2016 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

inşallah hiç çatlamayız.ben şimdilik aklıma estikçe sürüyorum ama sonlara dogru ablam günde iki üç sürerdi. onahiç bişey olmadı . inş bizede olmaz :)

bebişlerimizin cinsiyeti için de can atıyorum. bizim ilk bebek fark etmez gönlümüzde her hangi bi istek de yok ama insan merak etmeden duramıyor. size de öyle oluyor mu? ben rüyalarımda cogunlukla kız cocuk seviyorum.

kızlar bende bebe yağı sürüyorum dün başladım gerçi şimdilik bebe yağı sürmeyi düşünüyorum belki 5-6 aydan sonra eczaneden alırım çatlak kremi

Arkadaşlar uyguladığınız nemlendiricileri karın, gögüs, kalça ve baldırlara da sürmek gerekiyor.
Bir de karnın iyice büyüdüğü ilerleyen haftalarda kesinlikle karnınızı kaşımayın. Kaşınınça çatlak işi hızlanıyor.
Benim ilk gebeliğimim 37. haftasında sezeryan dikişinin olduğu kısımda bir iki santimlik üç çatlakla atlatmıştım.
Gerçi çok kilo (21 kg) almıştım .
Bakalım bunda nasıl olacak.
Dilerim çatlamadan tamamlarız.

Çok çok geçmiş olsun canım. Stres yapma uzan dinlen önemli bir durum olsaydı doktor muayeneye çağırırdı muhakkak. Yorulmuşsundur kendini zorlamışsındır bu aralar. Allah bebişini korusun inş
Amin canım inşallah öyledir. Daha önce bi düşüğüm olduğu için dün gece dünya başıma yıkıldı sandım. Ama iyice azaldı şükür.

Canım inşallah öyledir zaten kalp atışından sonra risk azalıyormuş ama ben daha önce bi düşük yaşadığım için pimpirik oldum bu konuda ve kendime çok kızdım ne gerek vardı günlerdir okadar gezecek diye. Dediğin gibi belki bununla alakası yok ama inşallah son olur ve yarın bebeğimi sağlıklıca görürüm

Ah canım çok saol cevabın için iyice azaldı zaten inşallah bidaha gelmez. Zaten sabah eşime gösterdim peçeteye gelen lekeyi bu ne amma abartıyosun dedi o derece açık bi pembeydi ama tabi tedbiri elden bırakmamak lazım. Daha da kalkmam ayağa karnım büyüyene kadar

evet kaşıntıdan dolayı catlak işini bende duymuştum. çatlak olusumunu artıtırıyormus .. hafif okşamalarla kaşıntının geçmesini sağla demişti bir arkadasım..maşallah güzel kilo almışsın ilk hamilelikte ve iki üç catlakla atlattıysan süper..

sen ne kullandın ve günlük mü sürüyordun yoksa günde bi kaç kez mi?

canim bu sekilde 100ml gulsarayi vazelin yaziyor

arkadaşlar aranızda sağlık ocagına gidip ordan damla alan var mı?

ben başından beri hiç gitmedim sağlık ocagına , acaba gitmek mi gerekiyor?? cunku tasındım ve daha taşındıgım yere aldırmadım naklimi, ve yine taşınmak zorundayım iki ay sonra.

sağlık ocagında napıyor doktor , extra bişey veriyor mu?

Nerden aldin tatlim?
kayinvalidemin komssnun kizi ispartada okuo canim egitimine destek olsn die getirmis satiodu kayinvalidemde almis dogalmis bunlar ama bilemiorum ole satiodu gidince gulsuyuda aldm bebegi yikarken suyuna konuluomus ilk defa duydum naturalmis aldm onuda

Evet, çok kilo aldım.
Acı badem (tatlısı tüylenme yapıyor) ve susam yağı sürüyordum. En geç 2 günde 1 sürüyordum.
Birde çatlakla ilgili fotoğraflardan göbek çevresindekileri görüp çok etkilenmiştim. Özellikle göbek çevresine bakım yapıyordum. Ama işte çalışmadığım yerden çatladı :) Karnım büyüdükçe aşağılara ulaşamadığım için süremediğim yerlerden çatlamıştı karnım.

Çatlak oluştuğunda da daha da büyümesin diye eczacıya danışmıştım "lierac" diye bir krem almıştım.
Onu kullanmıştım.
40. hafta doğum yaptığımda 37. haftaki çatlakdan başka bir çatlak olmamıştı.
Şimdi karnımda belli bile değil, zaten bir iki santimlik bir çizgi şeklindeydi, karın toparlanınca onlar da görünmüyor. O da bikini bölgesinde kalıyor.
Doktorum sen hiç çatlamadın ona çatlak denmez demişti.

Hmmm ispartali komsum var bayramda izne gidicekmis hemen soylim banada alsin
Rosense marka gulsuyunu ben yuzume kullaniyorum hep.. oda ispartada uretiliyo hakiki diyolar onada seninkide ondanmi?

ne damlası? Ben sadece beta hcg için gitmiştim artık gitmiyorum, doktorum tetanoz aşısına da gerek yok yaptırma dedi

ay harika , darısı başımıza ..bence de onlar catlak sayılmaz artık.. umarım sen gibi kurtuluruz bu işten..bebak da acı badem sütü kullanıyorum ben ve nemlendiricisini, çok güzel cildime de sürüyorum iyice güzelleşti.. bundan ziyade ben yüzümde de hamilelkik maskesi olacak diye cok korkuyroum..dışarı cıkarken mutlaka güneş kremi sürüyorum zaten sarışınım yoksa kıpkırmızı olurum .

annemde hamilelikte yüzünde leke olustu ve gecmedi mesela. senin bu konuyla ilgili bilgin var mı ya da tavsiye edebileceğin bi krem ? öyle bişey kullandın mı?

Evet ben kalça, bacak, göbek çevresi ve baldırlara sürüyorum ama gögüse sürmüyorum, ona da başlayayım o zaman, kaşıntı yorumun için teşekkürler

ne damlası? Ben sadece beta hcg için gitmiştim artık gitmiyorum, doktorum tetanoz aşısına da gerek yok yaptırma dedi
arkadaşıma annenin kemikleri için diye bi damla vermişler .

bende doktoruma sordum gerek var mı sağlık ocagına diye .20 . hafta da mutlaka tek dok tetanoz aşısı yaptırmalısın , onu da herhangi bir yer yapar dedi.

onun dışında aaa ihmal etme mutlaka git demedi.

Bende hamilelik maskesi olmamıştı canım.
Ben de beyaz tenliyim, sebamedin en yüksek faktörlü güneş korumasını sürüyordum.
Şimdi de Biodermay 50 faktör kullanıyorum.
Ama henüz bu gebeliğimde kimyasallara pek başlamadım. Organ gelişimi tamamlansın diye bekliyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…