- 29 Ocak 2015
- 3.412
- 2.500
- 198
- Konu Sahibi Nurbebekistiyor
-
- #13.101
Bizimde insallah 3 hafta sonra belli olcak cinsiyet:)Yoo kendisi biraz rahattır :) O yüzden pek gitmiyo kontrole.
Bugün aradım "cinsiyetini öğrenmeye gittin mi" dedim.
"Hava çok sıcak gitmedim" dedi
Prolaktin sut hormonu.Gebe kalmaya engel.Dostinex isimli ilacla dusuyor genelde.Kızlar prolaktin hormonu yüksek olunca ne oluyor birde tarlasol mu ne o ilaç ne için kullanılır
Cnm yeğenim gitmiş doktora henüz 16 yaşında 4 aydır regl olamıyordu prolaktin düşürmek için o ilacı vermiş doktor aynen...Bu yaşta neden bu hormon böyle çıkmıştı acabaProlaktin sut hormonu.Gebe kalmaya engel.Dostinex isimli ilacla dusuyor genelde.
tarlasol bildigim kadariyla adet sokturucu.Hayirdir canim?
Canım kesinlikle ailesinin çocuğu bir endokrin Uzmanına göndermesi Kazım eğer prolaktini yüksek çıktıysa... Adet olamaması bir belirti sadece bunun gb bir çok şeye engel prolaktin hormonu yüksekli gelişim bozuklu ileride çocuk sahibi olamaması ve diğer hormonlarınında bununla birlikte bozulmasına sebebiyet verebilir... Acilen en yakın zamanda bir endokrin uzmanı ile görüşüp beyinde hipofiz beyinin MR'sı çekilmesi Lazım ihmal edilecek bir konu değil özellikle o yaştaki bir ergen için masef...Cnm yeğenim gitmiş doktora henüz 16 yaşında 4 aydır regl olamıyordu prolaktin düşürmek için o ilacı vermiş doktor aynen...Bu yaşta neden bu hormon böyle çıkmıştı acaba
Cnm 30 çıkmış kadın doğumcu stresten demiş umursamamis ben soylimm hemen annesine mutlaka görürsün bu ilacı kullanmadanmi gotursun hemenCanım kesinlikle ailesinin çocuğu bir endokrin Uzmanına göndermesi Kazım eğer prolaktini yüksek çıktıysa... Adet olamaması bir belirti sadece bunun gb bir çok şeye engel prolaktin hormonu yüksekli gelişim bozuklu ileride çocuk sahibi olamaması ve diğer hormonlarınında bununla birlikte bozulmasına sebebiyet verebilir... Acilen en yakın zamanda bir endokrin uzmanı ile görüşüp beyinde hipofiz beyinin MR'sı çekilmesi Lazım ihmal edilecek bir konu değil özellikle o yaştaki bir ergen için masef...
Canım doğru olan o ilacı bir kadındoğumcunun değil bir endokrin uzmanın vermesi Lazım... Benim eşimin prolaktini çok az yüksekti ve bir Ürolog bunu keşfetti hemen bir endokrin uzmanına sevk etti zaman kaybetmeden gidin dedi ve biz gittiğimizde beyinde hipofiz bezi MR si istedi düşün çok az yüksek olmasına rağmen beyinde hipofiS bezi üzerinde iyi huylu timör çıktı ve doktor senin yazdığın ilacı verdi eşime haftada bir yarım tablet alıdı 6 ay boyunca ve 6 ayda bir timör takip ediyor... Çok şükür bizim ki iyi huylu ve küçük çıktı onun için ihmal edilecek bir konu değil... Ve bizim gb orada bir çok hasta vardı ve küçük çocuklar bile vardıCnm 30 çıkmış kadın doğumcu stresten demiş umursamamis ben soylimm hemen annesine mutlaka görürsün bu ilacı kullanmadanmi gotursun hemen
Benimde 31 cikiyodu 1 sene once.Doktor stresten heyecandan yukselir dedi.Hatta 3,4gun iliski olmadan kan ver dedi.Ama ergenlikte cagindaki bi kizin neden yukselir bilemedim.Sinavdan falanmi acaba.Dostinex cok etkili bi ilac ben gunduz kullanmistim yarim tabletini sersem gibi olmustum.Bence endokrin bolumune gitsin.Kimi doktora gore 20 kimi doktora gore 25 ust sınır bence ilacla duser ama takibi birakmasin.Birde genelde gogusten sivi geldiginde Mr isteniyoCnm yeğenim gitmiş doktora henüz 16 yaşında 4 aydır regl olamıyordu prolaktin düşürmek için o ilacı vermiş doktor aynen...Bu yaşta neden bu hormon böyle çıkmıştı acaba
Canim stres hormonu da deniyormus bu hormona. Sinav vs bi seyi stres yapmissa ondan da olabilir. AmaCnm yeğenim gitmiş doktora henüz 16 yaşında 4 aydır regl olamıyordu prolaktin düşürmek için o ilacı vermiş doktor aynen...Bu yaşta neden bu hormon böyle çıkmıştı acaba
Cnm 30 çıkmış kadın doğumcu stresten demiş umursamamis ben soylimm hemen annesine mutlaka görürsün bu ilacı kullanmadanmi gotursun hemen
Yarın benim doktora gidicez cnm bende troid için gidiyorum zaten endiselendim valla simdiCanım doğru olan o ilacı bir kadındoğumcunun değil bir endokrin uzmanın vermesi Lazım... Benim eşimin prolaktini çok az yüksekti ve bir Ürolog bunu keşfetti hemen bir endokrin uzmanına sevk etti zaman kaybetmeden gidin dedi ve biz gittiğimizde beyinde hipofiz bezi MR si istedi düşün çok az yüksek olmasına rağmen beyinde hipofiS bezi üzerinde iyi huylu timör çıktı ve doktor senin yazdığın ilacı verdi eşime haftada bir yarım tablet alıdı 6 ay boyunca ve 6 ayda bir timör takip ediyor... Çok şükür bizim ki iyi huylu ve küçük çıktı onun için ihmal edilecek bir konu değil... Ve bizim gb orada bir çok hasta vardı ve küçük çocuklar bile vardı
Bagisikligim varmış cnm oyüzden sorun olmaz dedi doktorumcimcim16 canim gecmis olsn insallah duser yegeninin degerleri sorun olmaz. seni goremeyince neredesin diye aklmdan geciodun sen iyimisin sucicegiyle ilgili verdgn kan sonuclarin ciktimi canim
Cnm endokrin hep devlette var şimdilik Benim doktora goturcez sonra muayenehane olan bir doktor bakicazBenimde 31 cikiyodu 1 sene once.Doktor stresten heyecandan yukselir dedi.Hatta 3,4gun iliski olmadan kan ver dedi.Ama ergenlikte cagindaki bi kizin neden yukselir bilemedim.Sinavdan falanmi acaba.Dostinex cok etkili bi ilac ben gunduz kullanmistim yarim tabletini sersem gibi olmustum.Bence endokrin bolumune gitsin.Kimi doktora gore 20 kimi doktora gore 25 ust sınır bence ilacla duser ama takibi birakmasin.Birde genelde gogusten sivi geldiginde Mr isteniyo
Aynen cnm bende öyle dedim belkide kısa bir süre ilaç tedavisiyle yoluna girecektir özel yer arastiricazCanim stres hormonu da deniyormus bu hormona. Sinav vs bi seyi stres yapmissa ondan da olabilir. Amaayvakabuguu 'nun da dedigi gibi tetkik edilmeli. Hipofiz mr cekilmeli adenom (bi cesit tumor) sebep olabilir. Ama hemen panik yapmayin. Cok yiksek degilse cok buyuk risk teskil etmez ama gerekli seviyeye duamesi gerek tabi. İlac tedavisi uygulanir.
Benim de hamile kalmadan once adet duzensizligi nedeniyle gittigimde prolaktin yuksek cikmisti. MR cekildi. MR'da net bi sey cikmadi. tekrar hormon tahlili yaptiracaktiadet olmayi bekliyodum hamile kaldim surpriz bi sekilde:)
yani paniklemeyin diye soyluyorum. Ama doktor kontrolundengesin mihakkak. gecmia olsun
bende cuma akşam gidicem. Cinsiyeti merak ediyorum tabi ama en başta acaba iyimi sorun varmı diye düşünüyorum.malum sıkıntılı hamilelik benimkisi.ama göbüşümün alt trafı iyice belirginleşti.Eşime bak dedim dokununca aa iyice sertleşmiş sivrilmiş dedi gülüştük büyüyor Allahın izniyle bizim eşek sıpasıKızlar bu arada 6 gün sonra randevum var doktorla bakalım cinsiyet soylicekmi çok meraktayim
Ins sağlıklıdirlar cnm evt sen bıraz daha tedirginsin bizden ama hiç endiselenme lütfen Allahın izniyle sağlıkla dogurucaksin bebisinibende cuma akşam gidicem. Cinsiyeti merak ediyorum tabi ama en başta acaba iyimi sorun varmı diye düşünüyorum.malum sıkıntılı hamilelik benimkisi.ama göbüşümün alt trafı iyice belirginleşti.Eşime bak dedim dokununca aa iyice sertleşmiş sivrilmiş dedi gülüştük büyüyor Allahın izniyle bizim eşek sıpası
aman gözünü seveyim dikkat et çok yorma kendini.olduğu kadar eşinde yardım eder.nereye taşınıyorsunuz ?Ins sağlıklıdirlar cnm evt sen bıraz daha tedirginsin bizden ama hiç endiselenme lütfen Allahın izniyle sağlıkla dogurucaksin bebisinibende ev tasicam çok yordum kendimi oyüzden tedirginim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?