2016 Şubat Anneleri

Canım bende normalden çok korkuyorum.bide eşimle 7 aydır ilişki falan yok.böyle olunca vajina iyice darlaşıyormuş ve normal doğum daha da zorlaşıyormuş.ne yapacağımı bilmiyorum hiç
Canim iliski kolay dogum olmasini sagliuomus ama benim arkadasim 9 ay boyunca iliskisi olmadi ve sorunlu bi hamilelikti ama dogumu cok kolay oldu ben onu dusunup motive ediyorum kendimi

Off bi ben normal istemiyorum heralde, cati muayenesinde catin dar sezeryan yapalim dese sevinçten takla atacağım.. Neyse ama hep hayırlısı hangisi ise o olsun diye dua ediyorum..

Kizimizin odasını tamamladık çok şükür rabbim içinde uyutmayida nasip etsin inşallah

Eklentiler

• IMG-20151212-WA0005.webp
    18,2 KB · Görüntüleme: 135
  • IMG-20151212-WA0004.webp
    11,4 KB · Görüntüleme: 140
  • IMG-20151212-WA0002.webp
    21 KB · Görüntüleme: 121
  • IMG-20151212-WA0001.webp
    10,6 KB · Görüntüleme: 132
hii dogrudur o zaman
ben aciyla anlamadiysam
uff bunda bile cigrindim o koca bebek ordan nasi cikacak bide bunu aydinlatin hele ..
haksiz miyim sezeryan istekli olmakta ?
Ac google amcayı natural birth yaz izle :/ :) nasıl cıktığını... Kuzu tv die Bi sitede de yayınlanıyor dopum videoları

Arkadaşlar simdi bazi seyleri okudumda cati muayenesiymis cok acimis kotu seyleri yazmasaksa tedirgin olanlar korkuya dusmese daha iyi olmazmi hic hosuma gitmedi YAZDIKLARIMIZA BIRAZ DIKKAT EDELIM LUTFENNNN
Kesinlikle daha once dogum yaptim neyin ne oldugunu bilmeme ragmen,okuyunca tedirgin oluyorum.

Canim ne guzel tertemiz gayet duzenli yerlestirmissin masallah sana,daha benim o isler hep duruyor eve buyuk bir temizlik lazim nasil altindan kalkacagim bilmiyorum bende nasipse icak ayina girince halletmeyi dusunuyorum.

Kizlar acayip moralim bozuldu.kendimi nemlendirme me ragmen karnimin altindA kirmizi kirmizi çatlaklar gördüm. damar gibi. Yani catlamisim resmen. Yok yaaa bunun önüne gecilmiyormus
Yaa bende yağlanmayı bıraktım biliyomusun, son ay çatlarım diye düşünüyorum.. Haftada bir iki defa badem yağı tamamdır..

Off bi ben normal istemiyorum heralde, cati muayenesinde catin dar sezeryan yapalim dese sevinçten takla atacağım.. Neyse ama hep hayırlısı hangisi ise o olsun diye dua ediyorum..
Ya kasma nasıl istiyosan öyle yaparsın Ben epidural normal doğum yaptırcam büyük ihtimalle.. Sancıları bir görelimde, acı eşiğim yüksektir belkide kolay olur bilemiyorum..

Bayanlar nacizane düşüncelerimi söyleyim.. Daha önce söylemişimdir ameliyathane doğumhane ve sağlık ocağında calışmış bir hemşireyim... Şimdi bu vajinal muayene vajinal ultrason catı muayenesi Vs bunlardan korkmayın ve rahat olun çünkü mantıken düşünürsek hepimiz hamileyiz yani ilişkiye girdik bu uygulamalar da bundan farklı değil o zaman da kendinizi kasarsanız zorlanırsınız ama rahatken ne kadar rahat olur hatta zevk alırsınız bunu düşünün :) vajen inanılmaz esnek bir organ ve görevi ilişki ve doğum.. Nasıl ağız burun görevini yaparken korkmuyorsunuz zihninize onu yerleştirin önce... Doğum konusunda bebeğe zarar vermeye gelince.. Mümkün değil böyle birşeyi siz kendinizi sıkarak yapamazsınız ama ebeler doğumunuz kolay olsun diye ( çünkü doğum anne tarafından yapılan doğal bir olaydır özür dileyerek söylüyorum dışkılamaya benzeyen) siz o sırada onu dinleyemeyecek durumda olduğunuz için böyle söyler hani bebek sıkıştı Vs. Bebek doğmak istediği zaman ıkınma olayı refleks olarak gelişir istemeseniz de ıkınırsınız ama kolay olsun diye sizinde desteklemeniz gerekir sancı anında... Siz bı durumda iken korku psikoloji en son girmeniz gereken durumdur... Çünkü doğum doğal ve kendiliğinden gelişen bir olaydır erteleyemezsizniz durduramazsınız Vs. ve doğumu ebe yada dr yaptırmaz kadın yapar.. Bu nedenle normal doğum düşünen arkadaşlar korku olayını bir kenara bırakıp doğru kaynaklardan dopum nedir nasıl olur doğal doğum nasıl olur anne ne yapmalıdır bunları bilerek doğuma gidin.. Ve ne zaman gitmeniz gerektiğini bilin ki o kadar az müdahaleye maruz kalıp o kadar az yıpranan derim Dediğim gibi doğumu anne kendisi yapar.. Ama kesinlikle olumsuz seyleri okumayın bile cunku psikoloji cok önemli.. En güzel doğumu bilinçli anneler yapar ve doğumu yaşar.. Doğumunuza katılmaz ve korku psikolojisi ile dısında kalırsanız o olumsuz hikayeleri görürsünüz...
Şahsi görüşüm bunlar kızlar...
Ben normal doğum yapmayı düşümüyorum Allah sağlık versin.. Türkiyede normal doğal doğum yapan pek yer olmadığını dusunuyorum zaten vajinal genişlik sorunumun olduğunu düşünüyorum ve takıntılıyım.. Dr umla aynı ilde değilim ve normal doğum beklemek ciddi stres olacagımı düşünüyorum kesinlikle ameliyattan korkmayan bir insan olarak sezaryen tercih ettim...

Unutmadan küçük bir not epiduralden zararsız ve anestezi uzmanları tarafından artık gayet rahat ve sık uygulanan mucize bir uygulama normal yada sezaryen olun mutlaka epidural isteyin fıtık felç falan filan yok öyle seyler.. En fazla su içmezseniz ve kafein almazsanız ciddi bas ağrısı yan etkisinden baska yan etkisi olmayan bir nimet :)

Vajinal ultrason can acıtmıyor. Hatta beni çok korkutmuşlardı. Doktorda o kadar kasmıştım ki kendimi Doktor acımadı değil mi dediğinde "ilişki sırasında daha çok acıyor" demiştim.

Elle muayeneninde bu kadar acıttığını düşünmüyorum aslında.herkesin acı değeri farklı sonuçta. maksimum iki parmak sokulduğunu ve çok çok açıklığın olduğunda o iki parmak açık halde oluyor diye biliyordum.

Allah yardım eder kuzum ya.. Hemşireler ebeler abanmasında karına başka isteğim yok
Abanma (!) olayının doğumun çocuğun çıkmasının kolaylaştırdığını yani bebeğin aşağıya inmesini sağladığını biliyorsun dimi?
Geçen bir doğum hikayesi okudum, ve orada doğumhanede olan eşe bu görevi yüklediklerini, ve bebeğin aşağıya itilmesine yardımcı olduğunu okuduğumda çok da duygulanmıştım :)
Aslında yapılan herşeyin bir nedeni var :)
Pozitif düşünce yeterli sadece.

Kizimizin odasını tamamladık çok şükür rabbim içinde uyutmayida nasip etsin inşallah
O 5aylık hamile gibi duran da sen misin
Hayırlımolsun odanız :) rabbim hayırlı günler göstersin hepimize. Güzel güzel uyusun odasında inşallah.

@lucku25 iyi olmana sevindim. İnşallah tekrarını yaşamazsın.

Aynen öyle. Ne kadar kasarsan o kadar can yanar bilinç altı korkar ve o yönde tepki verir.
Dün bir arkadaşımla kesi olaylarını konuşuyorduk. Eskiden evlerde nasıl yapılıyormuş dikiş oluyormuydu diye sordu.
Annemi arayıp sorduk(annem hemşire)
Annem açıkladı anlattı falan. Sonra dedi ki ay ne korkuyorsunuz ebeler kesik atmasa şöyle şöyle de olabilir ondan müdale ediyorlar. Nerde eski köy ebeleri, eski köy hamileleri dedi.
Heee doğru diyorsun dedim ve sustuk :)
Eskiden evet daha az yıpranıp daha çabuk toparlanıyormuş kadınlar. Çnkü daha hareketlilermiş.
Bizim gibi tel ellerinde veya pc başlarında oturarak gebelik geçirmezlermiş...
Gerçek normal doğumlar da o zaman gerçekleşirmiş
Biz destekli normal doğum olmasına şükretmeliyiz :)

Hepimizin hakkında hayırlısı :) hepimize kolay doğumlar nasip etsin. Nedense doğumdan zırnık korkmuyorum ama doğum sonrası için çok korkuyorum. O minnak bacakalra tulumu nasıl giydireceğim :)

Gecen burda yada baska bir topikte okudum sanirim,sancilardan haz almaktan bahsediyordu bir arkadas,o mucizeyi yasamak her anina eslik edebilmek ne guzel birsey.Madem bu is olacak onu kendimize kolaylastirmaliyiz zorlastirmak yerine.Ilk dogumumda drumu hic dinlemedim cok buyuk pismanliklarim var insallah bu sefer daha bilincli davranmak istiyorum.

Bu nasıl bi ego bu nasıl bi benci düşünme. Fikirlerinı değiştirmeye kapalı biri cnm esin.Böyle olduklarında fazla bişeye konuşulmaz ve tartışılmaz.Koşulsuz kabul etmek zorunda bırakılıyor uz.Ama bizde bir birey olduğumuzu hissetsek keşke ama işte....Neyse sağlık olsun..sen sağlığını düşün bebeğinin bence bu daha önemli.bunlarla kafanı yorma..yada söyle düşün ikinizde birer isim koymuş olacaksınız.Artık bebek hangisini isterse onu kullanır okulda çevrede.birde senin buldugun ismi beğenir kullanırsa çok daha iyi olur

Valla nahoş hikayelerde duyuyoruz, bıraksınlar ben yaparım o işi, bana dokunmasınlar.. Ben o kadar yabancı doğum izledim, bir tanesi üçüz doğurdu yine kimse müdahale etmedi.. Oluyor oluyor güzel doğuyor bebek kendi kendine.. Daha kan alırken yanlış yapıyolar, geçen hemşire iğneği kaçırdı kanda dolamadı canımıda acıttı.. Birşey demedim ama doğumda ki en ufak bir yanlış bebeği sakatlayabilir hatta ölümüne bile sebebiyet verebilir..

Ya biliyomusun bendede diş ağrısından haz alma gibi bir durum var.. Dolgularıda uyuşturmadan yaptırıyorum.. Var böyle birşey, ama tabi doğumu bildmicem

Ya biliyomusun bendede diş ağrısından haz alma gibi bir durum var.. Dolgularıda uyuşturmadan yaptırıyorum.. Var böyle birşey, ama tabi doğumu bildmicem
:) bazi konularda sana hak veriyorum ama bazi konularda cok onyargili buluyorum yorumlarini arkadasim Eger dogum icin hastaneye gidiyorsak birazda bilgilerine guvenmeliyiz diye dusunuyorum ha koru korune teslim edemeyiz kendimizi tabiki,bunun icin iyi arastirmali,secici olmaliyiz dr ve hastane konusunda.

Kizlar kayinvalidrm iznim olmadigi halde bir bahaneyle ben yokken evime giriyor ne dusunursunuz yorumunuz ne olur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…