2016 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Tatlim En son gittigimde combs testi istedi dr neyden suphelendi bilmiyorum.neyseki negatif cikmis benim.anti d ignesi vurulmustum ama.. bebegin kilosu fazlaydi odemden suphelenmis olabilir mi? Lab.da ogrendim hangi tahlilleri istedigini o yuzden soramadim.odem olunca usg de net belli oluyor mu cnm? Odem rh tan dolayi mi olmus peki odemin gecmesi mi bekleniyor bu durumda.bir sikinti olmadi cnm da bebegin boyu ve kilosu onde gidiyordu son zamanlarda.dr da 4 u gecer diyor normal yaparsak cok normal olmaz diyor:) cok dikis olur ve bebek sakatlanabilir dedi. Simdi takip edicez kilosunu.bende cok kilo aldircak seyleri biraktm valla cidden pzrts bakicaz kac kilo almis diye.hala normal sansim var diye bi umut bekliyorum :)
Evet cnm ödem rh tan oluyo kilodan şüphelenmemiştir bence bu sıralar zaten yapılıyo rh uygunsuzluğu olanlarda coombs muhtemelen bi de doğumdan sonra yapacak doktorun anti d bi daha ki gebelikler için sen normalede hazırla kendini iri bebekler daha kolay doğuyo diye biliyorum ben küçük bebek kendini itemiyomuş büyük daha kolay doğuyormuş ama çatı dar olunca iri bebekleri genelde sezeryana alıyolarmış kayınvalidem kaynımda çok zorlanmış normal doğururken iri bi bebekmiş vakumla çekmişler o zmnlar tabi bu kadar bilinçli değildi insanlar sağlıklı olsunda doğum normal olmuş sezeryan çokta mühim değil illa ki herşeyin normali en güzeli ama söz konusu bebişlerin sağlığı olunca insan kesilip biçilmekten bile korkmuyo şahsen ben normal doğumda alttan bi sürü dikiştense sezeryanı tercih ederim şimdi kesselerde kesmeselerde alttan dikiş atıyolar dedi bi arkadaş normal doğumda keşke sezeryan olsaydım diyor

kızlar mesajları okuyorum da niye bazı anneler çocuklarına velet diye hitap ediyor. çok tuhafıma gidiyor ya.

ben diyorum beni kastediyosun sanirm. adimi etiketleyip yazabilirdin. bu bnm sevis seklim hitap seklim,sen boyle denince bebegimi sevmedigimi ya da bos bi aanne oldugmu mu saniyosun yoksa? kiz brbrk bekleyen annislr var zilli diyorlar istersn yazablrm bnm kizim olsa bn e oyle derdm mesela.. ne tuhafina gidio pek anlayamadm ama neyse. cok yadirgadiysan sen demezsin olur biter bu kadar basit.

Tatlim En son gittigimde combs testi istedi dr neyden suphelendi bilmiyorum.neyseki negatif cikmis benim.anti d ignesi vurulmustum ama.. bebegin kilosu fazlaydi odemden suphelenmis olabilir mi? Lab.da ogrendim hangi tahlilleri istedigini o yuzden soramadim.odem olunca usg de net belli oluyor mu cnm? Odem rh tan dolayi mi olmus peki odemin gecmesi mi bekleniyor bu durumda.bir sikinti olmadi cnm da bebegin boyu ve kilosu onde gidiyordu son zamanlarda.dr da 4 u gecer diyor normal yaparsak cok normal olmaz diyor:) cok dikis olur ve bebek sakatlanabilir dedi. Simdi takip edicez kilosunu.bende cok kilo aldircak seyleri biraktm valla cidden pzrts bakicaz kac kilo almis diye.hala normal sansim var diye bi umut bekliyorum :)
İndirect combs testi kan uyuşmazlığı için yapılıyor. Negatifse sıkıntı yok

beni kast edıyorsun sanırım. sevdiğimden dolayı o sekılde söyluyorum
herkesın bi hitap şekli vardır
bana anormal gelmıyor

ben de yeni cvp yazdm senin yazdgni gormedrn. ben bugun bikac msjmda velet veledovskim dedim. hatta sen kst fln zilli diyosunz daha dun kst yazdgnds bn bile cvpta zilli kizin dedm o bile yadirgamamis iste ne tuhaf bise insanlarn boyle seylerr takmasi..ilginc

emzirdikten sonra yan yatırın diyolar canım o yüzden önemli yan yatış yastığı.ama ikisini birden almak istemiyorum diyosan bence reflü yastığı al.zaten onun yanlarında destekleri var o şekilde yine yan yatırabilirsin bebişi.çok öneriyolar reflü yastığını.emdikten sonra çıkarmayı aza indiriyo yastık kısmı delikli yani boğulma riskini azaltıyo tek dezavantajı reflü yastığı biraz büyük yan yatış küçük ve kolay taşınabilir.mesela ben yan yatışı hastaneye götürmeyi düşünüyorum.kullandıkça görücez bakalım hangisi daha kullanışlı
Cok aydiatici bi cevap oldu canjm. Bi de zaten surekli sirt ustu yatinca kafasi sivriliyormus degiatirerek yatirmak lazim gozetim altinda tabi.
Reflu yatagi buyukse almayabilirim ama. Zaten reflu ilk 3 ay oluyormus. İlk zamanlar kafasinin altina bi yukselti koyabilrm belki. Ya da hepisini aliyim bebisimden kiymetli mi :)

İste internette bakinca en ideal konumun sirt ustu oldugu yaziyor. Acaba reflu yatagi alip (ki o da yastik kadar bi sey :) ) sirt ustu mu yatirmali

yüzüstü yatırsan da kafasını yana çevirebiliyosun canım sürekli aynı pozisyonu önermiyolar bebeğin kafası yumuşak ya sürekli aynı pozisyonda kafa düzleşmesi oluomuş bak reflü yastığının. resminde böyle yatıo bebek

Eklentiler

• Screenshot_2015-10-21-08-28-18-1.webp
    Screenshot_2015-10-21-08-28-18-1.webp
    8,5 KB · Görüntüleme: 66
Kizlar ben uzun sure yurudugumde bir sure sonra karnimin alt kisminda baya agirik hissediyorum.. Agri falan olmuyor dinlenince de geciyor zaten.

Iki gundur ayakta bir 5, 10 dk kalsam o agirlik hissi olusuyor ve agriyorda.. Hem biseyler batiyor hem agriyor anlayamadim valla. 20 dkdir uzaniyorum gecmiyor da oyle hemen. Sizlerde de oluyor mu?

Cok aydiatici bi cevap oldu canjm. Bi de zaten surekli sirt ustu yatinca kafasi sivriliyormus degiatirerek yatirmak lazim gozetim altinda tabi.
Reflu yatagi buyukse almayabilirim ama. Zaten reflu ilk 3 ay oluyormus. İlk zamanlar kafasinin altina bi yukselti koyabilrm belki. Ya da hepisini aliyim bebisimden kiymetli mi :)

normal bi yastıktan az daha büyük ilk aylarda önemli bu yastık normal yastıkta yatırmayın diyolar bunda yastık delikli delikli kusunca ağzında birikme yapmıo boğulmayı önlüyo canım.o yönlerden iyi.çevrende birinde varsa ödünç alabilirsin.ben yan yatış yastığını arkdaşltan aldım mesela.bende var boşuna alma dedi sağolsun.ama verecek biri yoksa bence al ikisini de.hangisini daha çok kullanıcaz bilemeyiz
hem yıkaması kurutması ütülemesi var önceden yıkayıp hazırlamak lazım.bebiş olunca bi de bunlarda uğraşmayalım.

Kizlar ben uzun sure yurudugumde bir sure sonra karnimin alt kisminda baya agirik hissediyorum.. Agri falan olmuyor dinlenince de geciyor zaten.

Iki gundur ayakta bir 5, 10 dk kalsam o agirlik hissi olusuyor ve agriyorda.. Hem biseyler batiyor hem agriyor anlayamadim valla. 20 dkdir uzaniyorum gecmiyor da oyle hemen. Sizlerde de oluyor mu?

benim oyle oluyor canim yaa,yurumeye başladığım anda o agirlik baslio agriyi da getiriyo.dedign gbi ama eve gelsem geciyo dinlenince. o yuzden bana cok yuru derse doktor nasil yururum bilemiyorum..:110: dikkat et cok kalma ayakta o zmn cnm,is guc yapiyoruz mecburen oluyor ama en aza indirgemek lazim sanirim..

yüzüstü yatırsan da kafasını yana çevirebiliyosun canım sürekli aynı pozisyonu önermiyolar bebeğin kafası yumuşak ya sürekli aynı pozisyonda kafa düzleşmesi oluomuş bak reflü yastığının. resminde böyle yatıo bebek

bisi dicem ben bu yastigi alsam ve boyle yatirsam popoyu isirir dururum :KK51: ama baya faydaliymis yastik o halde

aralık annelerinde muhabbetler yavaştan kaka rengine kaymış :KK70:bir ay sonra biz de öyle olucaz inşallah
haha ben de okudum ve guldum.. kaka rengi gaz,vs :) biri dio oyle bi pirtlatio ki koca adam yapio sanki :KK70:zavallilar baya bekledi ya artk son zamanlari. cogu normal istemis ama olmamis sezeryana kaymis. bzm ocak annislerinin bebisleri erkenci:) ay en hayirlis neyse o olsn ins

benim oyle oluyor canim yaa,yurumeye başladığım anda o agirlik baslio agriyi da getiriyo.dedign gbi ama eve gelsem geciyo dinlenince. o yuzden bana cok yuru derse doktor nasil yururum bilemiyorum..:110: dikkat et cok kalma ayakta o zmn cnm,is guc yapiyoruz mecburen oluyor ama en aza indirgemek lazim sanirim..
Anladim canim, evet mecburen yapiyoruz ama artik daha da dikkatli olmak lazim ozaman.
Ben de cok yuruyumem artik, pijama alisverisini falan bile 2 gune bolmeye dusunuyorum yoksa cok zorlanacam

Evet cnm ödem rh tan oluyo kilodan şüphelenmemiştir bence bu sıralar zaten yapılıyo rh uygunsuzluğu olanlarda coombs muhtemelen bi de doğumdan sonra yapacak doktorun anti d bi daha ki gebelikler için sen normalede hazırla kendini iri bebekler daha kolay doğuyo diye biliyorum ben küçük bebek kendini itemiyomuş büyük daha kolay doğuyormuş ama çatı dar olunca iri bebekleri genelde sezeryana alıyolarmış kayınvalidem kaynımda çok zorlanmış normal doğururken iri bi bebekmiş vakumla çekmişler o zmnlar tabi bu kadar bilinçli değildi insanlar sağlıklı olsunda doğum normal olmuş sezeryan çokta mühim değil illa ki herşeyin normali en güzeli ama söz konusu bebişlerin sağlığı olunca insan kesilip biçilmekten bile korkmuyo şahsen ben normal doğumda alttan bi sürü dikiştense sezeryanı tercih ederim şimdi kesselerde kesmeselerde alttan dikiş atıyolar dedi bi arkadaş normal doğumda keşke sezeryan olsaydım diyor

Anladim canim.valla pek goze alamiyorum iter mi kendini:) dedgin gibi asagiyi hemen kesiyorlar artik.kesmeyince de farkli rahatsizliklar olabiliyormus.riskleri var iste.orayi o kdr kestirecegme sezaryani tercih ederim dedign gibi.eskiden her turlu doguruyorlarmis cnm dedigin gibi.henuz cati muayenesi olmadim ben.4 un ustune normal dogum yapmak yurek ister :KK48: bizim bi ark yapti hem kendi mahfoldu hem bebek sakatlandi bebis fizik tedavi goruyor :(

İndirect combs testi kan uyuşmazlığı için yapılıyor. Negatifse sıkıntı yok

Evet biliyorum da.. dr neden bakmak istedi acaba riskmi gordu diye telas yaptim.cunku muayene esnasinda da birden bacaklarima dokunmaya basladi ve hemen tansiyonunu olcmem lazim dedi sonra dusuk cikinca yok bana oyle gelmis dedi.bende korktum acaba bir sorun mu var dedim yok dedi ama lab.da o testi gorunce korktum sonra :(

Back
X