Aynen o moddayım şuanda.. Bide bu hafta izin akıp sehre inmeninde etkisi oldu.. Evde olsam yine içimden gelmezdi:) bu kadar mutlu olacagımı düşünmüyordum.. Eldiven severken buldum kendimiHeh şoyle yaaa bak nasilda moralin yerine gelmis :) Isteyince nasilda aliniyormus degil mi hep bir bahanen oluyorduInan sen karalarda baglasan kimsenin umuru olmuyor o yuzden hayati kendine guzellestirmeye bak,kendin evladin ve esin icin birseyler yaptikca mutlu olacaksin
Teşekkür ederim canım aslında 10 kilo aldım ama zayıf hamile kaldığım için çok göstermedi kendiniVajinal ultrason can acıtmıyor. Hatta beni çok korkutmuşlardı. Doktorda o kadar kasmıştım ki kendimi Doktor acımadı değil mi dediğinde "ilişki sırasında daha çok acıyor" demiştim.
Elle muayeneninde bu kadar acıttığını düşünmüyorum aslında.herkesin acı değeri farklı sonuçta. maksimum iki parmak sokulduğunu ve çok çok açıklığın olduğunda o iki parmak açık halde oluyor diye biliyordum.
Abanma (!) olayının doğumun çocuğun çıkmasının kolaylaştırdığını yani bebeğin aşağıya inmesini sağladığını biliyorsun dimi?
Geçen bir doğum hikayesi okudum, ve orada doğumhanede olan eşe bu görevi yüklediklerini, ve bebeğin aşağıya itilmesine yardımcı olduğunu okuduğumda çok da duygulanmıştım :)
Aslında yapılan herşeyin bir nedeni var :)
Pozitif düşünce yeterli sadece.
O 5aylık hamile gibi duran da sen misin
Hayırlımolsun odanız :) rabbim hayırlı günler göstersin hepimize. Güzel güzel uyusun odasında inşallah.
@lucku25 iyi olmana sevindim. İnşallah tekrarını yaşamazsın.
Canım ilk gebeliklerde kesi olmak zorunda gibi bişey dediğin gibi kesi olmazsa birkaç yerden düzgün olmayan yirtiklar oluyor ve dikilmeside zor görüntüsü de estetik olmuyor ama doktor kesince 2-3 cm lik kesi yeterli oluyor bazen kesmeyelim diyorlar da popoya kadar düzensiz yirtiliyor bide genelde uzayan doğum eylemlerinde karına basılıyor ki bebek oksijen siz kalmasın her doğumda basilmiyor yani anne ikinamiyorsa yeterince o zaman destek veriliyor oda bebeğin üstüne değil yukardan bebeğin itilmesine yardımcı oluyorlar oda kötü bişey değil bebek için kurtarıcı çoğu zaman ben normal doğum yaptirsam bir sağlıkci olarak karşı gelmezdim bunlara yani 6 yıllık dogumhane calismisligim var iyiyi kötüyü gören biri olarak böyle düşünüyorumBen biraz Türkiyede ki uygulamaları beğenmiyorum, aslında yurt dışındada doğumu yaptırabilirdim onca süre eşimden ayrı kalmak istemedim.. haberlerde bir sürü şey duyuyoruz ve ister istemez korkutuyor bu durum beni, ben bebeğimi dokunmaya kıyamazken biride gelip var gücüyle abanamaz yani, olay çıkarırım orda.. Doktorumla görüşücem zaten, vajinamıda kesmesin bıraksın kendisi yırtılsın, on tane yerden yırtılsın bir önemi yok.. buda çok saçma uygulama mesela belki hiç yırtılmıcak?? Birşeyin doğalını niye bozuyoruz ki, anlamıyorum yani.. Şöyle bir kabaca baktığımda hep zaman kazanmak için uygulandığını görüyorum buda hiç hoş değil..
Canım eller ayaklar şişiyor maalesefKızlaaar
Sol elimdeki yüzük parmağım şişti ve parmağımı kasarken Can'ım yanıyor. Ayakta 15 20 dakikadan fazla kalamıyorum. Millet ne güzel bebişinin kıyafetlerini yıkamış ütülemiş maşallah:) umarım ben de yetiştiririm yaa. Kadın mı tutsam ne yapsam bilemiyorum her şey bana bakıyor((
Ben geçen günde yazmıştım istediğiniz kremi alın çok para verin çatlayan çatlıyor. Yapacak birşey yok maalesefKizlar acayip moralim bozuldu.kendimi nemlendirme me ragmen karnimin altindA kirmizi kirmizi çatlaklar gördüm. damar gibi. Yani catlamisim resmen. Yok yaaa bunun önüne gecilmiyormus
Çatı muayenesi acıtmıyor zaten ben vajinal ultrason aleti ile hiç muayene olmadım onu merak ettim. Nasıl birşey çokmu büyük diye. Ben o tarz aletlerden çekiniyorumVajinal ultrason can acıtmıyor. Hatta beni çok korkutmuşlardı. Doktorda o kadar kasmıştım ki kendimi Doktor acımadı değil mi dediğinde "ilişki sırasında daha çok acıyor" demiştim.
Elle muayeneninde bu kadar acıttığını düşünmüyorum aslında.herkesin acı değeri farklı sonuçta. maksimum iki parmak sokulduğunu ve çok çok açıklığın olduğunda o iki parmak açık halde oluyor diye biliyordum.
Abanma (!) olayının doğumun çocuğun çıkmasının kolaylaştırdığını yani bebeğin aşağıya inmesini sağladığını biliyorsun dimi?
Geçen bir doğum hikayesi okudum, ve orada doğumhanede olan eşe bu görevi yüklediklerini, ve bebeğin aşağıya itilmesine yardımcı olduğunu okuduğumda çok da duygulanmıştım :)
Aslında yapılan herşeyin bir nedeni var :)
Pozitif düşünce yeterli sadece.
O 5aylık hamile gibi duran da sen misin
Hayırlımolsun odanız :) rabbim hayırlı günler göstersin hepimize. Güzel güzel uyusun odasında inşallah.
@lucku25 iyi olmana sevindim. İnşallah tekrarını yaşamazsın.
Canım söyledipin halde giriyorsa ve kapı kilidini degiştiremiyorsan o zaman yatak odanı kilitle anlasın. İsterse laf söylesin. O zaman rahatsız olduğunu o yüzden kilitlediğini söylersin. Birdde dış kapının tüm anahtarlarımı var onda. Üst kısmının yoksa orayıda kilitle açamasın ..Kizlar kayinvalidrm iznim olmadigi halde bir bahaneyle ben yokken evime giriyor ne dusunursunuz yorumunuz ne olur
Gördünmü bak birşeyler alınca nasılda kendini anne gibi hissediyorsun. Birde alılveriş kadını kendine getiriyor. Ayrıca ben anne olduktan sonra dışarı çıktığımda kendimi hep oğluşuma birşey alırken buluyordum. Mutlu mutlu eve dönüyordum bir bakıyordum kendime hiçbişey almamışım.. bu hale bile gelebiliyorsun yaniKızlar cok mutlu oldum bebeğime ilk alışverişi yaptım.. Eşim kahve içmeye cıkardı alışveriş Merkezine gidince sen içedur şuradan bişeyler alıp gelecem kapanmadan dedim mothercare den bebeğime ilk ihtiyaç giysilerini aldım.. İndirim varmışşş hem yuzden 30 hem 3 al iki öde bende
5 li paket kısa kol
5 li paket Uzun kol cıtcıtlı
3lü paket tulum
3lü paket uzun kol üst
2li paket patikli alt
3 çorap
2li eldiven
2li şapka
coklu ağızbezi
bide yine atletli tulum aldım :)) cok mutluyum hepsi 450 tuttu... Şimdi
iki set hastane cıkısı alayım diyorum coklu olanlardan
yelek
hırka
Havlu
alayım
çorap şapka felan.. Kalın battaniye var kuzeninden bir sürü.. Penye de hastane cıkışından olacak 2 tane bitane daha alıp 03 ay kıyafet olayını kapatmak fikrindeyim sizce? Sonra
park yatak
araba
yastık nevresim
alt acma
kanguru
Çanta ve kendi ihtiyaclarımı alcam bide bakım ürünleri kalıyor ( onları eczacımız sponsor olcak) var mı baska eksik :) iki kıyafet aldım hazırım diye geziyorumda yazarken farkettim cok varmış :))) alışveriş listesi 10 bin tl tutuyor du unutmuşum :))
Ay canım 50 günün kalmış maşallah .. bende zaman bir an önce geçip gitse diyorum ..Hadi yaa :))) Bebek gelince babanız sizi arabaya bindirip uyutur artık hihi :))
cnm ins kapanir da minigin icin sorun olusturmaz... doktora carsamba gidince sorarim... bol bol dua edelim...Doktordan geldik arkadaşlar.biraz yorucu ve Üzücü geçti....Bebeğimin sol beynindeki boşluk,Sağdan daha büyük çıktı.sağ taraf 4mm ,sol 9mm....asimetrisi fazla imiş.torch testi istedi.ptesi yaptıracağız.eğer enfeksiyon çıkarsa bebekten örnek alınıyormuş...off işte böyle...ilaca başlanır dedi.doğduğunda da perinatoloğa gösterirsiniz devam ederse dedi.ama bişey çıkmaz büyük ihtimal dedi sonra da...yani bizim araştırmamıza göre kapanabiliyormuş son aylara doğru.bir ay sonra yine baktıracağız....
Eğer birinizin yakınlarda bir Dr Kontrolü varsa ,siz de sorabilir misiniz?
cnm bizde etli pilav yada pide yaptirilir... ayran ve tatli... hediye olarak cikolata tutup kese icinde ortu dagitilir... ayrica kalirsa magnetlerden veririm...Merhaba arkadaşlar bebek mevlut u için ne gibi düşünceleriniz var acaba . Hediye olarak bn bi türlü karar veremiyorum
Sağol canım Allah razı olsun sen de halledersin inş ben gurbetteyim aileler taa doğumda gelcek ertelemek istemedim bi de çalışıyorum artık herşey zor geliyor hayırlısıyla bir de hastane çantasını hazırlasaydım:)Canim ne guzel tertemiz gayet duzenli yerlestirmissin masallah sana,daha benim o isler hep duruyor eve buyuk bir temizlik lazim nasil altindan kalkacagim bilmiyorum bende nasipse icak ayina girince halletmeyi dusunuyorum.
Sıkıntı olmaz canım merak etme kanamamın olduğu dönem beb hep 2 günde 1 kullandım öyle birkaç saatte insanın kanı pihtilasmaz rahat ol eve gidince yaparsınGunaydin, Mutlu pazarlar herkese :) kizlar size bi sorun olacak, her sabah clexane kan sulandirici igne kullaniyorum. Misafirlikteyim simdi ve ignemi almayi unutmusum. Bu sabah yapmayip ikindi gibi eve gitcem o zaman yapsam gecikmeli olarak, sakincasi olur mu? Kan sulandirici kullanan arkadaslar yardimci olur musunuz? @pempepinknew smiles
Çooooooook beğendim maşallah harika olmuş emeğinize sağlık canım mutlu günlerde kullansın inş İNCİ PRENSES:) şimdikiler çok şanslı valla:) iyiki okuyup hayatımızı kurtardık da bebişlerimize böyle imkanlar sunuyoruz Allah'a şükür Allah olmayanlara da versinKizimizin odasını tamamladık çok şükür rabbim içinde uyutmayida nasip etsin inşallah
cnm benim ilk dun sisti ama ayaklarim bileklerim baya baya kocamandi... ayagim hele inanilmazdi... sabah inmisti...benim indi ayaklar. o günden beri de öyle şişmedi. o gün çok oturdum herhalde
Canim cok saol yaaa, birisinin cevaplamasini bekliyordum bir saattir. esim de bisey olmaz dedi ama bilen birilerinden duymak insanin icini rahatlatiyor, Allah razi olsun cnm. Rabbim meleklerimize saglik sihhat versinSıkıntı olmaz canım merak etme kanamamın olduğu dönem beb hep 2 günde 1 kullandım öyle birkaç saatte insanın kanı pihtilasmaz rahat ol eve gidince yaparsın
Ay en çok senin alışveriş yapmana sevindim canım ya :)Kızlar cok mutlu oldum bebeğime ilk alışverişi yaptım.. Eşim kahve içmeye cıkardı alışveriş Merkezine gidince sen içedur şuradan bişeyler alıp gelecem kapanmadan dedim mothercare den bebeğime ilk ihtiyaç giysilerini aldım.. İndirim varmışşş hem yuzden 30 hem 3 al iki öde bende
5 li paket kısa kol
3lü paket tulum
3lü paket uzun kol üst
2li paket patikli alt
3 çorap
2li eldiven
2li şapka
coklu ağızbezi
yelek
hırka
Havlu
alayım
çorap şapka felan.. Kalın battaniye var kuzeninden bir sürü.. Penye de hastane cıkışından olacak 2 tane bitane daha alıp 03 ay kıyafet olayını kapatmak fikrindeyim sizce? Sonra
park yatak
araba
yastık nevresim
alt acma
kanguru
Çanta ve kendi ihtiyaclarımı alcam bide bakım ürünleri kalıyor ( onları eczacımız sponsor olcak) var mı baska eksik :) iki kıyafet aldım hazırım diye geziyorumda yazarken farkettim cok varmış :))) alışveriş listesi 10 bin tl tutuyor du unutmuşum :))
Canım eller ayaklar şişiyor maalesefyüzügünü çıkar elinden daha sonra çıkaramayabilirsin.
Ben geçen günde yazmıştım istediğiniz kremi alın çok para verin çatlayan çatlıyor. Yapacak birşey yok maalesefkafana takma
Çatı muayenesi acıtmıyor zaten ben vajinal ultrason aleti ile hiç muayene olmadım onu merak ettim. Nasıl birşey çokmu büyük diye. Ben o tarz aletlerden çekiniyorum
Canım söyledipin halde giriyorsa ve kapı kilidini degiştiremiyorsan o zaman yatak odanı kilitle anlasın. İsterse laf söylesin. O zaman rahatsız olduğunu o yüzden kilitlediğini söylersin. Birdde dış kapının tüm anahtarlarımı var onda. Üst kısmının yoksa orayıda kilitle açamasın ..
Gördünmü bak birşeyler alınca nasılda kendini anne gibi hissediyorsun. Birde alılveriş kadını kendine getiriyor. Ayrıca ben anne olduktan sonra dışarı çıktığımda kendimi hep oğluşuma birşey alırken buluyordum. Mutlu mutlu eve dönüyordum bir bakıyordum kendime hiçbişey almamışım.. bu hale bile gelebiliyorsun yaniona aldığın şeyler seni mutlu ediyor.
Sen de benden misin canım bnde istemiyorumOff bi ben normal istemiyorum heralde, cati muayenesinde catin dar sezeryan yapalim dese sevinçten takla atacağım.. Neyse ama hep hayırlısı hangisi ise o olsun diye dua ediyorum..
Kızlar cok mutlu oldum bebeğime ilk alışverişi yaptım.. Eşim kahve içmeye cıkardı alışveriş Merkezine gidince sen içedur şuradan bişeyler alıp gelecem kapanmadan dedim mothercare den bebeğime ilk ihtiyaç giysilerini aldım.. İndirim varmışşş hem yuzden 30 hem 3 al iki öde bende
5 li paket kısa kol
3lü paket tulum
3lü paket uzun kol üst
2li paket patikli alt
3 çorap
2li eldiven
2li şapka
coklu ağızbezi
yelek
hırka
Havlu
alayım
park yatak
araba
yastık nevresim
alt acma
kanguru
şu çatlak nasıl bişi bilmek istemiyorum ama önlem olarakta aslında bilmek istiyorum. gebelik önceside bazı arkadaşlar bahsederdi çatlağım var diye. bende hiç bişi yok inşallahta olmaz ama bu görünmeden sinsicede gebelik sonrası olur muki?Kizlar acayip moralim bozuldu.kendimi nemlendirme me ragmen karnimin altindA kirmizi kirmizi çatlaklar gördüm. damar gibi. Yani catlamisim resmen. Yok yaaa bunun önüne gecilmiyormus
Arkadaşlar simdi bazi seyleri okudumda cati muayenesiymis cok acimis kotu seyleri yazmasaksa tedirgin olanlar korkuya dusmese daha iyi olmazmi hic hosuma gitmedi YAZDIKLARIMIZA BIRAZ DIKKAT EDELIM LUTFENNNN
pc den girince ozelden mesaj atayim canim.Cnm vajinismus nasıl yendin bn vajinismus ken hamile kaldımnormal doğum istiyor gönül tabi. Doktoruna söyledim durumu yaparsın yaparsın diyo ama bilmiyorum sanki vajinam tamamen kapalı gibi hissediyorum
hiç hoş değil. anladığım kadarıyla günü birlik bişibenim görümce ben annemde il dışındayken kardeşiyle kalmaya gelmek istedi. bunu normal görüyor evin hanımı evdeyken gözün neredeydi ? ne yapacak gelin yok deyip doldurup duracak kardeşini. hemde 15 gün evli 43 yaşındaKizlar kayinvalidrm iznim olmadigi halde bir bahaneyle ben yokken evime giriyor ne dusunursunuz yorumunuz ne olur
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?