2016 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Canım haftalar çok net bu rapor konusunda. Toplamda 16 haftalık raporumuz var (bir ara 17'ye çıkacaktı ama çıktı mı bilmiyorum), şöyle ki: bu 16 haftalık rapor süresini 32. haftada veya 37. haftada başlatma hakkın var sağlık durumuna göre. Diyelim ki 37. haftaya kadar çalıştın (37+6) ve 38+0'da doğurdun, o evde dinlenerek geçirmeyi planladığın 3 haftayı ekleyip 19 hafta izin kullanamıyorsun. 16 hafta 16 hafta olarak kalıyor. Böyle olursa çocuğunla 3 hafta fazladan vakit geçirmiş oluyorsun. Ya da diyelim ki 37+6'da izne çıktın ve bebiş tembel çıktı 42+0'da doğdu, bu durumda da bebişle istediğinden 2 hafta daha az vakit geçirmiş oluyorsun.. Ben bunların hesabını çok yapmıştım ilkimde ve oğluşum 40+0'da gelmişti tam beklenen tarihinde.
Hayir canim aradaki 3 haftalik sureyi dogum iznin bittiginde ekletiyorsun

canım kendi statünü en iyi sen bilirsin. memur musun, sözleşmeli misin vs vs. Ama DMK'ya tabi isen durum bu. Her şeyin cevabı mevzuatta var zaten.
Yok yok sözleşmeli değil normal memurum ama çoğu şeyde de devlet memurlarıyla aynı haklara sahip değiliz aman yaa ben doktora da güvenemiycem :( daha öncede doğum iznine çıkan birilerine sormak en mantıklısı galiba inşallah dediğiniz gibidir ama nedense 40a kadar bekliyceğini hiç sanmıyorum ben oğlumun kafasını pıt pıt vuruyo boyuna aşağılara

Ayrilml erken ben sali gidicem doktora calisabilir raporu almaya ama acikcasi hic halim yok hep yatasim var esimde ikide birde neyin var niye moralin bozuk diyince iyice sinir oluyorum evin isleri bi yandan ise git bi yandan cocuk neyse madem 2 cocuk istedik biraz fedakar olucz diye sakinlestiriyorum kendimi
aynen o miskinlik bende de var sabah uyanmak çok zor geliyo kalkamıyorum zaten yerimden :( ama bi yandan da doğumdan sonra daha çok ihtiyacımız olur diye düşünüyorum

ben de 39+3 de doğum yapmıştım.
doğum sonrası 8+5 haftalık iznim geçerli oldu.
4 günü eklemediler :))
Bilmiyorlar cunku benim 2010 eylul dogumlu oglum var 36da dogdu 4 haftam yandi 2011de yonetmelik degisti arkadasimida mudur yok oyle bisey dedi yonetmeligi goturdu eklediler kizlar simdide bakiyorum ayni sehriistanbulun yazdigi gibi mevzuat acik dogum oncesi kullanilamayan izinler dogum sonrasi 5 haftayla birlikte eklenir diyor yine siz bilirsiniz ama ben erken dogum yaparsam ekleticem hastaneden zaten 37de 3 hafta kaldi diye yine rapor alip goturuyosun 38de dogum yaptin yzdiricam hastaneye 38.hafta da dogum diye beklenen dogum tarihi 12 ocak diye

Bilmiyorlar cunku benim 2010 eylul dogumlu oglum var 36da dogdu 4 haftam yandi 2011de yonetmelik degisti arkadasimida mudur yok oyle bisey dedi yonetmeligi goturdu eklediler kizlar simdide bakiyorum ayni sehriistanbulun yazdigi gibi mevzuat acik dogum oncesi kullanilamayan izinler dogum sonrasi 5 haftayla birlikte eklenir diyor yine siz bilirsiniz ama ben erken dogum yaparsam ekleticem hastaneden zaten 37de 3 hafta kaldi diye yine rapor alip goturuyosun 38de dogum yaptin yzdiricam hastaneye 38.hafta da dogum diye beklenen dogum tarihi 12 ocak diye
evet mevzuata baktım.
" Doğumun erken gerçekleşmesi sebebiyle, doğum öncesi analık izninin kullanılamayan bölümü de doğum sonrası analık izni süresine ilave edilir. " yazıyor.
demek ki bu izin meselesi için muhatap olurken, mevzuatla gitmekte fayda var.
bir de elimizde belge olması adına doğumun hangi haftada gerçekleştiğini belirten bir doktor raporunda...

Slm 657 yonetmeligine baktinmi mudurun seni yanlis yonlendiriyor 2011 yilindan beri dogum oncesi kullanilamayan izinler eklenir diyor yani benim dogum sonrasi iznim dogum yaptigim tarihten itibaren degil 12 ocaktan itibaren basliyacak kwndiniz yonetmelige iyice bakin arkadaslar kimse bizim isimizle ugrasmaz gecen yil arkadasim 3 hafta erken dogum yapti 3 haftayi eklettirdi

Aaa bak bunu bilmiyordum, ben Ekim 2011'de doğum yaptım. O zamanlar ekletme yoktu..

Hayir canim aradaki 3 haftalik sureyi dogum iznin bittiginde ekletiyorsun

Çok süper olmuş bu uygulama.

Benim kizimda 32.hafyada ayrıldım doğum iznine çünkü izinlerımız yaz tatiline geldiği için. ....Mayıs doğumlu ama bunda mecbur sonrasına aktarmak istiyorum......

Canım haftalar çok net bu rapor konusunda. Toplamda 16 haftalık raporumuz var (bir ara 17'ye çıkacaktı ama çıktı mı bilmiyorum), şöyle ki: bu 16 haftalık rapor süresini 32. haftada veya 37. haftada başlatma hakkın var sağlık durumuna göre. Diyelim ki 37. haftaya kadar çalıştın (36+6) ve 37+0'da doğurdun, o evde dinlenerek geçirmeyi planladığın 3 haftayı ekleyip 19 hafta izin kullanamıyorsun. 16 hafta 16 hafta olarak kalıyor. Böyle olursa çocuğunla 3 hafta fazladan vakit geçirmiş oluyorsun. Ya da diyelim ki 36+6'da izne çıktın ve bebiş tembel çıktı 42+0'da doğdu, bu durumda da bebişle istediğinden 2 hafta daha az vakit geçirmiş oluyorsun.. Ben bunların hesabını çok yapmıştım ilkimde ve oğluşum 40+0'da gelmişti tam beklenen tarihinde.
kafalar net de sen benim yazdıklarımı anlamamışsın sanırım :) 32. hafta demişsin ya... onu açınca sorun çıkıyor. 32 bitmiş mi olacak yoksa 32'ye girilmiş mi olacak sorunu yaşıyorum ben hastanemle. bana 31+1'de verdiler raporu. ama 32 dolmuş olması gerek aslında. yani 1 hafta erken işliyor benim. zaten raporumun verildiği 16 kasımdan itibaren 8 hafta ekleyince 11 ocak'a denk geliyor ama benim beklenen doğum tarihim 17 ocak. anlatabildim mi:)

Eklentiler

• images-8.webp
    images-8.webp
    6,5 KB · Görüntüleme: 102
kızlar doğum iznini sizlere kısaca özetlemeye çalışacağım.
doğum izni yani kanundaki adıyla analık izni, her halükarda 16 hafta yani erken doğum yaparsanız kalan doğum öncesi izniniz doğum sonrasına aktarılıyor. yani öncesi ve sonrası toplam 16 haftadan az olamaz. eğer ki 40. haftayı doldurdunuz ve hala doğum yapmadıysanız 40. haftanın bitiminden sonra geçen süre doğum sonrası analık izninizden düşülmez.
raporu da 32+0 da almanız gerekiyor ama o tarihin hafta sonuna gelmesi gibi durumlarda 31+6 32+1 de alabilirsiniz. eğer daha geç alırsanız yada rapor almadan çalışırsanız dahi o günler çalışmış olarak kabul edilmiyor.
Bende aynen böyle biliorum canım hatta bir arkadaşım 38. Haftada doğum yaptı 37 de başlamıştı izni tam 16 hafta kullandı iznini yani boşa giden günü olmadı

Back
X