Farklı birşey mi yedin cnmİlk kez olunca tedirgin oldum, saol canım
Malesef öyle kitaplarda yazıldığı gibi olmuyor. Bebek aç kalınca hemen uykuya dalıyor ve uyanamıyor, sonrası sarılık oluyor vs. Kuvezde 1 ay 2 ay kalanlar o dönem hiç emmediği halde çıkınca annelerini emebiliyor mesela o yüzden ilk gün emmedi bir daha ememez deyip bebeği aç bırakmak doğru değil. Yeğenim hastae dönüşü evdeki ilk gününde ememedi ve doktorunun tavsiyesiyle ağzına bi kaç kaşık şekerli su bile verdik doktorun söylediği şekilde mama da hazırladık verdik 2 3 gün içinde de emmeyi öğrendiGünaydın hamişlerrr....
Geçenlerde görümcem dediki doğum yaptığın gün eğer çocuk emmezse ya da sütün gelmezse hemen o gün mama alıp mama almalıyız. bebek aç kalır yoksa dedi...
bende bu görüşe karşı çıktım tabi. mamaya hemen geçersek bebek beni nasıl emecek bir daha ağzını bile sürmez herhalde...
dün de emzirmeyle alakalı bir yazı okudum. bebeklerin doğduğu gün midesi misket kadarmış. 2-3 damla süt de gelse doyabilirmiş. bir de bebekler doğduğunda midesinde 3 günlük stok varmış yani bişey olmazmış emmese de ya da az emse falan..
Siz ne düşünüyorsunuz? hemen pes etmek doğru mu??
Farklı birşey mi yedin cnm
İnsanın günü gününü tutmuyor hamilelik çok farklı bir şey miş için rahat olsun ama bebeğinin harekette ermiş cnm sen şeker yüklemesi yaptırdın mıyemedim canım ya, hep aynı şeyler
Günaydın kızlar. Geçen cumartesi kadikoy sifa hastanesinin gebe eğitimine katıldım. Bebek hemşireside sizinle aynı şeyi söyledi. Brbeklerin midesi misket kadarmış ve doyarlarmis. Emzirmekte ısrarcı olmak gerekiyomus. 3 gun gelen sarımtırak dut bebekler için çok onemli mis. Bağışıklık sistemleri için doğal ni aşı. Emmede çok sıkıntı cekilirsede son çare kasik biberonlar kullanılılmaliymis. Hemşire biz kesinlikle hastanede emzik ve biberon kullanmıyoruz diye vurgulayarak söyledi. Çevreye çok aldirmsmak daha iyi galiba. Gebe egitimi her cumartesi var bildiğim kadarıyla cumartesi 13.00 - 17.00 arasında istanbulda olanlara öneririm.Günaydın hamişlerrr....
Geçenlerde görümcem dediki doğum yaptığın gün eğer çocuk emmezse ya da sütün gelmezse hemen o gün mama alıp mama almalıyız. bebek aç kalır yoksa dedi...
bende bu görüşe karşı çıktım tabi. mamaya hemen geçersek bebek beni nasıl emecek bir daha ağzını bile sürmez herhalde...
dün de emzirmeyle alakalı bir yazı okudum. bebeklerin doğduğu gün midesi misket kadarmış. 2-3 damla süt de gelse doyabilirmiş. bir de bebekler doğduğunda midesinde 3 günlük stok varmış yani bişey olmazmış emmese de ya da az emse falan..
gebe eğitimine herkes katılabiliyor mu canım. bende bu cumartesi katılsamGünaydın kızlar. Geçen cumartesi kadikoy sifa hastanesinin gebe eğitimine katıldım. Bebek hemşireside sizinle aynı şeyi söyledi. Brbeklerin midesi misket kadarmış ve doyarlarmis. Emzirmekte ısrarcı olmak gerekiyomus. 3 gun gelen sarımtırak dut bebekler için çok onemli mis. Bağışıklık sistemleri için doğal ni aşı. Emmede çok sıkıntı cekilirsede son çare kasik biberonlar kullanılılmaliymis. Hemşire biz kesinlikle hastanede emzik ve biberon kullanmıyoruz diye vurgulayarak söyledi. Çevreye çok aldirmsmak daha iyi galiba. Gebe egitimi her cumartesi var bildiğim kadarıyla cumartesi 13.00 - 17.00 arasında istanbulda olanlara öneririm.
İnsanın günü gününü tutmuyor hamilelik çok farklı bir şey miş için rahat olsun ama bebeğinin harekette ermiş cnm sen şeker yüklemesi yaptırdın mı
Canım saglık ocakları ayrıca kayıt tutuyor. Hastanede yaptırdıklarını onlar görmüyormuş. Ya test sonucunu götüreceksin yada 2-3 aylık sürede tahlil yaptıracaksın. Seni takip ediyorlar.Arkadaşlar bugun 2.doz aşımı oldum. 1.ci doz da kan tahlili vermemi istemişti ayrıyetten idrar, ben kanı yaptırmış idrarı yaptırmayı unutmuştum. Şimdi bu doz için gittiğimde tekrar kan tahlili istiyor ve unuttugum için idrar tahlilini istiyor. Yaptıranınız var mı ? Geçen ay zaten kan yaptırmıştım tekrar sizden de istendi mi ? Veya idrar testi yaptırdınız mı hiç? 18inde gelirken getir ayrıyetten izlenimini yapıcaz diyor izlenimde de kalp atışına bakacakmış.. Biraz enteresan geldi doktorum herşeyi normal bulurken
Bazı hastanelerde sütün gelmezse mama veriyorlar ama biberon ile degil kaşıkla verirler. Emmesede olur diye bir durum yok. Sarılık olmaması için mutlaka emziriyorsun uyurken bile uyandırıyorsun sarılık olmazsa 2 saatte bir sarılık olursa saat başı emiyor. Midesi küçük olabilir ama devamlı emdiğini çıkarıyor zaten.Günaydın hamişlerrr....
Ben o hastaneye gidiyorum canım bana detaylı için 250 dediler. Sen nasıl 145 TL ye yaptırdınKaynarca Özel Yüzyıl Hast. de e5 üzeri ve daha yakın.
Ordaki fiyat 145,00tl. yalnız orası akşam saatlerinde yapıyor. 7-8 den sonra.
Şifa da istediğin saate randevu alabiliyorsun. 100 tl peşinat ödemeni istiyorlar.
Video, resim vs verdiler. Eşim de yanımdaydı. Dr. da erkek olgun bir doktordu.
Canım bnde dün şeker yüklemesi yaptırdım 148 çıktı biraz yüksek dedi endokrinoloji uzman ı yarın 75 mg tekrar yükleme yapalım dedi ona göre diyet yaparız dedi. Bn gitmedim bir kaç gün sonra sağlık ocağında tokluğuma baktırayım diyorum sence cnm[/QUlOTE]
Sana 50 mg yükleme mi yapıldı canım ? Bana direk 75 mg yükleme yapılmıştı ve 184 çıkmıştı doktorum üç günlük takip önerdi şimdi sabah aç, kahvaltıdan bir saat sonra ve öğlen yemeğinden bir saat sonra şekerimi ölçtürüyorum cuma günü sonuçları göstericem bence sen sağlık ocağına gidip anlat durumunu onlar daha iyi yönlendirir seni belkide benim gibi açlık şekerine de bakmak isterler
Cnm bnm gelmezse gelse de sütüm bir kaç kaşık mama vereceğim bebek aç kalırsa kakasını yapamaz ve sarılık olur doktor da dedi bir hafta sütün gelse de bir kaç kaşık mama vr edi
Günaydın,
eğer bebek ilk gün yani hastanede emmez sütün gelmezse zaten dr yada hemşireler küçük bi biberon hazırlayıp geliyolar.
bir iki sefer mama verebilirler diye biliyorum, abimin oğlunda yaşadık bizde. aslında sütü de geliyordu ama bebek 1,5 ay erken doğdu ve ilk saatlerde kan şekeri düşüktü bunun için verdiler. hastaneden çıkana kadarda bir aksilik olmazsa zaten sütün gelecektir. Kafana takma hiç, bırak o günler neyi gerektirirse onu yaparsın :)
meleğin sağlıklı olsun yeter
Malesef öyle kitaplarda yazıldığı gibi olmuyor. Bebek aç kalınca hemen uykuya dalıyor ve uyanamıyor, sonrası sarılık oluyor vs. Kuvezde 1 ay 2 ay kalanlar o dönem hiç emmediği halde çıkınca annelerini emebiliyor mesela o yüzden ilk gün emmedi bir daha ememez deyip bebeği aç bırakmak doğru değil. Yeğenim hastae dönüşü evdeki ilk gününde ememedi ve doktorunun tavsiyesiyle ağzına bi kaç kaşık şekerli su bile verdik doktorun söylediği şekilde mama da hazırladık verdik 2 3 gün içinde de emmeyi öğrendi
Günaydın kızlar. Geçen cumartesi kadikoy sifa hastanesinin gebe eğitimine katıldım. Bebek hemşireside sizinle aynı şeyi söyledi. Brbeklerin midesi misket kadarmış ve doyarlarmis. Emzirmekte ısrarcı olmak gerekiyomus. 3 gun gelen sarımtırak dut bebekler için çok onemli mis. Bağışıklık sistemleri için doğal ni aşı. Emmede çok sıkıntı cekilirsede son çare kasik biberonlar kullanılılmaliymis. Hemşire biz kesinlikle hastanede emzik ve biberon kullanmıyoruz diye vurgulayarak söyledi. Çevreye çok aldirmsmak daha iyi galiba. Gebe egitimi her cumartesi var bildiğim kadarıyla cumartesi 13.00 - 17.00 arasında istanbulda olanlara öneririm.
Kızlar şeker yüklemesi yaptıranlar doktorun illa bir kagıt vermesi gerekiyormu? Direk hastaneye gidip şeker yüklemesi yaptıracagım desek yaparlarmı?
Ben doktor kontrolumden 1 gün önce gidip yaptırayım diyorum. O gün randevum 9.30 da o saate kadar aç beklemek istemiyorum
Bazı hastanelerde sütün gelmezse mama veriyorlar ama biberon ile degil kaşıkla verirler. Emmesede olur diye bir durum yok. Sarılık olmaması için mutlaka emziriyorsun uyurken bile uyandırıyorsun sarılık olmazsa 2 saatte bir sarılık olursa saat başı emiyor. Midesi küçük olabilir ama devamlı emdiğini çıkarıyor zaten.
Emer kaşıkla vereceksin. Bnm bnm bşr kaç arkadaşım öyle yaptı emdi bebekler bir arkadaşımın kı kuvezde kaldı biberon ile bir hafta emdi sonra annesini emdiEvet aç kalırsa doğru mama verilmeli ama bir daha beni ammez diye çok korkuyorum
evet biliyorum. Görümcemin bebeği emmemiş ilk gün hastanede sütü de gelmemiş. hemşirelerde mama hazırlamışlar. Ama ne bilim insan tedirgin oluyor işte.. Zaten görümcemin çocuğu da emmedi daha sonra sütü olmasına rağmen alıştıramadılar. çok inattı bebeği. sonra mamaya geçtiler....
inşallah zorluk çekmem bu konuda.. hep sua ediyorum sütüm bol olsun çocuğuma yetsin o da emsin diye.. şimdiden kafaya taktım walla...
emzirmekte elbette ısrarcı olmak gerekiyor. Sabırlı da olmak lazım. hemen pes etmek doğru gelmiyor banada... hayırlısı bakalım... bende böyle bir eğitime katılmak istiyorum tabi ama çalışınca haliylke vakit ayırmak da zor oluyor. bakalım belki bir gün bende katılırım...
Günaydın hamişlerrr....
bu pes etmek değil her kadının doğum yapar yapmaz sütü gelmeyebiliyor doğum şekline yapısına baglı vs ama cocuk doğar doğmaz besin alması gerekli çünkü kan şekeri düşüyor hipoglisemiye giriyor ve yenidoğan sarılıgı olma ihtimali artıyor.. ama tabiki tabiri caizse direk mama dayamamak gerekiyor benim önerim şü oluyor bebeğin önce ac iken anne göğsünü emmesi böylece meme bası uyarılacak ve süt uretimi tetiklenecek ardından yorulunca kaşıkla mama vermek tabi bu durun süt gelene kadar yoksa dediğiniz gibi bebek doğar doğmaz biberondan zahmetsizce doymayı öğrenirse annenin göğsünden o sütü cıkarmaya uğrasmıyor... bu süreç genelde 1 gün gibi kısa bir süre oluyor snrasında bir cok bayanın sutu geliyor o dönemde mumkunse mamaya hiç dönmemek gerek anneler geliyor benim sütüm az diye veriyorlar mamayı cocuk emmiyor sütü artmıyor. bebekler o kadar akıllı oluyor ki rahata alışınca yormuyorlar kendilerini :)Geçenlerde görümcem dediki doğum yaptığın gün eğer çocuk emmezse ya da sütün gelmezse hemen o gün mama alıp mama almalıyız. bebek aç kalır yoksa dedi...
Çok iyi olur.ben de hala muallaktayım.belki tam istediğim gibi birşey çıkar senin gördüğün.ben tek çocuk için düşünürken sana ikizler için mükemmel olur.çok iyi düşünmüşsün.Hemen almayacaksan dr kontrolüne giderken bakarım markasına. Arabayla geçtiğimiz için ve trafiği fazla olduğu için yavaşlayamadık. Aslında ben almayi düşünmüyordum ama ikiz olunca ihtiyacım olabilir diye düşünüyorum.
bu pes etmek değil her kadının doğum yapar yapmaz sütü gelmeyebiliyor doğum şekline yapısına baglı vs ama cocuk doğar doğmaz besin alması gerekli çünkü kan şekeri düşüyor hipoglisemiye giriyor ve yenidoğan sarılıgı olma ihtimali artıyor.. ama tabiki tabiri caizse direk mama dayamamak gerekiyor benim önerim şü oluyor bebeğin önce ac iken anne göğsünü emmesi böylece meme bası uyarılacak ve süt uretimi tetiklenecek ardından yorulunca kaşıkla mama vermek tabi bu durun süt gelene kadar yoksa dediğiniz gibi bebek doğar doğmaz biberondan zahmetsizce doymayı öğrenirse annenin göğsünden o sütü cıkarmaya uğrasmıyor... bu süreç genelde 1 gün gibi kısa bir süre oluyor snrasında bir cok bayanın sutu geliyor o dönemde mumkunse mamaya hiç dönmemek gerek anneler geliyor benim sütüm az diye veriyorlar mamayı cocuk emmiyor sütü artmıyor. bebekler o kadar akıllı oluyor ki rahata alışınca yormuyorlar kendilerini :)
Canım sütün az geldiğinde Mama ver kaşıkla bnm arkadaşım bni dinlemedi bebek kakasını geç yaptı ve sarılık oldu çok uzun sürdü sarılığı sonra biberon la mama verdi ama şimdi sütü iyi geliyor bebek emiyor bn bebeğime ilk önce memeyi tutturacam ardına bir iki kaşıkla mama verecem bir kaç gün böyle yapacam
Evet çok doğru diyorsun. bebeklere hemen kolaylık geliyor tabi mamaya geçince.. Evet sütüm yetmiyor deyip annelerde uğraşmıyor.. ayy ne zor hakkaten. sakin, memeye sarılan bi bebeğimiz olur inşallah... Zor günler bizi bekliyor gibi :) ama çok uğraşıcam emmesi için herşeyi yapıcam gerekirsse destek alcam..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?