2016 Şubat Anneleri

Kızlar ben uzun zamandır takip ediyorum ama bi türlü yazana
Merhaba kızlar. Uzun zamandır forumu takip ediyorum ama yazma fırsatı bulamadım. 6331 sayılı İş sağlığı ve güvenliği kanunu ve bu kanuna dayanılarak çıkarılan gebe ve emziren kadın işçilerin calisma koşullarını düzenleyen yonetmeligin 9. Maddesine göre; gebe ve emziren kadınlar günde 7.5 saatten fazla çalıştırılacak. Bu yasa ve yönetmelik maddesi tüm kadın işçileri kapsıyor. İşverenlerin işlerine gelmediği için size kapsam disindasiniz gibi gerekçeler sunuyorlar. İsteyenler alo170 üzerinden şikayette bulunup işyerlerinin teftiş gecirmesini ve geriye dönük fazla çalışma ücretlerini talep edebilir. Bende çalışma Bakanlığında memurum. Dilerseniz ilgili kanun maddelerini basıp işverenler yada o avukatlara gönderin. Bilmediklerinden değil ya öğrensinler

Calistirilamaz hatalı yazmışım

Kızlar afedersiniz fena ishal oldum yaa dün akşam oğluşum yakalandı bugunde bana geçirdi ne yapacagım ben maflor yada reflor içebiliyormuyuz acaba??
Karanfil kesiyor diyorlar hamilelikte bi sakıncaası varmıki??
canım bende ishal olduğumda ferlor verdi 2 gün boyunca sabah akşam içince geçti sanada çok geçmiş olsun

Canım devlet memurlarını kapsıyor özel sektörü değil.. Bayram günlerinde bile çalıştırabiliyorlar.. Sırf reddedip işten kovulan bir mühendis arkadaş bile biliyorum. Maalesef canım bizi kapsamıyor

Birmax diye bir site bende buradan duydum baktım seçtim gelsin 2 güne
cnm baktım sıteye de tum malzemelerı ordan mı sıparıs verdınız... su arkadakı tullerı falan... once modelı begenıp ona gore mı sıparıs verdınız... fiyatlar baya ıyımıs...

canım açıkcası benim de bu konuda kafam karışık, bir bilene danışmak lazım =)

Canım arkadaslarımdan ailemden gördüğüm kadarıyla her ihtimale karşı bir yeni dogan biberon alınıyor ve emzik. Eger ki süt yeterli gelmezse ek mamaya gecılır ama yinede böyle bir set fazla :) su bile içmiyor yavru :) neyse arastıralım bakalım

İnşallah düşer canım dikkat edicez baska çözümü yok bende bugün ölçtürdüm çok iyi çıktı tokluk 108 gayet normal dedi sağlık ocağındaki hemşire ama önemli olan aşırı dalgalanma göstericek mi ertesi günlerde ona bakıcaz dedi eğer diğer günlerde böyle çıkarsa sorun yok dedi

canım arkadaşlarımın çocukları bir yaşına girmek üzere hala bu seti kullanıyoruz diyorlar. Cam olsaydı ağır olurdu bundan memnunuz dediler =)

Cnm yasa uzun zamandır var sadece is kanunu ve is sağlığı ve güvenliği kanunu olarak ikiye ayrılınca yönetmelik yeni kanuna atfen yeniden çıkarıldı. Ben özel sektör işyerlerinde bu kanunların uygulanmasını denetliyorum ve 7.5 saatten fazla çalışan gebe ve emziren kadin işçilere isverenleri fazla çalışma ücreti odemek zorunda kalıyor. İşyeri ile ters düşmek istemezsen anlarım ama yasa yıllardır böyle avukat is sağlığı ve güvenliği yasasının yürürlük tarihinden bahsetmis ama yönetmelik daha önce is kanununa dayanıyor du ve yine 7.5 saatten fazla çalışmayı yasaklıyordu. Ben durum netlessin istedim dilerseniz is teftis grup başkanlıklarına arayarak da bilgi alabilirsiniz. Derdim kadın çalışanları korumak için getirilen düzenlemelerin bir nebze uygulanması.

140 olması gerekiyor diye biliyorum.
bende bu cumartesi yaptırıcam.
Kızlar bende 3 hafta önce 50 gr şeker yüklemesi yaptırdım. Açlık 102 tokluk 137 cikti. Doktor bir hafta tokluk şekerini olc dedi. Ben iki haftadır hen açlık hem tokluk olcuyorum. Ne açlık ne tokluk 100 u geçmiyor. Anlamadım yükleme niye yüksek çıkmış olabilir ki. Kaldı ki bazı yorumlarda 140 üstü yüksek yazılmış bana 135 dediler. Kafam iyice karıştı ama bi daha yükleme yaptırmak istemiyorum. Henüz doktorla gorusmedim gerçi.

Canım çok araştırdım ama 45 saatin altında çalışıyorum cumartesileri çalışmıyorım bir tane cumartesi var ay sonunda oda toplantı şeklinde geçiyor 5,5 saat.. Artı molarım çok vs vs :)) Ben bu işten vazgeçtim maalesef 8,5 saat çalışmak şimdilik zorlamıyor ama geçmişteki fazla saatleri ödeseler fena opmazdı hani :)

Canim ben alirsam momfortbaby almayi dusunuyorum ondanda cok memnun kalan var

Cnm bu günlük çalışma süresine ilişkin bi sınır haftalik çalışma süren önemli değil ister 30 40 yada 45 çalış günlük 7.5 saatin üzeri yasak. Eğer senin molalarin dustukten sonra 7.5 saati gecmiyorsa sorun yok ama geçiyorsa fazla çalışma talep edebilirsin. Günlük 10 11 yada 12 saat çalışan yada fazla çalışma yaptırılan gebeler var en azından onlar için bilgi olsun.

Hemen almayacaksan dr kontrolüne giderken bakarım markasına. Arabayla geçtiğimiz için ve trafiği fazla olduğu için yavaşlayamadık. Aslında ben almayi düşünmüyordum ama ikiz olunca ihtiyacım olabilir diye düşünüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…