- 27 Şubat 2015
- 1.462
- 2.620
- 133
- 38
- Konu Sahibi Nurbebekistiyor
-
- #11.381
Benimki icin cok onemli canim hani dogasinda var onun kendinede cok bakimli seviyo bakimi bide sanki kendini suclu hissediyo cok sacma ama keske ben dogursaydim diyo cok aci cekiyon diyo karnin bacaklarin catliyo morario diyo keske ben dogursaydim diyo esim fazla bakimlidir banada kendinede :))
Amin canım inşallah öyledir. Daha önce bi düşüğüm olduğu için dün gece dünya başıma yıkıldı sandım. Ama iyice azaldı şükür.Çok çok geçmiş olsun canım. Stres yapma uzan dinlen önemli bir durum olsaydı doktor muayeneye çağırırdı muhakkak. Yorulmuşsundur kendini zorlamışsındır bu aralar. Allah bebişini korusun inş
Canım inşallah öyledir zaten kalp atışından sonra risk azalıyormuş ama ben daha önce bi düşük yaşadığım için pimpirik oldum bu konuda ve kendime çok kızdım ne gerek vardı günlerdir okadar gezecek diye. Dediğin gibi belki bununla alakası yok ama inşallah son olur ve yarın bebeğimi sağlıklıca görürümMusmutlu22 Canım gunaydın , Hiç korkma gönlünü de ferah tut , benim de ara ara oluyor 12 haftalıgım ,yorulmakla vs bile çok ilgisi oldugunu sanmıyorum.Arttık bizim ileri haftalarda bebek plasentaya tutunmuş oluyormuş,bundan dolayı bile ufak tefek lekeler olabiliyormuş.Ben bu konuyu inanmazsın belki ama (ilk haftalardaki endişemden )3 ayrı doktora giderek kesinleştirdim diyebilirim....Hiiiç korkma ,zaten azalır ve geçer belki de bgn ..Yetr ki huzurlu ol canım ..Sağlıkla kucagımıza alalım inşallah hep birlikte
Ah canım çok saol cevabın için iyice azaldı zaten inşallah bidaha gelmez. Zaten sabah eşime gösterdim peçeteye gelen lekeyi bu ne amma abartıyosun dedi o derece açık bi pembeydi ama tabi tedbiri elden bırakmamak lazım. Daha da kalkmam ayağa karnım büyüyene kadarMusmutlu22 aman yat dinlen. Stres yapma kendine (demesi kolay ama) stres vücudunu daha da gerecektir. Sağlıklı cenine kolay kolay birşey olmaz merak etme. Kızımda benim 13 gün bilgiğin regl kanaması gibi yoğun kanamam olmuştu. Sen olumlu düşünlerle dol yeter.
Arkadaşlar uyguladığınız nemlendiricileri karın, gögüs, kalça ve baldırlara da sürmek gerekiyor.
Bir de karnın iyice büyüdüğü ilerleyen haftalarda kesinlikle karnınızı kaşımayın. Kaşınınça çatlak işi hızlanıyor.
Benim ilk gebeliğimim 37. haftasında sezeryan dikişinin olduğu kısımda bir iki santimlik üç çatlakla atlatmıştım.
Gerçi çok kilo (21 kg) almıştım .
Bakalım bunda nasıl olacak.
Dilerim çatlamadan tamamlarız.
canim bu sekilde 100ml gulsarayi vazelin yaziyorAaa cidden mi kuzum benmde annemde var kesin aliyorum ozaman benimde bacaklarimda oldu ama gecmiyo canim varsa fotografini atar misin kremin zahmet olmazsa..ole bebegimiz saglikli olsun gerisi onemli degil ama onlarin tas gibi anneleri olmasi lazim aaa annen ne genc desinler :)))))))bide biz daha onlara kardes yapcaz insallah rabbim izin verirse kendimize bakalum:)))
Nerden aldin tatlim?Eki Görüntüle 1566021
canim bu sekilde 100ml gulsarayi vazelin yaziyor
kayinvalidemin komssnun kizi ispartada okuo canim egitimine destek olsn die getirmis satiodu kayinvalidemde almis dogalmis bunlar ama bilemiorum ole satiodu gidince gulsuyuda aldm bebegi yikarken suyuna konuluomus ilk defa duydum naturalmis aldm onudaNerden aldin tatlim?
Evet, çok kilo aldım.evet kaşıntıdan dolayı catlak işini bende duymuştum. çatlak olusumunu artıtırıyormus .. hafif okşamalarla kaşıntının geçmesini sağla demişti bir arkadasım..maşallah güzel kilo almışsın ilk hamilelikte ve iki üç catlakla atlattıysan süper..
sen ne kullandın ve günlük mü sürüyordun yoksa günde bi kaç kez mi?
Hmmm ispartali komsum var bayramda izne gidicekmis hemen soylim banada alsinkayinvalidemin komssnun kizi ispartada okuo canim egitimine destek olsn die getirmis satiodu kayinvalidemde almis dogalmis bunlar ama bilemiorum ole satiodu gidince gulsuyuda aldm bebegi yikarken suyuna konuluomus ilk defa duydum naturalmis aldm onuda
Evet canim ne yazikki gostermiyo bizimki hep uyuyo annesine cekmis:)sen ogrenmistin demi hayirli olsun ins ilk bebgin mi isim buldun mu
ne damlası? Ben sadece beta hcg için gitmiştim artık gitmiyorum, doktorum tetanoz aşısına da gerek yok yaptırma dediarkadaşlar aranızda sağlık ocagına gidip ordan damla alan var mı?
ben başından beri hiç gitmedim sağlık ocagına , acaba gitmek mi gerekiyor?? cunku tasındım ve daha taşındıgım yere aldırmadım naklimi, ve yine taşınmak zorundayım iki ay sonra.
sağlık ocagında napıyor doktor , extra bişey veriyor mu?
Evet, çok kilo aldım.
Acı badem (tatlısı tüylenme yapıyor) ve susam yağı sürüyordum. En geç 2 günde 1 sürüyordum.
Birde çatlakla ilgili fotoğraflardan göbek çevresindekileri görüp çok etkilenmiştim. Özellikle göbek çevresine bakım yapıyordum. Ama işte çalışmadığım yerden çatladı :) Karnım büyüdükçe aşağılara ulaşamadığım için süremediğim yerlerden çatlamıştı karnım.
Çatlak oluştuğunda da daha da büyümesin diye eczacıya danışmıştım "lierac" diye bir krem almıştım.
Onu kullanmıştım.
40. hafta doğum yaptığımda 37. haftaki çatlakdan başka bir çatlak olmamıştı.
Şimdi karnımda belli bile değil, zaten bir iki santimlik bir çizgi şeklindeydi, karın toparlanınca onlar da görünmüyor. O da bikini bölgesinde kalıyor.
Doktorum sen hiç çatlamadın ona çatlak denmez demişti.
Arkadaşlar uyguladığınız nemlendiricileri karın, gögüs, kalça ve baldırlara da sürmek gerekiyor.
Bir de karnın iyice büyüdüğü ilerleyen haftalarda kesinlikle karnınızı kaşımayın. Kaşınınça çatlak işi hızlanıyor.
Benim ilk gebeliğimim 37. haftasında sezeryan dikişinin olduğu kısımda bir iki santimlik üç çatlakla atlatmıştım.
Gerçi çok kilo (21 kg) almıştım .
Bakalım bunda nasıl olacak.
Dilerim çatlamadan tamamlarız.
arkadaşıma annenin kemikleri için diye bi damla vermişler .ne damlası? Ben sadece beta hcg için gitmiştim artık gitmiyorum, doktorum tetanoz aşısına da gerek yok yaptırma dedi
ay harika , darısı başımıza ..bence de onlar catlak sayılmaz artık.. umarım sen gibi kurtuluruz bu işten..bebak da acı badem sütü kullanıyorum ben ve nemlendiricisini, çok güzel cildime de sürüyorum iyice güzelleşti.. bundan ziyade ben yüzümde de hamilelkik maskesi olacak diye cok korkuyroum..dışarı cıkarken mutlaka güneş kremi sürüyorum zaten sarışınım yoksa kıpkırmızı olurum .
annemde hamilelikte yüzünde leke olustu ve gecmedi mesela. senin bu konuyla ilgili bilgin var mı ya da tavsiye edebileceğin bi krem ? öyle bişey kullandın mı?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?