bir şey olmadığını gösterin. Denizden korkan bir çocuğu zorla suya sokmak yerine önce suyun kenarında kendi kendine oynamasına fırsat verin. Suyla oynarken korkusunu aşar.

Çocuklar karanlıkta bir şey gözükmediği için kendilerini güvende hissetmez. Karanlıkta evde bir şey değişmeyeceğini gösterin. Karanlığı eğlenceli hale getirin. Mum yakıp komik oyunlar yapın. Karanlıktan korkan çocukla birlikte yatmak doğru değil. Bir süre odasında durarak korkusu telafi edilebilir.

'Evimize canavar giremez' demek, canavarın varlığını kabul etmektir. Bundan önce çocuğun kafasındaki canavar algısının ne olduğunu öğrenin.

Çocukların yalnız kalmaktan korkmaması için birdenbire yanlarından kaybolmayın.

Kaynanama baştan sona okudum.. Kafasina sokulmuştur umarim

Ayol o ayy uyydu on dakkacık kestireyimler mahvetti bizi..
Arkadaş hamağa aldım sabaha karşı..düşün sallıyorum ,uyuyorum rüya bile görüyorum gözümü bi açıyorum hamak durmak üzere ..ne hale geldiğimin noktası
Güya anamın evindeyim..geçmişiniiiiii ..... İzmirinin boğucu nemini kaç yıldır unutmuşum..ölmek üzere olan balık gibi yan yan oldum ya
Her yanım ağrıyor ...
Dökülüyırum...
Zımba gibi olmam lazımdı zımbaaaa..
Mübarek muşta böyle değildim be
Uykusuzluk sinir ve çene yaptı...
Bi nescafe sütü koydum..salon kargolanacak eşya dolu...bohk vardı almışımda almışım..

Pembedon5 whatsapptan yazmaya korktum
Kuzen daha uyuyor ..kocamın 9 tl aldığı 1 cb yiyorum hemde onun telinden
Bu gece şükür netim geliyor
Kurt adam al kariş gireceksen kkya diye veriodu..çakal netin geldimi geldimi diyip duruyor meğer tuzakmış 1 cb verip 8 cb almakmış amacı

terazi burcu olan gelsin yamacıma huylarımızı konusalım
Ben teraZiyim ama çok pis huylarım var anlatıp kendimi kötülemesem daha iyi
Kuralcı,çabuk sinirlenen,dediğim dedik,bildiğini okuyan,gururdan burnu düşse eğilip almayan,mükemmelliyetçi,evde yan gel yat,işte koştur koştur mod,istediğine tam gaz eğlence istemediğine buzdolabı misali öyle garip huylarım var işte. Garip huy demişken çok ani değişir ruh halim kimse anlayamaz :) mutluyken bi anda suratım düşer ne olduğunu anlayana helal olsun

hadi gözünaydın
çakaaaaal diyeydin
ama ne bitmez 1 gb mış

Kolum ağrıdı sabah bende ayağıma şalımı bağladım bi ucunu beşiğe öyle sallaya sallaya uyumuşum azcık  gezmekten dökülüyon gız bak biz ev kuşuyuz ne kadar dinciz (pembe izmirdeydi ya geziyordu ya aslında çok pis kıskanıyordu ondan öyle diyordu yoksaaam ne dinçliği anam)

insanın kendi evi gibi yok
muşa gidince bi sürü iş güç şimdi
Allah kolaylık versin

Bende kocama gönderdim yazını, geçen bunun tartışmasını yaşadık..daha şimdiden çocuğa erkek adam ağlar mı, yok sen erkeksin ağlama, sen kız değilsin fln iyi oldu yazdığın sağolasın, aklı başına gelsin

bende kocama yolladım ayaklarını denk alsınlar

insanın kendi evi gibi yok
muşa gidince bi sürü iş güç şimdi
Allah kolaylık versin
valla...
Sı.çtık işte..
Kıyafetler temzide olsa yıkanacak..
Ev temizliği..alışverişi
Herif oğlanı istediğim gibi tutamıyordu başbaşa bırakmaya korkuyordum..gidince baksın dursun gari tutabiliyor
Ee dolap içine de girmem lazım
Taşıncaz ya orda da kolilemeler

Ne gezmesiiii bi kaç yer o gadan

dolap içi önemli
hatta en önemlisi o

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…