2016 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Amin canım... Valla bazen şimdi böyleysem 7.-8. aylarda nasıl olcak kim bilir diyorum:))) Hiçbişey yapasım yok eve gitsemde uyusam keşkeeeee:)))
Ben hem 2014 ekim annesiyim hem şimdi ocak annesiyim, çok yakın zamanda ilk gebeliğimi yaşadığım için daha unutmadım ilkini, merak etmeyin ilk 5-6 ay bir yorgunluk bitkinlik uyku hali, hep yatma hiçbirşey yapmama isteği oluyor ama 6. ayla birlikte o hal birden geçiyor bi enerji geliyor, hem vücut bebeğe ve değişen ağırlık merkezine ayak uydurmuş alışmış oluyor, sonra doğuma kadar hep gezdim ve çalıştım, kendi işim olduğu için izne de çıkmadım doğuma kadar çalıştım, 6 aylıkken iş için eşimle amerikaya bile gittik ve hiç yorgun hissetmiyordum, ayrıca bu halimizde sıcakların ve nemin de etkisi büyük bunu da unutmamak lazım..

kızlar slm. bugün azcık geç geldim işler çok. aklıma bişi düştü benim. 4. haftadan beri bebişin pıt pıtlarını hissediyordum. şu 3 gündür hiç bir şey hissetmiyorum. allah korusun kalbi falan durmuş olabilir mi? doktora bi gitsem mi ki?
Aman aman aile hekimi iyice panik yaptırıyor benimkini duymadı gecen gün resmen koşarak gittim hastaneye...en son nezamandı randevun

Ben hem 2014 ekim annesiyim hem şimdi ocak annesiyim, çok yakın zamanda ilk gebeliğimi yaşadığım için daha unutmadım ilkini, merak etmeyin ilk 5-6 ay bir yorgunluk bitkinlik uyku hali, hep yatma hiçbirşey yapmama isteği oluyor ama 6. ayla birlikte o hal birden geçiyor bi enerji geliyor, hem vücut bebeğe ve değişen ağırlık merkezine ayak uydurmuş alışmış oluyor, sonra doğuma kadar hep gezdim ve çalıştım, kendi işim olduğu için izne de çıkmadım doğuma kadar çalıştım, 6 aylıkken iş için eşimle amerikaya bile gittik ve hiç yorgun hissetmiyordum, ayrıca bu halimizde sıcakların ve nemin de etkisi büyük bunu da unutmamak lazım..
Aaa öyle mi bak bunu da bilmiyordum.. Umarım bizde öyle oluruz hemde havaların biraz olsun serinlemesiyle birlikte bu üstümüzdeki üşengeçlik de kalkar:) MaşAllah size cinsiyeti belli oldu mu? ne güzel ikiz gibi büyüyecekler

kızlar slm. bugün azcık geç geldim işler çok. aklıma bişi düştü benim. 4. haftadan beri bebişin pıt pıtlarını hissediyordum. şu 3 gündür hiç bir şey hissetmiyorum. allah korusun kalbi falan durmuş olabilir mi? doktora bi gitsem mi ki?

öyle takıntılar yapmamaya calıs kuzum . bebegın kalp atısını hıssetmen cok zor zaten .için rahat edıcekse doktora git ama daha sımdıden baslarsan bu evhama ilerde senle işimiz var :D

öyle takıntılar yapmamaya calıs kuzum . bebegın kalp atısını hıssetmen cok zor zaten .için rahat edıcekse doktora git ama daha sımdıden baslarsan bu evhama ilerde senle işimiz var :KK70:
ya normalde rahattım pek telaşlanmazdım da. bu aralar manyal manyak ağlıyorum sebepsiz hormonlarım tavana sıçradı sanırım :KK76:

Aaa öyle mi bak bunu da bilmiyordum.. Umarım bizde öyle oluruz hemde havaların biraz olsun serinlemesiyle birlikte bu üstümüzdeki üşengeçlik de kalkar:) MaşAllah size cinsiyeti belli oldu mu? ne güzel ikiz gibi büyüyecekler
doktorumuz büyük ihtimal kız dedi :)), ilki de oğlan, beraber büyüyecekler aynen dediğin gibi, araları 15 ay olacak, benim tek zorluğum oğlum gece 2 kez süte kalkıyor ona süt hazırlamak içirmek tekrar uyutmak vs beni çok uykusuz bırakıyor ve onun peşinden koşmak eşim ve yardımcım olmasına rağmen beni çok yoruyor... gerçekten bu üşengeçlik haline bakmayın 6-8. aylar en keyifli en güzel zamanları bence hamileliğin, ne bulantı var ne yorgunluk, ağrı desen vücut artık ağrılara alışmış beyin de kabullenmiş oluyor, akşamdan akşama ağırlaşmanın verdiği sırt bel ağrısı ve eğer benim gibi çoook kilo alırsanız diz ağrısı oluyor, o da sabaha geçiyor yine ertesi gün işe gidebilir çarşı pazar gezebilir oluyorsunuz :)

ya normalde rahattım pek telaşlanmazdım da. bu aralar manyal manyak ağlıyorum sebepsiz hormonlarım tavana sıçradı sanırım :KK76:
bu kadar üzülmek ve telaşlanmak bebekte de stres yaratır, çocuğa günah, kendini düşünmesen bebeni düşünmeli ve kendini sakinleştirmelisin, stresli gebeliklerin bebekleri ilk aylarda kolik denen berbat sıkıntıyı çekiyorlar, inan bana ilk bebeğimden biliyorum ve en önemli sebebi gebelikteki stres demişti doktorumuz. inanki bu stresli ilk aylar geçiyor ve az önce de yazdığım gibi çok güzel günleri başlıyor gebeliğin, her an hareketini hissettiğin uyuduğu zaman dürtüp uyandırabileceğin günler çok yakında 6. aydan sonra başlıyor, o zaman daha rahat olacaksın. hamilelik çok güzel bir süreç ve kıymetini bilerek keyfini sürerek geçirirsek bebeklerimiz de çok daha sağlıklı ve mutlu bebekler olurlar.

[QUO canımTE="değişmez canım, post: 42095778, member: 496029"]ay banada erkek dedi değişirmiki kıyafette aldım[/QUOTE]
Insallah degismez canım 16haftalikken dem i sti suan ben bile gördüm anlaşılıyor bayağı bayagi pipisi var benimkisinin:)))
benimde ilk bebek ne olsa kabulumde smdi erkek die alistrmisken.. gerci saglikli olsnda ne yapalim. dun aklima geldi bugun forumda sen yazdin.az once bi arkdsm msj atms elif kuzenim seninle ayni gun hamile erkek dendi kiz cikti. sennki kesin erkek gordun dimi die. oda ole diyince suphelendim. genelde aklima gelen basima gelir hayirlisi Allah tan tabi. saglikli olsnlarda.
Amin canım sağlıklı olsunlarda benim bebek bacaklarini ikiye açmış bize goste r di:)) gayet netti ben bile anladım sen takma kafana sadece kıyafet alma yeter ben emin olmadigim için almamistim ikinci kere duyup alayım diye

doktorumuz büyük ihtimal kız dedi :)), ilki de oğlan, beraber büyüyecekler aynen dediğin gibi, araları 15 ay olacak, benim tek zorluğum oğlum gece 2 kez süte kalkıyor ona süt hazırlamak içirmek tekrar uyutmak vs beni çok uykusuz bırakıyor ve onun peşinden koşmak eşim ve yardımcım olmasına rağmen beni çok yoruyor... gerçekten bu üşengeçlik haline bakmayın 6-8. aylar en keyifli en güzel zamanları bence hamileliğin, ne bulantı var ne yorgunluk, ağrı desen vücut artık ağrılara alışmış beyin de kabullenmiş oluyor, akşamdan akşama ağırlaşmanın verdiği sırt bel ağrısı ve eğer benim gibi çoook kilo alırsanız diz ağrısı oluyor, o da sabaha geçiyor yine ertesi gün işe gidebilir çarşı pazar gezebilir oluyorsunuz :)
MaşAllah yaa çok hoş söylüyorsunuz resmen içime su serpildi:)) Çünkü ben çoktan ümidi kesmiştim kendimden.. Yani büyük söylemeyim ama bulantı olmasın da bel ağrısına razıyım benim için kabus gibiydi 3 ay... Ohh biri kız diğeri erkek aradan çıkartmış olmuşsunuz ne güzel darısı bize:)))

allah korusun canım benim, bence sert hareket etmiyordur sadece, zaten çoğu hareketlerini hissetmiyoruz sert hareketlerini hissediyoruz,dün doktorda hareket ediyordu kendi halinde mesela ben onları hissetmiyorum, sert olunca dediğim gibi, ama içini rahatlatmak için git istersen hem bebeğini görmüş olursun :)

Allah korusuuuun aklına getirme öyle şeyler. Biz her hareketini hissedemiyoruz ki. hem işler yoğun diyorsun koşuşturmacadan belki sen hissetmemişsindir. Hem artık minnaklarımızın tam bir bebek gibi uyku düzeni var uyuyor olabilir. Ben 1 gün hissediyorum 2 3 gün hissetmiyorum mesela :KK53:

O nasıl söz, Allah korusun.
Hemen herşeyin en kötüsünü düşünmekte nereden çıktı?
Sen annesin artık moral kaynağı olacaksın, hep iyiyi düşüneceksin.
Sessiz bir yere geç, tatlı birşeyler ye, sol tarafına doğru yatarak uzun bir süre dinlen, ve sonrasında tekrar bebeğinin hareketlerini değerlendir.
Bebeğin seni kolay kolay bırakmaz annesi, merak etme...

Back
X