- 6 Mayıs 2013
- 940
- 1.283
- 83
- Konu Sahibi Nurbebekistiyor
-
- #11.141
Kasinma diosun yaniArkadaş bırak keyfine bak :). Ben çalışıyorum, eve gidiyorm ev işleri devam. Değerini bil, sesini çıkarma, keyfini sür derim :)
Bende yaptim valla dinlene dinlene bi banyo temizleme kaldi ama camasir suyuna dayanamiyorum agzima tulbent baglayip giriscem:)ne güzel işte daha ne istiyorsun diycem ama insanın içi durmuyor biliorum, okul açıkken gelince uyuyakalıyordum da evi oyle gördükçe sinirim hopluyordu. temizlik şart valla, yaşasın elektrik süpürgeleri. ben yalnız geçridim ilk üç ayımı her işimide kendim yaptım eşim sağolsun yemekte yardım ederdi. bi kere yatılı misafirim vardı o zaman cok yoruldum heralde azcık kahverengi kanama geldi. ama dünya başıma yıkıldı sandım . hüngür hüngür ağladım bebeğe bişey oldu sanıp, ilk gebeliğim oldugu için azıcık cahilim bu konularda. bi kaç gün yattım sonra ama yine duramıyor insan.
bu gittiğimde doktora sordum kanama yoksa yolculuk yürüyüş yapabilirsin dedi. ev işi dedim ? onu kocana bırak dedi şaka yollu. Allah korusunda kanepe kaldırmadıkca bişey olmaz diye düşünüyorum süpürgeden. dinlene dinlene yapıyorum herseyimi.
Canim doktor normalde baktigi ultrason cihaziyla bakti ensekalinligi olctu bebisi gösterdi sonrada kan vermemi soyledi ikili test icin bi tup kan aldilar bu kadarselam kızlar ben hastaneyi aradım ikili test fiyatını sordum 80tl dedi. Kan testi oluyo sadece ikili test ultrasonda olan doktorunuz muayenede bakıyo muayene ücreti ödüyosunuz dedi. Yani farklı bi ultrason cihazıyla falan ölçülmüyomu siz nasıl yaptınız?
tsh tahlilinin referans değeri ne. referans değeri içindeyse sorun olmaz bir de t3 ve t4 e baktılar mı?.Kizlarrrr yardim edin 7 haftalikken tsh 5 kusur çıkmıştı simdi 11 haftaligiz hap kullaniyorum 1.63 e dusmus normal dimi. Bide benim hic bulantim bas donmem yok olmadi hic biraz tedirginim varmi benim gibi olupta bebisi saglikli olan 3 temmuzda kontrolumuz
Hashimoto tiroid mi var sizdede?tsh tahlilinin referans değeri ne. referans değeri içindeyse sorun olmaz bir de t3 ve t4 e baktılar mı?.
Trioid hamilikte çok önemli ama kontrol altına alınırsa sıkıntı yok. Ben tiroidlerinin tamemen alınmasının hemen ardından hamile kaldığım için ilaç ile devam ediyorum. zaten hayat boyu kullanacağım ilaç. Korkma o yüzden.
Yok benim hiper tiodotim vardı. Tedavi edilemediği için tüm tiorid bezlerim alındı. Sizinki tiroid az çalışması ile ilgili gibi sanki ama dediğim gibi referans değerleri içindeyse sorun yaşanacağını sanmıyorum. benim tsh im 0.47 mesela :)))Hashimoto tiroid mi var sizdede?
Günde en az 3 litre içiyorum. Cumartesi günleri evdeyken içmeyi unutuyorum ve daha az içiyorum. Pazar günü direkt sarı akıntı oluyor. Yani ÇOK BİLEN arkadaşın haklı. Su iyidir.. İçtikçe de alışıyorsun zaten.Şimdik bayanlar aklıma öncelerde takılmayan ama ÇOK BİLEN arkadaşım tarafından beynime kazınan bir durum var. Gebelikte özellikle yaz aylarında MUTLAKA 3 lt su tüketilmesi gerekiyormuş. Ben önceden 3 gün su içmesem eksikliğini hissetmezdim.. Şimdilerde ise günde en az 1,5 lt içiyorum benim için mükemmel bişey, kaldıki sıvı gıdalarda tüketiyorum meyve suyu gibi. Amaaa o çok bilen arkadaşıma göre 3 lt altında olmamalıymış. 1,5 litre sadece vucudumu temizleyip idrar atılmasını sağlıyormuş aman efendim bir sürü bilimsel şey. Hiç içemeyen arkadaşlarım var, gayet de sağlıklı minikleri çok şükür.. Sizin bu konudaki fikriniz nedir ?
Günde 3-4 lt arası su tüketiyorum ama ben eskiden de çok su tüketirdim doktorum da yaz aylarında en aşağı 3 lt kış aylarında en aşağı 1.5 lt dediŞimdik bayanlar aklıma öncelerde takılmayan ama ÇOK BİLEN arkadaşım tarafından beynime kazınan bir durum var. Gebelikte özellikle yaz aylarında MUTLAKA 3 lt su tüketilmesi gerekiyormuş. Ben önceden 3 gün su içmesem eksikliğini hissetmezdim.. Şimdilerde ise günde en az 1,5 lt içiyorum benim için mükemmel bişey, kaldıki sıvı gıdalarda tüketiyorum meyve suyu gibi. Amaaa o çok bilen arkadaşıma göre 3 lt altında olmamalıymış. 1,5 litre sadece vucudumu temizleyip idrar atılmasını sağlıyormuş aman efendim bir sürü bilimsel şey. Hiç içemeyen arkadaşlarım var, gayet de sağlıklı minikleri çok şükür.. Sizin bu konudaki fikriniz nedir ?
Aynen bende içiyorum..hamilelik ile başladım hem idrar yolu enfeksiyonu için etkili..hemde kan akışı için en değerli şey..Günde en az 3 litre içiyorum. Cumartesi günleri evdeyken içmeyi unutuyorum ve daha az içiyorum. Pazar günü direkt sarı akıntı oluyor. Yani ÇOK BİLEN arkadaşın haklı. Su iyidir.. İçtikçe de alışıyorsun zaten.
Bende içtikçe alışıldığına inanıyorum ben içebildiğime göre. Önceden okadar içmezdim ki bazen günü 1 bardakla kapadığımı biliyorum. Ama su gerçekten çok önemli yanına büyükçe bi bardak al benim bardağım okadar büyük ki 2 bardak 1 lt yapıyo resmen ve nasıl içtiğimi anlamıyorum. aman diyim suyu sakın atlama canım. Hatta ben biraz az içtiğimde kasıklarım ağrımaya başlıyo ve idrarımın rengi kopkoyu oluyo akıntım artıyo. içtiğin diğer sıvılar suyun yerini tutmaz bu aradaŞimdik bayanlar aklıma öncelerde takılmayan ama ÇOK BİLEN arkadaşım tarafından beynime kazınan bir durum var. Gebelikte özellikle yaz aylarında MUTLAKA 3 lt su tüketilmesi gerekiyormuş. Ben önceden 3 gün su içmesem eksikliğini hissetmezdim.. Şimdilerde ise günde en az 1,5 lt içiyorum benim için mükemmel bişey, kaldıki sıvı gıdalarda tüketiyorum meyve suyu gibi. Amaaa o çok bilen arkadaşıma göre 3 lt altında olmamalıymış. 1,5 litre sadece vucudumu temizleyip idrar atılmasını sağlıyormuş aman efendim bir sürü bilimsel şey. Hiç içemeyen arkadaşlarım var, gayet de sağlıklı minikleri çok şükür.. Sizin bu konudaki fikriniz nedir ?
Aynen bende içiyorum..hamilelik ile başladım hem idrar yolu enfeksiyonu için etkili..hemde kan akışı için en değerli şey..
canım iş oralara gelene kadar neler var neler :=)Ce
Cevizi ayıklanmış olarak değil de kabuğu ile alıp, yiyeceğin zaman kırıp tuketmelisin. Ayiklanmislarda koruyucu varmış, zararlı, bir de taze kirilanlar daha faydaliymis öyle duydum
ayy sadece bende olmadıgına sevındımsenın sol yumurtalıktamı bebiş ? sol genelde kız derler haberın olsun :) benımde sag yumurtalıkta ve sag tarafım bıraz daha azda olsa şiş ve daha sert canım
İc kuzum iç bak bu benim 4.gebeligim.salak değil dimi bu doktorlar boşuna su iç demezler..alışınca arıyor insan hakikaten..mesela gece su almadığımız için sabah idrarim kop koyu oluyor..prof perinatolog üniversite de hoca benim doktorum gıcık değil yaa beni wc ye taşımaktan zevk alcak :))) wc ye gittikçe idrar yolunda ki enfeksiyonlar da daha çok dışarı atıldığı için kesinlikle içeceksin diyor..geçen kanamada korktum içmeye söyledim korkuyorum wc ye gitmeye o halde bile iyi yapmıyorsun dedi..Kızlar ben 1 hafta su içmesem aa su içmedim demeyen bir insanım. Ben bile ıkına sıkıla 1.5 ltre içiyorum ancaaaaaaa
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?