2016 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Yere bıraktım az önce
Hep yatakta duruyodu
Oturamıyo diyorum çocuğa
Meğer yatak sallandığı için dengesi bozuluyomuş...
Bugün yerde desteksiz oturdu epey
Ama çok ani hareket yapınca devriliyo
2 kez oturduğu yerde devrildi dannn boş parkeye kafayı çarptı
Çok ağladı
Yanında olmama rağmen yakalayamadım
Aynaya bakmadan da susmuyo

M Mismommy senin bebekle benimki aynıymış...

Akşam 7 de en geç 8 de gece uykusu
Sabah yine 7 yada 8 kalkış
Günde 2 kez uyuyor 1 er saat
Öğlen olmadan 10 yada 11 de ilk uyku
3 gibide 2.uyku

Zorlamıyorum aslaaa
Kendi uykusu geliyo hep aynı saatte

Ama gece uykusu için çok çabaladımm
Anne sütü devam 2 . 3 saat arayla
Günde 2 defa da ek gıda...

biz öyle kafayı vura vura akıllandı..
Şimdi önce kafayı sağlama alıyor usulca onu yerleştiriyor dudaklar sivilce gibi tabi
Sonra o hantal gövdesi devriliyor..
Bumm

Kızlar birşey kesfettim.
En azından bizde işe yaradı.
Sebze, meyve püre, çorba kaşıkla yedirdiğim hersey kaşığı görünce ağzını kilitliyordu.
Artık çok ilkel yollarla yediriyorum.
biraz kıvamlı tutabileceğim parcalı şekilde yemeğini hazırlayıp elimle ağzına veriyorum ve sonuç süper ağzı kocaman açılıyor.
Sabah omlet elimle yedirdim
Öglen haslanmıs armut ustune sürülmüş avakado ezmesi burda biraz kandırmaca yapmış olabilirim.
Armutu tutabilmek için püre yapmadım küçük lokmalara böldüm.

Bende az yediriyorum burdaaa gordgm kadariyla bazen 2 ogun bazen 3 oghn veryrm bizde blwciyiz ama tabi yogurdu felan kendim yediriyorm oyle tamamne blw degl

saatimiz yok ama şöyle oluyor; kahvaltı, 2 de uykuya yatmadan önce meyveli yogurt. uyandıktan bi müddet sonra sebze, 6 uykusuna yatmadan önce mama ya da muhallebi
uyandıktan bi müddet sonra meyveli mama ya da meyve
10:30 da uykuya yatmadan önce mama. genelde bu şekilde. emmeyı öğünden saymıyor zaten.

az önce komsudan geldim, onunkıyle aramızda 25 gün var. benımkının yanında küçücük kaldı
o da kız. ek gıdaya geçmedi tam olarak. kilosu fena degıl. ama boyu bıraz kısa
belkıde ek gıdanın faydasıdır bilemiyorum. ya da genetık. annesı babası uzun bu arada.

Onu bende farkettm kasarii parmagmla verdm patatesi verdm nasl yiyo kasikla yemiyo yada eline alcak
H hiuf canim sanada gecmis olsn oyle tabi duse kalka buyucekler ama insan uzuluyo iste

Afiyet olsun yesin buyusun:) benmki kendi yiyor zaten ve pure olunca cidden gonulsuz yani,yine yiyor ama kendi parca parca yedigi gibi degil. Bence bebekler senin dedigin sekilde cok daha istekliler.. Cunku kendileri istedgi kadar yiyorlar,ben blw yi o yuzden tercih ettm ve sukur gayet iyi gidiyor bakalm kilo nasi alcak

biz öyle kafayı vura vura akıllandı..
Şimdi önce kafayı sağlama alıyor usulca onu yerleştiriyor dudaklar sivilce gibi tabi
Sonra o hantal gövdesi devriliyor..
Bumm

Onu bende farkettm kasarii parmagmla verdm patatesi verdm nasl yiyo kasikla yemiyo yada eline alcak
H hiuf canim sanada gecmis olsn oyle tabi duse kalka buyucekler ama insan uzuluyo iste

Ya baktım Bu iş böyle olmuyor Milletin çocuğu onuncu ayda yürümeye başlıyormuş Bu çocuk neredeyse olacak 8 aylık daha oturmayı bilmiyor böyle koltuk tepelerinde falan nereye kadar yani olmaz böyle dedim saldım yere oda güm pat düştü işte

Ama meğersem zaten çocuk oturabiliyormuş ama ben çocuğa o şansı fırsatı vermediğim için ne o ne de ben oturabildiğini bilmiyormuşuz yürümek de aynen bu şekilde olacak çocuk sürekli sırt üstü yüzüstü yatarsa nasıl yürüyebilecek ayaklarının üstüne basmadan
Tamam kucağımda falan ayağı ayaküstü tutturuyorum ama

Bende az yediriyorum burdaaa gordgm kadariyla bazen 2 ogun bazen 3 oghn veryrm bizde blwciyiz ama tabi yogurdu felan kendim yediriyorm oyle tamamne blw degl

Cocugun kafasi karismadiktan sonra,hala kendi yiyebildigi muddetce arada mudahaleye sert bakmiyorm ilknurcum ya,ben de bazen az daha ye diyip kendim isirtiyorum. Gecen irmigi ben yedirdim misal. Ama hala kendi yiyor istiyor:) bence iyi bu sekilde

ben önceden kahvaltıları bu sekılde verıyordum tek tek. 1 saatı buluyordu yemesı
o yuzden askıya aldım

Benim ruhumda özgürlük var kural ve kısıtlamaya gelemem..oğlumda oğlak ve yay burcu..istediği yere sürünmesine izin veriyorum isteğine dokunmasına,incelemesine ..evet yorucu ..uyumadan önce yer silmek..sabah için..öğlen batırıyor ..öğle uykusunda silmek..çünkü inşşaat tozu oluyor..kışın bu kadar da önemsemicem..
Yerdeki yorganın üstünde döne döne uyumayı srviyor tüm yaz yattı orada..kışın yerler soğuk olur..o yüzden yatağına aldım..ayrıca yürüteç çok faydalı oldu..birde koltuk altından yürütüyorum koridorda cok seviyor ama belimi doğrultamıyorum..
Bırakın oynasınlar bakınsınlar keşfetsinler..
Kafasını çarpabilir cok doğal ..öyle öyle öğrenecek..aman yüksekten düşmesinde
Hergün güneş odasına gelince geçiyoruz..hem güneşleniyor hemde oyuncakları ile oynuyor(!) ah annelik ne konuştum be

blw yaptıgım şeyler; ekmek, havuç. onları da karnı tokken veriyorum. havucu zaten ısıramıyor
Kızım şu havucu haşlasana..hem tatlı hem besleyici..yumuşacık hemen ağızda dağılıyor..yutsun..bak bende korkuyordum..ama haşlama bu..yutamadığıını tükürüyor..haydi yarın dene ..
Çok mutlu olacak..bugün armut haşladım yine çünkü evde bişi kalmadı yarın alışverişe cıkıcaz..
İnanırmısın yere az döküldü ..öğreniyor..
Bak sana foto..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…