- 7 Nisan 2015
- 3.750
- 2.777
- 333
Sağol canım :) instagram dan bir bayana yaptirtmis, kecedekorasyon gibi bi isimdi sanırım :)
Canim bu donemi kendine zorlastirma bence,insan hayatinda sayili hamile oluyor bakiyorum mesajlarin hep olumsuz.Boyle dusunmen seni ve bebegini strese sokuyo ,hamilesin diye niye duzenin bozuk olsun yapma bence boyleBayanlar iyice bunaldım ben gebelik bitse sonrası ayrı dert zaten.. Gebeliğin kendi ayrı bi dert ne olacak böyle hiç birşey düzene girmeyecek gibi geliyor sanki bundan sonra benim hiç hayatım olacak gibi
Canim gercekten okurken icimden gecn leri yazmissin annelik anlatilmz yasanir her cok guzel olucak Allah kimsenin kucani bos koymasin
Amin kızlar.. Asıl bunun için endişelenmeliyiz. İyi bir anne baba olmak bu zamanda bu kadar kötü huylu insanların olduğu zamanda vatana millete hayırlı evlatlar yetiştirmek.. Allah yardımcımız olsun...amin canim bende hep diyorum Allah isteyen herkese en hayirli ve dogru zamanda nasip etsin... Allah arattirmasin... Sukurler olsun yaradana onlari bize verdigi icin... ins saglikla aliriz kucagimiza... onlar hayirli evlat bizde hayirli ebeveyn olalim...
Benim esim ilk dogumun belli kisminda benimleydi :)ilk sanci cekerken kv esim falan donusumlu geldi yanima,dogum basladi ben tutturdum vazgectim sezeryan diye,dr esimi cagirdi beni ikna icin ben catalda bas bas bagirdim ona hep senin yuzinden sana gostercem o da tutturdu yapacaksin ikin ikin nefes al diyeüf benim sormak istediğim bir sürü konu var ama hastaneye gittiğimde bu konularda kiminle muhatap olmalıyım bilmiyorum.
bir de eşim doğuma girsin istiyorum. Markete bile gittiğinde herşeyi ben yapıyorum diye söyleniyor, görsün bakalım herşeyi kim yapıyormuş
şakası bir yana o duyguyu birlikte yaşamak istiyorum(bayılmazsa )
Canim benim esim dogum aninda baya bi halimi gordu ama 40 im ciktiktan sonra hic bir soguma olmadi cok sukur ama dedigin gibi kisiye gore degisir buAyse2016 niye komik gelsin.benim halamin eside doguma girdi ve ondan sonra dedigin gibi halama yanaşmadi bi zaman sonrada ayrildilar ki bunun da etkisi oldu cunku cinsel sogukluk olustu.bence hic gerek yok esinizi odaya almaya sezeryani bilemem ama normal dogumu kaldiramayabilir eşler
Canim yalan yok bi sure kendinden odun vermek zorunda kaliyorsun ama o bile insani mutlu ediyor cunku sana muhtac seni seven ve sadece seni isteyen hisseden muhtesem bi varlik var karsinda ustelik sutun gelmesi uykunu azaltiyor uykusuzluga dayanmani sagliyorKeyfini cıkaracagım bişey yokki işte 2-3 ay sonra basımıza gelecekleri bekliyorum ve sonrasını.. Birsürü Sinir stres uykusuzluk... Hiç birşey eskisi gibi olmayacak artık bi hayatım olmayacak gibi geliyor
omega kalsiyum falan bilmem de demir mutlaka kullan canım doğum sonrası bizim için çok önemli kansız kalırsak halsiz düşeriz ve daha birçok şeyVitamin olayına okuduğum kadarıyla kilosu ideal olan herkes devam ediyor.doktorum takip etmiyor kan değerlerimden durumu.daha doğrusu 2 doktora görünüyorum.birisi kilo takıntılı olduğu için ezbere bırak dedi,diğeri de sen iki canlısın bebeğin beyin Gelişimi için alacaksın ve çalışan insansın her zaman iyi beslenemeyebilirsin,o sebeple almaya devam et dedi.eşim de sürekli bırak diyor,içerken tedirgin oluyorum onun yanında.sağa sola ,eşi doğum yapan arkadaşlarına sormuş ikisi de kullanmadı diyince bu sefer bizimki de bırak diye tutturdu.ezbere olmaz desem de işte öyle...
En iyisi kendi işimi kendim göreyim.gidip tahlil yaptırayım.napim yani...öf sıkıldım yeminle beeeee...
Matik aldigina emin misin canim? Elde yikama almis olmayasin. Bebek programinda 30 yada 40 derece sanirim. Bir olcek ama olcegim kucuk. Hem erimeyip hem nasil kopuk disari tasti anlamadimCanım ben de hacışakirin sabununu aldım. Makinaya ne kadar koyuyorsun ve kaç derecede yıkıyorsun. Ben kaç kez durulamama rağmen sabunlar erimedi ve yıkama esnasında köpükler dışarı taştı makinadan.
Canim vip olayi bitmis artik. Ozel odalar var ama doguma normal dogumhaneye goturuyorlar sadece cikinca serviste degil ozel odada kaliyorsun. Oraya da sadece 1 bayan refaketci aliyorlar esin sadece ziyaret saatinde gelebiliyor aksam falan gelemiyor guvenlik cikariyor odadan esini :) ama odalar cok buyuk ve rahat. Bebek icin ideal. Saglik personeli de cok iyi. Gunluk ucreti de 90 lira civari birsey onun disinda bir ucret odenmiyor. Eksileri artilarina gore degerlendirilebilir.Kızlar 2014 aralık annesiyim ankarada zekai tahir burak hast doğum yapacaklar için bi tavsiyem var orda vip doğum var 500 lira veriyosun sancını özel bi odada çekiyosun eşin annen yanında oluyo diğer türlü ne biri oluyo yanında nede telefon falan ben o hatayı yaptım son anda para vermeyelim boşuna dedim ama ailem 17 saat boyunca haber alamadı sadece ekrandan isim çıkmasını beklediler yazık onlarada sadece aklım geldi fikir veriyim dedim hayırlı doğumlar
Malesef kimseye oncelik yapilmiyor. Ozel oda bolumu var oglen bosalan odalar belli oluyor ve sirada kim varsa ona veriyorlar odayi. O yuzden sabahtan gidip deftere adinizi yazdirip surekli takip etmek iyi oluyor. Acil gidince yapacak bisey yok.Fiyatlarda uygun oldugu icin oda bulmak biraz sans isi. Ama ben her gidisimde yer buldum. Odalarda cok rahat 90 tl civari gunlugu. Bi kac ozel hastanede de yattim son bir senede 350 450 civari odedim onlarda da oda basina. Ama zekai tahirin odalari daha rahatti. Tek sıkıntı esin giremiyor ve ziyaretcin gelemiyor. Ozelfe oyle bir sey yok tabicnm bende orda dogum yapcam... nasıl memnun kaldın mı.... bende ozel odayı sordum salı doktor muayenemde artık hıc ayırma yapmıyorlar dedıler... dogum sonrası doktor degerlendırme yapıyormus... anne ve bebekler eger uygun ıse ozel odaya cıkmaya ona gore cıkmak ısteyen bos ıse cıkabılıyormus... ben dedım oncelık sırası var mı? yok ama genelde sezeryan ve ıkızlere oncelık tanınıyor dedıler...
Zorlaştırmamaya calısıyorum ama elimde değil.. Aklımdan gecen herşeyi yazsam bilmiyorum ne olur delirmek üzere gibi hissediyorum kendimiCanim bu donemi kendine zorlastirma bence,insan hayatinda sayili hamile oluyor bakiyorum mesajlarin hep olumsuz.Boyle dusunmen seni ve bebegini strese sokuyo ,hamilesin diye niye duzenin bozuk olsun yapma bence boyle
Canım bebegin kafası asagıda duruyorsa hep oradan gelir hıçkırık. Artık ilk zamanlar kadar pıtır pıtır dönmeyecek malum yeri daralmaya başladıkızlar sizde bebeğin hıçkırığını hep aynı yerde mi hissediyorsunuz.benim hep karnımın alt kısmnda kasıklara yakın atıyorbirde tahlil sonuçlarımda kan değerlerm sınırda çıktı demir ilacını bi süre kullanmayı bırakmıştm tekrara başladm çok önemliymş aslında sizde dikkat edin
Canım herkesin hamileliği farklı.. kan tahlillerinide doktorlar degil saglık ocakları takip ediyor. Sen hiç istemese bile en fazla 2 ayda bir tahlil yaptır. Hele birşeyin düşükse.... benim idrarda enfeksiyon çıkmıştı b12 düşük çıkmıştı Aralıkın başında bir daha yaptıracagım. Vitaminim düşük çıkana kadar ilaç kullanmadım şimdi mecburen içiyorum. Demir en baştan düşük çıkmıştı baştan beri kullanıyorum. Diğer ilaçları içmiyorum. Magnezyum ve omega içmiyorum. Hergün mutlaka muz yiyorum. Ne olursa olsun ilaç.. ilk hamilelimde demirde içmemiştim. Düşük degildi. Dediğim gibi o senin degerlerin ile alakalı... saglık ocagında tahlil yaptır zaten düşük olanları oradada söylüyorlar doktorunda söyler. 2 doktora gitmek bence çok iyi degil. Mutlaka fikir ayrılıkları vardırVitamin olayına okuduğum kadarıyla kilosu ideal olan herkes devam ediyor.doktorum takip etmiyor kan değerlerimden durumu.daha doğrusu 2 doktora görünüyorum.birisi kilo takıntılı olduğu için ezbere bırak dedi,diğeri de sen iki canlısın bebeğin beyin Gelişimi için alacaksın ve çalışan insansın her zaman iyi beslenemeyebilirsin,o sebeple almaya devam et dedi.eşim de sürekli bırak diyor,içerken tedirgin oluyorum onun yanında.sağa sola ,eşi doğum yapan arkadaşlarına sormuş ikisi de kullanmadı diyince bu sefer bizimki de bırak diye tutturdu.ezbere olmaz desem de işte öyle...
En iyisi kendi işimi kendim göreyim.gidip tahlil yaptırayım.napim yani...öf sıkıldım yeminle beeeee...
Canım özellerde oda parası oluyormuki? Mesela sezeryanda doğum parasının içinde 2 gün yatışta var. Ekstra kalmak istersen ücret ediyorsun. Birde eşinin girememesi kötü yaMalesef kimseye oncelik yapilmiyor. Ozel oda bolumu var oglen bosalan odalar belli oluyor ve sirada kim varsa ona veriyorlar odayi. O yuzden sabahtan gidip deftere adinizi yazdirip surekli takip etmek iyi oluyor. Acil gidince yapacak bisey yok.Fiyatlarda uygun oldugu icin oda bulmak biraz sans isi. Ama ben her gidisimde yer buldum. Odalarda cok rahat 90 tl civari gunlugu. Bi kac ozel hastanede de yattim son bir senede 350 450 civari odedim onlarda da oda basina. Ama zekai tahirin odalari daha rahatti. Tek sıkıntı esin giremiyor ve ziyaretcin gelemiyor. Ozelfe oyle bir sey yok tabi
Canım sanırım hamilelik sendromuna yeni girdin.. Bugun bende de aynı şey var. Seninle aynı değil sorunum ama bi enerji düşüklüğü, bi mutsuzluk keyifsizlik var bende de içim daralıyor sıkılıyorum. Bir sorun yok ama üzgünüm, üzgün oluncada aklıma daha karamsar seyler geliyo engelleyemiyorum.. Depresyon gibi. Senin düşündüklerini ben hamileliğim sırasında arada düşünmedim değil. İlk bebek olduğundan bence, ama arkadaşların dediği gibi, Allah kimseye taşıyamayacagı yükü nasıl vermezse yavrularımız için de doğduktan sonra bize ona bakacak gücüde verecek. Tıpkı annelik duygusu bize anlamadığımız şekilde aşılandığı gibi ve herşey olduğu gibi gelişecek şuan düşündüğüne değmeyecek.. sende biliyorsun bunları eminim ama insan bazen farklı dönem yaşıyor sende sanırım o döneme girdin, geçecektir bu durum bunu bil.Zorlaştırmamaya calısıyorum ama elimde değil.. Aklımdan gecen herşeyi yazsam bilmiyorum ne olur delirmek üzere gibi hissediyorum kendimi
Vitamin olayına okuduğum kadarıyla kilosu ideal olan herkes devam ediyor.doktorum takip etmiyor kan değerlerimden durumu.daha doğrusu 2 doktora görünüyorum.birisi kilo takıntılı olduğu için ezbere bırak dedi,diğeri de sen iki canlısın bebeğin beyin Gelişimi için alacaksın ve çalışan insansın her zaman iyi beslenemeyebilirsin,o sebeple almaya devam et dedi.eşim de sürekli bırak diyor,içerken tedirgin oluyorum onun yanında.sağa sola ,eşi doğum yapan arkadaşlarına sormuş ikisi de kullanmadı diyince bu sefer bizimki de bırak diye tutturdu.ezbere olmaz desem de işte öyle...
Evet canim ozelde sezeryanda 2 normalde 1 gun yatis ucrete dahil ama onun disinda ekstra kaldigin gunlerin parasini gunluk oda ucreti uzerinden oduyorsin. Son bir yilda ankarada o kadar cok hastanede yattim ki baya tecrube kazandim :) devlette doguma ameliuata para vermiyorsun ama burda iyi bir dogum hastanesi var orada ozel oda var orda da ekstra odaya gunluk para oduyorsun. Ben gecen yil sezeryan oldum mesela atesim yuksekti beni on gun yatirdilar o yuzden dogum ucreti disinda gunluk oda ucretlerini ve kuvezde kalirsa bebek icin alinacak ucretleri mutlaka konusun hastanenizle. Mesela baska bir arkadas da baskent unide dogumunu yapti. Kendi hastanesiydi tum ucretleri planli doguma gore konusmustu. Ama bebekler erken dogup gece gelince eger acilden giris yapmasaydi ucuk bir fatura odeyecekti. Orasi universite hastanesi diye acilden almislar ama cogu hastane acilden de giris yaptirmiyor hamileleri.Canım özellerde oda parası oluyormuki? Mesela sezeryanda doğum parasının içinde 2 gün yatışta var. Ekstra kalmak istersen ücret ediyorsun. Birde eşinin girememesi kötü yahele birde yanında kalacak refakatçin yoksa
Canım bebegin kafası asagıda duruyorsa hep oradan gelir hıçkırık. Artık ilk zamanlar kadar pıtır pıtır dönmeyecek malum yeri daralmaya başladınasıl rahat ediyorsa öyle kalacak..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?