2016 Şubat Anneleri

Malesef öyle kitaplarda yazıldığı gibi olmuyor. Bebek aç kalınca hemen uykuya dalıyor ve uyanamıyor, sonrası sarılık oluyor vs. Kuvezde 1 ay 2 ay kalanlar o dönem hiç emmediği halde çıkınca annelerini emebiliyor mesela o yüzden ilk gün emmedi bir daha ememez deyip bebeği aç bırakmak doğru değil. Yeğenim hastae dönüşü evdeki ilk gününde ememedi ve doktorunun tavsiyesiyle ağzına bi kaç kaşık şekerli su bile verdik doktorun söylediği şekilde mama da hazırladık verdik 2 3 gün içinde de emmeyi öğrendi

Günaydın kızlar. Geçen cumartesi kadikoy sifa hastanesinin gebe eğitimine katıldım. Bebek hemşireside sizinle aynı şeyi söyledi. Brbeklerin midesi misket kadarmış ve doyarlarmis. Emzirmekte ısrarcı olmak gerekiyomus. 3 gun gelen sarımtırak dut bebekler için çok onemli mis. Bağışıklık sistemleri için doğal ni aşı. Emmede çok sıkıntı cekilirsede son çare kasik biberonlar kullanılılmaliymis. Hemşire biz kesinlikle hastanede emzik ve biberon kullanmıyoruz diye vurgulayarak söyledi. Çevreye çok aldirmsmak daha iyi galiba. Gebe egitimi her cumartesi var bildiğim kadarıyla cumartesi 13.00 - 17.00 arasında istanbulda olanlara öneririm.

gebe eğitimine herkes katılabiliyor mu canım. bende bu cumartesi katılsam

İnsanın günü gününü tutmuyor hamilelik çok farklı bir şey miş için rahat olsun ama bebeğinin harekette ermiş cnm sen şeker yüklemesi yaptırdın mı

ayın 20 sini takip eden günlerde yaptırcam şeker yüklemesini. Aslında kararsızdım ama dr ilk gebelik olduğu için yaptır dedi

kızlar anadolu yakasında haftasonu gebe eğitimi veren hastaneler nereler bildiğiniz varsa yazar mısınız

Canım saglık ocakları ayrıca kayıt tutuyor. Hastanede yaptırdıklarını onlar görmüyormuş. Ya test sonucunu götüreceksin yada 2-3 aylık sürede tahlil yaptıracaksın. Seni takip ediyorlar.
Bazı hastanelerde sütün gelmezse mama veriyorlar ama biberon ile degil kaşıkla verirler. Emmesede olur diye bir durum yok. Sarılık olmaması için mutlaka emziriyorsun uyurken bile uyandırıyorsun sarılık olmazsa 2 saatte bir sarılık olursa saat başı emiyor. Midesi küçük olabilir ama devamlı emdiğini çıkarıyor zaten.
Ben o hastaneye gidiyorum canım bana detaylı için 250 dediler. Sen nasıl 145 TL ye yaptırdın

Kızlar şeker yüklemesi yaptıranlar doktorun illa bir kagıt vermesi gerekiyormu? Direk hastaneye gidip şeker yüklemesi yaptıracagım desek yaparlarmı?
Ben doktor kontrolumden 1 gün önce gidip yaptırayım diyorum. O gün randevum 9.30 da o saate kadar aç beklemek istemiyorum

Cnm bnm gelmezse gelse de sütüm bir kaç kaşık mama vereceğim bebek aç kalırsa kakasını yapamaz ve sarılık olur doktor da dedi bir hafta sütün gelse de bir kaç kaşık mama vr edi

Evet aç kalırsa doğru mama verilmeli ama bir daha beni ammez diye çok korkuyorum

evet biliyorum. Görümcemin bebeği emmemiş ilk gün hastanede sütü de gelmemiş. hemşirelerde mama hazırlamışlar. Ama ne bilim insan tedirgin oluyor işte.. Zaten görümcemin çocuğu da emmedi daha sonra sütü olmasına rağmen alıştıramadılar. çok inattı bebeği. sonra mamaya geçtiler....

inşallah zorluk çekmem bu konuda.. hep sua ediyorum sütüm bol olsun çocuğuma yetsin o da emsin diye.. şimdiden kafaya taktım walla...

emzirmekte elbette ısrarcı olmak gerekiyor. Sabırlı da olmak lazım. hemen pes etmek doğru gelmiyor banada... hayırlısı bakalım... bende böyle bir eğitime katılmak istiyorum tabi ama çalışınca haliylke vakit ayırmak da zor oluyor. bakalım belki bir gün bende katılırım...

Canım benim randevumda 9.45 idi ben 9da hastanedeydim hemşireye söyledim bugün yükleme olacaktı diye oda sistemden laboratuvara giriş yaptı yüklemeden sonra gel muayeneye alayım beklerken dedi çünkü önce açlık sonra glukozlu suyu içip bir saat sonra yine veriyosun sonra bir saat daha durup tekrar kan veriyosun yanı toplamda 3 kez aldılar sonuncusu verene kadar aç bekliyosun zaten yani ben sabahtan 11.30 a kadar aç bekledim

Sarılık olmasın diye sürekli emzirmek gerekiyor tabi.. Ayy şimdiden panik oldum ben var yaa... Allah yardımcımız olsun.. inşallah emen ve memeyi hiç bırakmayan bebişlerimiz olur...

Emer kaşıkla vereceksin. Bnm bnm bşr kaç arkadaşım öyle yaptı emdi bebekler bir arkadaşımın kı kuvezde kaldı biberon ile bir hafta emdi sonra annesini emdi

Günaydın hamişlerrr....
bu pes etmek değil her kadının doğum yapar yapmaz sütü gelmeyebiliyor doğum şekline yapısına baglı vs ama cocuk doğar doğmaz besin alması gerekli çünkü kan şekeri düşüyor hipoglisemiye giriyor ve yenidoğan sarılıgı olma ihtimali artıyor.. ama tabiki tabiri caizse direk mama dayamamak gerekiyor benim önerim şü oluyor bebeğin önce ac iken anne göğsünü emmesi böylece meme bası uyarılacak ve süt uretimi tetiklenecek ardından yorulunca kaşıkla mama vermek tabi bu durun süt gelene kadar yoksa dediğiniz gibi bebek doğar doğmaz biberondan zahmetsizce doymayı öğrenirse annenin göğsünden o sütü cıkarmaya uğrasmıyor... bu süreç genelde 1 gün gibi kısa bir süre oluyor snrasında bir cok bayanın sutu geliyor o dönemde mumkunse mamaya hiç dönmemek gerek anneler geliyor benim sütüm az diye veriyorlar mamayı cocuk emmiyor sütü artmıyor. bebekler o kadar akıllı oluyor ki rahata alışınca yormuyorlar kendilerini :)

Çok iyi olur.ben de hala muallaktayım.belki tam istediğim gibi birşey çıkar senin gördüğün.ben tek çocuk için düşünürken sana ikizler için mükemmel olur.çok iyi düşünmüşsün.

Kızlar ara ara aklıma gelıyor netten biraz araştırıyorum lohusa pijama ve geceliğini. Ancak hiç güzel ve kullanışlı bir gecelik görmedim acaba bunları bulabileceğimiz çok çeşitli bir yer varmıdır.. ? Gecelik muayene acısından ve kanamadan dolayı rahat oluyormus ama yatakta toplandıkçada sıkıntı verecektir pijamada illaki lazım Lekeleneceği kesin gibi bir şey. Ben pijamayı rahat ama gecelik takımını güzel birşey olsun istiyorum sabahlıklı bir takım alıp olmadı sabahlığını kendim süslerim. bildiğiniz bir yer varmı? Onuda kafamda netleştirirsem tamamdır :)

Evet çok doğru diyorsun. bebeklere hemen kolaylık geliyor tabi mamaya geçince.. Evet sütüm yetmiyor deyip annelerde uğraşmıyor.. ayy ne zor hakkaten. sakin, memeye sarılan bi bebeğimiz olur inşallah... Zor günler bizi bekliyor gibi :) ama çok uğraşıcam emmesi için herşeyi yapıcam gerekirsse destek alcam..

Canım sütün az geldiğinde Mama ver kaşıkla bnm arkadaşım bni dinlemedi bebek kakasını geç yaptı ve sarılık oldu çok uzun sürdü sarılığı sonra biberon la mama verdi ama şimdi sütü iyi geliyor bebek emiyor bn bebeğime ilk önce memeyi tutturacam ardına bir iki kaşıkla mama verecem bir kaç gün böyle yapacam

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…